Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
37
Favori
385.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kaptan341 K kullanıcısına yanıt
    Babam için şansımızı deneyelim diye bir ihaleye girdik. Evin piyasa değeri 140 bin lira. Biz 117 bine aldık. Dosya parasıydı vs.ydi hepsini yatırdık. Elimizdeki parada 120 bindi zaten. Zaten 10 gün içerisinde kalan tutarı ödemezseniz teminatınız yanıyor. Sonradan öğrendik ki ihaleye itiraz edilmiş. 1 yılın sonunda mahkeme bitti ve karar aleyhimize çıktı satışı düşürdüler. Fakat alacaklı avukatı itiraz etti dosya yargıtaya gidecek oradan da 2 yılda mı gelir 3 yılda mı gelir artık bilmiyorum.
    Ne 117 bin lira parayı alabiliyoruz ne eve oturabiliyoruz. Fantezi aramak isteyen şansını deneyebilir.
    İş yerinden bir arkadaşta Clio aldı, yalan yok piyasadan uyguna aldı ama araç hiç muayeneye girmemiş. 6 yıllık muayene ücretini faiziyle birlikte ödedi. Yaklaşık 1.5 senedir de araç otoparkta yattığı için bir tomar eksiği çıktığı 6-7 bin de öyle harcadı.Piyasadan 1-3 lira arası uyguna gelmiş oldu sadece. Pazarlıkla alabileceği bir fiyata icradan araba almış oldu. O yüzden yüksek modelli araçlar hariç girilmez ama onları da bırakmıyorlar zaten.




  • teşekkürler cevabınız için ev için de ayrıca üzüldüm yani doğru anladıysam daha 2 - 3 sene yargıtay ı mı bekleyeceksiniz?paranızı da geri alamıyosunuz kolay değil bu işler o zaman bulaşmamak lazım.
  • manjimaru kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı durumdayım. İhaleden ev aldım tescıle gıttım tapuya. Tedbır kararı cıktı.
    E dedım kı ıhale ılanında bu belırtılmedı ne yapalım. Davaya mudahıl ol dedıler.
    2017 de aldıgım evı hıc goremedım, cektıgım kredıyı oduyorum.
    Mahkemeyı kazandık ıstınafa gıttıler.
    Kararbozuldu tekrar yargılama olucak.
    Karsı taraf yargıtaya bıle gıdecek.
    Yasadıgım zaman kaybı, moral bozuklugu vs gercekten zor.
    Bunları goze alıyorsanız gırın.
    Bunlara guc yoksa kacın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman çok süslü internet siteleri olan icra satış siteleri bunlardan hiç bahsetmiyor kolay bişeymiş gibi gösteriyorlar ama her tarafı mağduriyet özelliklede ihaleyi alan kişi için.bu nasıl adalet nasıl hukuk anlayışı çözemedim doğrusu.
  • Ihaleyı duzenleyen ıcra daıresını cımber bımer omdusman a kadar heryere sıkayet ettım. Tedbır kararı olan bır mulku nasıl tedbır kararı olmamıs gıbı satıyor dıye. Sehven yazılmıs vs. Olan bana oldu sehven sehven.
    Her ıhale boyle degıldır mutlaka.
    Ama ben cok magdur oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde sizin olayda hem yerel icra mahkemesi daha sonra istinaf daha sonra yargıtay aşaması var anladığım kadarıyla buda işleyişin yavaşlığı düşünüldüğünde en az 3 sene daha demek devlet ihaleleri bu kadar denetimden geçmiyor ilginç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozoz15

    Ihaleyı duzenleyen ıcra daıresını cımber bımer omdusman a kadar heryere sıkayet ettım. Tedbır kararı olan bır mulku nasıl tedbır kararı olmamıs gıbı satıyor dıye. Sehven yazılmıs vs. Olan bana oldu sehven sehven.
    Her ıhale boyle degıldır mutlaka.
    Ama ben cok magdur oldum.
    sürekli icradan 2.el araç alıp satan var,adam güzel para kazanıyor .sizin şansınıza denk gelmiş
  • kaptan341 K kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, 1 yıl mahkemeyi bekledik. Şimdi de artık kaç yıl sürerse onu bekleyip parayı ya da evi verecekler ona göre.
  • buradaki iğrençlikleri daha fazla okumaya bile tahammül edemedim.
  • onlar dosyaların hepsine hakimmi yoksa öyle denk gelmiyor mu anlamadım hocam.

