Şimdi Ara

İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
9
Favori
10.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz arkadaşlar.
    Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, bilgim dahilince.

    İnşaat Mühendisliği ve Mimarlığı bir kaç konuda kıyaslayabilirseniz ikisi arasında tercih yapıcam bi dahaki sene dgs de.

    Örneğin hangisi daha stresli
    hangisi yorumlamaya kişisellştirmeye müsait
    hangisi daha baskın vs gibi sizin fikirlerinizi alabilirmiyim
  • KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    Benim söyledikleirm bu konuda çok doğru olmaz internetten araştırabilirsiniz ama 2side birbirinden stresli bölümler.
  • bir cafe konsepti önerebilir misin? yoğun bi park içinde engellilerin de çalışacağı ve engelsiz tasrım prensiplerine göre yapılacak bir cafe olacak
  • merhaba bir dükkan kiraladım iş hanı içinde iş yerinin yan duvarı yaya yolundadır. 2 adet dükkan yan duvarlarını yıkıp kapı açmış. 2 side gıda işiyle uğraşıyıor hatta 1 tanesi 8 tane kadarda masa dışarıya açmış. Hanın çizimini yapan mimar ile görüştüm yan duvarın taşıyıcı olmadığını kolonlara fazla yaklaşmadan yıkıp kapı açılmasında kendince bir sıkıntı olmadığını belirtti. Belediye ile görüştüm hanın komple projesini çizdirmeden tadilat izni veremiyeceklerini belittiler.Belediyeden bir tanıdıkta ruhsatı al 1 gecede duvarı yık kapıyı tak dedi. Diğer dükkanlar kapıyı kaçak açmış bende açsam bide zabıta gelip duvarı ördürmesinler diyede düşünüyorum. Bu arada iş merkezi 1970 senesinde inşa edilmiş. Açacağım kapı 3metre genişlikte 2 metre gibide yükseklikte olacaktır. Taşıyıcı olmayan duvarla ilgili mimardan yazı alsam bu kapıyı açmam için bir kolaylık sağlar mı? Çünkü komple proje çizdirmek demek dükkanı satın almaktan pahalıya çıkacaktır. yardımcı olabilirseniz ya da bir yol gösterirseniz sevinirim.




  • stramare S kullanıcısına yanıt
    Mimardan projedeki o duvar ile ilgili bölümü kapıya çevirip belediyeden projeye işlemesini isteyebilirsiniz, mimar için bir sıkıntı olmaz lakin sizden koparabildiği kadar para alır. Yapacağın iş ve o kapının size getirisine göre hesaplama yapabilirsiniz.

