Şimdi Ara

İbiza 1.0 95HP manuel 2017 nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır Seat ibiza 1.0 Ecotsi 95 Hp manuel bakıyorum. 2017 model bakıyorum son kasa olanı , sanırım o sene çıkanların hepsi de style paket. Benim sormak istediğim şu bu aracı bazen şehirler arası bazen de şehiriçi kullanacağım. Yılda tahminen 8.000 km civarı yaparım. Alacağım ilk arabam olacak. Fiyatları ortalama 75 civarı. Kilometreleri ise 20.000-30-000 civarı. Sorun çıkartır mı ? Sizce nasıldır ? Ya da başka öneriniz var mı ?

• 1 Ay önce bahsettiğiniz aracı sattım.

2018 Haziranda 0 km olarak almıştım tam 1 yıl kullanıp c segmentine sedan bir araca geçmek için sattım.

Araç gerçekten çok başarılı, b segmenti araçlar arasında bence en mantıklı araç ibiza 1.0 tsi manuel

İç mekan genişliği segmentinin en iyilerinden, müzik sistemi başarılı, tüketim efsane, bagaj sınıfın en iyisi, donanım olarak başarılı, güvenlik donanımları sınıfının en iyisi , motor performansı yeterli, motorun sesi çok iyi

aracımı istemiye istemiye sattım, kısmetse yakında baba olacağım ve sedan arabaya ihtiyacım olacak yoksa asla satmazdım.

.
    Ben sizin yerinizde olsam Clio 4 düşünürüm arkadaşın dediği gibi.

Biraz bütçeyi artırıp 1.5 dci EDC otomatik vites 2016 makyajlı ya da 2017 alırım Icon paket. Dolu dolu birçok C segmentinin en dolusuna denk. Hatta bazılarından daha bile dolu.
    2016 olan 77 - 78 2017 olanı da 82 - 83 bin gibi bulursunuz. Fiyatlara aldanmayın çok şişik selam verdiğiniz kafadan 3 bin düşüyor zaten bu seviye fiyatlarda ilan verenler.

Clio 4 İbiza kadar konforlu değil, ama Ibiza'dan daha iyi yol tutuyor daha fazla güven veriyor bunu defalarca test etme imkanı buldum.
    Zaten arka süspansiyonu sert konfor buradan düşüyor karşılığında yol tutuş geliyor.
    Yakıt tüketimine girmeye gerek dahi yok.

Sıfır alıyor olsanız dizele ödeyeceğiniz fark çok saçma olurdu ama 2. elde bu kadar yakın farklar ve otomatik avantajı varken ben çok düşünmezdim. 2 - 3 koymanın sonu yok diyeceksiniz ama cüzi bir farka kazanacaklarınızı değerlendirin derim. Öyle bir fark verip boş ama üst segmente geçmek gibi bir durum yok.
    75 - 80 binler az paralar değil ki konuştuğumuz B segmenti araçlar üstelik.

EDIT: Ses sistemi Clio'nun da son derece başarılı iddialı Bass Reflex denilen bir sistemleri var. Bagaj hacminde en iyisi olabilir çünkü hem çift kademeli hem de stepne aracın dışında olduğu için müthiş bir derinlik sağlıyor zannetmiyorum bu segmentte daha büyük bagaj olmasını. EuroNCap 5 yıldızlı.
  • 1 Ay önce bahsettiğiniz aracı sattım.

2018 Haziranda 0 km olarak almıştım tam 1 yıl kullanıp c segmentine sedan bir araca geçmek için sattım.

Araç gerçekten çok başarılı, b segmenti araçlar arasında bence en mantıklı araç ibiza 1.0 tsi manuel

İç mekan genişliği segmentinin en iyilerinden, müzik sistemi başarılı, tüketim efsane, bagaj sınıfın en iyisi, donanım olarak başarılı, güvenlik donanımları sınıfının en iyisi , motor performansı yeterli, motorun sesi çok iyi

aracımı istemiye istemiye sattım, kısmetse yakında baba olacağım ve sedan arabaya ihtiyacım olacak yoksa asla satmazdım.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 30 Temmuz 2019; 9:23:22 >
  • Aynı model, aynı motor Fabia öneririm.

Fabia'daki donanım mekanın sahibiyim diyen C segment arabalarda yok. Belki fiyatı bir kaç bin lira yüksek olur ama kesinlikle değer.
  • Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kullanıcı yorumu almak çok önemli. Allah analı babalı büyütsün. Yeni alacağınız araba da şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Aynı model, aynı motor Fabia öneririm.

