Şimdi Ara

İBB'nin Kiptaş projesine başvuran var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz deprem faciasından sonra İmamoğlu Bey, Kiptaş ile anlaşma sağlanarak kentsel dönüşüm projelerinde maliyetine bina inşaası konusunda bilgilendirdi bizleri.

Bu konuda başvuru yapan, adım atan ya da bilgisi olan var mı?

• Yahu belediyenin hiç bir yetkisini bırakmadınız ki. Olanıda mecliste engelliyorsunuz. Ne kadar toplanma alanı varsa imar verdiniz.

Tüm yetkiler sizde neredeyse, bu kiptaş ile yapılacak projeler bile ab'den fon bulunarak falan yapılacak. Belediyenin tek yetkisi bina sahiplerinin tamamı isterse Kıptaş eli ile kentsel dönüşüm ona da başvuran yoktu.

• ben bina muayenesi için sıraya girdim sadece

• Bence her şeyi net açıklıyor.Güven veren bir konu değil.Daha sıkı bir araştırma ile daha iyileri mutlaka bulunacaktır.Kusura bakmayın ama durum aşağıdaki gibi.Laftan başka ne gördü İstanbul?

14-10-2019 İmamoğlu : Deprem Seferberlik Planını hayata geçiriyoruz.

29-01-2020 İmamoğlu : Deprem Seferberlik Planını hayata geçiriyoruz.

01-03-2022 İmamoğlu: Deprem Seferberlik Planını hayata geçiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35359C425 -- 2 Mart 2023; 0:43:3 >

• Sadece laf yapmış olsa bile sizinkilerden daha çok şey yapmış oluyor bu konuda.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Haklısın.Selametle.

• Bu konu halkın ekseriyetinin sarfı nazar ettigi bir konudur. Modern deyişle, kimsenin umurunda degil deprem, Imamoğlu deprem projesini lafza alarak, halktan prim kasamayacagini zaten bilerek deklare ediyordu, Karsiligii yok cunku. Surada deprem olana kadar, kimse deprem programı bile izlemiyordu.

Farkindalık oluştursun diye açiklanmiş bir proje olduğunu düsünuyorum.

Devlet bu tür projeleri bedavaya yapacak hali yok. Onemli olan farkindaliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 2 Mart 2023; 14:6:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

Keşke söylediklerini yapsaydı.Hepimiz için iyi olurdu.Depremin olmasına gerek kalmadan,gerçek anlamda büyük bir iş ortaya çıkartmış olurdu.

İstanbul gibi bir keşmekeşte nasıl yaparsın? nasıl altından kalkarsın? Büyük sorun burada.

Farkındalık konusu bu başkan ile pek uyumlu değil.Tarafsız bakıldığı zaman bu zaten ortaya çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35359C425 -- 2 Mart 2023; 14:56:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tarafsız bakmak gerekirse geçenlerde bir açıklama yaptılar ibb'den, depremden önce deprem dayanıklılık testi ve muayenesi için binalara almıyorlardı kovuyorlardı şimdi taleplere yetişemiyoruz diye. Bu konular temel olarak halkın yaklaşımıyla alakalı. Örneğin toplu taşımada özel dolmuşa bineceksiniz, dolmuş durdu önünüzde, kapı açıldı, sıra sıra insan kaidesi. Binme kardeşim, bir sonrakini bekle, daha fazla dolmuş konulmasını talep et. Ancak bunun yerine insanlar sıkış sıkış da olsa binmeye çalışıyor. Ekonomik sebepler diyeceksiniz ama en büyük sorun kabullenmiş bir toplum yapısı. Tamam ya idare edelim işte, ya bi kereden ne olacak vs. vs. ... Yanlışa yanlış demeyi öğrenmeyip, idare edelim mantığı taşırsanız maalesef insan gibi yaşayamazsınız.

çok ironiktir bir ara sosyal medyada şu tür resimler dolaşıyordu :

"asil insan idare eder,

aciz insan şikayet eder,

basit insan iftira eder,

dürüst insan sabreder."

her gördüğümde içimden kahkaha atmak gelirdi. Yanlış olana yanlış demek , bu yanlışı bildirmek acizlikmiş.

