Şimdi Ara

i7 4790k nın ömrü nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şu yazdığım mesajı tartışmaya çevirip, gereğinden fazla fiyatta satan satıcıları övmenizin anlamı nedir ?
    yani 500 liralık işlemciyi 1000'e satan haklı.
    500 lira soğutucuya veren haklı, bir tek benim mesajım mı haksız

bilader soğutucuya 500 vereceksen eğer bunun fiyatıyla birlikte 4790k+soğutucu sana 1500 tl oluyor. git o zaman 8600k falan al. ryzen al başka birşey al.
    her overclock yapmak + her ikinci sistem almak zaten risklidir.
    ben burda mantıklı olanı savunuyorum.

evet celeron kullanın, sadece oyun oynayacak adama g4560 + gtx1050ti yetiyor.
    i5 7500 + i5 6500 + i5 6600 bu işlemciler overclocksuz soğutucusuz en azından 50 liralık bir soğutucu ile yetmiyor mu ? hemde sıfır alınabiliyor...
    ve i7 4xxx lere yakın performansta.

2000 tl'ye i7 4... li eski anakartlı riskli, psu bozuk, ekran kartı fırınlanmış. ses slotları bozuk ethernet slotları bozuk, sata girişleri gevşek sistem alacağıma, gider g4560'li alırım sıfır olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingAhmet1911 -- 5 Aralık 2017; 18:37:7 >

• Gayet yeterlidir. Hala q8300 kullanıyorum. Evet artık yeterli değil ama iş görüyor. 4790k ile arasında kaç nesil var birde sen düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingAhmet1911

Iron Mask engelledin sanırım =)

şu yazdığım mesajı tartışmaya çevirip, gereğinden fazla fiyatta satan satıcıları övmenizin anlamı nedir ?
    yani 500 liralık işlemciyi 1000'e satan haklı.
    500 lira soğutucuya veren haklı, bir tek benim mesajım mı haksız

bilader soğutucuya 500 vereceksen eğer bunun fiyatıyla birlikte 4790k+soğutucu sana 1500 tl oluyor. git o zaman 8600k falan al. ryzen al başka birşey al.
    her overclock yapmak + her ikinci sistem almak zaten risklidir.
    ben burda mantıklı olanı savunuyorum.

evet celeron kullanın, sadece oyun oynayacak adama g4560 + gtx1050ti yetiyor.
    i5 7500 + i5 6500 + i5 6600 bu işlemciler overclocksuz soğutucusuz en azından 50 liralık bir soğutucu ile yetmiyor mu ? hemde sıfır alınabiliyor...
    ve i7 4xxx lere yakın performansta.

2000 tl'ye i7 4... li eski anakartlı riskli, psu bozuk, ekran kartı fırınlanmış. ses slotları bozuk ethernet slotları bozuk, sata girişleri gevşek sistem alacağıma, gider g4560'li alırım sıfır olur.

Size yeten başkasına yetmez,adam 144 hz monitörde oynuyordur yetmez,4k ve ya 2k da oynuyordur yetmez,ayrıca soğutucuya neden bu kadar taktınız? soğutucu

işlemci değişince değişmiyor, yani soğutucu alsa, sürekli kullanacak illa 4790k ya özel değil,ayrıca 4790k zaten 4.4 ghz hızında çalışıyor ve çok hızlı bir

işlemci illa o.c yapmak zorunluluğu yok.İkinci el kısmına gelirsek,fayiş fiyata satılmasına bende karşıyım bu illa işlemci olarak değil,genel anlamda ama

tutupta kimse 4790k işlemciyide 500 tl ye satmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

@KingAhmet1911
    Sen niye daha önce üye olmadın, engin bilginden daha fazla yararlanmış olurduk.
    İki işlemci arasında oyunlarda gece gündüz farkı var

Al dediğin i5 7500 3.4 GHz base - 3.8 GHz turbo, 6 Mb Cache HT yok
    i7 4790K 4 GHz base - 4.4 GHz turbo 8 Mb Cache, HT var

senden fırsatmı kaldı :D

usta bırakalım turbo boostu baseyi çekirdeği vs vs.

adam elin eskisine 1000 tl verip delid yapıp üstüne 500 tl lik soğutucu almayı hedefleyecek.

i5 7500'ü çöp mü ettiniz dakikada ? i5 7500'ün oyunlarda yetmediği alan varmı ?

ha benim param yoksa gider sıfır i3 7100 athlon x4 840 alırım. yinede milletin o değer etmeyecek çöpüne o parayı vermem.

