Şimdi Ara

i7 4790k nın ömrü nedir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
4.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: safahh

Z87 benim :) teşekkürler güzel yorumun için.

Neyse genel konuşayım şimdi sevgili galyalılar.

Ahaha ciddi ciddi i74790k için gereksiz diyen maldan anlamıyordur.

850 lira 6 aylık işlemciyi sattım. Anakart ram ve 4790k 1250tl idi yüzüne bakan olmadı bu üçlünün.

Tek yapmanız gereken ekran kartı almak. Ayrıca ddr3 ün ikinci eli kat kat ucuz. Ddr4 ram fiyatları uçup gitmiş. Yok 3200 yok 3400mhz sanırsınız + yüz fps veriyor bu ramlar.

Amaç oyunsa ucuzundan toplanacak tek sistem 1150. Kalan parayı ekran kartına basın bu kadar basit.

Ve işin bir de acı tarafı işlemci değil anakart. Eğer anakartınız mefta olursa sistemi komple satın daha iyi. İkinci el anakart fiyatları can sıkıyor.

Oc ye de gerek yok ayrıca. 4.0 ghz ?? Turboyla 4.4 ?

Çoklu fps manyağıysanız çok rahat yaparsınız benim gibi. Fps manyaklığı sınır tanımıyor bazen.

4790k için 500tl diyen arkadaşa da saygılar:) rüyasında görür. Fiyatın yükselmesi dolar ve euro yüzünden.

Dengi sayılan abileri 6700k 7700k dır.

Aralarında elbet performans farkı var ama fiyat avantajı daha ağır basıyor. Test haricinde genel kullanıcı bu farkı hissetmez. 1080ti kullanacaksanız o ayrı tabi.

İlanınızı gördüm. Öyle sıkıntı bir dönemdeyim ki şuan yoksa bir dk düşünmeden alırdım. Zaten Maltepe'de oturuyormuşsun , bende Kartal'da oturuyorum.

500 Lira az da 850 lira da sanki biraz fazla geldi bana.

İşin sıkıntı kısmı kesinlikle anakart. 2 ay sonra alacağım şimdiden bakayım dedim piyasada düzgün anakart yok. Olan ilanlar da fahiş fiyatlardan konulmuş.

Neyse size hayırlı satışlar dilerim.

• safahh kullanıcısına yanıt
    Hikaye uzun ama anlatayım.

Elimde 2600k-1060 ana sistem,4170-1050ti htpc vardı.sikildigim için 2600k sistemi satayım dedim.digeriyle idare eder yeni seriler gelince kurarim sistemi diye düşündüm.neyse sattığım arkadaş tanıdık olunca dedi 1060 pahalı dedim 1050ti vereyim.kaldi mi elde i3 ile 1060.ekran kartını satmak içimden gelmedi.idare ederiz yine dedim.bir gün baktım piyasanın 200 lira altına medimarkt 4690k satıyor.dayanamadim 830 liraya aldım.e k işlemci aldık anakart dandik.duramadim tabi kısa bir süre z97i gaming ack.üstüne hyperx savage ram takviyesi.üstüne seidon 240v.pişmanım hakim bey

@safahh,

Hocam işlemci performans olarak kötü demedim hiçbir mesajimda.bana göre pahalı dedim.500 işine bakacağız her birlikte
    (1 sene sonraki fiyatı için dedim onu yanlış anlaşılmış olabilir)
    (Arada 500 TL diyen arkadaş olmuş.ben 2600k o fiyatlara gittiği için üzerime alinmisim.pardon.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 6 Aralık 2017; 9:14:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

Hikaye uzun ama anlatayım.

Elimde 2600k-1060 ana sistem,4170-1050ti htpc vardı.sikildigim için 2600k sistemi satayım dedim.digeriyle idare eder yeni seriler gelince kurarim sistemi diye düşündüm.neyse sattığım arkadaş tanıdık olunca dedi 1060 pahalı dedim 1050ti vereyim.kaldi mi elde i3 ile 1060.ekran kartını satmak içimden gelmedi.idare ederiz yine dedim.bir gün baktım piyasanın 200 lira altına medimarkt 4690k satıyor.dayanamadim 830 liraya aldım.e k işlemci aldık anakart dandik.duramadim tabi kısa bir süre z97i gaming ack.üstüne hyperx savage ram takviyesi.üstüne seidon 240v.pişmanım hakim bey

@safahh,

Hocam işlemci performans olarak kötü demedim hiçbir mesajimda.bana göre pahalı dedim.500 işine bakacağız her birlikte
    (1 sene sonraki fiyatı için dedim onu yanlış anlaşılmış olabilir)
    (Arada 500 TL diyen arkadaş olmuş.ben 2600k o fiyatlara gittiği için üzerime alinmisim.pardon.)

