Şimdi Ara

i5 2500k mı 3570k mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
4
Favori
5.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tavsiyeleriniz için çok sağolun bu çelişkide beni aydınlattıgınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

i5 2500K alırsan, orijinal fanı gayet yeterli. stok hızı da yeterli fakat hız aşırtman işini anakarta bırakırsan otomatik olarak yapıyor. stok fanla 4000 mhz lere kadar güvenli bir şekilde kendiliğinden çıkıyor. bir ayar yapmana gerek olmuyor.

Şurayı okuyunca bahsedilen işlemci e 5200 mü diye düşündüm bir an. i5 2500k almanı ve fan, macun vs.. için 5 kuruş para vermemeni tavsiye ederim.

i5 2500k alıp 4.0 ghz max. çalıştırmak israf olur. Madem öyle düz 2500 almak daha mantıklı, çünkü bu işlemci zaten o.c. siz 3.7 ghz görüyor Turbo Boost çalıştırdığında. Yani Bu zaten işlemcinin kendi hızı. Kaldı ki i5 2500k, 4.8 Ghz de stabil olarak çok rahat çalışabilen bir işlemci ve bu performans için sadete 30-35 dolara 1Ghz hızaşırtmış oluyorsunuz. O sebeple tavsiyeniz mantık dışı kalıyor.

i5 2500k nın resmi sayfası;
    http://ark.intel.com/products/52210

i5 2500'ün resmi sayfası;
    http://ark.intel.com/products/52209

Ne diyor, 3.7 Ghz'e kendisi Turbo Boost ile zaten stock fan ile çıkar diyor. Peki "K" serisi almaktaki espri nedir? O.C. yapmak. demek ki 30 dolar verip 3.7 nin üstüne 1.1 Ghz daha sorunsuz şekilde koyabiliyoruz. Tabii piyasada işlemciyi zorlayıp 5.5 ghzlerde sorunsuz çalışanlar var. Ama extra soğutucular yüzlerce dolar masraf ile. O zaten aşmışlık. Ama K serisi olan bu işlemciyi 4.8 Ghz de sorunsuz kullanmak hem de sadece 30-35 dolara 1.1 Ghz satın almak, olağanüstü birşey. 50 mhz arttırmak için 150 dolar harcayan tipler var forumlarda.

Sözün özü; O.C. Forever! :D

• "Sözün özü; O.C. Forever! :D " Böyle düşünen insanlarda mevcut.

Kendisini silikon vadisinde araştırmacı gibi hissederek yaşayan,
    Tüm zamanını O.C yaparak, türlü test programlarıyla testler yaparak, test sonuçlarını forumlarda paylaşarak geçiren,
    O.C sonuçlarım iyi çıksın, testler iyi çıksın diye 600 TL lik anakartlar alan, Çift işlemcili workstation parasına masaüstü bilgisayar toplayan,
    Arada bir mavi ekran aldığında "RAM frekansını düşüreyim az" deme rahatlığını gösterebilen, 1 günlük çalışması boşa gitmeyecek olan,
    Odasının sıcaklığından çok, dışarıda havanın sıcaklığından çok, işlemcinin sıcaklığını merak eden, oyun oynarken alt tab yapıp işlemci sıcaklığına bakan
    İnsanlar genelde O.C meraklısı oluyorlar.

Sorarsanız O.C işlemciye zarar vermez derler.
    Ama ikinci el işlemci alırken hiç O.C yapıldımı diye sorarlar. Komik duruma düşerler.

Obsesiflik bir yana, eğer bilgisayarı topladığınız gün, işlemciyi o.c edip, sonrasında herşeyi unutuyor, 2-3 yıl sorunsuz kullanıyorsanız, benim için doğru o.c budur.
    Bununda yolu, işi anakarta bırakmak, güvenli sınırlar içerisinde anakartın yapmasını sağlamaktır.