    öyle bir tufaya düştüm ki.

    istinaftan geri döndü, mahkeme tekrar görülecek. ne olacağı belli değil.

    ihaleye girerken davalı olduğu vs belirtilseydi hiç sıkıntı yoktu girmezdim.

    ama ihale dosyasında bu yoktu.
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Onlar sürekli oradan araba alıp satıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok salakça bi uygulama madem ihalenin feshi davası açılabiliyor alıcının parasını niye bloke ediyorlar şöyle yapsalar çok daha mantıklı olurdu sen ihaleyi kazandın ancak ihalenin feshi davası açıldı ihalenin kazananı olarak sen ihalen kesinleştiğini sana tebliğ ettiğimiz tarihten itibaren ihalenin tüm masrafını ve vergisini 1 hafta içinde ödeyeceksin aksi taktirde senden şu kadar parayı ceza olarak ödeyeyeceğini şimdiden kabul edersin şeklinde bi düzenleme olsaydı bu mağduriyetler yaşanmazdı kanımca .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan341 -- 3 Şubat 2020; 18:13:27 >
  • İcra- Mahkeme taşınmaz satışları alanında çalışıyoruz.

    Taşınmazı satılacak olanlara değerine yakın satılması konusunda, almak isteyenlere de kârlı alım konusunda hizmet verebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahit Oksuz -- 22 Aralık 2020; 2:4:39 >
  • Cahit Oksuz C kullanıcısına yanıt
    hangi anlamda yardımcı olucaksınız?
  • 26_____ kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla komisyon karşılığı alıp size geri satacak. Komisyon yerine faiz de olabilir arkadaşı tenzih ederek söylüyorum tefecilerde bolca yapar bu işi
  • Merhaba,

    Konudaki ilgili mesajları okudum ama 2020 yılında işlemleri nasıl yapmamız gerektiğine dair herhangi bir bilgi bulamadım.
    Öncelikli olarak baktığım araç bir motosiklet bilirkişice tespit edilen fiyattan da fazla bir açılış bedeline sahip muhtemelen vergi
    borçlarından dolayı diye düşünüyorum.
    Fakat söz konusu aracın vergi borçları dışında yaklaşık gecikmesi ile beraber 10.000 TL'ye yakın bir borcu var neredeyse gerçek değerinin 2 katı bedelinde bir borç söz konusu.
    Ben bu aracın ihalesine girmem halinde konuda yazılanlara göre MTV ve trafik cezalarından sorumlu olmayacağım. Ama tescil işlemleri
    sırasında söz konusu borçlar nedeniyle tescil yapamayacağım çünkü muayeneye gittiğimde bu cezalar karşıma çıkacak, muayenede çıkmasa
    noterde karşıma çıkacak bu cezalar.
    Yukarıda ödenip icradan alınabileceğinden söz edilmiş ama bu cezaları ben ödesem de icranın bana ödeme şansı yok çünkü araç satışından bunun yarısı bile elde edilemeyecektir.
    Burada nasıl bir yol izlemem gerekir? Çünkü bu alanda açıkça okunacak bir mevzuatta bulamadım. Ya da resmi bir açıklamaya erişemedim.

    2020 yılı için ihale sonrası işlemleri, özellikle de mtv ve trafik cezasını cebimizden ödemeden sildirme işinin nasıl yapıldığının birisi detaylı olarak adım adım anlatabilirse sevinirim. 2017 yılında anlatan kişininkini okudum ama şu an tescil noterden olduğu ve dosyadan elde edilecek para ile mtv ve cezaların ödenme şansı olmadığı için benim açımdan yeterli olmadı.