İleride anakartı satmayı düşünürseniz pm atmayı unutmayın.

• kullandigim 4790k nin GPU-Z goruntusu ,OC yok .

https://valid.x86.fr/2vyzq0

4790k nin yetmedigi yerde 6700k ve 7700k da yetmeyecektir .

Uygun fiyata bulursaniz kacirmayin .

4790k ya çöp diyen arkadasin da kesinlikle bu konular hakkinda en ufak bir bilgisi olmadigini dusunuyorum .
  • gtx 1080 ekran kartına kadar yeter. Ben geçen sattım 775 tl. 700 tl zor bulursun.
  • Ekran kartı sınırı öyle basitçe koyulamaz. 80ti alırsın 4K'ya takarsın mesela sonuç yine temiz bir kullanım olur. 1080p'de kullanım ısrarı olan son Ti bence 1080Ti olacak. Önümüzde ki serinin Ti'si 4K'da 75 HZ'ye yaklaşmak gibi sınırları olsa hoş olur böyle bir beklenti de normal tabi. MSAA açtım olmadı 4K demeyin lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama 2-3 sene daha kullanılabilir bir işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safahh

Z87 benim :) teşekkürler güzel yorumun için.

Neyse genel konuşayım şimdi sevgili galyalılar.

Ahaha ciddi ciddi i74790k için gereksiz diyen maldan anlamıyordur.

850 lira 6 aylık işlemciyi sattım. Anakart ram ve 4790k 1250tl idi yüzüne bakan olmadı bu üçlünün.

Tek yapmanız gereken ekran kartı almak. Ayrıca ddr3 ün ikinci eli kat kat ucuz. Ddr4 ram fiyatları uçup gitmiş. Yok 3200 yok 3400mhz sanırsınız + yüz fps veriyor bu ramlar.

Amaç oyunsa ucuzundan toplanacak tek sistem 1150. Kalan parayı ekran kartına basın bu kadar basit.

Ve işin bir de acı tarafı işlemci değil anakart. Eğer anakartınız mefta olursa sistemi komple satın daha iyi. İkinci el anakart fiyatları can sıkıyor.

Oc ye de gerek yok ayrıca. 4.0 ghz ?? Turboyla 4.4 ?

Çoklu fps manyağıysanız çok rahat yaparsınız benim gibi. Fps manyaklığı sınır tanımıyor bazen.

4790k için 500tl diyen arkadaşa da saygılar:) rüyasında görür. Fiyatın yükselmesi dolar ve euro yüzünden.

Dengi sayılan abileri 6700k 7700k dır.

Aralarında elbet performans farkı var ama fiyat avantajı daha ağır basıyor. Test haricinde genel kullanıcı bu farkı hissetmez. 1080ti kullanacaksanız o ayrı tabi.

sen o adamın işlemci aradığını nerden biliyorsun ? :D 500 lira diyen adam i7 4790k aramıyorki, ederi o diyor.
    bende diyorum senin işlemcinin ederi 300 tl maximum
    anakartıda üstüne koysan 850 liraya sataman
    ha ucu açık birşey istersen 1500 tl'ye koy bekle.
    isterseniz böyle forumlarda i7 4790k'ya 10.000 tl değer biçin sonucu değiştirmez,alacak adamın edeceği pazarlığa muhtaç kalırsınız.

kim hangi kafayla senin delid yaptığın nasıl kullandığını bilmedikleri, belkide yere düşürdüğün işlemciye 850-1000 tl versin ki ?https://www.youtube.com/watch?v=YMgaVu54qmU i3 8350k vs i7 7700k 800-900 verecek adam size para kazandıracağına gider sıfır i3 8350k alır, en azından güncel işlemci, senin 5 yıllık anakartın bozulduğunda bulunmasıda zor olur.
    haydi sana saygılarımı ilettim.
    iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GtxMaster111 -- 7 Aralık 2017; 20:21:45 >

• Bu kafalar hangi kafalar canısı:)

kendin yazıp mı oynadın? Bak ne demişim anakart sıkıntı demişim?