• Sende haklısın binbaşı işlemciyi bikaç fps yüksek alıcam diye fazlasıyla zorlamanın alemi yok tabiki
  • Binbaşım, komutanım, sayın abim,

Aslında aynı şeyi söylüyoruz ancak bir anakarta 600 tl para verdim diye bana karşı "obsesiflik" yaptınız sanırım:) Olsun, eleştiriler güzeldir. Ve evet biraz daha araştırma yapsaydım, aynı ayarda daha uygun bir kart alabilirdim. Ama satıcı çocuk anakartı teşhir maksatlı paketinden çıkardığında, o karta aşık oldum da aldım diyebilirim. :) Halbuse, Bir aylık maaşı bir karta yatırmak hovardalıktır. Zaten konu teknoloji olunca, işin bir ayarı yok. 10 dolar fazlasına bu var, 20 dolar daha verip bir üstünü al, 50 dolara ek aparatı var çok şık filan derken şişenin dibini görüyoruz (İptilası teknoloji olanlar)

Ayrıca gereksiz ama belirteyim ki, günlerini o.c. ile geçiren, sürekli testler yapan filan bir tip değilim. Ama yaparsam da amele styla değil, öğrenerek bilerek yaparım. Zaten teknolojinin pek çok alanına tevessülüm var, ve bilgisayar da benim mesleğim. 3-4 sene evvel alınmış bir makineyi teknik servis olarak birkaç yüz liralık masraf ve bilinçli o.c. ile günümüz standartlarına yetiştirmek hem keyifli hem de ekonomik. Yani biz çok para harcansın diye değil, f/p olarak en güzeli ne olurun peşindeyiz. Zaten O.C. forumlarındaki "uç eleman"lar haricinde (ki bunlar azınlıktır) bu işin özünü çok iyi bilen çoğunluk, gereksiz ve fazla masraf yapmaz. En uygun ve performanslı ürün hangisidir diye tartışılır. Hatta dillere pelesenk "save your money!" uyarıları hemen hemen her "bileşen tavsiyesi" konu başlıklı topiclerde geçer.

O sebeple maksadımız ukalalık veya hovardalık değil, verdiğiniz parayı hak edecek en iyi konfigürasyonu oluşturabilmektir.

Yine söylüyorum ve ısrar ediyorum, 2500k gibi bir işlemciyi 4.0Ghz yapıp bırakıp paranızı israf etmeyin. Öyle olacaksa düz 2500 alın, 300 mhz için 100 lira fark ödemeyin, değmeyecek çünkü.

Ayrıca binbaşım, 2500k konusunda, bu işlemcide hızaşırtılabilecek "güvenli sınırlar" hususunda küçük bir araştırma yapmanızı naçizane tavsiye edebilirim.

Saygı ve Sevgiler.

• i5 2500K ile i5 2500 arası 10 dolar falan fark var.http://www.novabilgisayar.com/altkategori.asp

Benim güvenli sınırlardan kastım, sistemi topladığın gün yapacağın ve 2-3 sene sorunsuz, sıcaklık değerlerini merak etmeden kullanacağın sınırlar. i5 2500K için ben 4000 seçtim kesinlikle bu işlemden dolayı bilgisayarın hata vermeyeceğinden eminim.
    Sen de 4800 de hata vermez diyebilirsen, göze alırsan yaparsın. Fakat benim deneyimlerim zor olduğunu düşündürüyor.
    Mavi ekran, reset göreceksem, alt tab yapıp işlemci sıcaklığına bakacaksam, fan gürültüsü çekeceksem, 2-3 ayda bir termal macun yenileyeceksem ben bunu sağlıklı bir işlem olarak görmüyorum.

Tamam diğer konularda anlaştık :)

• Binbaşı affetmez
  • Komutanım verdiğin linki açamadım, obje kapalı olduğundan operasyona izin verilmemiş:D

ve Evet fark bayağı düşmüş, ben en son hepsiburada.com fiyatını kontrol etmiştim, şimdi 50 tl fark görünüyor hepsiburada.com'da ama çoğu yerde 10-20 lira arası. Ivy Bridge'ler fiyatlara olumlu yansımış anlaşılan:) İyi iyi.