    Not: Amacım ucuza almak değil zaten alacağım ucuz bir motosiklet olduğu için kafadan muayene ve ruhsat için ödeyeceğim bedeller ile piyasadan daha pahalıya bile gelebilir. Ama bu işin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum.




  • Öncelikle selamünaleyküm forumda yeniyim kafamda deli sorular var @maverick8141 isimli arkadaş baya bi açıklama yapmış sağolsun fakat anlayamadığım bazı hususlar var.

    1-esatis.uyap.gov.tr adresinden taşıt araçları ile ilgili ilanlar var. Araçla ilgili inceleme kısmına girildiğinde muhammen (piyasa) bedeli, ihale başlangıç ve verilen en yüksel bedel, teminat bedelleri vs var. Bildiğim kadarıyla ilk önce vakıfbanka ait hesap üzerinden belirtilen teminat bedelini ödedik ve teklif verdik. En son teklifi de biz verdik diyelim ve ihale bizde kaldı. Sitenin sıkça sorulan kısmında sanal ortamda verilen en son teklifi veren üzerinden başlangıç bedeli belirlenir diyor. Ayriyeten bir ihale daha mı oluyor? Ayrıca araçla ilgili sayfada ihalenin nerede ve ne zaman yapılacağı yazılmıyor. Bir de arama kısmında 2.ihaleye kalan bölüm var burası teklif verilmeyip tekrardan ilana koyulan kısım mı oluyor? Öğrendiğim kadarıyla araç ilk olarak piyasa bedelinin %60 üzerinden ilana koyuluyor, satılmazsa eğer %40 üzerinden tekrar ilana koyuluyor. Bu 2.ihaleye kalan kısmı bu mu oluyor yoksa "sanal ortamda verilen en yüksek teklif başlangıç bedeli olarak belirlenir" ibaresindeki 2.ihale mi oluyor?

    Yani kısaca anlatmak istediğim fiziki bir mezat salonu gibi birşey var mı esatis.uyap.gov.tr adresinde yoksa bütün teklif ve teminat ödemeleri burdan yapılıp herşey bitmiş mi oluyor?

    Hadi oldu ki herşey bitti ihale bize kaldı, bahse konu dosya no ile ilgili icra kısmına gittik ve teminat haricindeki geri kalan (teklifte belirttiğimiz tutar) için bir hafta süremiz var. Örnek; teklifimiz 50 bin liraydı teminat da 15 bin liraydı. 15 bini zaten başta ödemiştik geri kalan 35 bin lirayı da bir hafta boyu ödemedik ve sonunda icranın feshi olduğunu öğrendik. Bu ödediğimiz teminat parası bize geri geliyor mu yoksa yanıyor mu?

    Hadi bu kısmı da geçtik fesih felan olmadı. Geri kalan parayı da ödedik. Aracın üzerine yapılandırılmış borçlar olduğunu öğrendik, MTV borçları hariç bu borçları da biz mi ödüyoruz, ödesek de sonunda geri iadesi oluyor mu? Ayrıca MTV borçlarının geri iadesinin hangi kısımda yapıldığını da tam anlayamadım arkadaşın yazısında.

    Herşey tamam diyelim avukat ile aracı da otoparktan çektik, aracın sigortasını da yaptırdık. Tescil işlemi için emniyete de APS ile posta ücretini de ödedik, aracı kurumdan çıkartılan EK-1 formu ne oluyor tam olarak ve bu aracı dediğimiz şey sigorta poliçe işlemlerini yapan kurum mu oluyor?

