Şimdi Ara

i5 6500 artık yeterli değil mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OC yapmıyorsanız niye Z170 + K işlemci aldınız ki? Tek bir cevabı olabilir o da bir gün işlemci yetmezse OC yapmak. E daha OC yapmanız bile gerekmemiş. O işlemcinin gücü overclockla %30 a kadar artırılabilir. Kısacası gereksiz masraf olur sizinki. Önceden ilerisi için donanım alınmaz. O donanıma ihtiyacınız olduuğunda daha iyileri çıkar veya aynısı daha ucuza bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 27 Kasım 2018; 12:42:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

OC yapmıyorsanız niye Z170 + K işlemci aldınız ki? Tek bir cevabı olabilir o da bir gün işlemci yetmezse OC yapmak. E daha OC yapmanız bile gerekmemiş. O işlemcinin gücü overclockla %30 a kadar artırılabilir. Kısacası gereksiz masraf olur sizinki. Önceden ilerisi için donanım alınmaz. O donanıma ihtiyacınız olduuğunda daha iyileri çıkar veya aynısı daha ucuza bulunabilir.
    Deminki msajımda dediğim gibi K almamın tek nedeni daha kaliteli işçilik ok mesaj alınmıştır. Bu sistem ile yola devam o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Zamanında forumun en çok görüntülenen konularından birini açmıştım, sadece oyun için ryzen almayın diye herkesi uyardım. Babasının şirketi gibi savundular sonuç ne oldu. Herkes paket oldu. Forum düşük fps, ısınma, ram problemi cart curt konularıyla doldu taştı. Ne haliniz varsa görün diye bıraktım işlemci bölümünü.

Sadece oyun için de Ryzen alinabilir.Kullanilan gpu, çözünürlük vb. kriterlere göre Ryzen de İntel de mantikli olabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

Oyun Ryzen mimarisini çok az kullanıyor ne demek? Bunu bir aciklasaniza , oyunlar CPU göre özel optimize edilemez , sadece oyun motorları cpulari çeşitli şekillerde kullanır örneğin çoklu çekirdek kullanma gibi ama bazı motorlar ki bu genelde çevre ile daha çok dinamikleri olan interaktif ve online oyunlar daha çok CPU hesaplama gücü ister , yani ryzen mimarisi kullanmıyor gibi bir savunma çok kekoca aynı zamanda çocukca

İşlemcinin kendisi zaten problemli , en büyük problemlerinden birisi olan latency problemini hala aşamadı mesela , AMD CEO'su gibi savunuyorsunuzda elinize ne geçiyor forumu batirmaktan başka?

2 ccx yapısından vazgecilmediği sürece latency problemi devam edecek. (Ne yazık ki.)
    2 ccx olunca cpu' yu sogutmak daha kolay oluyor diyenler vardi ama zaten Ryzen' in oc menzili cok genis degil. Tek ccx yapsalarmış keşke. Tek CCX ile ne kadar ısınma sorunu olurdu ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 27 Kasım 2018; 20:14:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zen 2

Evet beyler SS'de gördüğümüz gibi oyun resmen Ryzen'nin mimarisini çok az kullanıyor %38 çok az bir rakam %80 olması gerekiyor bu ne demek oluyor oyunun Ryzen optimizesi hiç yok yani Ryzen'nin güçlü çekirdekleri bir işe yaramıyor neden adam gibi oyun optimizesi yok berbat ve vahim durumda ondan sonra intel neden 1 adım önde tabi bir adım önde olur. o oyun intel'in mimarisini %75 kullanıyor yani tek bir çekirdeğini bunun sebebi intel aklını kulllanıp oyun firmasına optimize ettirmiş AMD'nin bunu yapması gerekiyor herkes intel'in tek izlek performansının AMD'nin çok önünde sanıyorlar hiç alakası bile yok. oyunların bir çoğu AMD'nin tek bir çekirdeğini %20 civarı kullanıyor hiç optimize edilmemiş oyun bunlar valla AMD'nin bir an önce optimize sorununu çözmesi gerekiyor yoksa oyunlarda intel'i geçemez AMD'nin gelişmiş mimarisi oyunlarda uyuyor sonuç bu. birde şu var diyelim AMD IPC konusunda intel'i %30 civarında önüne geçti yine oyunlarda intel'i geçemez boşuna yatan güçlü çekirdekler olsa ne olur optimize sıfır. AMD yıllardan beri güçlü ekran kartları çıkardı Nvidia'yı halt edemedi neden adam gibi optimize yok çöp.