İşlemciye yarım vole vurup karşı kaleye mi gol atayım? Gizli gizli fantaaaazi mi deneyeyim?

Altı üstü işlemci? İ74790k i38350k 4 çekirdek 4 izlekten kötü müdür? Ciddi ciddi inandın mı buna?

İ58600k de canımı ye.. en azından 6 çekirdek her türlü üstün.

Fiyatlar ortada 6 aylık işlemci 850tl

İki senelik işlemci için 700tl vermem.

Burada amaç oyunsa denmiş? İkinci el denmiş? 150tlye ddr3 bulunurken ddr4 anakart işlemci masrafıyla her türlü ekran kartına yatırım yapılır yardırılır.

Zaten bütçesi iyi olan adam buraya uğramaz gider vatandan toplar.

Elinizde dd4 ram varsa ucuzundan pek tabi yeni sistem toplamak avantajlıdır.

• ikinci el işlemci tavsiye etmem. 2. El İşlemci + OC işlemi düzgün ve sağlıklı performans vermeyebilir. 0 bile alırken elektronik ürünlerin bozuk çıkma olasılığı % 50 denilir. 0 alman daha sağlıklı.
  • gecebekcisi1 kullanıcısına yanıt
    Islemciler kolay kolay bozulacak urunler değiller. Islemcinin 0 inin problemli cikma olasiligi da yok sayilir. Kimse aptal degildir ki islemcisini 100 derecede 1.5 voltta bir ömür kullansın. Saticinin evine gidip islemcinin nasil bir pc de hangi sicakliklarda ve voltajda kullanildigina baksaniz hatta saticiyla iki kelam etseniz zaten dogru kullanip kullanmadigi anlasilir. Islemciler zaten cok dayanikli cihazlardir. Korkulacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecebekcisi1

ikinci el işlemci tavsiye etmem. 2. El İşlemci + OC işlemi düzgün ve sağlıklı performans vermeyebilir. 0 bile alırken elektronik ürünlerin bozuk çıkma olasılığı % 50 denilir. 0 alman daha sağlıklı.

Bence ikinci elden alınabilecek en mantıklı bileşen işlemci ve ram. Bozmak için güç sarf etmek lazım. Bozana da madalya takmak lazım.
  • +1 le kesinlikle katılıyorum.

İntelin sayfasında batch kodundan garantiyi kontrol edebilirsiniz.

İlk çıkan işlemcilerin garantisi 2017 bitiş idi şimdi garantü süreleri benim sattığım 2020 forumdan bir arkadaşınsa 2021.

Yani garantiye dikkat edin yeter ona göre fiyar biçin. İşlemciler kolay kolay bozulduğunu görmesem bile ikinci elde garanti durumu avantajdır.

İkinci elde en rahar alınacak şeyler işlemci ram + olarak kasa:)

• Tihilu kullanıcısına yanıt
    Eğer 4790K + anakarta +rame 1500 TL bütçen varsa fiyat takip edip i5-8400 + z370 + ram almanı şiddetle tavsiye ederim, ki ben öyle yaptım. Sırasıyla bulduğum fiyatlar. 860+500+300. Bütçenin çok az aşıyor ama sonuç olarak 8. jenerasyon intel alıyorsun. 1 - 2 ay sabredersen H,B serisi anakartlar gelecek, daha da uygun olur.

Şunları inceleyebilirsin.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4790K-vs-Intel-Core-i5-8400/2384vs3939
    http://www.tomshardware.com/reviews/best-cpus,3986.html
    http://www.pcgamer.com/intel-i5-8400-review-the-best-new-gaming-cpu-in-years/

Güç Tüketimi
    4790K 88W
    8400 65W

İntel AMd'nin ryzen atağına karşılık vermeliydi. Bu yüzden 7. jenerasyonun daha yılı dolmadan yeni nesil işlemcilerini piyasaya çıkardı. Üstelik alışılmışın dışında bonkör davranarak tam anlamıyla 8350K ve 8400 ile bir bütçe bandı oluşturdu. 1000 TL altına ylı dolamyan i7'ler aynı performans.

