Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
619
Cevap
37
Favori
387.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yatırılan tellaliye ücretini geri alabiliyor muyuz ?
  • arkadaşlar, yoğun işlerimden dolayı ancak foruma girebildim.icra ile alakalı sorularınızı özelden veya telefon ile sorabilirsiniz.
  • bereket versin e 180 ide sattık...
  • bazı paylaşılan bilgiler yanlış. bilmediğiniz hususlarda yanıtlamamak daha mantıklı bence.
  • yeni bir araç daha aldık 2013 doblo kamyoneet merak edenler acısından tek tek yapdığım masrafları yazayım
    arac bedeli 16410tl
    kdv %18 2953tl
    otoparkcıya 100tl(vermek zorunda değilsiniz biz sürekli ihalelere girdiğimiz için veriyoruz
    damga pulu 33tl damga pulu
    çekici 50tl (aracı saniye cekdirdik)
    sanayide 1450tl(yağ pompası ve 4 lastik+işçilik)
    farların yapımı 200tl
    fenni muayene 250tl
    sanayide 200tl

şu an olan harcamalar bunlar harcama yapdıkca güncelleyeceğim daha fenni muayeneye sokmadık...
    arkadaşlar fenni muayeneyi yapdırmadan aracı sattık fenni muayenede frenlerde sorun cıkdı onları yapdıracağız
    masraflar bu kadar 27 500 e de sattık aracı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratbakal -- 29 Ekim 2017; 0:8:11 >
  • muratbakal M kullanıcısına yanıt
    Esatis üzerinden elektronik cihazların olduğu ihalelere katılmak istiyorum. Fakat bilmediğim bazı şeyler var aydınlatan olursa sevinirim.

Şimdi esatış üzerinden teklif veriyoruz diye okudum, diyelim en sonunda en yüksek teklifi veren benim. şimdi o eşyalar bana mı kaldı? yoksa fiziki olarak da tekrardan satışa devam mı ediyor? bilmek istediğim en önemli şey bu. yani internetteki tekliflerde kazandım ve bitti eşyalar bana ait öyle mi?

İkincisi diyelim 1500 liraya birkaç parça eşyanın olduğu bi ihaleyi aldım, bana çıkacak masraflar nelerdir?

Teşekkürler şimdiden
  • ihalelereinternet üzerinden teklifleri ihalenin olduğu tarihin akşamına kadar verebilirsiniz mesala diyelim ihale ayın 15 inde siz 14 ünün gece 23.59 una kadar teklif verebilirsiniz ihale o saatde başlar e teklif fiyatından başlar üstüne veren olursa ihaleyi o kazanır veren olmassa e teklif sahibine kalır..masraf olarak kdv yi ödersiniz tellaliye ücretini ödersiniz ama o size geri ödenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratbakal

yeni bir araç daha aldık 2013 doblo kamyoneet merak edenler acısından tek tek yapdığım masrafları yazayım
    arac bedeli 16410tl
    kdv %18 2953tl
    otoparkcıya 100tl(vermek zorunda değilsiniz biz sürekli ihalelere girdiğimiz için veriyoruz
    damga pulu 33tl damga pulu
    çekici 50tl (aracı saniye cekdirdik)
    sanayide 1450tl(yağ pompası ve 4 lastik+işçilik)
    farların yapımı 200tl
    fenni muayene 250tl
    sanayide 200tl

şu an olan harcamalar bunlar harcama yapdıkca güncelleyeceğim daha fenni muayeneye sokmadık...
    arkadaşlar fenni muayeneyi yapdırmadan aracı sattık fenni muayenede frenlerde sorun cıkdı onları yapdıracağız
    masraflar bu kadar 27 500 e de sattık aracı

icra dairesinin aldığı harç ve yol masrafını eklemeyi unutmuşsun. İline göre farklılık göstermek ile birlikte genelde 86,50TL yolluk ve aynı miktarda da yol ücreti alınır.

• maverick8141 kullanıcısına yanıt
    size nasıl ulaşabilirim?
  • İcradan satılan mala ahlı denmesinin sebebi bence aldığına Pişman olanın çkardığı sestir. . İcradan mal almayan Burada yorum yaparken kuru sıkı atmasın. Malınİcraya düşen adam ayağını yorganına göre uzatmayandır. Zira ipotekli olduğu sürece ve İcra Müdürlükjlerince haczen bağlandığı sürece icraya düşen mal esasen borçulya ait değil, borçluya mal ya da para verenin malıdır. Dolayısı malı sattıran kişi ya da banka ; devlete diyor ki; Benden borç mal ya da /para alan adam borcunu zamanında ödemiyor/ödeyemiyor, benim paramı kurtar sayın devletim diyor. Devlet de yasa gereği malı satışa çıkartıyor. ama İcradan mal alan kişi de aldığına bin pişman oluyor. Çünkü Hem borçlu hem etrafındaki çakal haramzadeler icrada malı alanın etrafına toplanıp satılan maldan ben de nasıl tırtıklarım diye mücadeleye başlıyor. işte o an İcradan malı alan kişi ah çekiyor. Yani kısaca alanın canı daha çok yanmaya başlıyor. İcradan satılan bir evin boşalttırıldıktan sonraki halini görseniz dersiniz ki; Bunun içinden insan mı çıktı, yoksa bu ev savaştan mı çıktı. Borçlular kasten Evi öyle harabeye çeviriyorlar ve mahkeme de icra müdürlüğü de evi haşat eden kişiye hiç bir şey yapmıyor. Kısaca devlet bile icradan mal alana sahip çıkmıyor. İşte Ahı o zaman malı alan çekiyor. İcradan alım yapacaksanız sadece arsa alın. Ne akar, yakar ne de eskitirler. Sakın unutmayın icradan sadece arsa alın, tarla da almayın, eski sahibi eker-biçer başın derde girer hatta tarlaya 2 kamyon kum döker.

