Şimdi Ara

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
6
Favori
18.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Okulun tanıtımıhttps://youtu.be/Dl1p9bQuYyM
    2017 2018 TANITIM GÜNLER ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)
    ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)
    ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)]
    https://www.instagram.com/p/BW0PRQRnwxG/
    http://tiptercihim.com/fakulte/ankara-yildirim-beyazit-universitesi-tip-fakultesiANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITESI Tıp Fakültesi 2017(tus puanıyla ilgili açıklama 8. sayfa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 24 Temmuz 2017; 19:31:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MERHABALAR İLK 1700 GİBİ SRALAMAYLA Y.B.Ü TIPA GİREN BİRİ BURSUN DIŞINDA KONAKLAMAYIDA ÜCRETSİZ SAĞLANIYORMU NE GİBİ BURS İMKANLARI VAR. TŞK

Gazi ile kiyaslayinca cok buyuk eksikleri var mi?

Sinav sistemi ve dersleri nasil?

Hocalarla iliskiler nasil?

Kadavra yeterli mi?

Okulun icindeki tesisler nasil yemekhane(yemek ucretleri) olsun kantin olsun bahcesi vs

tesekkurler

Evet benimki inglizce tıp,ama hazırlığı okumadım, tercihler belli olduktan sonra okul hazırlık sınavına yönelik kurslar açıyor lisede ingilizce temelin varsa bu kurslarla hazırlığı atlayabilirsin,ben okllun kursuna kayıt tarihini kaçırmıştım onun yerine dışarıda özel bir ingilizce kursunun hazırlık atlama kursuna kaydolmuştum. ingilizcem çok da iyi olmamasına rağmen sınırdan da olsa geçtim.hazırlık okuyacağını varsayarsak,hazırlık diye önemsemeyip çalışmazsan zorlanırsan ama gerekli özeni göstererek hazırlığı yarı dönemde geçip 8 ay tatil yapabilirsin ki genellikle tıpçılar hazırlığı yarı dönemde bitiriyor.
    + okulun ulaşımı gayet kolay bilkent metro durağından indikten sonra 10 dk yürüme mesafesinde,hastanenein ring servisleri var boş bulursan kullanabilirsin ama değmez genelde dolu oluyor.

+gaziyi çok bilmediğim için kıyas yapamacağım ama eğitim konusunda eksik olduğunu düşünmüyorum tek eksiği okulun çok bi çevresinin olmaması ,zannediyorum ki bu sorun da zamanla giderilmiş olur çünkü hemen yanımızda şehir hastanesi yapılıyor ve 2018 içerisine açılışı yapılması planlanıyor,bence bu okulun en büyük +'sı hastanesi olacaktır çünkü kliniği şehir hastanesiyle eğitim verecek vaka sayısı çokluğu çeşidi vs vs. bakımından adından söz ettirecektir ..

+sınav sistemine gelecek olursak ,entegre eğitim sistemi kullanılmaktadir.
    komite ve final sistemi uygulanmakta.her komite genellikle ortalama 6 hafta sürmekte olup bu komitenin içinde çeşitli konular öğretilir ve komite sonunda test şeklinde bir sınav ve pratik denilen laboratuarda öğrendiğin şeylere ilgili sorular sorulur.pratik sınavda anatomi adına konuşmak gerekirse şöyle olur,projeksiyonla bir kemik yansıtılır ve sana okla gösterdiği yerin nere oldugunu yazmanı ister.Konular derste işlendikten sonra o konuyla ilgili anlatılması gereken pratikler laboratuarda gösterilir.sınavlar diğer fakültelre göre geç açıklanır en erken 18 gün :(bu kafaya çok takılacak bir şey değil ama beklemek zor geliyor.sınıf geçme notu 60tır.ankaradaki diğer fakülteleri göz önüne alırsak nispeten daha az kasıntı bir okul olduğunu söyleyebilirim.1. sınıfta otalama haftanın 4 günü gidersin okula teorık derlerde devam devamsızlık çok önemsenmez ama laboratuar derslerine fazla devamsızlık yaparsan pratik sınavına giremezsin.

+hocalarla ilişkilere gelirsek burada gerçekten güzel bir ortam var bu konuda yani örnek verecek olursam ders aralarında hocanın başına gidip anlamadığınız yerleri rahatlıkla sorabiliyorsun şimdiye kadar hiç bir hocanın başından savmaya çalıştığını görmedim.geçen yıl birincisi düzenlenen öğrenci kongresinde asistanlar ve hocalar eşliğinde isteyen öğrencilere araştırmalar yaptırıldı güzel bir uygulamaydı.

+anatomi labaratuarına gelecek olursak evet kemik ve maket sayıları gayet yeterli ,kadavra konusnda da bir skınıtı yok(+2)zaten 1.sınıfta kadavra eğitimi yok, oldukça geniş ve ferah bir anatomi labortuarına sahibiz.tüm laboratuarlar için konuşuyorum arkada kaldım tahataya yansıtılanı göremedim gibi bir durum yok çünkü her laboratuarın tam ortasında tavanda asılı ve tahtaya yansıtalını gösteren tv ler var.

