Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
37
Favori
385.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ermanerz

    Anladım hocam ama ben bi kaç haftadır araştırıyorum internetten verilen teklife giden araçlar var . Hemde 10 bin 15 bin altlara muhammen bedelden .... Yani sonuçta Banka'nın zerre zarar-ı yok zarar eden tamamen Borçlu ...

    hocam bankanın umurunda olsanız size süre verir faizle ...
  • ermanerz kullanıcısına yanıt
    hocam ben aldım icradan araç, tavsiyem hiç bulaşma, aracın bir dünya eksiği çıkıyo ettiğim masraf piyasa fiyatını geçti.
  • escape__06 kullanıcısına yanıt
    Ne gibi mesela hocam . Hayırlı olsun bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ermanerz kullanıcısına yanıt
    hocam yaklaşık 9 - 10 ay piyasada araba bakıp düzgün ve uygun bir araç bulamayınca ve duyduğum icra ihalelerine katılma fikrine katılıp 3 ay sonra bir araç aldım. Alacağın aracı öncelikle sadece dıştan görebiliyorsun, aracın içi motoru nasıl bilemiyorsun. benim aldığım aracın yaşı küçük olmasına rağmen km'si yüksek ve aşırı bakımsız çıktı. son bakıma 4 yıl önce girmiş bir araç çıktı. araba 8 yaşında motorun halini siz düşünün. araç alındı alınalı hiç muayeneye gitmemiş, bir dünya muayene cezası çıktı, ve bu tamamen alıcıya ait. aracın kdv ve damga vergisi alıcıya ait. aracın anahtarı yok, çilingir en ucuz 25o tlye kapı ve kontak anahtarı yapıyor. aracı otoparktan kurtarıcı üzerinde çıkarmak zorundasın kurtarıcı 70-80 tl arası, otoparkçıya bişeyler vermen gerekiyor ( bahşiş ama zorunlusundan :) )araçlar en az 2 sene yattığı için akü bitik ( 180 tl civarı yeni akü), genel bakım artı motor durumuna göre ağır bakım gerekiyor. ( benim aldığım raç dizeldi 2500 civarı bir masraf sonucu araç çalışır hale geldi) araçta şeş kaza bir parça eksikse onu faturası ve işçilik makbuzuyla trafiğe gidersen ruhsat çıkıyor yoksa yok. benim uyduruk panjur için iki hafta upraştım. panjuru çıkmacıdan alıp takmıştım 50 tl'ye daha sonra parçaçcıda sıfır panjur faturası kestirme ve sanayiden bir kaportacıya işçilik faturası kestirme maliyeti 200 tl'yi buldu. ruhsat çıkarmak için araca sigorta yaptırcan araçlar trafikten çekmeli halde oldukları için sigorta maliyeti yüksek çıkıyor ( 900 tl) ruhsat maliyeti 200 tl civarı arabanın halen tamponları hasarlı daha yaptıramadım para kalmadı :)
    extrası otoparkta aracın ön camı komple çatlatmışlar ama birşey ispat edemiyorsun bana extra ön cam girdi. halen çatlak camla geziyorum.

    arabanın vergi mtv ve ceza borçlarını icra dairesi sen yatır sonra gel bizden al diyor benim arabanın 6000 küsür lira çıkınca ödeyemedim icra dairesiyle 2 hafta uğraşma ve yalvarmalarla icra dairesinden vergi dairesine eftyle yaptırabildim.

    icra masrafları var birde teslim harcı, başvuru harcı ordaki memurların tripleri ve iş yaptırmak için 1 haftanı yemeleri gel gitlerle. uzun lafın kısası şimdi keşke dışardan beğendim temiz bir arabayı 2 bin lira fazlaya alsaydım diyorum. bu arada arabanın içi o kadar pistiki 1 kere oto kuaför ardından 3 kere kendim halı yıkamayla yıkadım koltukların rengi yerine geldi. tavan döşemesine el değmedim elimde kalır diye korkuyorum.

    en sevindiğim nokta ise aracın içinden çıkanlar senin oluyor. benim bagajdan bakır kablolar çıktı hurdacıya sattım 25 lira kazancım oldu. birde tuhaf bir türkücünün cd'si çıktı acayip türküler var yolda dinleyince kendimi kamyoncu modunda buluyorum, bir dünya ceza makbuzu not kağıtları vs. çıktı direk çöpe attım.




