Şimdi Ara

i7-4770k'dan Ryzen'e gecilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Imzamdaki sistemi son 4 senedir kullaniyorum, 2013 yazinda almistim. Performans olarak bir sorunu yok ama bu vakitten sonra degistirmek istesem cok deger kaybedecekmis gibi geliyor, o yuzden bazi parcalari satip yeni bir sisteme gecmek istiyorum. Baslica anakart, islemci, RAMler ve ekran kartini degistirmek istiyorum, buyuk ihtimalle de Ryzen platformuna gececegim. Fakat kafamdaki soru su: R5 1600X'e gecsem performans kaybi yasar miyim? 7 serisine gecsem avantajda olacagimi biliyorum bir cok testte 6700k ile basa bas gitmis R7ler fakat R5leri merak ettim.

Uzun lafin kisasi, i7-4770k/GTX780'den 1600X/RX580'e gecsem performans kaybi yasar miyim? Yoksa o ikisi denk olur da daha fazlasi icin 1700e mi gecmek gerekir?

• bir bir şey değişmez sen asıl bomba işlemcilere terfi et. intel i9 serisi çıkacakmış çok çekirdekli,aynı şekilde amd r9 serisi çıkıyormuş 12 çekirdek 24 izlekli falan onları bekle.
  • 2. Nesil ryzenleri bekle yada 3. Nesilde olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartını yükseltirsin yeni seri vega veya nvidia volta çıkana kadar da kart değiştirmene gerek yok. İşlemcine oc yapman kafi ekran kartı yükseltişinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bir bir şey değişmez sen asıl bomba işlemcilere terfi et. intel i9 serisi çıkacakmış çok çekirdekli,aynı şekilde amd r9 serisi çıkıyormuş 12 çekirdek 24 izlekli falan onları bekle.

dalga gecmeyeydin iyiydi...
    sonucta ekonomik olarak dusunmek lazim. 4 sene once 1000+TL ye aldigim islemci bugun en fazla 450-500tl ediyordur, sarap vs gibi de degil ki yaslandikca degeri artsin.
    cok sukur imkan varken niye eski platformda kalayim ki?

@mogolkhan
    hocam sagolasin, kafamda var beklemek fakat sistemin su anda para edip etmemesi benim icin daha onemli
    AMDyi biliyoruz zaten en azindan 2nci nesiller de AM4 platformda cikar, DDR5 buyuk ihtimalle o vakite cikmamis olacagi icin en kotu ihtimal anakart degistiririz sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bir bir şey değişmez sen asıl bomba işlemcilere terfi et. intel i9 serisi çıkacakmış çok çekirdekli,aynı şekilde amd r9 serisi çıkıyormuş 12 çekirdek 24 izlekli falan onları bekle.

dalga gecmeyeydin iyiydi...
    sonucta ekonomik olarak dusunmek lazim. 4 sene once 1000+TL ye aldigim islemci bugun en fazla 450-500tl ediyordur, sarap vs gibi de degil ki yaslandikca degeri artsin.
    cok sukur imkan varken niye eski platformda kalayim ki?

@mogolkhan
    hocam sagolasin, kafamda var beklemek fakat sistemin su anda para edip etmemesi benim icin daha onemli
    AMDyi biliyoruz zaten en azindan 2nci nesiller de AM4 platformda cikar, DDR5 buyuk ihtimalle o vakite cikmamis olacagi icin en kotu ihtimal anakart degistiririz sonra

dalga geçtiğim falan yok 16 mayısta çıktı bunların haberi. http://www.hurriyet.com.tr/intel-core-i9-geliyor-iste-tum-ozellikleri-40459239
    https://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-dogruladi-16-cekirdekli-Ryzen-islemciler-geliyor.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 18 Mayıs 2017; 21:37:36 >