NOT: ben mühendis değilim bizim kendi çapımız bildiğimiz şeyler meraktan araştırıyoruz öğreniyoruz saçma boş şeyleri :)

SS deki intel cpu 6/6' lik, Ryzen ise 6/12'lik cpu.
    Ryzen'in toplam işlem kapasitesi daha yuksek olduğu icin kullaniminin daha düşük gözükmesi normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Multimetre

quote:

Zamanında forumun en çok görüntülenen konularından birini açmıştım, sadece oyun için ryzen almayın diye herkesi uyardım. Babasının şirketi gibi savundular sonuç ne oldu. Herkes paket oldu. Forum düşük fps, ısınma, ram problemi cart curt konularıyla doldu taştı. Ne haliniz varsa görün diye bıraktım işlemci bölümünü.

Sadece oyun için de Ryzen alinabilir.Kullanilan gpu, çözünürlük vb. kriterlere göre Ryzen de İntel de mantikli olabiliyor.

Alıntıları Göster
    Çözünürlük yüksekse zaten en f/p olanı al geç. O ayrı konu. Benim için önemli olan genelin %80 kullandığı 1080p.

• Multimetre kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Ryzen ilk çıktığında da 1600 en f/p oyun işlemcisiydi, şimdi de 2600 tartışmasız en f/p işlemci. Aksini iddia edemezsiniz diye düşünüyorum. Fazla agresif davranıyorsunuz ryzen önerilmesine karşı. Ha sırf oyun performansı için ryzen 7 alanlar için hata yaptıkları söylenebilir orası ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Ryzen ilk çıktığında da 1600 en f/p oyun işlemcisiydi, şimdi de 2600 tartışmasız en f/p işlemci. Aksini iddia edemezsiniz diye düşünüyorum. Fazla agresif davranıyorsunuz ryzen önerilmesine karşı. Ha sırf oyun performansı için ryzen 7 alanlar için hata yaptıkları söylenebilir orası ayrı.
    Şimdi bana bütçesi kısıtlı olan biri gelip vatandan 1024₺ ye 2600 alayım mı derse biri gözü kapalı almasını söylerim çünkü en f/p işlemci. Ama 1080 ve üstü ekran kartı olan birisi için aynı şeyi söyleyemem. Bütçesi yeterli olan gidip 9700k alır bakar keyfine. Agresif davranmamın sebebi amd fanboylarının uçan kuşa ryzen önererek işin suyunu çıkarmaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 27 Kasım 2018; 23:50:56 >
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası soğutucu masrafını da katsanız arada 2 kat fiyat farkı var. İntel fiyatlarını zamlamadan önce bir albenisi vardı ama şimdi parayı hiç umursamayacak olanlar hariç hiç olduğunu sanmıyorum istediği kadar güçlü olsun. Ayrıca 1080 için de ryzen 7 yeterli gayet. 1080ti için artık 2k ya geçilsin bir zahmet zaten yine yeterli oluyor ryzen. İntel güçlü kabul ama bu fiyatlarla intel almak için ben bir sebep göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 28 Kasım 2018; 0:10:24 >
  • İ5 6500 + 1080 + 16 gb makine ile bf5 te multi haritalarında hiç bir sıkıntı yaşamıyorum 60 hz

• quote:

Şimdi bana bütçesi kısıtlı olan biri gelip vatandan 1024₺ ye 2600 alayım mı derse biri gözü kapalı almasını söylerim çünkü en f/p işlemci. Ama 1080 ve üstü ekran kartı olan birisi için aynı şeyi söyleyemem. Bütçesi yeterli olan gidip 9700k alır bakar keyfine. Agresif davranmamın sebebi amd fanboylarının uçan kuşa ryzen önererek işin suyunu çıkarmaları.