Tabii overclock yapmayı düşünüyorsan -ki bu fana ve enerjiye daha da fazla para harcamak demek - daha uygun fiyatlı i3-8350K alabilirsin. 5 ghz'e OC olunca 8400'ü az da olsa geçiyor. Overclock etmeden de kullanabilirsin.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-8400-vs-Intel-Core-i3-8350K/3939vs3935

4790K nın DDR3 oldugunu biliyorum, bu bakımdan da tavsiye etmem.

Sonuç olarak hepimiz ayağımızı yorganımıza göre uzatmak isteriz. Para da kolay kazanılmıyor. İşte bu sebepten ötürü 3-4 yıl daha gidecek bir sistem yerine 10 yıla göz kırpan bir sistem yapmanız tavsiye ediyorum. Bundan sonra AMD-İntel rekabeti ne getirir bilemeyiz. Bana sorarsan PC toplamak için iyi zamanda işe eğilen şansı kişilerden birisin, her zaman bu çeşitte ve fiyatta seçenekler olmuyor.

• Şimdi kısaca şöyle açıklamak isterim.

i7 4790k sistem kurmak isteyen varsa ilk önce şunu akıllarından çıkarsınlar ddr3 1600mhz ram almasınlar neden?

Eskiden ram hızları fps etki etmiyordu ve herkes ya 1333mhz ya da 1600 mhz ram alıyorlardı.Şimdi ise ram hızlarının fps oldukça fazla etkisi olmaya başladı.

Şöyleki 16gb ddr3 1600mhz ram kullanılan ve i7 4790k 4.8ghz olan sisteme gtx 1080 ti bağladığınızda 1080p de bu ikili ram darboğazından dolayı frenleme yapmak zorunda kalmaktadır.

Peki aynı sisteme ddr3 2400mhz ram konulduğunda durum nasıl değişmekte diye merak edenler varsa kısaca ram hızları arttıkça veri hızıda artmakta ve bu hem işlemciye rahatlatmakta hemde ekran kartının istediği veriyi hızla erişmesini sağlamakta ee durum böyle olunca darboğaz sorunu ortadan kalkmaktadır.DDR3 kullanan arkadaşlar veya sistem kurmak isteyen arkadaşlar varsa ram hızlarını 2133mhzden düşük ram seçmesinler. 1600mhz ram ile 2400mhz ram arasında 3-7 fps arasında bir oynama olmaktadır ve bu değerler oyuna göre değişmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=5SJ0FEl4Y6g Bu da ddr4 için bir video

• Her zaman ikinci el bölümünde de takip ettiğim ve en sevdiğim işlemcidir 4790k.
    Ancak bir türlü ikinci el piyasasında fiyatı daha düşük olarak revize edilemiyor.
    Fiyatı düşerse alıp çerçeveletmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naneli Larry -- 14 Aralık 2017; 2:50:46 >
  • Gecen nisanda 0 aldim.Evet 0 aldim.Bok gibi anakart ram degistirmekten kurtuldum.1080p 144hz de 1070 ile birlikte hic uzmedi sicaklik sorunu felan yok.Evet spike var ama max temp dusuk oldugu icin sorun yaratmiyor.q6600 dan sonra 2.efsanedir gozumde.
  • i7 4790 veya 4790K işlemci çok rahat bir 5 sene daha götürür..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dancerboy14

i7 4790 veya 4790K işlemci çok rahat bir 5 sene daha götürür..

Yavas ziyaaaaa o kadar da degil...5 seneye yuksek fps monitorler standart olur.Ne kadar fps o kadar islemci yuku...
  • Yıl olmuş 2018, aşağıdaki sistemim 4k-2k demeden çalışıyor. Sadece ekran kartını değiştiriyorum ve hdd den ssdye geçtim. Arada da tozunu siliyorum. Ses çıkaran fanları değiştiriyorum. Hatta fanların çoğunu da çıkardım. Gerek bile yok o kadar fana. Tabiki bios yada sürücü destekleri yok ama win10 hallediyor. 2. el bulursanız cok ucuza mükemmel bir sistem kurarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.