Şimdi Ara

i5 6500 artık yeterli değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gtx 1060 6gb ekran kartım var.Ram 16 gb.Asasian creed odessy 1080p de ekran kartı kullanımı % 70 %80 düşüyor işlemci % 100.İşlemci ekran kartına darboğaz mı yapıyor bilemedim.Artık yeni oyunlarda bu işlemci gtx 1060 a yetmeyecek mi ?Bu sorunu çözecek öneriler var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roronoar -- 24 Kasım 2018; 13:19:16 >

• i5 6500 Skylake çıkış tarihi 2015. Birinci nesil Ryzen çıkış tarihi 2017. İ5 6500 aldığım tarih 2016 ilk çeyreği.. Kendi dönemi için en ideal f/p ürünlerinden biriydi.

Piyasaya çıkmamış ve tam çıkış tarihi belli olmayan bir işlemciyi nasıl alıyoruz hocam ?

İntel / Amd benim için farketmez; ben f/p olayına bakarım. İntel i5 6500 kullanıcısıyım ancak hangi platform bana f/p dengesini daha uygun sunarsa onu kullanırım.

Kusura bakmayın ama ister İntel olsun, ister Amd olsun, bu ifade şekliniz sizi fanboyluktan öteye götürmez.
    Boşuna fanboy dememişler 6/12 Ryzen piyasaya ne zaman çıktı i5 6500 ne zaman çıktı

Şu "düşünmeden" yorum yazıp laf sokma çabaniz bile koyu bir fanboy olduğunuzun göstergesi

6/12 Ryzen alınınca dertler bitmiyor alınan düşük FPS ile elinizdeki kabak çekirdeklerini oturup citikliyorsunuz

• Assasin odeysey 6 core işlemcide %100 oluyor seninki 4core

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemcinin multi core oyunlarda çuvalladığı doğrudur.
  • Ben 1080 ile kullanıyorum hey gidi emektar 6500. 4.5 ghz aslan gibi devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Ben 1080 ile kullanıyorum hey gidi emektar 6500. 4.5 ghz aslan gibi devam ediyor.
    6500 emektar oluyorsa 4790k ne oluyor

• Her türlü iş görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

6500 emektar oluyorsa 4790k ne oluyor

Alıntıları Göster
    Çinli işçi diyebiliriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i5 6500 - R9 380 - 16gb ram genel olarak benzer bir sisteme sahibiz. ( r9 380 ile 1060'ı ayrı tutun )

Bf1 - Assasian Creed Odessy - Bf 5 vs. gibi işlemciyide bolca kullanan oyunlarda maalesef ki artık bizim işlemci veya denk olan işlemciler intel-amd farketmeksizin tıkanmaya başladılar. İşlemciyi ekran kartı gibi yük altında bırakmayan oyunlarda sorun yok. Ancak yeni nesil bu tür oyunlar malumunuz artık daha çok çekirdekli ve daha yeni teknoloji barındıran işlemcileri baz alıyorlar. Doğal olarak planlı eskitme olayıda işin içinde olduğu için bi süre sonra sistemde değişiklik yapmamız gerekecek.

İşlemciye yük bindirmeyen oyunları baz alırsanız; daha baya bi süre bizleri idare edecek işlemcilere sahibiz. Ancak görünen köy misali; pekte klavuzla işimiz yok gibi.

i5 6500 - Gtx 1060 darboğaz mı yapıyor derseniz; hayır yapmıyor. Bu ikisi 1080p'de gayet uyumlu bir ikili. Tabi saydığımız oyunlar devreye girince işlemciden dolayı 1080ti'a kadarda çıksanız, 1050ti'a kadarda düşseniz bu darboğazı yaşarsınız. 1080ti da normalde de yaşarsınız da örnek olsun diye yazdım sadece. Hani birebir işlemci-ekran kartı darboğazı değil onu açıklamaya çalıştım sadece.

Bundan kurtulmanın tek yolu işlemciyi yükseltmek. Veya gittiği yere kadar Z serisi bi anakart ile BCLK OC yapıp kullanmak. O da ne kadar kurtarırsa artık.

• Benim 100 liraya aldığım X3450 bile OC edince "i5 7600k'yı render da geçiyor. Artık eski i5'ler gerçekten yetersiz kalıyor oyunlarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemciye multicore olarak en çok yüklenen oyunu söylüyorsun.Ama artık bu tarz oyunlar yavaş yavaş artacak. Anakartını değişmeden i7 6700 4/8 işlemciye geçip birkaç sene daha rahat edebilirsin :)
  • Zen 2 yi bekle bence benim gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında 4/4 Skylake/Kaby Lake yerine 6/12 lik Ryzen alın dediğimizde "AMD fanboy" diye bağıranlar gelsin yardım etsin bir zahmet.

• Multimetre kullanıcısına yanıt
    i5 6500 Skylake çıkış tarihi 2015. Birinci nesil Ryzen çıkış tarihi 2017. İ5 6500 aldığım tarih 2016 ilk çeyreği.. Kendi dönemi için en ideal f/p ürünlerinden biriydi.

Piyasaya çıkmamış ve tam çıkış tarihi belli olmayan bir işlemciyi nasıl alıyoruz hocam ?

İntel / Amd benim için farketmez; ben f/p olayına bakarım. İntel i5 6500 kullanıcısıyım ancak hangi platform bana f/p dengesini daha uygun sunarsa onu kullanırım.

Kusura bakmayın ama ister İntel olsun, ister Amd olsun, bu ifade şekliniz sizi fanboyluktan öteye götürmez.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın tepkisi r5 1600 ler ilk çıktığında onu alma oyunda i3 7*** ler daha üstün i3 al diyenlere sanırım.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibidir. Çünkü ''ZAMANINDA'' diye başlanılan cümlenin ucu çok açık.!! Yakın dönem AAA oyunlarının özellikle işlemcilere çoklu çekirdeğe ihtiyaç duyması ve çok yüklenmesi bu durumu erkene almış oldu. Yoksa tek çekirdek performansında halen baya bi süre işlemcilerimizin gideri var (Yeni AAA oyunlar hariç ).

Ancak olayın amd-intel karşılaştırması olmamasından dolayı; 'gelsin yardım etsinler' tarzı bir ifadede pek şık olmamış.!!! Çünkü konu sahibi arkadaş sadece işlemcisinin mevcut durumunu sormuş. Ve bizlerde kullanıcısı olarak tecrübelerimizi ifade etmişiz. Harici yorumlar konuyla alakasız olacağı için olay farklı yerlere gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 26 Kasım 2018; 5:13:38 >
  • beter ol intel. demek ki R7 1800X aslında oyunun en iyi işlemcisi fakat çoklu izlek desteği için geçerli. Ryzen yokken Skylake çıktığı zaman piyasanın en iyi işlemcisiydi bir anda Ryzen'ler piyasanın en iyi işlemcisi oldu şimdide öyle bir işlemcinin Nm teknolojisi ne kadar düşük olursa o işlemci her zaman daha iyidir Nm teknolojisinin düşmesi şart Ryzen 2700X'te buna şahit olduk.
  • Ryzen' den çok önce aldıysanız sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Arkadaşın tepkisi r5 1600 ler ilk çıktığında onu alma oyunda i3 7*** ler daha üstün i3 al diyenlere sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.