Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (265. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.223
Cevap
204
Favori
801.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın. Almanya vizesi için konsolosluğa başvurulabiliyor. Ayrıca vize ücreti şuan 60 euro.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yavuzvuslatt Y kullanıcısına yanıt
    Evet mantıklı şeyler yazmışsınız lakin şöyle bir durum var bizim sundugumuz hiç bir belgenin gerçek olup olmadığını yada imzayı atan kişinin gerçek biri olup olmadığını araştıracak yetkileri yok. Sunduğunuz belgeler biribirini doğrulayacak ve şüphe uyandırmayacak şekilde olmalıdır sadece. Evet eskiden bu tip evrakların tamamını istiyorlardı ki gereksiz bir sürü evrak veriyorduk. Sonraki güncellemeyle bir çok evrağı kaldırdılar. Zaten sizinde dediğiniz gibi arkadaş sunmuş evrakları karşı taraf istememiş... İdatayı boşverin girin konsolosluğun sitesine oradan bakın yazıyorsa götürün yazmıyorsa götürmeyin :)

• FrecoB kullanıcısına yanıt
    Hayır arkadaşım idataya başvurmak şart değil. İdatanın çağrı merkezini arayıp 90 gün altı vize için direkt konsolosluk başvurusu için randevu almak istiyorum diyorsunuz. Personel size uygun tarihleri söylüyor. Siz seçiyorsunuz ve randevunuz oluşturuluyor. Randevu tarihinizde 60 euro nakit parayla ve evraklarınızla direkt konsolosluğa gidip başvuruyorsunuz.
    Tek farkı idatadan başvurular için 2-3 gün sonrasına randevu alınabiliyorken, direkt konsolosluktan başvuru randevusu 10-15 gün sonrasına verilebiliyor

90 günden kısa Erasmus stajı için gidiliyor olsa bile vize ücreti alınıyor mu hocam? Birçok yerde alınmadığını okumuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niko51 N kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen daha öncede birine aynı şeyi yazmıştın niye ısrarcısın bu konuda anlamadım :) İdata randevu telefonunu arayıp randevuyu alarak gidip bizzat vize başvurusunda bulunabiliyorsunuz. İdataya ödemeniz gereken 160 Tl de cebinizde kalıyor... Sadece 60 euro vize ücretini ödüyorsunuz okadar... Yanlış yönlendirmeyin insanları...

Aklın yolu bir kardeşim ara randevu al git konsolosluktan başvur. Hatta çok daha hızlı çıkıyor pasaport direkt başvurularda.

Öğrenim vizelerinde vize ücreti almıyorlar diye biliyorum bende hatta bir arkadaşa ödediği ücretide geri iade etmişlerdi..

• suganday kullanıcısına yanıt
    Zaten sorgulamaya yetkileri olmadığı için imza sirküsünü istemeleri gerekiyor. Sorgulamaya yetkileri olsa girer sistemden kontrol ederler, senden belge istemezler. Yetkileri olmadığı için verdiğin belgenin orjinal olduğunu kanıtlamanın tek yolu da noter tasdikli bir imza sirküsü götürmen. Bu imza sirküsü sayesinde belgeyi imzalayan kişinin şirket adına imza yetkilisi olduğunu ve imzasının gerçek olduğunu anlayabileceklerdir.
    Bunu vermediğiniz taktirde çalışma ve izin belgeniz en baştan şaibeli olacaktır.
    Sizin de dediğiniz gibi konsolosluklar en ufak bir şüphe olmadığı zaman vize veriyorlar. Dolayısıyla mantığa uygun olan, tüm belgelerin şüpheye açık olmayacak şekilde sunulmasını istemeleri olur.
    Şahsi fikrim bu yönde.
    Çünkü geçen gün okuldaki müdüre bu belgeyi imzalattım. Fakat gördüm ki adamın ne imza sirküsünde imzası var ne de imza yetkisine dair bir vekaletnamesi.
    Bu durumda ben oraya o adamın adını değil, arkadaşımın adını yazıp ona imza attırsam aynı şey. Sonuçta imza sirküsü vermediğim taktirde değişen birşey olmaz :)
    O yüzden şirketin imza sirküsünde imzası olan yönetim kurulu başkanına belgemi ulaştırdım. İmzalayıp göndermelerini bekliyorum şuan.

Hakkında hayırlısı :)))

Sağol üstad

• Arkadaşlar haftaya almanya için başvuru yapacağım. Formu dolduruyorum bazı arkadaşlar uzun süreli vize almış. Bende uzun süreli vize için başvuracağım. Sormak istediğim arkadaşların yazdığı formda 1 yıl 90 gün yazın. Nereye yazacağımı bilemedim. Form şu şekilde.