Uzatmadan söylüyorum, i5 gaming pc için çöp.

• Performans olarak ömrü uzun ama fiyat olarak ömrü 9.nesil çıkana kadar gider.4690k mi yükseltip uzun süre pc ile uğraşmayayim diyorum ama ikinci elde 850-900 vermekte mantıklı gelmiyor.i8400 yada 1600(x) yerine gelecek işlemci ile taze sistem daha mantıklı geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk önce is işlemci ile bitmiyor sen diyorsun i5 8400 zaten 950 tl ee ddr4 ram 8 gb 440 anakart hadi h serisi çıktı en ölüsü 350 bu dolar kurunda 1740 tl

senin elinde zaten bi sitem var işlemcini sattıgında zaten 900 tl olan işlemci sana 300 tl lere gelir oda i7 4790k için gayet iyi rakam

fayiş fiyat diye bişi yok sıfırda ddr4 8 gb ram parasına ddr3 de 16 gb ram alıyorsun sence oyunlarda hangisinde daha fazla verim alırsın
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Net ifade edeyim hocam o zaman.300 verip eski nesil sistemi kullanacagima 700-900 verip güncel sıfır sisteme geçerim diyorum.ki ryzen refresh sonrası düşünüyorum bunu yapmayı.

• yav hocam çok ucuza sistemini güzel bi upgrade yapma imkanın varken neden bu dolar kurunda yeni sistem düsünüyorsunuz onu anlmadım

tamam ryzen iyi güzel hoşta oyunlar için hala tek çekirdek önemli

ama dersen ben render vs için kullanıyorum 1 dk bile bekleme ryzen e geç ama oyunsa i7 4790k ise güzel bi oc ile baya bi gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Aralık 2017; 21:35:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victini

quote:

quote:

@KingAhmet1911

adam elin eskisine 1000 tl verip delid yapıp üstüne 500 tl lik soğutucu almayı hedefleyecek.

ha benim param yoksa gider sıfır i3 7100 athlon x4 840 alırım. yinede milletin o değer etmeyecek çöpüne o parayı vermem.

forumdaki intel fanları bunu duyarsa seni zıplatırlar kardeşim dur bir ekran resmi çekeyimde o üyeliğinden ol =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingAhmet1911 -- 5 Aralık 2017; 22:1:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@KingAhmet1911

forumdaki intel fanları bunu duyarsa seni zıplatırlar kardeşim dur bir ekran resmi çekeyimde o üyeliğinden ol =)

Burada çoluk çocuk eğlendirmiyoruz ama yine de sen bilirsin, iyi eğlenceler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@KingAhmet1911

=) bende onu diyordum işte 5 yıllık i7 4xxx'ünü satamayan çocuklar burda ağlıyor bende veriyorum biberonu =) hadi iyi geceler sana.
    i7 4xxx çöptür çöp!

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@KingAhmet1911

=) bende onu diyordum işte 5 yıllık i7 4xxx'ünü satamayan çocuklar burda ağlıyor bende veriyorum biberonu =) hadi iyi geceler sana.
    i7 4xxx çöptür çöp!

Skylake i5 ler BF1 de çakıldıkları için çöp diyorum. Bir ara fırsatın olursa dene derim. Oyun oynayacağım diyen insan 8. i5 ten aşağısını almamalı.

