Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (268. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: İgman1 , İgman1 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
9.928
Cevap
186
Favori
769.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grimer

    Arkadaşlar merhaba,
    Vize başvurusu ile ilgili bir sorum var. Eşim ve ben oğlumuz ile birlikte y.disina çıkacağız. Daha önce 2 kere 2 senelik schengen vizem var ve süresi devam ediyor. Eşim son başvuruda çalışıyordu ama şu anda çalışmıyor. Vize bitmeden tekrar haziran icin vize alacagiz. Vize formundaki mesleğiniz ve çalıştığınız is yeri adı eşim ve oğlum için nasıl doldurulacak ? Bilen ve yardımcı olabilecek olan yazarsa sevirim.
    Çalışmayan seçeceksiniz. Sizin adınıza kayıtlı ev, araba, arsa vs. varsa ve siz çalışıyorsanız eşiniz ve oğlunuz için ayrı ayrı sponsorluk dilekçesi yazacaksınız. Yapacağınız ziyarette bütün masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağına dair ve size ait tapu, ruhsat, banka dökümü, bordro gibi evraklardan eşiniz ve oğlunuz içinde çıkartıp onların dosyasına eklemeniz gerekiyor.




  • AlperJk A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Mesleği kısmına son çalıştığı mesleği yazsak olmuyor mu peki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Tekrar Schengen vizesi için başvurucam. Yalnız bu sefer ki gidişim 15 gün olucak ve bu sürenin sadece 10 günü otelde kalıcam. Kalan 5 gün için bir arkadaşımın evini ayarladım. Davet dilekçesi falan gibi şeyler ile uğraşmamak için turistik başvuracağım ama bir sorun yaratırlar mı acaba bu 5 gün için. Daha önce 3 kere Schengen aldım. (Sonuncusu Almanya'dan)
  • Birşeyi merak ediyorum Ankara'dan basvurupda vize alan var mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada Nufüs müdürlüğüne gidip, Nüfus kayıt örneği istedim. Sadece bir tane verdi benim adım altında da eşim ve çocuklarımın adı.

    Bu Almanya vizesi için yeterli mi? yoksa her birey için ayrı ayrı mı almalıyım. Ben ayrı ayrı istedim nufüs memuru biz hep böyle veriyoruz sıkıntı olmaz dedi ama içimde bi şüphe var

    Tecrübesi olan arkadaşlar var ise paylaşırsa sevinirim.
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben bekar olduğum için benim nüfus kayıt örneğimde anne baba ve kardeşlerimin ismi yazıyordu. Annemin hem kızlık soyadına göre hem de evlilik soyadına göre aldık. Kızlık soyadına göre aldığımızda anne baba ve kardeşlerinin ismi yazıyordu. Evlilik soyadına göre olanda eşi ve çocuklarının adı yazıyor. Evli erkekler için nasıl olduğunu bilmiyorum ama muhtemelen nüfusun verdiği gibidir. Alırken düşünceler kısmının dolu olmasını ve vukuatlı olmasını söyleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam

    Almanya vize başvurum uçuşa 3 gün kala reddedildi.

    4 yıldır çalışıyorum. İşe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, izin belgesi, sgk dökümü vs tüm evrakları da ekledim. İdata aracılığıyla başvurdum, eksik evrak yok dediler başvururken.
    Seyahat belgelerim de tamdı. Benimle aynı rezervasyonu yapan, yani aynı belgeleri veren arkadaşıma vize çıktı(Bu onun 2. schengeniydi, ingiltere vizesi de vardı önceden.)
    Gösterdiğim hesapta sadece 4-5 bin tl vardı.
    Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. Pasaport boş.

    Red açıklamasında 8. madde seçilmiş. Başka bir almanca sayfada alttaki iki sebep belirtilmiş.
    8. madde: Öngörülen seyahatin amacı ve şartlarını gösteren kanıtlayıcı belgeler inandırıcı değildir
    ---Seyahat amacı ile verilen belge/sözlü ifadelerin uyuşmaması,
    ---Başvurulan tarihlerin izin tarihinize uygun olmaması,

    İzin tarihlerim doğru yazıyordu, izin belgesinin tipini mi beğenmediler anlamadım.
    Red olarak kalmaması için itiraz etmeyi düşünüyorum. Sebebini öğrenmek ve onu düzeltmek için mail attım konsolosluğa, Almanca imzalı bir kağıdı mail veya faks olarak atın diye geri dönüş yaptılar. Türkçe olduğu için cevap veremeyiz demişler.
    Almanca şekilde bu yazdıklarımı gönderdim. Henüz cevap yok.

