Şimdi Ara

İç tesisatı elektrikçi yenileyebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba iç tesisatın değişimi gerekli, eski olduğu için sürekli bağlantı kopuyor ve gelen ekipler sorun yok diyerek geri dönüyor. Ben de iç tesisatı değiştirmek istedim ankastre telefon direğinden eve geliyor ve 30 metre kadar mesafe var. TurkNet 108 TL hizmet bedeli + CAT kablo için metresi 4.5 TL'den ücret istiyor (metresi 70 kuruş olan kablo için 

. Bende elektrikçiye yaptırmak istedim, elektrikçi çelik kabloların sadece Telekom yetkililerinde olduğunu söyledi. Nasıl çözebilirim sorunu?

• %100 bakır ise 70 kuruşa bu kabloyu bulamazsın.Bu işi biliyorsan kendin çekmen lazım bence türknet makul bir ücret sunmuş eğer ki %100 bakır hcs veya hes kablo kullanacaksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

%100 bakır ise 70 kuruşa bu kabloyu bulamazsın.Bu işi biliyorsan kendin çekmen lazım bence türknet makul bir ücret sunmuş eğer ki %100 bakır hcs veya hes kablo kullanacaksa.

hocam kablo detayını sormadım sadece cat5 kablo için fiyat istedim bu fiyatı verdiler. superonlıneden yenı gecmıstım turknete .acaba şimdi de turk telekoma gecsem ucretsız cat5 kablo doserler mı kurulum kapsamında?

• YouWillNeverWalkAlone! Y kullanıcısına yanıt

Hiç bir firma senin bina içine karışmaz.

Cat5 kablo yerine Cat6 çekseler daha iyi olur.

Tanıdığın elektrikçi varsa alırsın kablonu çektirirsin şu anki kablon bina içinden mi gidiyor yoksa bina dışından mı kaç daire.

• Hocam bende eve superonline bağlattım ek bir ücret istemeden odaya kadar fiber çektiler
  • cat5e kablolar ucuz ve genelde tam bakır oluyorlar (alüminyum alaşımlı olanı da var tabi). Kabloyu, gözünüzle tam bakır olduğunu görüp kendiniz de halledebilirsiniz bence, zor bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 29 Mart 2021; 12:21:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Hiç bir firma senin bina içine karışmaz.

Cat5 kablo yerine Cat6 çekseler daha iyi olur.

Tanıdığın elektrikçi varsa alırsın kablonu çektirirsin şu anki kablon bina içinden mi gidiyor yoksa bina dışından mı kaç daire.

Hocam ev müstakil. Ankastre telefon direğine bağlı görselde görüldüğü gibi çelik tel kullanılıyor sanırım. Bir tanıdık elektrikçiye sordum dedi o çelik teller sadece telekom yetkililerinde bulunuyor, ilginç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi ve Tesisat Öneri-eski-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TheNightMare. T kullanıcısına yanıt

bir elektrikçiye sordum bunlar çelik kablo sadece telekomda bulunur ve onlar yapabilir dedi. Şimdi telekomu aradım dedim türknetten size geçiş yapsam cat kabloyla bağlantı sağlar mısınız diye, yok biz sadece modem kurulumu yapıyoruz iç tesisatın herşeyi ücretli. İlginç yani diyelim benim binam yeni yapıldı internet istiyorum ve hiç bir kablolama yok, bu kablolamadan kim sorumlu oluyor? kurulum ücretine dahil olmaması tuhaf veya çalışan yeterli bilgi sahibi değil

Şu kabloya bir bakın isterseniz, önceden favorilere eklemiştim, ancak hiç satın alıp kullanmadım.

https://urun.n11.com/kablolar/yuksek-bakir-utp-23awg-058mm-dis-ortam-cat6-outdoor-kablo-metre-P310958455

Görsel görünmüyor maalesef.

Hocam peki şöyle bir şey var, müstakil bir evde oturuyorum. Ekte gördüğünüz şekilde telefon direğinde ankastre bulunmakta ve kalın siyah bir kablo (resimde görülen) evin içerisine kadar geliyor ve ondan sonra bildiğimiz ince bakır telefon kablosu ile modeme geliyor. Şimdi ben telefon direğinden itibaren modeme kadar mı CAT kablo kullanmam gerek? Yoksa sadece evin içerisinden bu kalın siyah kablonun bittiği yerden itibaren mi? Teşekkür ederim.

• NitroNos kullanıcısına yanıt

Az önce arkadaşa yazdığım mesajı kopyalıyorum hocam;

peki şöyle bir şey var, müstakil bir evde oturuyorum. Ekte gördüğünüz şekilde telefon direğinde ankastre bulunmakta ve kalın siyah bir kablo (resimde görülen) evin içerisine kadar geliyor ve ondan sonra bildiğimiz ince bakır telefon kablosu ile modeme geliyor. Şimdi ben telefon direğinden itibaren modeme kadar mı CAT kablo kullanmam gerek? Yoksa sadece evin içerisinden bu kalın siyah kablonun bittiği yerden itibaren mi? Teşekkür ederim.

Direkten senin binana gelen siyah kabloyu sadece telekom ekipleri değiştirebilir. Zaten o siyah kablo saf bakır çok kaliteli. Sen onun ucuna yapacağın ek ve modeme giden kablodan sorumlusun.

Hangi kablonun eskidiğini düşünüyorsanız onu değiştirin. Siyah kablonun bittiği yerde bir ölçüm yapın eğer mümkünse. Baktınız hat değerleriniz iyileşirse sadece içerdeki ince bakır kabloyu değiştirirsiniz olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 29 Mart 2021; 13:42:45 >

Ölçümü nasıl yapacağız hocam. Alet edavat yok ki?

• Hocam modemi evindeki ankastreye bağlamayı denedin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzip -- 29 Mart 2021; 15:58:5 >
  • Evinde ankastre yok hocam, direkten alıyor bağlantıyı anladığım kadarıyla.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Terimlere çok hakim değilim de evin içine direkten gelen büyük siyah kablo kısmını kastetmeye çalıştım hocam. Direkt oraya modem bağlarsa normal telefon kablosunda sorun olup olmadığını anlayamaz mı?

• Tabi o şekilde anlaşılabilir hocam.

• Sanırım direkten ( başka bir yerden de olabilir ) bir kablo gelip gri kutuya girip gri kutudan da bir kablo eve gelip modeme giriyor. Bunun dışında direk kabloyu modemin içine mi sokmam gerekiyor? Kabloyu modeme nasıl bağlayacağım kalitesini görmek için?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.