Alıntıları Göster
    2600x 1080 ikilisi ile bir sorun yaşamıyorum hocam . Aynı paraya ancak 8400 alabiliyordum ki mantıksız geldi . 8600k ile 2600x aynı para olsa düşünülür. Yüksek hz monitör varsa intel tarafına gidilebilir dediginiz gibi . Ama 2k 4k yada 1080p60 monitör varsa fazla para ödemeye gerek yok . Hak veriyorum insanlar kimin neye ihtiyacı var demeden ryzen önerebiliyor . Gerek duyulan sempati gerek fiyatlar olsun. Neyse konu amacından uzaklaşmış daha önce dediğim gibi 6500 çok güçsüz değil de şu koruma yazılımı mahvediyor oyunun performansını . Kolay gelsin

• WmGMD W kullanıcısına yanıt
    i5 6600 daha üstünden 3 yıl geçmiş. 3 yılda bu kadar kolay eskiyecekse ne anlamı var pc toplamanın onu da bilemedim. konsol almak gerçekten en rahatıymış, ben de pişman oldum sistem topladığıma. çok bottleneck yok cart yok curt. veriyorsun parasını, 30 fps falan ama dertsiz tasasız her oyunu oynuyorsun.

ben bile şimdiden 6/6 lık işlemcimi küçük ve hakir görüyorum. iki gün sonra işlev görmeyecek gibi geliyor. ama ryzen 2600 alsam da bir fark olmayacağını birçok videodan bakınca anlıyorum. ikisi de eşit segmentin eşit güçte işlemcileri, threadleri oyunlar bir noktaya kadar kullanabiliyor belli ki. eğer gerçekten devrimsel bir teknolji olsaydı, ryzen 2600'ün atinada 8400'a göre gtx 1080'i daha çok beslemesi gerekirdi. çünkü oyunlarda ryzen 2600 zorlasan bile %75 kullanımı geçemiyor. yani %25lik boşluk var, demek ki daha iyi gpular kaldırır diye bir durum yok maalesef. o %25lik boşluk yayın ve multi tasking için elbette daha çok işe yarar, ama oyunda asla işe yaramayacak gibi duruyor. en azından mevcut koşullarda

ryzen 2600 ve i5 8400 ikisi de gtx 1080'i 1080pde ve atinada, yani en ağır cpu taxing bölgesinde max %70 besliyorsa, o threadlerin ve kabak çekirdeklerinin bir anlamı yok belli ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Kasım 2018; 0:28:35 >

• PC de amaç konsoldaki gibi 720p (birçok oyun 720p veya 900p çalışıyor konsolda) medium ayarlarda 30fps almak olsaydı pek de fiyat farkı olmazdı.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    iyi güzel de hocam, bu işlemciler çok hızlı eskiyor cidden. bana burada bir düzenbazlık dönüyor gibi geldi. sadece amd veya intel bazında da konuşmuyorum. iki tarafın da 3-4 yıllık işlemcileri havlu attı resmen oyunlarda. şimdi 6/12 8/16 çıkıyor. 3 yıl sonra çıkıp 16/32 32/64 falan çıkarıp onları da 3 yılda eskitirlerse bence en azından ülkemiz nazarında oyunculuğun bizzat kendisi "darboğaza girecek"

ben 1080pde oynamaya devam etmek istiyorum ama gtx 1080'i 1080pde besleyebilen işlemci resmen yok. atinada bu ekran karıtnı 1080pde i9 9900k bile tam besleyemiyor. ya gerçekten oyun sorunlu ya da işlemci bazında acayip bir büyük sıçrayış olacak. emin olamadım. i9 9900k ve gtx 1080 1080pde atinada %90 besleyebiliyor. hala %9luk bir boşluk yaratıyor. bence bu kabul edilebilir bir şey değil