• Yahu belediyenin hiç bir yetkisini bırakmadınız ki. Olanıda mecliste engelliyorsunuz. Ne kadar toplanma alanı varsa imar verdiniz.

Tüm yetkiler sizde neredeyse, bu kiptaş ile yapılacak projeler bile ab'den fon bulunarak falan yapılacak. Belediyenin tek yetkisi bina sahiplerinin tamamı isterse Kıptaş eli ile kentsel dönüşüm ona da başvuran yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Mart 2023; 15:46:21 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Bırakmadınız ki? Tüm yetkiler sizde? Ben kimim merak ettimİBB'nin Kiptaş projesine başvuran var mı? 

Aslında güzel bir konuya temas etmişsin.

Ayrımcılık yapmadan A belediye B belediye demeden ülke için ortak bir çalışma ile çok güzel işler ortaya çıkardı.

Ama bu ortamda olması neredeyse imkansız.

Benim düşüncem bu felaketlerin ANASI imar affı.

Zararı en aza indirecek proje olarak ta kanalistanbul düşüncesini destekliyorum.

Yapılacak olan konutlar yıkım gerektirecek binalardan çıkanlara verilsin.Güzel olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35359C425 -- 2 Mart 2023; 16:17:52 >
  • Çok güzel bir şey yazmışsınız.''Halkın yaklaşımı'' Bizi bizden kopardılar.Kutuplaşma dedikleri bu olsa gerek.Bu kopma olmasaydı belediyenin ben güzel işlere imza atacağını inanan birisiyim.(Erdoğan taraftarıyım)

İmamoğlu ya da bir başkası hiç farketmez desteğim tamdır.Yeter ki ortaya bir şey çıksın.Ama çıkmıyor.

Çekişmeleri bırakın bir kenara.İnsan hayatı için bir şeyler yapın.Yok dediğim dedik çaldığım düdük.İktidar muhalefet hepsi için yazdım.

Bizim binadan örnek vermek isterim.

Geçen hafta salı günü toplantı oldu.Cuma test için özel bir firma geldi.

Sebep ne biliyor musunuz?

Bizim bina Akp'li binası.Belediye ye gerek yok düşüncesi olduğu için daire başı binlerce lira verildi.

Halkın yaklaşımına güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum.

• Akp'lisin

20 yılda bi halt yapmamış artı belediyenin yetkilerini de seçimleri kaybedince budamis bir mafya oluşumunun eleştiri hakii yoktur,

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Tamam o zaman.Eleştiri yok.

O zaman düşüncemi yazayım.

Hayal dünyasında yaşamaya devam edin.

İstanbul da yüzde 60 oyum var diyen bir hayalperestin peşinden gidin.

Sizlere mutluluklar.İBB'nin Kiptaş projesine başvuran var mı? 

• İmamoğlu BEY demen yetmez. İmamoğlu efendi hazretleri diyeceksin. İmamoğlu bey, evini bedavaya sözde test edecekmiş diye sıraya girmiş. Çürükse maliyetine de yapacakmış.. vay be ne büyük hizmet, ne büyük iş.
    Belediyenin hizmetine bak; metrekare ortalama maliyeti 15 bin TL. Ortalama konut maliyeti 1,5 milyon tl o da temel maliyet. Bu hizmetse, hizmet olmayan türünü merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Mart 2023; 17:36:0 >
  • bir tane kacırmışım onuda bloklayım.kendi kendilerine konuşup dursunlar.İBB'nin Kiptaş projesine başvuran var mı? 

• Biz başvurduk. İstanbul Zeytinburnu/ Cevizlibağ merkez ofise gittik. Ekrem başkanın müjdesi ile binamınızı yenilemek istiyoruz dedik. Meğer Kiptaş bizzat kendi kensel dönüşüm yapmıyormuş, Müteahhit firmalar ile taşeron üsulü çalşıyormuş, talep aşırı yoğun olduğu için , firmalar dönüş bile yapmıyormuş. Elimiz boş geri döndük.

• Düğün dernek ilan eder gibi tvden, twitten aciklanirsa talep patlamasi normal. Ogrendigim %20 pesinat kalani 10 yil vadeli kredi ile ödemesi mevcut yoksa zaten yaptiramam. Insaat maliywtleri uçtu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.