    2013 yaz aylarında bir iş için , bir apartmanın altında 3 adet pencere , içeride de 2 adet kapı açtık. Mimara ödenen para 7.000TL.
  • Merhaba mimarla görüştüm artık yaşından dolayı mimarlık yapmadığını söyledi. Her ihtimale karşı yıkacağım duvarla ilgili taşıyıcı duvar olmadığına dair bir yazı aldım kendisinden. Bu yazı bir işime yarar mı yarın öbür gün belediyeden duvarı yıkmışsın bu duvar taşıyıcı duvar gibilerinden bir söylem olursa elimde bulunsun diye.
    Peki bu durumda ruhsatı aldığım gibi duvarı yıkıp kapıyı açsam belediyenin bana ne gibi bir yaptırımı olabilir. Sadece ceza mı yazarlar yoksa kapıyı kaldır duvarı tekrar ör gibi bir şey yaptırabilirler mi? Yan dükkanda 10 yıl önce yıkıp kapı açmış ör duvarı dediklerinde yan dükkanı emsal göstersem bir işe yarar mı?
  • Aldığın yazı bir işe yaramaz proje değişmedikten sonra. Yapabileceğin en mantıklı şey ruhsatı alıp bir günde duvarı yıkıp aynı günde kapıyı açıp sanki o kapı hep ordaymış gibi işine gücüne bakmak. Belediye sorun çıkardı varsayalım , hem ceza yazarlar hemde duvarı tekrar ördürürler ama bu küçük bir ihtimal 10 yıldır yan dükkanlar takılıyorsa sende takılırsın. Seçim sırası birde kimse seni düşünmez elini çabuk tut madem
  • -Merhabalar , ben Anadolu teknik lisesi 11.sınıfa gidiyorum inşaat teknolojisi alanı mimari yapı teknik ressamlığı dalı okuyorum. seneyede malum üniversite sınavlarına hazırlanıcaz 2 senedir elle çizim yapıyorum ve mimarların gerçektende nekadar çok çektiğini çok sabır ve uğraş isteyen bir meslek olduğunuda öğrendim mimarlıktan soğuduk açıkcası.. inşaat mühendisliği düşünüyorum acaba bu hayatımın ilerki safhalarında kendimi üniye hayata nasıl hazırlayabilirim kendi bu alanımın içinde nasıl yükselebilirim sizden bir abi tavsiyesi bekliyorum inş cevap yazabilirseniz :)
  • ensr53 kullanıcısına yanıt
    1 - Meslekten önceki ilk amacın ingilizce olsun mutlaka ne yap et iyi derecede ingilizce öğren.
    2 - Mimarlık - İç Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği kardeş diye geçer ama aslında birbirine her bakımdan uzak meslekler , en büyük ortak noktaları okurken saç beyazlatma garantisidir.
    3 - Elle çizim yapabiliyorsan buna mutlaka devam et , mesleklerin farkını iyi araştır. Daha uzun zaman var önünde.
  • Merhaba. 3 katli 190 metrekare mustakil evin isi yalitim maliyeti tahminen ne kadar tutar.yalitim içten mi distan mi yapilmalidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doruk ege D kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Isı yalıtımını mutlaka dışarıdan yaptırın. Fiyat konusunda net birşey söylemek mümkün değil çünkü malzeme çeşidi ve sişn yaptıracağıbız firmaya göre değişir. Lakin faydasını bariz hissedeceğinizden emin olabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle olarak teşekkürler. ingilizce eğitimi alayım eyvallahda bir sürü ingilizce kursları var nasıl tam etkili öğrenebilirim acaba.
    2. Şuan elle çizim okadarda iyi yapamıyorum gelecek seneye autocad dersi görup autocad kursuyla tam bir şekilde otoket öğrenmek istiyorum.
    Yani stajımdaki ofisimde gördüğüm ve çevremdeki arkadaşlarımın anlattıgı kadarıylada mimarı çok yoruyolar yanı mühendis daha rahat oluyormuş :D
    Herşey seneye belli olacak hayırlısı bakalım..
  • Merhaba, evimin tüm duvarları alçıpan kaplama. Bir hevesle ahşap jaluzi satın aldım. Ancak alçıpana montajı problemli olabilirmiş, taşımayabilirmiş. Ahşap jaluzi epey ağır çekiyor. Ne önerirsiniz? Herhangi bir perdeci montaj yapabilir mi? Ya da inaşşattan anlayan biri mi gerekir? Yoksa ahşap jaluziden tamamen vaz mı geçmeliyim?
  • Merhabalar;

    Evimin mutfağını PVC kaplama yaptırıp, duvarını yıkarak mutfağı genişletmeyi düşünüyorum. Bu işlemin prosedürde durumu nedir?

    Sitede bu şekilde yaptıran çok kişi var; ama şikayet edildiği takdirde hepsini yıktırmasınlar sonra. işin kötüsü yıktığımız mutfak duvarını da yeniden yapmak zorunda kalırız.

    salondaki balkonuma da cambalkon olarak dizayn etmeyi planlıyorum; ama burada herhangi bir yıkım işlemi yapmayacağım.

    Bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tamamen vazgeçin.

    @basyigit

    Herkes yıktıysa , o duval taşıyıcı değildir muhtemelen sıradan tuğla duvardır. Bu yüzden hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Prosedür kısmınıda düşünmeyin kimse karışmaz evin içindeki duvara.

    Cam balkonu mutlaka deneyimli kişilere yaptırtın ve başında durun. Bazı dengesizler onu eğimli yapıyor birbirine geçmiyor ölçüyü yanlış alıyor vs.
  • @Chris Brown

    Bence tamamen vazgeçin derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Yani Pvc balkon mu yaptırmayayım, yoksa duvarı mı yıktırmayayım? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • basyigit B kullanıcısına yanıt
    O bir üstteki mesaja cevap hocam
  • Anladım; ama yıkacağımız duvar evin içindeki bir duvar değil aslında. Balkonla mutfağı ayıran duvar ve belediye isterse yıktırıp eski haline döndürtebiliyormuş diye duydum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • basyigit B kullanıcısına yanıt
    Hocam birisi şikayet etmedikten sonra belediye gelip sizin duvarla filan uğraşmaz. Dediğim gibi taşıyıcı bir şey değil bölücüyse direk yıkın geçin yıkmak iyidir ben çok severim şahsen.
  • Yanıt için teşekkürler. Perdeci tavana montaj yaparız, daha bile şık olur diyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.