+okulun içindeki tesisler hakkında çok da iç açıcı şeyler söyleyemiyorum maalesef :) zaten bilkent yerleşkesi henüz daha 2 3 yıllık yani yeni yeni oturuyor ne büyük ne de küçük olann kantinimiz var bunun dışında şu an yemekhane olarak okulun bodrum katı kullanılıyor lakin dekanımız yemekhanenin oradan okulun yanına yeni bir bina yapılacağı ve oraya taşınacağını söyledi.ayrıca yapılan bu yeni binada kütüphane ve çalışma salonlarının da olacağını söyledi.Mevcut çalışma salonu çok yeterli gelmiyor sınav dönemlerinde fakat 2-3 metro duragı sonra milli kütüphane oldugu için fazla sıkıntı çekmeyeceksin. yemekhane ve kütüphanenin bu yıl içinde yapılıp bitmesini umuyoruz ama yarın ne olacağı hiç beli olmuyor maalesef.yemekler tabldot usulu, fena değıller , ücreti 2 lira üye olmak gibi bi dert yok ister ye ister yeme.

bunların hepsi benim kendi bakış açımdan ybu ,tercih etmeyi düşünüyorsan mutlaka gidip yerinde görmeni oradakilerle konuşmanı öneririm, eğer gidersen okulun çevresindeki hastane inşaatlarına çok takılma eninde sonunda bitecek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 5 Temmuz 2017; 11:56:29 >

• arwen1474 A kullanıcısına yanıt
    az önce yazdıklarıma ek olarak rahat bir okul olduğu için iyiki yazmışım diyorum,genel olarak memnunum keşke dediklerimiz yok mu var gün geçtikçe keşke dediklerimizn azalacağını umuyorum.
    başka merak ettiğin varsa sorabilirsin..

• bizim ankarada bi doç dr tanıdık var. burayı yazma onun yerine daha köklü üniversitelere git diyor. zaten okul çevresi pek güvenli değil. doktorları iyi değil dedi illa ankara istiyorsan da 1 sene daha hazırlan dedi. sizce doğruluğu nedir hocam okuyan biri olarak??

• nye kullanıcısına yanıt
    o zaman ben sana şöyle örnekler vererek hocalar iyi değil eleştirisine cevap vereyim
    http://www.memurlar.net/haber/550458/ prof.dr.özcan erel biyokimya derslerine girmektedir gördüğün gibi ödül almış haberin dışında daha da araştırabilirsin.
    http://www.milliyet.com.tr/robotik-ameliyatlari-turkiye-ogretecek-istanbul-yerelhaber-1201878/ -Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Canda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Türkiye’nin ilk ve tek robotik eğitim merkezi olduğunu söyledi.
    http://www.ybu.edu.tr/content_detail-256-3897-ogretim-uyemiz-strauss-and-mayer%E2%80%99s-emergency-department-management-kitabini-turkce%E2%80%99ye-cevirdi.html
    www.thed.org.tr
    THED | Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği
    http://www.thed.org.tr/TR,17/prof-dr-a-cevik-tufan-baskan.html

https://www.youtube.com/watch?v=UxAfm54YGiY

prof.dr.erol şener

hocalara sanırım kötü demek haksızlık olur tanımadan dahi. sonuçta doç. prof. kolay alınan ünvanlar değil belli bilgi düzeylerinden geçmeden belli bilgi düzeyine sahip olmadan alınacak ünvanların olmadığını düşünüyorum.Ben okulun içinden biri olarak doktorların iyi olduklarını söyleyebilirim.zaten yukarda verdiğim bir kaç örnekten de anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

+okulun çevresi güvenli değil derken hani ilkokula falan gelmıyoruz nasıl bir guvenlik sorunu olabilir 20 yaş üstü insanlar için falan orayı çok anlayamadım kusura bakma kızılayda caddede yürürken ne kadar güvendeysen burada da öyle..

ankarada okumak istiyorsan paunın ankaradaki köklülere yetmiyorsa bence tercih edilebilirliği olan bir yer tabi bu benım görüşüm ,ankarada oturuyorsan tercih edebilirsin evinde okumak rahatlıktır çünkü.Ama şöyle bir şey söyleyeyim mesela ben konyada yaşasaydım selçuk tıpı mı tercih ederdim yıldırm beyazıtı mı tabiki selçuk tıpı tercih ederdim, ankrada yaşadığım için ybu ayrıca okulun büyükşehirde olması da tabi avantaj ybu yü tercih ettim.
    1 sene daha hazırlanma fikri zor gelmiyor mu bu kadar puan aldıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 5 Temmuz 2017; 12:40:47 >

• Ybu hazırlıkla ilgili sorularınızı alabilirim.

Bu arada okul yeni olduğundan ve tanınmadığından herkeste bir ön yargı var çok takılmayın, hocalar gerçekten iyidir.

+ yeni bir fakülte olması
    + her yıl tıp kontenjenlarında yapılan artış, bu yıl da toplam 1200 kontenjan arttı
    + özellikle yıllar ilerledikçe ybu tıpın kontenjanı artırması.. vs belki son yıllarda büyükşehirlerde yasanan patlamaların buralara rağbeti azaltması vs aklıma gelenler bunlar.

ilk gün ki ve son gün ki kontenjanlarına bakmalasın dostum ilk aldığında sadece 40 kişi şu an kaç kişi dostum 80 ingilizce, 160 türkçe kontenjandaki 100 kişilik artış okulun sırasını 100 kişi oynatmaz çok daha fazla oynatır ,ha sen düşünmek istediğin gibi düşünebilirsin ben buraya yorumları yazarken kafamdan yazmıyorum hocaların söyledikleri ,okulda konuşulanlar hepsını harmanlıyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.