    Kısaca yanıtlarsanız sevinirim. İlk defa araç alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maverick8141 kullanıcısına yanıt

    Merhaba icradan araç satış ile ilgileniyorum. Telefon numaranız varsa ya da buradan bilgi almak isterim müsait olursanuz. Teşekkürler şimdiden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Automobilista kullanıcısına yanıt

    İcra müdürlüğü tarafından size verilen tescil yazısını taşıtlar vergi dairesine götürüp Ödenemeyen MTV ve trafik cezalarını plakadan silip şahıs üzerine devir yaptıracaksınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myastzc

    Öncelikle selamünaleyküm forumda yeniyim kafamda deli sorular var @maverick8141 isimli arkadaş baya bi açıklama yapmış sağolsun fakat anlayamadığım bazı hususlar var.

    1-esatis.uyap.gov.tr adresinden taşıt araçları ile ilgili ilanlar var. Araçla ilgili inceleme kısmına girildiğinde muhammen (piyasa) bedeli, ihale başlangıç ve verilen en yüksel bedel, teminat bedelleri vs var. Bildiğim kadarıyla ilk önce vakıfbanka ait hesap üzerinden belirtilen teminat bedelini ödedik ve teklif verdik. En son teklifi de biz verdik diyelim ve ihale bizde kaldı. Sitenin sıkça sorulan kısmında sanal ortamda verilen en son teklifi veren üzerinden başlangıç bedeli belirlenir diyor. Ayriyeten bir ihale daha mı oluyor? Ayrıca araçla ilgili sayfada ihalenin nerede ve ne zaman yapılacağı yazılmıyor. Bir de arama kısmında 2.ihaleye kalan bölüm var burası teklif verilmeyip tekrardan ilana koyulan kısım mı oluyor? Öğrendiğim kadarıyla araç ilk olarak piyasa bedelinin %60 üzerinden ilana koyuluyor, satılmazsa eğer %40 üzerinden tekrar ilana koyuluyor. Bu 2.ihaleye kalan kısmı bu mu oluyor yoksa "sanal ortamda verilen en yüksek teklif başlangıç bedeli olarak belirlenir" ibaresindeki 2.ihale mi oluyor?

    Yani kısaca anlatmak istediğim fiziki bir mezat salonu gibi birşey var mı esatis.uyap.gov.tr adresinde yoksa bütün teklif ve teminat ödemeleri burdan yapılıp herşey bitmiş mi oluyor?

    Hadi oldu ki herşey bitti ihale bize kaldı, bahse konu dosya no ile ilgili icra kısmına gittik ve teminat haricindeki geri kalan (teklifte belirttiğimiz tutar) için bir hafta süremiz var. Örnek; teklifimiz 50 bin liraydı teminat da 15 bin liraydı. 15 bini zaten başta ödemiştik geri kalan 35 bin lirayı da bir hafta boyu ödemedik ve sonunda icranın feshi olduğunu öğrendik. Bu ödediğimiz teminat parası bize geri geliyor mu yoksa yanıyor mu?

    Hadi bu kısmı da geçtik fesih felan olmadı. Geri kalan parayı da ödedik. Aracın üzerine yapılandırılmış borçlar olduğunu öğrendik, MTV borçları hariç bu borçları da biz mi ödüyoruz, ödesek de sonunda geri iadesi oluyor mu? Ayrıca MTV borçlarının geri iadesinin hangi kısımda yapıldığını da tam anlayamadım arkadaşın yazısında.

    Herşey tamam diyelim avukat ile aracı da otoparktan çektik, aracın sigortasını da yaptırdık. Tescil işlemi için emniyete de APS ile posta ücretini de ödedik, aracı kurumdan çıkartılan EK-1 formu ne oluyor tam olarak ve bu aracı dediğimiz şey sigorta poliçe işlemlerini yapan kurum mu oluyor?

    Kısaca yanıtlarsanız sevinirim. İlk defa araç alacağım.

    İhale gününden önceki gün 23.59 a kadar online teklif toplanır. İhale günü internet teklifi üzerinden mezatta satış başlar.


    Mtv yi ödeyip sonra iade alırsınız. Müdür ben öderim derse uğraşmazsın o halleder


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.