• İ9 önerisi başta kulağa hoş gelsede platformun başlıca anakart ve işlemci bazında yüksek fiyatlı olacağını düşünmek yanlış olmaz sanırım.Sistem yükseltirkende dengeyi korumak lazım şu an olmayan fakat çıkacağı sızdırılan bir seriyi bekle demek ne kadar mantıklı bir öneri olur bilemiyorum.Düne kadar bende haswell(z87) ve 4770k kullanıyordum 7700k+z270 ve ddr4 platformuna geçtim.Eski sistemim günümüz uygulamaları ve oyunlarda güçlü ekran kartlarını rahatlıkla besleyebilecek bir sistem olsada nesiller arasındaki fark her yerde olmasada farkını belli ediyor.Bu nedenle beklemenin sonu olmadığı için Intel ve Amd tarafında var olan teknolojilerden öneride bulunmanın daha yardımcı olacağını düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arladaslar i9 demis ama saka yapiliyor sanirim.

X299 platformunda render dusunulmuyor ve ust seviyesi alinmayacaksa 7700k daha el ile tutulur bir tercih olacaktir.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz1122

ryzen 2 veya 3 beklenmeli yorumlarını pek anlayamıyorum.

geçen zamandan, keyif alınan her bir günden daha değerli bir şey var mı? 15% fazla performans alacağım diye beklemek neden eğer bugün için imkan varsa? özellikle r 1700 arada bir işlemci değil ki

r7 1700 alan bir kişi zaten min 5-6 sene hiçbir eksiklik hissetmeden kullanacak. son derece yüksek IPC li az güç çeken 8 çekirdekli bir canavar. %10-15 fazlasını beklemek neden keyfini bugün hemen sürmek varken?

hocam, ben olsaydım (ki yakında almayı planlıyorum) 1700 alırdım 1600 almaktansa (maddi olarak zorlamayacak ise/değişime kesin kararlıysanız). yetmediği noktada ekran kartını değiştire değiştire gideceğim şahsen

sagolun hocam, amac performans kazanmak icin degil zaten.

amac elimdeki parcalar daha eskimeden, hazir daha para ediyorken degistirmek. GTX770 1050Ti ile ayni performansi veriyor, kaba hesapla 780~1060 6GB diyebiliriz. upgrade etmesem bile performans olarak daha yeni ve 2-3 sene sonra tekrar satmak istedigimde yine de para edecek bir kart olacak, 780i belki o zaman 400-500 liraya zor satacagim. amac tamamen keyfi yani.

biraz benchmarklara falan baktim, 1600X ve 4770k bir cok durumda birbiriyle ayni. sanirim 1700e gececegim o yuzden. :)

herkese tesekkur ederim

• İşlemcin son derece iyi.Yeni sistem için senin en erken tarihin 2018 sonları.Bu süre boyunca önce ddr4 ramlerin düşmesini bekle.Düştüğü an ramleri aradan çıkar.Oyunlarda i7 ler önde.ryzen7 ler bile haswell işlemcilere yaklaşamıyor.İlerleyen zamanda ne olur bilinmez.En kötü ryzen2 leri bekle.
  • Geçmeye değmez, hatta bazı oyunlarda performans kaybı olur. Değer kaybı maliyet açısından düşünüyorsan , zaten sistemi şuan değiştirmen de hali hazırda bir mali kayıp söz konusu olacak . Hani uzun vadede şimdi satınca daha az kaybın olmayacak .Bu birazda sistemi ne kadar kullanacağına bağlı.

