Şimdi Ara

i5 760 işlemciye gtx 960 darboğaz yapar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir dostuma tavsiye ettim fakat internette gezinirken açık dünya oyunlarına yapar gibi gördüm sizce yapar mı ? Çünkü kendisi tam bir assasins creed hayranı ve o tarz açık dünya oyunlarını oynamayı seviyor 1080p ekranı var ve bu ekranda akıcı oynayabilir mi ?
    Yada dsr ile çoğaltım o şekilde darboğazı kapatabilir mi ?

760 1. Nesil i5 ancak gercek 4 cekirdek. O yuzden yetecegini dusunuyorum. Yetmese bile bariz bir darbigaz yasamazsiniz. I7 alsaniz 50 alacaginiz yerde 45 alirsiniz o kadar farkeder 1080p de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • oyuna gore degisir darbogaz isi mesela bf4'te yapabilirken tomb raider'de yapmayabilir.phenomII'lerden biraz daha iyi bir islemci ve phenomII'lere 270 tavsiye ediyorlarsa bence o islemciye 960 olacaktir.eger olmazsa biraz overclock yaparsiniz islemciye.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • 2,8ghz'de bazı younlarda yapar. 3,8 civarı sıkıntı çıkmaz.

3,5ghz i5-750 ile (tamamen aynı işlemci) 64 kişilik bf3 oyunlarında %80 cpu kullanımı görüyordum. Single playerde AC oyunlarında sıkıntı çıkacağını sanmam.

960, DSR için yeterince güçlü bir kart değil.

Özet olarak oc yapıp ekran kartı alınabilir.
    yapmaz ama 950 ile 960 o işlemciye tam sınırda olur
  • Bazı oyunlarda yapar bazılarında yapmaz. BF4 te inim inim inliyor işlemci gerçi 270x ile. 3.4 ghz te. O yüzden pek önermiyorum.
  • http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2729891/bottlenecking-guide-chart-2015.html

internette boyle bir rehber buldum belki işinize yarayabilir darbogaz olayı hakkında güzel bir acıklama ve uyum listesi yapmışlar
  • i5 760 iyi multi-thread işlemcisi ama single thread'de biraz yavaş o.c etmek lazım. Bazı oyunlarda sıkıntı yaşatması bundan olabilir ama 600-700 mhz o.c ettikten sonra gtx 960 hiç bir şekilde sorun olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 28 Ekim 2015; 22:18:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: krmfnds

Bir dostuma tavsiye ettim fakat internette gezinirken açık dünya oyunlarına yapar gibi gördüm sizce yapar mı ? Çünkü kendisi tam bir assasins creed hayranı ve o tarz açık dünya oyunlarını oynamayı seviyor 1080p ekranı var ve bu ekranda akıcı oynayabilir mi ?
    Yada dsr ile çoğaltım o şekilde darboğazı kapatabilir mi ?

i5 760 işlemci vardı sattıgım sistemde 4 gb ddr3 1600 mhz ram ultrada gta 5 i açtım 80-120 fps alıyordum.bence yapmaz uyumlu olur.
    Sistemim i5 760i, 8gb ddr3 ram ve ekran kartımda zotac 460gtx. gtx960 4gb versiyonundan almak istiyorum.
    Bu konuyu araştırdım ancak darboğaz konusunda endişelerim var. ram sıkıntı olmayacaktır ancak bu işlemci sınırda gibi duruyor.
    Bazı oyunlarda darboğaz yapacak ama takılmalar yaratmayacaktır diye düşünüyorum.
    Oc yaparak belki max. verim alınabilir tabi denemek lazım. 1080 p aşağısı da kullanmamak gerek bu da darboğazı arttıran etken olur onu da eklemek isterim. Yakın zamanda alırsam gözlemlerimi yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m2DeX_Tr -- 2 Ocak 2016; 10:47:50 >
    AMD Ryzen™ 7 3800X, Asus Prime X570-pro Amd X570 4400MHz, Sapphire 5700xt Pulse 8GB, Gskill 16 GB 3200Mhz (2x8GB-Dual Kit), COOLER MASTER MWE GOLD 750W 80+ Gold Full Modüler, San disk SSD Plus 500GB, W&D Black Series 3x1Tb, Samsung 49-Inch CHG90 144Hz Curved, Thrustmaster TS-PC Racer
  • Yeni çıkan oyunların çoğunda darboğaz yaşarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen™ 7 3800X, Asus Prime X570-pro Amd X570 4400MHz, Sapphire 5700xt Pulse 8GB, Gskill 16 GB 3200Mhz (2x8GB-Dual Kit), COOLER MASTER MWE GOLD 750W 80+ Gold Full Modüler, San disk SSD Plus 500GB, W&D Black Series 3x1Tb, Samsung 49-Inch CHG90 144Hz Curved, Thrustmaster TS-PC Racer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.