Şimdi Ara

i7 notebook ısınma problemi çekirdek çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar malum son çıkan i7 ler çok ısınıyor cpuları oyunlarda kasma oluyor benim canıma tak etti arkadaş araştırmış yabancı forumlarda bu sorunu çözmüşler.

çekirdeklerden birini atınca ısınma tamamen kayboluyormuş çünkü cpu ya binen yük azalıyormuş zaten oyunlarda cpu o kadar gerekli değilmiş..

bendeki cihazın arka kapağı açtım şu an cpu yu görüyorum ancak bu konuda tecrübesizim 4 çekirdekten 1 ini nasıl çıkaracağız ?

• Çekirdek çıkarmaktansa altına kaliteli bir soğutucu almayı denedin mi hocam?Isınma sorununu soğutucu çözer bence.Yapacağın işlem riskli bana göre sonuçta işlemcinin yapısına müdahale ediyorsun.
  • soğutucular pek farkettirmiyor diye duydum bir de ısı sorunu cihazın ömrünü çok kısaltıyormuş çekirdek çıkarınca belki ömrü de uzar
  • Cekirdegini cikaragina i7 alacagina i5 alsaydin

Beyin bedava

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Cekirdegini cikaragina i7 alacagina i5 alsaydin

Beyin bedava

aslında i5 de değil oyunlar için en mantıklısı i3 müş çünkü oyunlar daha çok ekran kartını kullanıyorlarmış i3 de oldukça serin bir cpuymuş bende i3 vardı sattığıma i7 aldığıma bin pişman oldum zaten değiştirme süresi geçti i5 de alamıyorum i3 de ya bu i7 li hp dv yi saticam ya da çekirdeklerden birinin çıkması gerek
  • Sen bırak işlemci çekirdeği çıkarmayı karpuz çekirdeği çıkaramazsın.Eğer i3-i5-i7'nin ne olduğunu bilmiyorsan oyunların CPU'ya değilde GPU'dan beslendiğini bilmiyorsan helal olsun sana
  • zaten ben dedim oyunlar için önemlisi ekran karti
    o yüzden i7 almak anlamsiz..

core 2 duolar bile yeterli

bence şu an piyasadaki en iyi cpular i3 ler ,

i7 ler i5 lerle milletin kafayi ütülüyorlar

2000 kağıt saydık al i7 ye ısındıktan sonra ben onun performansını seveyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    SSD li Laptop ısınma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    CPU ve EKRAN KARTI ISINMA SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer Bilgisayarı oyun oynamak için alıyorsak i7 işlemciye gerek yok çünkü i7 işlemci büyük boyutlu oyunlarda kasma yapar hafif takılmalar olur bu yüzden de ısınma sorunu olur.
    hem oyun oynamak için alıyorsak i5 işimizi fazlasıyla görür hemde ısınma sorunu olmaz
    ayrıca oyun için önemli olan ekran kartıdır 1GB ekran kartı olan bir cihaz her türlü oyunu çalıştırır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBM38

Eğer Bilgisayarı oyun oynamak için alıyorsak i7 işlemciye gerek yok çünkü i7 işlemci büyük boyutlu oyunlarda kasma yapar hafif takılmalar olur bu yüzden de ısınma sorunu olur.
    hem oyun oynamak için alıyorsak i5 işimizi fazlasıyla görür hemde ısınma sorunu olmaz
    ayrıca oyun için önemli olan ekran kartıdır 1GB ekran kartı olan bir cihaz her türlü oyunu çalıştırır...

Yıl olmuş 2013 hala ekran kartının gb'sını kafaya takan var. Kaç gb olduğunun bir önemi yok. Önemli olan ekran kartını gücüdür. Saniyede ne kadar veri işleyebildiği ve taşıyabildiğidir. İşlemciye gelirsek laptopta üst seviye ekran kartı kullanılırsa i5 koyulmaz o bilgisayara. Darboğaz olmaması için i7 veya amd'de eşdeğeri konulur. İ7 ağır oyunlarda takılır demişsin Sen bence bırak bu işleri derslerine odaklan.

• Oncat kullanıcısına yanıt
    sorunu hallettinmi başlat çalıştır:msconfig yaz ön yükleme \ gelişmiş seçenekler işlemci sayısını 6 yap yada 4 tamamdır
  • konuyu hortlattım size tavsiyem eğer gpu ya overlcok yaptıysanız çekirdek kaptma en mantıklısı. ben 6 çekirdek kullanıyorum ve süper satabil oldu

yani özetlersek yaptığım testlerde

i7 : 45 w

i7 6cpu : 35w kadar düşüyor

birde bu cpu oyunllarda kendini 2.4 ghz kitler

hw monutör ile yaptığım testlerde en ağır şartlarda deneyim

gpu için furmark + işlemci için prime95 yazılımını kullandım :

i7 oyun esnasında : 28w

i7 6 cpu: oyun esnasında : 20 w ( yazın maksimum stabilite için ideal )

i7 işlemcinin oyunlarda 2.4 ghz kitlemesinin sebebi : gpu nun ısnmaması için.
  • Bu kadar uğraşacağınıza güç Seçenekleri maksimum işlemci performansını düşürün %90 a 15 derece fark eder.

• biri cekirdegini sökücem der digeri i7 kasma yapar oyunlarda der... bir de 1 gb ekran kartiyla her oyunu kaldir demis

• quote:

Orijinalden alıntı: Knife Party

biri cekirdegini sökücem der digeri i7 kasma yapar oyunlarda der... bir de 1 gb ekran kartiyla her oyunu kaldir demis

bildiğin adam yukarda pcnin altını söküp işlemci çekirdeği çıkartmaktan bahsetmiş yani yazılımsal eksiltmeyi geçti cidden fiziksel olarak çekirdek çıkaracak ayçiçeği ayıklıyo sanırsın kimsede ne diyon demiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Gavuzla

quote:

Orijinalden alıntı: Knife Party

biri cekirdegini sökücem der digeri i7 kasma yapar oyunlarda der... bir de 1 gb ekran kartiyla her oyunu kaldir demis

bildiğin adam yukarda pcnin altını söküp işlemci çekirdeği çıkartmaktan bahsetmiş yani yazılımsal eksiltmeyi geçti cidden fiziksel olarak çekirdek çıkaracak ayçiçeği ayıklıyo sanırsın kimsede ne diyon demiyo

Elma çekirdeği zannetmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.