• b350 anakart r5 1600 işlemci 580 ekran kartı birde ddr4 ram lazım tabi elindekileri çıkarıp bunları alabilirsen çok daha uzun ömürlü olacaktır birde 780 ile 1060 denk deildir 980 ile 1060 denk sayılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prototype91 -- 19 Mayıs 2017; 10:12:16 >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Daha önce Ryzen sisteme İntel uyumlu B250 anakart linki attığını gördüğümden beri çok dikkate almıyorum o arkadaşın önerilerini ne hikmetse hep ilk mesajları kapıyor

Konu sahibine dönersek DDR4 platformuna geçmek başlı başına masraf ve hiç değmeyecek. Siz elinizde ki ürünler değer kaybetmesin diye daha fazla masraf yapacaksınız. İşleminiz iyi dişinizi sıkarsanız belki DDR4'ün fiyatının düştüğü DDR5'in ayak seslerinin geldiği 1-2 sene sonra sistemi değiştirebilirsiniz hem o esnada Ryzen olgunlaşmış İntel'de yeni hamlesini yapmış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

quote:

Orijinalden alıntı: deniz1122

ryzen 2 veya 3 beklenmeli yorumlarını pek anlayamıyorum.

geçen zamandan, keyif alınan her bir günden daha değerli bir şey var mı? 15% fazla performans alacağım diye beklemek neden eğer bugün için imkan varsa? özellikle r 1700 arada bir işlemci değil ki

r7 1700 alan bir kişi zaten min 5-6 sene hiçbir eksiklik hissetmeden kullanacak. son derece yüksek IPC li az güç çeken 8 çekirdekli bir canavar. %10-15 fazlasını beklemek neden keyfini bugün hemen sürmek varken?

hocam, ben olsaydım (ki yakında almayı planlıyorum) 1700 alırdım 1600 almaktansa (maddi olarak zorlamayacak ise/değişime kesin kararlıysanız). yetmediği noktada ekran kartını değiştire değiştire gideceğim şahsen

sagolun hocam, amac performans kazanmak icin degil zaten.

amac elimdeki parcalar daha eskimeden, hazir daha para ediyorken degistirmek. GTX770 1050Ti ile ayni performansi veriyor, kaba hesapla 780~1060 6GB diyebiliriz. upgrade etmesem bile performans olarak daha yeni ve 2-3 sene sonra tekrar satmak istedigimde yine de para edecek bir kart olacak, 780i belki o zaman 400-500 liraya zor satacagim. amac tamamen keyfi yani.

biraz benchmarklara falan baktim, 1600X ve 4770k bir cok durumda birbiriyle ayni. sanirim 1700e gececegim o yuzden. :)

herkese tesekkur ederim

Gtx 1060 6gb 780 değil 980 gücünde aradaki fark az değil sen şuan 780 i satmaya kalksan o fiyatlara zor satarsın

• oyun amaçlıysa saçma sapan bir değişiklik olur, paran varsa gtx1080 alırsın değişimi görürsün.
    işlemciye yüklenen ağır iş bilgisayarıysa r7 1700 alır, sistemi değiştirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

Geçmeye değmez, hatta bazı oyunlarda performans kaybı olur. Değer kaybı maliyet açısından düşünüyorsan , zaten sistemi şuan değiştirmen de hali hazırda bir mali kayıp söz konusu olacak . Hani uzun vadede şimdi satınca daha az kaybın olmayacak .Bu birazda sistemi ne kadar kullanacağına bağlı.

bunu sen mi yazıyorsun ?
  • 1700e geç gitsin.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Geç demesi kolay :) 4770k varken amaçta oyunsa bence gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut konfigürasyonunda bir tek ekran kartın upgrade edilebilir, kalanı baya iyi. Ekran kartın da 1080p için yeterli gayet. 4570 falan olsa upgrade zamanı gelmiş derdim ama 4770K şu an gayet yeterli 4. nesil i7'ler hala çok iyi iş yapıyor. Şu an sadece fuzuli masraf olur düşüncesindeyim. Ha derdim performans değil demişsin o zaman da gidip 7700K almanın anlamı yok belki Ryzen toplanır hem yeni platform biraz sağını solunu kurcalarsın, ki yine ağır render işleriyle uğraşmıyorsan aldığınla kalacak sana bir performans getirisi olmayacak. İlla upgrade diyorsan işlemcini OC yap sıvı soğutman var, sonra da GTX1080 ve 2K monitör al.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.