Bildirim
i5 2500k mı 3570k mı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
2500K Overclock için daha iyi olur. Benim önerim Stok fan ile yapmaman yönünde.
Malum havalar çok ısındı.
CCF al dilediğin gibi OC yap serin serin kullan.
http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html -
quote:
Orijinalden alıntı: alibab123
Beyler sapphire hd 7850 ekran kartına (stok fan kullanacagım) 2500k mı yoksa 3570k mı almalıyım overclock yapabilirim yanlız stok fan ile.
Dostum i5 3570k veya 2500K zaten kullanınca görüceksin sıcaklıklarını stok fanla imkanı yok kıpırdatmana çünki stok hızlarda bile stok fanla ne kadar yüksek sıcaklıklara ulaştığını görüceksin.
Ne kadar o.c yapıcaksın bilmiyorum ama 4.5'e kadar yaparım fazlası olmasada olur dersen güzel bir soğutucu alıp 3570K al derim (Güzel soğutucudan kastım d14 veya corsair h serisi)
4.5 ghz üzeri yapmak istiyorum dersen tabiki 2500K,tabi 2500K'da bile güzel bir soğutucu almadan yapılmıyo ama 3570K'da 4.6-4.7 ghz üzerine çıkamıyo. -
benim mantığım 3570k üzerine beyler yeni teknoloji ve pc exp 3.0 destekliyor olması yani kartla tam uyumlu olması overclock yapmadanda iş görür diyebilen kişilerde vardır umarım çünkü sistemi topladığım zaman uzun bi süre kullanıp biriktirdiğim paraylada alırım soğutucu ondan sonra overclock yaparım.En mantıklısı 3570k galiba sizcede öylemi ? -
Stok fan ile zaten fazla bir OC yapamazsınız.Ivy Bridge serisi işlemcilerin daha çok ısındığı bir gerçek.Fakat Zaten stok fanla fazla bir OC yapamıyacağınızdan 3570K almanız daha mantıklı.İyi bir işlemci soğutucusu alıp OC yapacaksanız 2500K -
ozaman 3570k alacağım parayı denkleştirdiğim zamanda bi soğutucu alıp 4.5 4.6 4.7 ghz bunlardan birine çıkartırım.Bu arada en fazla diyelim 4.5 ghz ye çıkarılıyo oyunlarda vs gözle görülür fark yaratır mı veya fps farkı falan ? -
quote:
ozaman 3570k alacağım parayı denkleştirdiğim zamanda bi soğutucu alıp 4.5 4.6 4.7 ghz bunlardan birine çıkartırım.Bu arada en fazla diyelim 4.5 ghz ye çıkarılıyo oyunlarda vs gözle görülür fark yaratır mı veya fps farkı falan ?
ileride CF yapmayı düşününorsan eğer pci ex 3.0 için 3570k alınır bence.. -
quote:
ozaman 3570k alacağım parayı denkleştirdiğim zamanda bi soğutucu alıp 4.5 4.6 4.7 ghz bunlardan birine çıkartırım.Bu arada en fazla diyelim 4.5 ghz ye çıkarılıyo oyunlarda vs gözle görülür fark yaratır mı veya fps farkı falan ?
Dostum oyunlarda en fazla gözle görülür fark yaratan grafik kartlarıdır 670 7970 680 7950 bu kartlardan varsa zaten siz cpu, gpu standart hızlarda kullanın veya o.c yapın gözle görülür hiç bir fark göremezsiniz oyunlarda(İnsan gözü 30 kare saniyeden yukarısını ayırt edemiyo) bu kadar ust düzey sistemlere o.c yapmak zevk işi, puanlar ve fps'ler ise ego tatmin etmeden başka bişey değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 17 Haziran 2012; 1:11:40 > -
quote:
Beyler sapphire hd 7850 ekran kartına (stok fan kullanacagım) 2500k mı yoksa 3570k mı almalıyım overclock yapabilirim yanlız stok fan ile.
ikisi arasndaki fark test puanları yada gözünün algılayamayacağı 5 10 fps de kalacak...kazıklanmak zevk veriyorsa 3570 al kardeşşşş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MyCoDeR
quote:
Dostum oyunlarda en fazla gözle görülür fark yaratan grafik kartlarıdır 670 7970 680 7950 bu kartlardan varsa zaten siz cpu, gpu standart hızlarda kullanın veya o.c yapın gözle görülür hiç bir fark göremezsiniz oyunlarda(İnsan gözü 30 kare saniyeden yukarısını ayırt edemiyo) bu kadar ust düzey sistemlere o.c yapmak zevk işi, puanlar ve fps'ler ise ego tatmin etmeden başka bişey değil.
