Şimdi Ara

i5 4670k , 99 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba , arkada çok düşük tüketimli bir oyun , bir google chrome ve spotify açıkken bilgisayar takılıyor. Kapanmıyor ama takılıyor arkada müzik açıksa oda takılıyor aynı şeyi söylüyor paso.

Bios güncel , sistem imzam da , stok fan kullanıyorum. İşlemcinin turbosu kapalı. Eskiden böyle bir şey olmuyordu

• virüs taraması yap büyük ihtimal virüs kaptın
  • SesliDüsünenFilozof kullanıcısına yanıt
    Stok fan kontrol edin daha sonra virüs kaynaklı bir şey de olabilir başka bir program işlemciyi %100 çalıştırıyor olabilir görev yöneticisinden bir bakın derim
  • stock fan kullanmayın hele bu hava sıcaklarında siz yinede termal macunu değiştirin ama tavsiyem kule tipi COOLER MASTER Hyper 212 EVO sıvı soğutma istersenizde h60 yada bütçe fazla ise h80i alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix41 -- 3 Ağustos 2015; 14:38:44 >
  • Chrome ve düşük tüketimli oyun açık iken CPU kullanımı %30 civarında.
    Eğer virüs gibi basit bir şey ise direk kökten windows 10a geçiş yapabilirim
  • Eskiden stock fan bu kadar konuşulmuyordu amdnin fanları dışında. İntelin stok fanlarda çöpleşti mi ? Mesela Q6600 var bende kaç senelik zamanında 3.4 ghzdede çalıştırdık 4 lere falan çıktık ama hçi fan sorunu vs. olmamıştı. Tabi ağır oc yapınca sürekli kullanmıyordm ama şimdikiler normal kullanınca bile stok fan önermiyor heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

Eskiden stock fan bu kadar konuşulmuyordu amdnin fanları dışında. İntelin stok fanlarda çöpleşti mi ? Mesela Q6600 var bende kaç senelik zamanında 3.4 ghzdede çalıştırdık 4 lere falan çıktık ama hçi fan sorunu vs. olmamıştı. Tabi ağır oc yapınca sürekli kullanmıyordm ama şimdikiler normal kullanınca bile stok fan önermiyor heralde

Bundan bi sene önceki yaz 4.2de kullanıyordum böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Az önce yine oldu bilgisayara res atıncada biosda tempature error hatası geliyor f1e basıp biosa yönlendiriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stok fan tozlanmış olduğundan yeterince soğutamıyor olabilir.Bir kontrol edin isterseniz.Sebep bu değilse antivirüsle pc yi taratın veya format atın:)
  • fanı temizleyip macunu yenilemek için hiçbir engel yok karşında mesela
  • Macun olarak neyi öönerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce görev yöneticisini aç işlemciyi %100 kullanan prog. varmı bak

yoksa stok soğutucun yeteri kadar işlemciyi soğutamıyor olabilir termal macunu yenileyip tekrardan dene aynı ısı derecelerini alıyorsan tavsiyem cm hyper tx3 evo 100 tl civarı fiyatı var 3 ısı borusu ile o işlemciyi rahat soğutur
  • Fan yerinden çıkmış olabilir yani temasızlık söz konusu olabilir. Macunda kurumuştur.
    Voltaj değerlerinide kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Fan yerinden çıkmış olabilir yani temasızlık söz konusu olabilir. Macunda kurumuştur.

CPU %30dayken dahi 4 çekirdekte 100de çalışıyor. Çözüm basit Hyper 212 evo ve bir termal macun almak lazim sanirim.

edit:http://prntscr.com/80dqlv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SesliDüsünenFilozof -- 3 Ağustos 2015; 19:44:15 >
  • SesliDüsünenFilozof kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin soğutucusunu ve macununu değiştir. Temiz bir kurulum yap sorun devam ederse işlemciyi garantiye gönder belki fiziki bir problem olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • macunla olacak bişey değil bu, sürdün macunu 90 derece olsa bir haftada bile kuruyabilir
  • Virüste olsa o sıcaklığa gerçekten çıkabildiyse o işlemci sıkıntı var soğutma sisteminde demektir. Tamam yaz ayları falan ama 99 derece diye okuyunca istemsizce ohaaa dedim. bu işlemciler 22nm ve max 95w diye biliyorum bu kadar ısınmaları çok mantıksız geliyor bana, intel ihs'lerde çakallık yaptı galiba bir ara öyle okumuştum. Ondan bu kadar ısınıyor işlemcileri. Yani 125wtdp'ye sahip fx8350 bile 65 üstünü görmez kolay kolay stok fanıyla. Sırf ek soğutucu ürünleri sattırabilmek adına alev alev yansın diye tasarlıyorlar bu chipleri şerefsizler.
  • Ne kadar saçma yorumlar var arkadaş. Yok soğutucu al bilmem ne. Yahu adam 90-100 derecelerden bahsediyor. O sıcaklıktan custom sıvı soğutma olsa dahi soğutamazsın. Belli ki ortada bir sorun var. Ya sensör bozuk, yada soğutucu temas etmiyor.

Core Temp ile asla ölçüm yapmayın. Aida 64 yada RealTemp ile ölçüm yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathness666 -- 3 Ağustos 2015; 21:42:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SesliDüsünenFilozof

quote:

Fan yerinden çıkmış olabilir yani temasızlık söz konusu olabilir. Macunda kurumuştur.

CPU %30dayken dahi 4 çekirdekte 100de çalışıyor. Çözüm basit Hyper 212 evo ve bir termal macun almak lazim sanirim.

edit:http://prntscr.com/80dqlv

Adam %100'de çalışıyor diyor bunun soğutmayla ne alakası var, yeni soğutucu alsa CPU'ya binen yükü mü azaltacak? Asıl sorulaması gereken şey şu; İşlemciyi bu kadar yoran şey nedir? Herkes gibi ben de virüs diyorum bir de hani nasıl desem hiç olmaz ya tuttu da oldu diyelim gerçekten işlemci bozulmuş da olabilir... Binde bir ihtimalle de olsa bozulmuş olabilir.

Sana öncelikle tavsiyem temiz bir fomat çak eğer virüs bulamıyorsan.

• quote:

Ne kadar saçma yorumlar var arkadaş. Yok soğutucu al bilmem ne. Yahu adam 90-100 derecelerden bahsediyor. O sıcaklıktan custom sıvı soğutma olsa dahi soğutamazsın. Belli ki ortada bir sorun var. Ya sensör bozuk, yada soğutucu temas etmiyor.

Core Temp ile asla ölçüm yapmayın. Aida 64 yada RealTemp ile ölçüm yapınız.

Aida ile yaptığımda da aynı sonuçları aldım.

Soğutucuyu söküp temizledim hala ayni

edit: Bu arada yanlış ifade etmişim kendimi üst postta %30da çalışırken 100 derece oluyor işlemci strese girmiyor. Bilgisayar soğukken biosu açtığımda 50 derece görüyorum
    edit2:Son Durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SesliDüsünenFilozof -- 4 Ağustos 2015; 15:04:33 >

• Temizleyip taktım derken macun sürdünüz mü yeni? Kaliteli gri sert kıvamlı macunlar var.
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-stg2-super-thermal-macun.html Bunun gibi macun sürmenizi tavsiye ederim.
    Sonuç olarak sensör sorunu yok verilen bilgilere göre. Güzel bir macun SOĞUTUCUYU TAM OTURTTUKTAN sonra olumlu sonuç alıyor olmalısınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.