Fabia'daki donanım mekanın sahibiyim diyen C segment arabalarda yok. Belki fiyatı bir kaç bin lira yüksek olur ama kesinlikle değer.
    Skoda ve Seat ikisi de wolksvagen grubuna ait zaten. Fabia ve ibiza arasında pek bir fark yok motorlar falan hep aynı. Fabia'yı daha önce inceledim. Ona göre ibiza tercih etmemin tek nedeni dış tasarımı. Fabia çok küçük geliyor gözüme. Son kasa ibiza ve fabia ya bakınca ibizanın tasarımı çok hoşuma gidiyor.
  • Çok güzel bir araba, motoru da gerçekten çok iyi. Aynı fiyata c segment baz donanım arabalar bakılabilir ama ibiza ile onlaırn kullanım amacı farklı. Genişliği vs tatmin ettiyse bence gözü kapalı alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Skoda ve Seat ikisi de wolksvagen grubuna ait zaten. Fabia ve ibiza arasında pek bir fark yok motorlar falan hep aynı. Fabia'yı daha önce inceledim. Ona göre ibiza tercih etmemin tek nedeni dış tasarımı. Fabia çok küçük geliyor gözüme. Son kasa ibiza ve fabia ya bakınca ibizanın tasarımı çok hoşuma gidiyor.

Alıntıları Göster
    Tasarıma bir şey diyemem de benim bahsettiğim Fabia'ların fiyatı 75.000'den epeyi fazlaymış. 80.000 lira altına bir kaç tane görünüyor onlar da hasar kayıtlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.0 tsi motorlar gayet başarılı, performanstan korkunuz olmasın
  • Ben de ayni araca bakiyorum. Umarim guzel bir arac size nasip olur.
  • O kadar parayı benzinli bir araca gömmeyi doğru bulmuyorum ben şahsen. Clio 4 dCi ikinci el bir araç yüksek model bulmanız olanaklı. Yakmıyor denen bir araba ki sahibi olarak şahit oluyorum buna. Küçük gelir derseniz de station wagon olanını tavsiye ederim. Uzun yolda 110 km sabit 3.6 yakıyor araç. Kullanmayan bilemez.

• Forumda ilk defa bir araba kötülenmemiş :D ufak bir tebessümle okudum yorumları.

Şimdiden güle güle kullan, kazasız belasız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeyourmindtr

Ben de ayni araca bakiyorum. Umarim guzel bir arac size nasip olur.
    Yalnız son zamanlarda özellikle ÖTV indiriminin bitmesi ile fiyatlarında ortalama 5 bin lira artış oldu. Ben bayadır takip ediyorum. Umarım ÖTV indirimi tekrar olur , olursa sıfırını alırım. Haziran'da 98 bin liraya veriyordu bayiler sıfırını. Dsg 110 hp style paket yine. 110 hp likler hem daha seri hem de daha az yakıyor. Ama nasip bu 95 lik manuele olacak sanırım. Umarım size de gönlünüze göre , temizinden hayırlısından denk gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

O kadar parayı benzinli bir araca gömmeyi doğru bulmuyorum ben şahsen. Clio 4 dCi ikinci el bir araç yüksek model bulmanız olanaklı. Yakmıyor denen bir araba ki sahibi olarak şahit oluyorum buna. Küçük gelir derseniz de station wagon olanını tavsiye ederim. Uzun yolda 110 km sabit 3.6 yakıyor araç. Kullanmayan bilemez.
    Zaten Renault grubu dizel motorlarda kendini kanıtlamış bir marka. Ama uzun yolda bunlarda az yakıyor. Dizel ile benzin arasında malum fiyat farkı da pek kalmadı. Yoğunlukla şehiriçinde kullansam belki dizel tercih ederdim ama bahsettiğim kullanimda gerek yok gibi geldi bana. Yine de araştırmıştım 2017 modeller 75 bin TL civarına dizelleri mevcut. Fakat bu bahsettiğim joy paketleri , boşları yani. 75 bin lirayı boş clio ya vermeye elim gitmiyor hiç.

• neyse 1.0 ne ya çim biçme makinesi motoru mu diyenler henüz gelmemiş
  • Cok tesekkurler. Aynen dediginiz gibi fiyatlarda 5 bin ve uzerinde bir artis oldu. Ilginc olan favorilerime aldigim Ibiza'larin cogu satilmiyor ama insanlar pek indirim falan yapmiyorlar. Tuzlari kuru sanirim.