Tabi biz tüm bunları tartışırken zevkler ve renkleri gözardı ediyoruz, bahsettiğiniz macun yenilemek, alt+tab ile işlemci ısısını kontrol etmek (ki o eskide kaldı), fan gürültü optimizasyonu yapmak benim gibiler için zevkli bir uğraş iken, çoğu son kullanıcının uğraşmak istemeyeceği şeyler olabilir. '76 model Granada'yı kromlarla süsleyip caddelerde "tek" ve "özgün" olmanın hazzını yaşarken karşılığında her hafta sonu sanaiiye gidip aracın bozulan bir yerini yaptırmak, ve sürekli biryerlerini yenilemek, amacı sadece ulaşım olanların çekemeyeceği bir külfet. Ama sorsanız o adam zevkle uğraşır. Buna benziyor bizim iş, birazcık heves ve merak.

i5 2500k'nın güvenli sınırları; kaliteli ve güvenilir ve bir o kadar da kese dostu bir fanla çok rahat 4.5 Ghz civarında geziyor. Biraz ince ayar ve bir üst seviye soğutucu ile (100 tl civarı bir soğutucu) 4.8 Ghz'de gözünüz arkada kalmıyor. İşlemci yoğun yük altında bile 70-75 arası derecelerde oluyor.

Diğer konularda anlaştığımıza sevindim:) Bizdeki maksat üzümü yemek, bağcıyı dövmek değil ;)

• Z77 ankartların ivy işlemci ile PCI3 destek verdiğini kimse söylememiş Z77 anakart'ta i5 2500k nın pcı 1-2 slotu çalışmamış en alttaki slotu 4x hızında çalışmış bu tür olaylarda yeni anakarta yeni işlemci yolunu izlemek lazım bence kesinlikle 3570k, 2500k'dan çok daha iyi sonuçlar verecektir 2500k PCI3 desteklemiyor,zaten yeni nesil anakartlarda problem çıkaracağı kesin lütfen bilinçli olun biraz araştırında yorum yazın laf kalabalığı yapmayın.
  • http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=13-131-821&SortField=0&SummaryType=0&Pagesize=10&PurchaseMark=&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&VendorMark=&IsFeedbackTab=true&Keywords=2500&Page=1

ASUS Z77 yani IVY bridge çipsetli anakartla i5 2500K kullananlar az değil.

System 1
    -CM HAF 932 Advanced Blue Edition
    -ASUS Sabertooth Z77
    -Intel i5-2500k @ 4.6 GHz w/ CM Hyper 212+
    -ASUS DirectCUII 7970 OC Edition
    -Intel 520 series 240gb SSD
    -Corsair Vengeance 8gb @ 1600 MHz
    -CM Silent Pro 850w PSU

System 2:
    CPU: i5-2500k @ 4.5GHz
    MB: Asus Sabertooth Z77
    RAM: 8GB G.Skill Sniper RAM @ 1600MHz
    Storage: 90GB Corsair Force Series 3 SSD & Seagate Barracuda 2TB 7200RPM Storage Drive
    GPU: Asus EAH6950 2GB Card
    Case: Corsair Obsidian 650D
    PSU: Corsair HX750

System 3:
    Corsair Carbide 500R
    Corsair H100 Liquid Cooler
    ASRrock Z77 Extreme 4
    Intel Core i5-2500K
    Vertex 3 120GB
    WD Caviar Black 1TB
    Corsair Vengeance 1600 CL7 2x4GB
    OCZ ZX850W PSU 80+ Gold
    Zotac GeForce GTX 550 Ti
    VisionTek HD Tuner 650
    ASUS Blu-Ray