-
sadece oyun için i5 bile garipken gidip 3. nesil i5 almayın abi. o pci 3.0 için gereken kartlar kaç sene sonra çıkacak bir haberiniz varmı? ayrıca 3ç nesilin ısınması da caba.
hatırlayın agp ile pci 2.0 arasında geçiş kartları nedeni ile 3 yıl boyunca agp hep üstün geldi. ben fx5500 ile 512 pci atiyi ezdim mesela 4 sene önce. adam grafkleri az açınca oyunda takılma yaşıyordu resmen. ki fx 5500 o kadar sağlam bir kart da değil.
demem o ki sadece oyun için ise 3. nesili şimdlik almayın boşuna para vermiş olursunuz. ayrıa illa 3. nesil alacaksanız da i7 alın derim. -
3. nesil alacağım ve uzun süre kullanacağım tabiki genel olarak oyun amaçlı alıyorum ama ben pc ye sık sık upgrade yapan bi kullanıcı değilim topladığım bi bilgisayarı en aşşa 4 sene değiştirmeden kullanırım.Bu toplıycagım bilgisayarıda uzun süre kullanacagım en fazla ekran kartını ileriki zamanlarda GEREKİRSE değiştiririm işlemciyide değiştirmem diye düşünüyorum neyse büyük ihtimal 3. nesil 3570k alacagım yardımcı olan herkese teşekkürler. -
Stok fanla oc yapılır ama sıcaklık bakımından tavsiye etmem , 2500K yı stok fanla 5.0 GHz ye çıkarmıştım yükte 70-80 i buluyordu :D -
kullanılan ekran kartı pci-ex 3.0 jenerasyonundayken neden pci-ex 3.0'ı desteklemeyen 2500k'yı öneriyor arkadaşlarımız ? Bu konuda bi bilginiz var mı ? -
Sıcaklık bakımından söylüyorda yani sonuçta oc yapıcaksa bi kullanıcı illaki ayrıca işlemci fan ı alması gerekir.Bende bi süre oc siz kullanıcam ondan sonra soğutucu alıcagıma göre 3570k yada oc yaptığım zaman 2500k gibi tatmin eder ki bunun yanı sıra 2500k dediğin gibi eski mimari tek iyi yanı az ısınıyor ve az ısındığı için daha iyi oc oluyor -
quote:
quote:
İnsan gözü 30 kareden fazlasını ayırt edebilir. Oyunlarda VSYNC ile oynayın anlarsınız. Bir anda fps 30 a düşünce.
-
evet haklısın -
quote:
Orijinalden alıntı: FilozofTR
quote:
quote:
İnsan gözü 30 kareden fazlasını ayırt edebilir. Oyunlarda VSYNC ile oynayın anlarsınız. Bir anda fps 30 a düşünce.
Tüm oyunlar vsync aktif halde oynanır deaktif yaparsanız ekranda yırtılmalar olur zaten.
Sizin yaşadığınız veya duyduğunuz olay 30 kare saniye olayı değil vsync denilen şey 60 kare saniye de oynana bir oyunu bi anda 30 kare saniye düşmesi insana takılma hissi verir bunu önlemek için nvidia dinamik vsync diye bir program yazdı ve driver'ına entegre etti, 60 kare saniyenin altına düşdüğünde direk 30 yerine 59 58 56 gibi rakamlar arasında gezebiliyo buda takılma hissini yok ediyo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 23 Haziran 2012; 21:03:25 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Tüm oyunlar vsync aktif halde oynanır deaktif yaparsanız ekranda yırtılmalar olur zaten.