Bence DSG'den uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Zaten Renault grubu dizel motorlarda kendini kanıtlamış bir marka. Ama uzun yolda bunlarda az yakıyor. Dizel ile benzin arasında malum fiyat farkı da pek kalmadı. Yoğunlukla şehiriçinde kullansam belki dizel tercih ederdim ama bahsettiğim kullanimda gerek yok gibi geldi bana. Yine de araştırmıştım 2017 modeller 75 bin TL civarına dizelleri mevcut. Fakat bu bahsettiğim joy paketleri , boşları yani. 75 bin lirayı boş clio ya vermeye elim gitmiyor hiç.

Alıntıları Göster
    Ben sizin yerinizde olsam Clio 4 düşünürüm arkadaşın dediği gibi.

Biraz bütçeyi artırıp 1.5 dci EDC otomatik vites 2016 makyajlı ya da 2017 alırım Icon paket. Dolu dolu birçok C segmentinin en dolusuna denk. Hatta bazılarından daha bile dolu.
    2016 olan 77 - 78 2017 olanı da 82 - 83 bin gibi bulursunuz. Fiyatlara aldanmayın çok şişik selam verdiğiniz kafadan 3 bin düşüyor zaten bu seviye fiyatlarda ilan verenler.

Clio 4 İbiza kadar konforlu değil, ama Ibiza'dan daha iyi yol tutuyor daha fazla güven veriyor bunu defalarca test etme imkanı buldum.
    Zaten arka süspansiyonu sert konfor buradan düşüyor karşılığında yol tutuş geliyor.
    Yakıt tüketimine girmeye gerek dahi yok.

Sıfır alıyor olsanız dizele ödeyeceğiniz fark çok saçma olurdu ama 2. elde bu kadar yakın farklar ve otomatik avantajı varken ben çok düşünmezdim. 2 - 3 koymanın sonu yok diyeceksiniz ama cüzi bir farka kazanacaklarınızı değerlendirin derim. Öyle bir fark verip boş ama üst segmente geçmek gibi bir durum yok.
    75 - 80 binler az paralar değil ki konuştuğumuz B segmenti araçlar üstelik.

EDIT: Ses sistemi Clio'nun da son derece başarılı iddialı Bass Reflex denilen bir sistemleri var. Bagaj hacminde en iyisi olabilir çünkü hem çift kademeli hem de stepne aracın dışında olduğu için müthiş bir derinlik sağlıyor zannetmiyorum bu segmentte daha büyük bagaj olmasını. EuroNCap 5 yıldızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 30 Temmuz 2019; 22:31:35 >

• ibiza güzel araba tek soru iaşreti geyik testi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeyourmindtr

Cok tesekkurler. Aynen dediginiz gibi fiyatlarda 5 bin ve uzerinde bir artis oldu. Ilginc olan favorilerime aldigim Ibiza'larin cogu satilmiyor ama insanlar pek indirim falan yapmiyorlar. Tuzlari kuru sanirim.

Bence DSG'den uzak durun.
    Valla fiyatları uygun olanları hemen gidiyor. Bir tanesine şahit oldum. İstanbul'da 72 bin liraya koydu biri 6000 km deydi araç. Numarasını aldım akşam ararım dedim. Aksam ilan yoktu. Aradim satıldı dedi. Gerçekten paraya ihtiyacı olup da satmak isteyenlerin fiyatları belli oluyor. Ama cok ütopik fiyat yazanlar çok. Mesela bir tane doktor hanım koymuştu ilana. Fiyatı 120.000 liraydı. Ekstra tek farkı da sunroof olmasıydı. Sorduğumda kendisine , bu araç doktordan satılık dedi. Doktordan satılık olunca fiyata 40 bin lira ekleyebiliyorsun herhalde. O diplomanin öyle bir ilizyonu var sanırım 😃

• 1.0 motor ve dsg harika çalışıyor , test ettim ben çok beğendim şehir içi harika uzun yoldada üzmüyor basarsan gidiyor
  • Ben onu yakalayamadim bile :). Gercekten iyi fiyatmis.
    Ben su anda bekleme asamasindayim. Zaten bu doktorlardan, avukatlardan ve ogretmenlerden arac almak zor. Turkiye'de bunu anlamiyorum. Uzun yillar Amerika'da yasadim bir tane doktordan vs gibi bir ilana rastlamadim. Araba aliyorum MRI makinasi almiyorum. Doktor olmanin ne artisi var?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.