Kimse de şu slot çalışmıyor, yavaş çalışıyor dememiş. 10'larca yorum var. Bu sistemler gerçekten üst seviye sistemler. Bileşenlere bakıldığında bu işlerden anlayan kişiler oldukları belli oluyor.
    Bu kişiler slotları yavaş bilgisayarmı kullanıyorlar şimdi. buna rağmen gelip "amazing, muhteşem" falan diye yorummu yapıyorlar.. Problem çıkaracağı kesin olduğu halde! gitmiş almışlar.
    PCI 3.0 ın sandy bridge işlemcilerle çalışmayacağını da biliyorlar. Peki bu insanlar neden böyle seçmişler.. Belki PCI 3.0 için çok erkendir.

Keşke onları da uyarsaydınız, bilinçli olun, araştırın diye. Ya da siz biraz araştırsaydınız. Spesifik bir problemi genel problem olarak anlamasaydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 26 Haziran 2012; 17:42:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Z77 ankartların ivy işlemci ile PCI3 destek verdiğini kimse söylememiş Z77 anakart'ta i5 2500k nın pcı 1-2 slotu çalışmamış en alttaki slotu 4x hızında çalışmış bu tür olaylarda yeni anakarta yeni işlemci yolunu izlemek lazım bence kesinlikle 3570k, 2500k'dan çok daha iyi sonuçlar verecektir 2500k PCI3 desteklemiyor,zaten yeni nesil anakartlarda problem çıkaracağı kesin lütfen bilinçli olun biraz araştırında yorum yazın laf kalabalığı yapmayın.

pcı 3 desteğinden söz edildi.
    ancak pcı desteği şu an için gereksiz kalıyor. çünkü hala pcı 2.0 için bile adam gibi kartlar çıkalı 2 yıl olmuşken pcı nin adam olmasına 3 sene var dedik.
    eski nesil seçmesini önerirken ilerde oerclock isterse bu arkadaşın sıkıntı yaşamaması içindir.
    dedik ki, kardeşim bu yeni işlemcinin eski işlemciden performans namına hiçbir farkı yok. pcı 3.0 ise şu an için gereksiz. ona uygun performansılı kartlar gelecekte sen takacan da.
    yani şu an için 2500 k daha ucuz olacağı için daha iyi bir seçimdir.
    ayrıca da anakart içindeki devrelerin çalışması işlemciye bağlı bir şey değildir. anakartı ilgilendirir. işlemci darboğazına takılma olayı 2500k için oldukça uzak bir durumdur.

• quote:

Z77 ankartların ivy işlemci ile PCI3 destek verdiğini kimse söylememiş Z77 anakart'ta i5 2500k nın pcı 1-2 slotu çalışmamış en alttaki slotu 4x hızında çalışmış bu tür olaylarda yeni anakarta yeni işlemci yolunu izlemek lazım bence kesinlikle 3570k, 2500k'dan çok daha iyi sonuçlar verecektir 2500k PCI3 desteklemiyor,zaten yeni nesil anakartlarda problem çıkaracağı kesin lütfen bilinçli olun biraz araştırında yorum yazın laf kalabalığı yapmayın.

Anlaşıldı, yine belgeyle konuşcaz.

Sevgili Altıkılas,

Öncelikle sana söze orta yerinden başlamak yerine, başlığın altını sıradan bir okumanı tavsiye ederim. Zira iddia ettiğin mevzuların çoğunun cevabı zaten yazılmış. PCI 2.0 ile PCI 3.0 arasındaki farkı (ya da günümüz kartlarıyla fark olmadığını, önümüzdeki 2-3 seneye kadar da fark beklenmediğini) şu linkten öğrenebilirsin;

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

Wiki beni kesmez başka kaynak dersen;
    http://www.overclock.net/t/1185378/speculation-pci-e-3-0-vs-pci-e-2-0#post_15958357