    Sizce sebepleri ne olabilir? Sebebini bilmeden tekrar itiraz edip yine ret yemek istemiyorum.
    İtiraz dilekçemi verdikten sonra zaten çoktan bilet tarihi geçmiş olacak. kararı değiştiriyoruz, yeni bilet, otel rezervasyonu vs getir, onaylayalım deme ihtimalleri var mı? Bazı yerlerde öyle yazıyordu. Ne kadar mümkün?

    Mail dışında resmî İtirazımı yaparken tüm belgeleri sıfırdan mı toplayacağım?

    Yardımcı olursanız çok sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valiente03 -- 20 Mart 2019; 21:42:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • valiente03 V kullanıcısına yanıt
    Vize reedine itiraz ederken zaten tatil planı belgelerinizide göndermeniz gerekiyordu. Yeni otel rezervasyonu yeni uçak bileti rezervasyonu falan. Zaten kabul ederlerse itirazı sizden tekrar pasaportunuzu göndermenizi isteyecekler vize basmak için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suganday kullanıcısına yanıt
    Ben sebebini sormak için Türkçe mail atmıştım ve onlar da Almanca mail atmamı istediler. Ben de Almanca olarak derdimi yazdım mail ile. Sebebini söyleseler ona göre yeniden başvuru yaparım veya itiraz ederim.

    Ama henüz resmi olarak bir itirazda bulunmadım.

    Sizce sebebi ne olabilir? Rastgele mi tamamen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ankara Alman konsolosluğuna ailece aile-arkadaş ziyareti için direk başvuruda bulunduk. Yaklaşık 1 saat sürdü.

    Şimdi sonucu bekleme stresi başladı

    Bayram tatilini yıllık iznime ekleyip gideceğim için öyle tarih yazmıştım. Ordaki memurda devletin 9 gün bayram tatilini vereceğini garantiliyormusunuz nerden bilebilirsiniz dedi. inş. sırf bu sebepden red vermez. 2. vize başvurumuz

    Bide ben başvuru formuna devlet memuru yazdım. Kadın sen 4B sözleşmeli gözüküyorsun biz onları devlet memuru saymıyoruz kadrolu olmadığı için dedi. delirdim ben. Yav 657/4B diye geçiyor devlet memuru yazıyor özlük dosyamda. İnşallah bunuda sıkıntı yapmazlar.

    Sizce sorun olurmu ya..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan2003 -- 25 Mart 2019; 11:10:29 >




  • Bu arada direk konsolosluktan başvurduğumuzda, Pasaportun durumunu nereden takip ediyoruz bilen varmı. İdata da barkod veriyorlardı sitesinden bakıyorduk.
  • Cevap yazacak kimse yokmu
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle pasaportunuzu internet üzerinden takip edemiyorsunuz ama konsolosluk vize bölümünü arayıp ulaşırsanız işleme alınıp alınmadığını kontrol edebilirsiniz. Ankarada genellikle yoğunluğa bağlı olarak 2 hafta içinde dosyanız işleme alınıyor. Bana yaklaşık 12 iş günü içinde göndermişlerdi. Başvurunun red edilip edilmeyeceği konusunda bir şey söyleyemem ama bayram tatili konusunda tam anlamıyla netlik olmadığı için sıkıntı çıkarabilirler. Ankara konsolosluğu'nun İstanbul'a göre red verme olasılığı biraz daha fazla oluyor gözlemlediğim kadarıyla ama umarım sıkıntı çıkmadan alırsınız. 4B konusunda bilgim olmadığı için cevap veremeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Konsoloslukta kargo takip veriyor ki zaten kargoya verilince hem mail hem sms geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    Sonucu buradan paylaşacağım umarım sonuç iyi gelir
  • FrecoB kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Ne yaptınız nasıl geçti görüşmeniz. Sizde direk konsolosluğa gitmiştiniz değil mi?
  • suganday kullanıcısına yanıt
    Merhaba 19 mart tarihinde idata gaziantep ofisinden ilk vize başvurumu yaptım 11 nisan için şu an beklemedeyim hala konsoloslukta gözüküyor. Sorunum şu ki forumdan okuduğum yorumlara bakılırsa geç gelebilme ihtimali var. Biraz daha bekleyip konsolosluğa mail atsam mı ?
  • mrvgrmny M kullanıcısına yanıt
    Mail de atsanız çok değişen birşey olmaz sizinki Ankaraya gidiyor orasıda biraz uzun sürüyor. Çok nadir kısa zamanda çıkan var. Ortalama 1 ayı buluyor Ankara.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mrvgrmny M kullanıcısına yanıt
    Konsolosluğu arayıp şuanda hangi tarihler arası inceliyorlar öğrenmek lazım. Önceki yorumlarda arkadaşlar yazmışlardı ordan bakayım tekrar numarasını bulursam haftaya arayıp bilgi almayı düşünüyorum.
  • suganday kullanıcısına yanıt
    beklemekten başka çarem yok yani umarım nadir kısım tarafında olurum cevabınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.