• herkese iyi akşamlar. benim sizlere bir sorum olucaktı bilgisi olanların cevaplarına ihtiyacım var. uyap üzerinden bir ihaleye teklif verdim ve araç bana kaldı. uyapta aracın acıklamaları kısmında km bilgisi olarak 7bin kusur yazıyordu. cektikleri fotograflarda da o sekilde görünüyordu. ama aracın 150bin de olduğunu öğrendim. icra memuru aracın bakım göstergesini km bilgisi olarak algılamıştır. bende muhammen bedelin üzerinde bir teklifle aracı aldım. sorum ben şimdi bu aracın bilgilerini yanlış yazmışsı nız deyip araca itiraz edebilirmiyim. yoksa aracı alıp dava mı açmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim..
  • omer8835 O kullanıcısına yanıt
    ilgili icra dairesine bu durumu bildirmeniz gerekiyor. Onlar gerekli yönlendirmede bulunacaktır. Aracı otoparktan çıkarmadan önce İcra Memuru, İhale Alıcısı ve Yediemin'in imzaladığı bir kağıt var. Bu kağıtta kendi ağzınızdan yazmış gibi bütün taraflar belirtir. Mesela yediemin araç şu şu tarihte şu durumda geldi şu kadar park masrafı var gibi (günlük3tl alırlar araç başına), sizde araç ihale sisteminde belirtildiği gibidir bir sıkıntı yoktur gibisinden bir beyanı kabul etmiş olursunuz. Olmazsa itiraz etme şansınız var.
  • Arkadaşlar merhaba,
    uzun zamandır birşeyler yazılmamış tekrar hortlaşmış giib olacağım konuyu ama sormak istediğim bir husus var.
    İhaleler kaça gidiyor ne oluyor gibi sorulara cevap bulmak için araçları yerinde görmek ve teklif vermesek dahi ihaleye katılmak mümkün müdür?
    Mezatın gerçekleşeceği otoparka gidip izleyici olarak katılabiliyor muyuz ?
    Bilen arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertugrulerener

Arkadaşlar merhaba,
    uzun zamandır birşeyler yazılmamış tekrar hortlaşmış giib olacağım konuyu ama sormak istediğim bir husus var.
    İhaleler kaça gidiyor ne oluyor gibi sorulara cevap bulmak için araçları yerinde görmek ve teklif vermesek dahi ihaleye katılmak mümkün müdür?
    Mezatın gerçekleşeceği otoparka gidip izleyici olarak katılabiliyor muyuz ?
    Bilen arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim?
    Online olarak ihalelerin satış bedellerini takip edebilir, teklif verebilir, sonuçları görebilirsiniz. İhaleyi yerinde seyredebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Arastirdikca insan sok oluyor. Yediemin otoparklariyla ilgili tehditden tutunda yuzlerce aracin kaybolmasini mi ararsiniz, icinden parca calinanlari mi ararsiniz, tam bir rezalet. Ya hu bizim devletimiz bu kadar aciz mi? 3 5 tane kopek cok ozur diliyorum, diledigi gibi at kosturabiliyor??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba, biliyorsunuz ki fleetcrop iflas etti. Araçları ihalede. Açıkcası araba almak istiyorum. 40 bine yakın bütcem var. Sahibinden de 2008 araclara 40 bin verirken en asağı 2015 dizel arac alınabiliyor oradan. İhaleye girmek istiyorum ama birkaç sey okuyunca soğuttu. Nasıl yapmalı bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resatkoksal

Herkese merhaba, biliyorsunuz ki fleetcrop iflas etti. Araçları ihalede. Açıkcası araba almak istiyorum. 40 bine yakın bütcem var. Sahibinden de 2008 araclara 40 bin verirken en asağı 2015 dizel arac alınabiliyor oradan. İhaleye girmek istiyorum ama birkaç sey okuyunca soğuttu. Nasıl yapmalı bilemedim.
    Bu fleetcrop işi bize kalır mı bilmiyorum ama anladığım kadarı ile bu icra işleri baya sıkıntılı.
  • merhaba ben uyap üzerinden bir araç için teminat yatırdım fakat fiziki ihalede daha yüksek teklif vermişler. teminatımı nasıl geri alabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba benimde bi kac aklima takilan mevzu var bu ihale konusunda
    1. örnegin kazandigim ihaleye bi itiraz oldu sonuclanmasi ne kadar sürer parami veya araci ne zaman alabilirim
    2. ihaleyi kazandiktan en gec kac gün icinde kalan parayi yatirmam gerekiyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brky71 B kullanıcısına yanıt
    herkese iyi forumlar icradan hiç daire alan oldu mu süreç nasıl işliyor içindekileri tahliye süreci nasıl oluyor birde çıkarken evi tahrip ederlerse ne yapılabilir?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.