Daha resmi olsun dersen EVGA'nın kendi sitesinden;
    http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1537816&mpage=2&print=true

Öte yandan z77 anakartlara bahsettiğin gibi kartın PCI 1.0 ya x4 modunda çalıştığını ilk senden duydum. Bahsettiğin mevzu olsa olsa, sistemi yeni toplamış bir arkadaşın GPUZ veya benzeri bir programla anlık olan "PCI Bus Interface" değerini v1.1 olarak görmesidir. Lakin bu gelişmiş kartlar "power saving mode" kullandığından, GPU yük altındayken kendisini 2.0'a yükseltecek ve x16 modda 5gt/s (500 MB/sn) hızına erişecektir. En alttaki 3. bir PCI Ex yuvası var dediğin kart muhtemelen sabertooth z77, onun da doğrusu şudur; tek ekran kartı x16 modda, 2 ekran kartı varsa herbiri x8 modunda, 3.bir ekran kartı varsa diğerleri düşmeden 3.cüsü x4 modda çalışır.

Herşey bir yana IVY bridge'lerde maliyetten kaçınmak adına intel'in IHS (bütünleşik ısı dağıtıcısı)'yi lehimle değil termal macunla yapması sonucu işlemcinin fazla ısınarak kararlılığını yitirdiğini hem bu forumda;

http://forum.donanimhaber.com/m_60765653/tm.htm

Hem farklı incelemelerde;

http://site.****.com/Ivy-Bridge-isi-sorunlari-Intelin-macun-tercihinden.html

Hem de ben bu konunun ortalarında dile getirildi.

Şimdi sevgili altıkılas kardeşim;
    Sen cevap ver; Kim bilinçsizce konuşuyor, kim araştırma yapmadan (konuyu dahi tam okumadan) yorum yazıyor, kim laf kalabalığı yapıyor?

Başka sevdalarda buluşmak üzere..

• quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

ancak pcı desteği şu an için gereksiz kalıyor. çünkü hala pcı 2.0 için bile adam gibi kartlar çıkalı 2 yıl olmuşken pcı nin adam olmasına 3 sene var dedik.
    eski nesil seçmesini önerirken ilerde oerclock isterse bu arkadaşın sıkıntı yaşamaması içindir.
    dedik ki, kardeşim bu yeni işlemcinin eski işlemciden performans namına hiçbir farkı yok. pcı 3.0 ise şu an için gereksiz. ona uygun performansılı kartlar gelecekte sen takacan da.
    ayrıca da anakart içindeki devrelerin çalışması işlemciye bağlı bir şey değildir. anakartı ilgilendirir. işlemci darboğazına takılma olayı 2500k için oldukça uzak bir durumdur.

+1

Ek olarak; TOCK periyoduna düşen Sandy Bridge (2500k v.b.) ile TICK periyoduna düşen Ivy Bridge (3570k v.b.)arasındaki seçim konusunda Experler "hep TOCK periyodundaki işlemcileri seçin" derler..

Tiktok ne la?;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Tick-Tock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4vc1 -- 26 Haziran 2012; 19:38:05 >

• Yüzbaşı da çok haklı binbaşımda çok haklı heryönden birbirlerinin söylediklerinin arkasında insanlar ve son noktayı koydular çok teşekkür ediyorum hepinizden.Ve araştırmacı tavrınız insanı çok mutlu ederek bi sonuca ulaştırıyor tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibab123

Yüzbaşı da çok haklı binbaşımda çok haklı heryönden birbirlerinin söylediklerinin arkasında insanlar ve son noktayı koydular çok teşekkür ediyorum hepinizden.Ve araştırmacı tavrınız insanı çok mutlu ederek bi sonuca ulaştırıyor tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Rica ederiz alibaba, fikir verebildiysek ne mutlu. Araştırıp öğrendiğimiz ve tecrübe3 edindiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sen de sağol;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

quote:

quote:

+1

Ek olarak; TOCK periyoduna düşen Sandy Bridge (2500k v.b.) ile TICK periyoduna düşen Ivy Bridge (3570k v.b.)arasındaki seçim konusunda Experler "hep TOCK periyodundaki işlemcileri seçin" derler..