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Ryzen tarafında haklı olabilirsiniz hocam ama 8400 tarafı yinede ağır basıyor.en azından saf 6 çekirdeğin ömür olarak gideri daha çok.yeni nesil ürünler kullanma isteğide var ek olarak.

• tamam hocam biz ona bişi demiyoruz ama sonuçta elinde güzel bi sistem vardır

z serisi anakart sogutucu vs herşeyin tamdır

bende diyorumki yeni bi seri demek extra cebinden çıkıcak para demek ama

i7 4790k in yetmedigi hiç bir oyun vs yok hemde cok cüzzi bi miktar paraya sistemin hala güçlü olucak

güzel bi oc ile 4790k hala iyi
    https://www.youtube.com/watch?v=yPglsTj57sQ

burdada ne demek istedigim açıkca belli oluyor izleyin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Aralık 2017; 22:52:54 >
  • Şimdi yeni sistem almayıp 4790k alsam 1 sene sonra gene kaşıntı tutacak 9.nesil- ryzen 2 şu bu derken 4790k da büyük ihtimal şu anki 2600k-3770k fiyatına inecek.

sene başı 2600k li sistem satıp kendimi 4690k sistemde bulduğum için iyi bilirim bu işleri.

Genede bakayım ikinci el.tesekkurler.

• Kullandığım en stabil işlemciydi. Satıp 7700K aldığım güne lanet ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

Şimdi yeni sistem almayıp 4790k alsam 1 sene sonra gene kaşıntı tutacak 9.nesil- ryzen 2 şu bu derken 4790k da büyük ihtimal şu anki 2600k-3770k fiyatına inecek.

sene başı 2600k li sistem satıp kendimi 4690k sistemde bulduğum için iyi bilirim bu işleri.

Genede bakayım ikinci el.tesekkurler.

i7 den i5 e geçmek nasıl bir mantık onuda çözemedim gitti : ) Çok pis gaza gelmişsin sanırım.
  • Ohooo daha gideri var ben hala i5 2500 kullanıyorum 4.2 GHz'de overclocklu.

• Şu günlerde cep yakan DDR4 fiyatları sebebiyle 4460'tan 4790 veya 4790K'ya geçme gibi bir planım var. Mevcut anakartımın (h97m-g43) cpu listesinde 4790K bulunmasa da başlangıç için sorun çıkaracağını sanmıyorum. Overclock yapacağım zaman da z97 chipsetlere bakınırım 2.elden.
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Z87 benim :) teşekkürler güzel yorumun için.

Neyse genel konuşayım şimdi sevgili galyalılar.

Ahaha ciddi ciddi i74790k için gereksiz diyen maldan anlamıyordur.

850 lira 6 aylık işlemciyi sattım. Anakart ram ve 4790k 1250tl idi yüzüne bakan olmadı bu üçlünün.

Tek yapmanız gereken ekran kartı almak. Ayrıca ddr3 ün ikinci eli kat kat ucuz. Ddr4 ram fiyatları uçup gitmiş. Yok 3200 yok 3400mhz sanırsınız + yüz fps veriyor bu ramlar.

Amaç oyunsa ucuzundan toplanacak tek sistem 1150. Kalan parayı ekran kartına basın bu kadar basit.

Ve işin bir de acı tarafı işlemci değil anakart. Eğer anakartınız mefta olursa sistemi komple satın daha iyi. İkinci el anakart fiyatları can sıkıyor.

Oc ye de gerek yok ayrıca. 4.0 ghz ?? Turboyla 4.4 ?

Çoklu fps manyağıysanız çok rahat yaparsınız benim gibi. Fps manyaklığı sınır tanımıyor bazen.

4790k için 500tl diyen arkadaşa da saygılar:) rüyasında görür. Fiyatın yükselmesi dolar ve euro yüzünden.

Dengi sayılan abileri 6700k 7700k dır.

Aralarında elbet performans farkı var ama fiyat avantajı daha ağır basıyor. Test haricinde genel kullanıcı bu farkı hissetmez. 1080ti kullanacaksanız o ayrı tabi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.