ps5 16 çekirdekli çıkarsa i7 8700k dahil geride kalan tüm işlemciler temelden havlu atacak bana kalırsa bu gibi oyunlarda. diğer oyunlar da bu ac'nin trendini takip ederse, cpu kullanımına abanırlarsa, ki ps5 16 çekirdekli olursa öyle olacaktır, tüm bu işlemciler için ölüm fermanı olacaktır bu. ryzen 2600 veya 2700'ün bile kurtaracağını düşünmüyorum 16 çekirdekli bir ps5 karşısında.

8700k'nın 1080pde 1080'i %80 besleyebildiği bir ortamdan bahsediyoruz çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Kasım 2018; 0:33:23 >

• Siz bir 90 lar 2000 leri görmediniz herhalde. Yoksa halinize şükrederdiniz. Düşünün 9900k alıyorsunuz 2 yıl geçmeden çöp oluyor. Öyle zamanlardı. Kralını da alsan 1 yılda biterdi. Donanımlar eskisi kadar hızlı gelişmiyor artık. 2011 de 2600k alan adam hala 1070 takıp sorunsuz kullanabiliyor.

Bu arada intelin i5-i7-i9 serisi tüm güncel K işlemcileri overclockla çoğu oyunda gtx 1080 beslemek için yeterli. Hangi oyuna bakıyorsunuz bilmiyorum ama muhtemelen oyun sorunludur. Muhtemelen eski bir oyun. Oyun fazla çekirdekten yararlanamıyorsa 158 çekirdekli 999999900k koysan da bir şey değişmez. Son 2 yılda mimaride bir gelişme neredeyse yok çünkü sadece çekirdek yükseliyor.

ps5 8 çekirdekli ryzen kullanacağı resmi olmasa da kesin sayılır. 300-500 dolarlık alete 8 çekirdek koymaları bile mucize bırakın 16 yı.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    ac origins ve odyssey için söylüyorum hocam, eski oyun olduklarını düşünmüyorum

16dan kastım 8/16ydı. threadleri iyi kullanacak şekilde optimize ederlerse oyunu o 16'nın içi dolu bir 16'ya dönüşebileceğini düşünüyorum. bence BF5 bunun en iyi örneği

başka türlü god of war 4, rdr 2, horizon zero dawn gibi inanılmaz grafikte oyunların ps4de çalışmasını hiçbir mantık açiklayamaz. 8 threade sahip ve belli ki oyunları bu threadleri acayip iyi şekilde kullanacak şekilde optimize ediyorlar.

bu optimizeleri pc için de yaptıkları zaman 4/4 ve 6/6lar yalan olacak gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Kasım 2018; 1:22:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

i5 6600 daha üstünden 3 yıl geçmiş. 3 yılda bu kadar kolay eskiyecekse ne anlamı var pc toplamanın onu da bilemedim. konsol almak gerçekten en rahatıymış, ben de pişman oldum sistem topladığıma. çok bottleneck yok cart yok curt. veriyorsun parasını, 30 fps falan ama dertsiz tasasız her oyunu oynuyorsun.

ben bile şimdiden 6/6 lık işlemcimi küçük ve hakir görüyorum. iki gün sonra işlev görmeyecek gibi geliyor. ama ryzen 2600 alsam da bir fark olmayacağını birçok videodan bakınca anlıyorum. ikisi de eşit segmentin eşit güçte işlemcileri, threadleri oyunlar bir noktaya kadar kullanabiliyor belli ki. eğer gerçekten devrimsel bir teknolji olsaydı, ryzen 2600'ün atinada 8400'a göre gtx 1080'i daha çok beslemesi gerekirdi. çünkü oyunlarda ryzen 2600 zorlasan bile %75 kullanımı geçemiyor. yani %25lik boşluk var, demek ki daha iyi gpular kaldırır diye bir durum yok maalesef. o %25lik boşluk yayın ve multi tasking için elbette daha çok işe yarar, ama oyunda asla işe yaramayacak gibi duruyor. en azından mevcut koşullarda

