Bildirim
Bağ evi elektrik için hangi akü?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
En uygun olan kuru tip bir akü kullanmanız.Akünün ömrü şarj ve deşarj ile değişiklik gösterir.Şarj ederken zamanında şarjı kesen bir devre veya cihaz kullanmanız.Deşarj ederken de fazla yüklenmemeniz gerekir.Akü tercihini için örneğin 10 watt 2 adet 12V led ampul kullanırsanız en az 12 V 20AH bir akü seçimi yapmalısınız. -
12v 60a akü 200tl.. 12v 60a ile 7a arasındaki aküler biraz özel akümüdür nedir, fiyatları çok yüksek geldi bana.
12v 7a akü ise, 35tl ..
ben olsam ne yapardım, kendi düşüncemi yazıyorum..
2 adet 7a akü alırım, bunun kullanılabilir akımı 5a olsa, 12v 10w led lambayı, 6 saat yakar..
1 adet 10w güneş paneli alırım, akünün birisi bağ evinde güneş ile şarjı full olarak bekler, diğer aküde bir şekilde dolu tutulmaya çalışılır..
yalnız bu sistemin şarzı ve deşarjını kontrol edecek cihaz gerekir size, bende bu cihazdan var, ben aliexpresden aldım 30tl, piyasada ne kadar bakmak lazım..
12v güneş paneli veya 12v eski tip ayarlı radyo adaptörü ile şarj için giriş yapılıyor. elektronik güç kaynağı ile olmadı niyeyse, 12v 500mA sac traflu adaptörün voltajını 13.5v a yükseltip aküyü şarj etmesini biliyorda, 16v 2a smps devreyi desteklemedi.
12v akü ve 12v yük bağlanıyor,,, şarj girişinede güneş paneli..
> akü şarj olunca kesiyor,, akünün kullanımı sınıra gelince otomatik yükü kesiyor 11v da.. bu iki işlem zaten önemli cihaz bunu yapıyor.
Ben sizin yerinizde olsam, bu işlerin bir kısmını yapmam, birazdaha fazla veririm akü için, 12v 60a akü alırım, hine bağ evinde kalsın o.. sadece şarj işlemleri aynı şekil yapılmalı.. bununda kullanılır gücü 50a olsa, 2 adet 10w lambayı, 30 saat yakar..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X