24.Talep edilen giriş sayısı
    -Tek giriş
    -iki giriş
    -Çok girişli

25.Öngörülen kalış veya transit süreniz. / Lütfen gün olarak belirtiniz.

24.madde: çok girişli işaretleyip yanına boş alana mı 1 yıl 90 gün yazmalıyım yoksa 25.madde de boş alanamı 1 yıl 90 gün yazmalıyım

Önceki uzun süreli vize alan arkadaşlar; Sol alt kösede ki vize talebine multi C yanına 3 yıl 90 gün yazmıştım. Onceki başvuruda 1 yıl 90 gün yazmıştım. şeklinde yorumlar okudum. Nereye yazacağımı kestiremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Cevaplar için teşekkürler.

27 Mart'a randevu aldım, en erken tarih buydu. 2 Mayıs'ta gidiyorum. Randevu tarihi ile uçuş arasında 30-35 gün var. Umarım bir sorun çıkmadan yetişir. Süre ile ilgili sorun olabilir diyorsanız önceki randevuyu iptal edip iData'ya başvurabilirim.
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Senin nereye ne yazdıgğını önemi yok onlar sana ne kadar isterse okadar verir 3 yıl aldım hiç bir yerede birşey yazmadım..
    Bi sorun olmaz seyahat tarihinize çok var yetişir idataya boşa okadar para vermeye gerek yok.
  • Arkadaşlar direk konsolosluktan başvuru yapanlar veya bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi lütfen. Açıkçası forumdan başka soracağım yer yok :(

Ailece davetiye ile direk konsolosluğa başvuru yapacağım.
    2017 de vizemiz var dolayısıyla parmak izide.
    1- Konsolosluğa giderken ailecemi gitmek gerekiyor. diyelim ki fotograf olmadı derse orda çektirmek için hep beraber daha mı uygun bilmiyorum.(idata da başıma gelmişti)
    2- 9 yaş altı çocuklardan vize ücreti kaç euro acaba. yetişkinler 60 euro yazıyor. alman kons. sitesinde çocuk 35 euro yazıo ama idata sitesinde 0 yazıyor anlamadım.
    3- Uçak bileti almasam 2-3 günlük rezerv. yeterli olurmu. vize yetkilileri PNR bilgisinden felan sorguluyormu acaba?
    4- Vize başvurusunu online forum olarakmı doldurmak zorundayız. yoksa manuel indirip elle doldursak olur mu?
    5- Konsolosluğa gittiğimizde başvuru esnasında ne tür sorular soruyorlar. Yoksa sormayıp belgeleri kontrol edip başvuruyu alıp gönderiyorlarmı.

Cevap verirseniz çok sevinirim. Kusura bakmayın biraz uzun oldu. evraklar hazırlıyorum eksik olmasın istiyorum.

Konsolosluktan bugün randevu için arasam en erken sizin ki gibi 27 mart mı verirler acaba? Ben haftaya başvuru yapmak istiyorum aslında.
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Bir kac sorunuza cvp verebilirim :)

Ben vize formunun cikrisini alip doldurdum. Sorun yok
    Bana sadece tek mi seyahat edeceksiniz denildi baskada bise sorulmadi.
    Ucak biletini bende burdan cok arastirdim. Bir gun oncesinden rez. Yapmami onermislerdi burdaki arkadaslar bende o sekilde yapip goturdum. Ben sorun olacagini dusunmuyorum. Ama yinede siz bilirsiniz.
    Randevu almak icin idata yi arayip sorun kpnsolsoluk icin nezaman bos tarih var diye. Randevuyu zaten ordan alacaksiniz. Tahmini olarak 10 gun sonrasina vs yer bulunabiliniyor. Ama bellide olmaz bos yer vardir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırcicek -- 12 Mart 2019; 13:45:18 >
    Schengen vizesi için nasıl direkt gidip konsolosluğa başvuru yapılıyor acaba benmi yanlış biliyorum? Almanya vizesini ı data dan randevu alip ı data ofislerinden basvuru yapmiyormuyuz ? Benim bildiğim ulusal vize için ı data dan randevu alip direkt konsolosluga başvuru yapılıyor 90 gün altı vizeler de ı data araciligi yapılıyor diye biliyorum yanlışmıyım?

• Niko51 N kullanıcısına yanıt
    İdata randevu sistemini arayıp direk başvuru yapmak için randevu alıyorsun gidip başvuruyorsun.

• Tamam onu anladım schengen vizesi için evraklarimizi nereye teslim ediyoruz randevu alip ı data ofislerine degilmi ?

• 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.