Sizin yaşadığınız veya duyduğunuz olay 30 kare saniye olayı değil vsync denilen şey 60 kare saniye de oynana bir oyunu bi anda 30 kare saniye düşmesi insana takılma hissi verir bunu önlemek için nvidia dinamik vsync diye bir program yazdı ve driver'ına entegre etti, 60 kare saniyenin altına düşdüğünde direk 30 yerine 59 58 56 gibi rakamlar arasında gezebiliyo buda takılma hissini yok ediyo.
Tearing olayını kastetmedim zaten. Eğer bir oyunu sürekli 50+ karede oynadıysanız ani bir fps düşündeki takılma hissinin nedeni gözünüzün 60 fps yi algıladığı içindir. Gözün limiti 30 fps değildir.
"
Örneğin bunu FPS(frame per second) değeri olarak göz önüne alırsak, bir video filmindeki 30FPS değeri gözümüzün görüntüyü tümüyle akıcı olarak görmesi için yeterlidir. Fakat bu olay, insan gözünün 30FPS olduğu anlamına gelmez. İnsan gözünün de belli bir eşik değeri vardır ve o değerden daha hızlı geçen bir cisme baktığında onun hareketini yakalayamaz ve hiçbirşey geçmemiş gibi görür. Günümüzde kullanılan yüksek çekim hızına sahip kameralar kullanılarak bir merminin hareketi milisaniye mertebesinde rahatlıkla incelenebilmektedir."
"İnsan gözünün görüntüleri tam olarak nasıl algıladığı hala bütün detaylarıyla çözülememiş olsa da askeri araştırmalar için yapılan deneylerde jet pilotlarının bir 1/200 saniyeden daha az bir süre görüntülenen bir jeti sadece algılamakla kalmayıp ne tür bir jet olduğunu da anladıkları görülmüş. Bu bize göz için olmasa da algılama için bir üst limit belirlemede bir fikir verebilir. "
Buda 200 fps ye tekabül ediyor fakat 220 olan araştırmada var. Hiç birini kanıtlanmış değil 25-30 diyenlerin.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Tearing olayını kastetmedim zaten. Eğer bir oyunu sürekli 50+ karede oynadıysanız ani bir fps düşündeki takılma hissinin nedeni gözünüzün 60 fps yi algıladığı içindir. Gözün limiti 30 fps değildir.
"
Örneğin bunu FPS(frame per second) değeri olarak göz önüne alırsak, bir video filmindeki 30FPS değeri gözümüzün görüntüyü tümüyle akıcı olarak görmesi için yeterlidir. Fakat bu olay, insan gözünün 30FPS olduğu anlamına gelmez. İnsan gözünün de belli bir eşik değeri vardır ve o değerden daha hızlı geçen bir cisme baktığında onun hareketini yakalayamaz ve hiçbirşey geçmemiş gibi görür. Günümüzde kullanılan yüksek çekim hızına sahip kameralar kullanılarak bir merminin hareketi milisaniye mertebesinde rahatlıkla incelenebilmektedir."
"İnsan gözünün görüntüleri tam olarak nasıl algıladığı hala bütün detaylarıyla çözülememiş olsa da askeri araştırmalar için yapılan deneylerde jet pilotlarının bir 1/200 saniyeden daha az bir süre görüntülenen bir jeti sadece algılamakla kalmayıp ne tür bir jet olduğunu da anladıkları görülmüş. Bu bize göz için olmasa da algılama için bir üst limit belirlemede bir fikir verebilir. "
Buda 200 fps ye tekabül ediyor fakat 220 olan araştırmada var. Hiç birini kanıtlanmış değil 25-30 diyenlerin.
Peki dosutm dediğin gibi olsun ama bi dahakine copy paste yapma iyi mi
Benzer içerikler
- tray işlemci nedir
- pbo enhancement nedir
- precision boost overdrive
- i5 mi i7 mi
- noctua nt-h2
- en iyi işlemci
- intel 15. nesil
- amd zen 6
- dimensity 9400
- tpm 2.0
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X