  • escape__06 kullanıcısına yanıt
    aman hocam neler yaşamışsın sen ya :D daha da başka birşey olamazmış zaten :D
  • bende birkaç ihaleye girdim enim girdiklerim piyasayıda geçti 2011 model kuga dizel alt donanım araç 2014 0 km yeni kasa kuganın fiyatından yükseğe satıldı mafya falan hikaye. bir sürü ev araç ihalesine girdim hiç kimse bir şey demedi. ama bir ihaleye girerken ondan sonra bir hastanenin satış ihalesi vardı. ben capri şortlayı takım elbiseli adamlar korumalar vs vs. beni de ihaleye giriyor zannettiler

    bu arada evler çok daha uyguna gidiyor arabalara göre değeri 300 bin tl olan evi 205 bine gözümün önünde sattılar. ancak ihaleden alınan eve kredi çıkmıyor bu yüzden alamadım aklınızda olsun. yani ihaleyi aldınız o hafta arada gidip kredi çekemiyorsunuz. keza araçlar içinde araç kredisi çekemezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 30 Ağustos 2015; 13:59:17 >




  • Tam olarak olayların detayını bilmesem de site üzerinden takip ediyorum. Bu araçlar ne fiyatlara gidiyor hiç gören oldu mu? Takip etmeye değer mi? Ruhsatı, anahtarı var olanlara baktım.

    http://www.ihaleden.com/detay/14864/1/HYUNDAI-I20

    http://www.ihaleden.com/detay/14863/1/HYUNDAI-ACCENT(BLUE)




  • Bu şekilde araç almaya niyetlenmek. Büyük risk.
    O otoparkçılardan bazılarının her nekadar araca baktırmak usta getirip göstermek yasak dense de illaki göstereni içlerinde vardır diye düşünüyorum.
    Çok iyi bir araçta Zaten Dışarıya düşmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc33 -- 31 Ağustos 2015; 0:52:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilanlarda şase no ve plaka var sorgulatabilirsiniz
  • Çok eski modelli araba almak mantıklı değil fakat 2013-2015 gibi 1-2 yaşındaki araç ihalesine katılacaksanız aldıktan sonra eğer anahtarı da varsa bakım masrafı dışında pek maliyeti olmaz, ödenmemiş vergisi trafik cezası vs. varsa bile zaten az bir miktar olur. Ama anahtarı yoksa ve araç immobilizer, kartlı sistemle falan çalışıyorsa yeni anahtarı yetkili servise yaptırmak gerekir işte o biraz masraflı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 5 Kasım 2015; 18:17:13 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 2 Şubat 2016; 18:41:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbolinea

    İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı?Yeddiemin otoparklarından ihaleyle araç alan arkadaşların deneyimlerini paylaşabilirler mi?

    hocam özelden görüşebilirmiyiz ? veya pm de atabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan5656 -- 14 Ağustos 2023; 18:42:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Radyoaktifmadde

    Çok eski modelli araba almak mantıklı değil fakat 2013-2015 gibi 1-2 yaşındaki araç ihalesine katılacaksanız aldıktan sonra eğer anahtarı da varsa bakım masrafı dışında pek maliyeti olmaz, ödenmemiş vergisi trafik cezası vs. varsa bile zaten az bir miktar olur. Ama anahtarı yoksa ve araç immobilizer, kartlı sistemle falan çalışıyorsa yeni anahtarı yetkili servise yaptırmak gerekir işte o biraz masraflı olur.

    ama araç eski de olsa dış görünüşünden de ne kadar masrafı olup olmadığı ortaya çıkabilir hocam
    yanlış mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dış görünüş ne kadar yıprandığı hakkında biraz fikir verebilir hocam fakat kesilmemiş karpuz misali görünüşe aldanmamak lazım, kelek çıkma ihtimali var. Özellikle ihaleyi kazandıktan sonra 1 hafta otoparkta bekleyecek. Zaten araç ihale günü sağlamsa bile 1 hafta sonra otoparktan aynı şekilde teslim alacağınızın garantisi yok. Bir yakınımın başına gelmiş, araç ihale günü sağlammış ama bir hafta sonra aracı teslim almaya gittiğinde aracın parçalarını sökülmüş olarak bulmuş. Aracı toplamak için çok fazla masraf etmiş ve zararına elden çıkarmış. Zaten bu olayların yaşanması insanları ihaleden soğutuyor. Devlet bu konuya mutlaka çözüm bulmalı.
  • Arkadaşlar bankaların icralık araçlarını banka müdürleri icradan veya icraya girmeden kendilerine ayarlayabilirler mi bu konuda bir torpil yapabilirler mi bilgisi olan var mıdır.
  • privateer P kullanıcısına yanıt
    Araç ihale olmadan satılamadığından ne banka müdürü nede icra müdürü ayarlama yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil bilen üstadlardan bilgi lazım
    İcradan aldığım aracın mtvleri düşmüş ancak trafik borçları görünüyor
    Kanuna göre icradan alınan aracın borçları bizi ilgilendirmiyor ama borç göründüğü için muayne edemiyoruz muayene olmayınca ruhsat çıkmıyor nasıl yapacağız arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcra satış şerhini icra dairesince düşürt. Daha sonra ise elindeki belgeler ile vergi dairesine git. Bu kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden uzak olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.