ryzen 2600 ve i5 8400 ikisi de gtx 1080'i 1080pde ve atinada, yani en ağır cpu taxing bölgesinde max %70 besliyorsa, o threadlerin ve kabak çekirdeklerinin bir anlamı yok belli ki
    Ben 2k kullandığım için kafam rahat hocam hiç bir oyunda dar boğaz yaşamıyorum 4.1 ghz deyim şuan. Eğer amacım sadece oyun oynamak olsa kesinlikle konsol alırdım ama işim de bilgisayar üzerine yani donanımın önemi pek yok tabi web tasarım ve basit uygulama yazmakta ama pc almışken de iyisini almak istediğim için böyle bir kuruluma gittim. Dediğiniz gibi pc biraz daha uğraşmayı seven adamın işi. Akşamları eve gelip 2 saat ac oynayayım 2 saat tomb raider oynayayım diyecek adamın pek işi olmaması lazım. Hele de fiyatlar şu seviye de iken.

Benim kullanımlarım da ekran kartım nerdeyse hiç 95-100 altına inmiyor herhangi bir darboğaz söz konusu değil 1080p için bile. Ama bu son nesillerde işler değişmeye başladı yoksa intel tarafı ezelden beri 4/8 verdiği için bir kaç nesil eskisi de olsa fark yaratmıyordu çünkü yenisi de aynıydı ona göre yapımlar çıkıyordu. Şuan oyunları bırakın koruma yazılımları canına okuyor işlemcinin. Oddysey de ki mevzu bu. Yani artık mainstream i5 i7 alayım 4 sene yatayım üstüne devri ne yazık ki yüksek tazeleme hızı isteyen insanlar için bitti gibi.

• AC nin son iki oyununu umursamayın onlar bozuk oyunlar. Hiç umrumda değil donanımların o oyunlarda nasıl performans verdiği açıkçası.

Aslında bana 8c/16t bile hayal gibi geliyor ileriki konsollarda. 300 dolarlık işlemcinin 400-500 dolarlık konsolda ne işi var? Bu konsolların amacı render almak veya 120 fps vermek değil. Hatta çoğu oyunda 60fps bile yok genelde 30 fps. 4k çözünürlüğün standart olacağı ps5 de 60 fps vermeleri bile zaten imkansız. Vereceklerse grafikler hiç gelişmeyecek demektir. Ancak bu şekilde belki sağlanabilir. Veya sadece 1080p çözünürlüğe özel 60 fps seçeneği olabilir. Ben yeni konsollarda 6c/12t bekliyorum. Muhtemelen 2c/4t kısmı arka plan işlemleri + işletim sistemine ayrılır. Benzer mantık şuanki konsollarda da var. 8 çekirdeğin 4 ü işletim sistemine ayrılmış olması lazım şuanki konsollarda. Neyse kalan 4c/8t kısımla da oyun oynatır. Zaten 4c/8t ryzen ile bile en az 3 e hatta belki de 4 e katlar ps4 ün işlemci performansını ki bu da modern oyunlarda 4k 30fps ve 1080p 60 fps vermeleri için doğru optimizasyonla yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 29 Kasım 2018; 2:24:29 >

• WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Yahu koruyor da ne oluyor? 1 ayda kırılacağına 2-3 ayda kırılıyor. Oyunu 1-2 ay oyunu geç kırsınlar diye orjinal parasıyla almış adamlara işkence çektirmek ne demektir? İnsanlar da buna rağmen alıyorlar yazıktır. Böyle şerefiszlik yapan firmaların oyunlarını korsan oynayacaksın. Para kazanmayı hak etmiyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.