Tiktok ne la?;

Öncelikle PCI2 ile PCI3 arasında az fark var gerek yok diyorsunuz öncelikle ekran kartından tam verim almak için adam gibi Anakarta ihtiyaç var o kart'da Asrock Z77 fatalty pro bu kartı inceleyin de ekran kartı perf farkını görün;

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z77%20Professional/

PCI-E architecture(mimari) Raw bit rate(Ham bit oranı) Bandwidth per lane per direction(Yön başına bant genişliği) Encoding Efficiency(Verimlilik)
    PCI-E 2.0 5.0GT/s 500MB/s 80%
    PCI-E 3.0 8.0GT/s 1GB/s 98.5%

Yani tabiki kimse anakartını değiştirmek istemez pcı3 için ama pcı2 de oc yapma ihtiyacı duyuyorsunuz çekirdek hızı kadar bellek hızıda önemli bit genişliğide önemli bütün bunlarda iyi bir anakart ve pcı3 desteği olan ivy işlemcilere kadar yolu var,
    Ama şimdiki x68 p67 ler sandy işlemciler için PCI2 yeterli zaten fazla üstün performans beklenemez.
    Aslında ivyler sorunları büyütmeye başladı şu an için favori cpu i5 2500k gidiyor bakalım.

Arkadaşım yanlış anlamışsın bu Asrock Z77 fatallty proyu incele görürsün 1.2 slotlar bağımsız x16 hızında çalışmakta fakat 3 slot pcı2 desteklemekte ve x4 hızında çalışmakta ben bunu anlayamadım 2500k işlemci ile alakalı bir sorun mu yoksa ivy işlemcimi alınmalı?biosta pcı ayarı autoda. yani ekran kartım assus gtx560ti ben ne yapıcam ne yapmam gerekiyor 1. ve 2. slotlarda ekrana görüntü gelmiyor 3.de x4 hızında çalışıyor gtx560ti kart kendi ekran kartıda x4 hızında hd4000 serisi sistem kurunca gpuz den baktım x4 hızında çalışıyor x16 kart şaşırdım,diğer slotlardada ekran kartı çalışmıyor ben şu anda ne yapmalıyım o kadar bilgiliysen
    yardım et hadi?

• Benim de anakartıma su döküldü. Görüntü gelmiyor. Hani i5 işlemci ivy board için iyiydi. Burada laf kalabalığı yapıyorsunuz, biraz araştırın da yazın.
    Ne yapmalıyım ben şimdi, o kadar bilgiliyseniz yapın şu bilgisayarımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Benim de anakartıma su döküldü. Görüntü gelmiyor. Hani i5 işlemci ivy board için iyiydi. Burada laf kalabalığı yapıyorsunuz, biraz araştırın da yazın.
    Ne yapmalıyım ben şimdi, o kadar bilgiliyseniz yapın şu bilgisayarımı.

Ne alaka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 29 Haziran 2012; 2:46:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok yararlı bi tartışma olmuş o mu bumu diye düşünenler için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

quote:

quote:

+1

Tiktok ne la?;

Öncelikle PCI2 ile PCI3 arasında az fark var gerek yok diyorsunuz öncelikle ekran kartından tam verim almak için adam gibi Anakarta ihtiyaç var o kart'da Asrock Z77 fatalty pro bu kartı inceleyin de ekran kartı perf farkını görün;

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z77%20Professional/

PCI-E architecture(mimari) Raw bit rate(Ham bit oranı) Bandwidth per lane per direction(Yön başına bant genişliği) Encoding Efficiency(Verimlilik)
    PCI-E 2.0 5.0GT/s 500MB/s 80%
    PCI-E 3.0 8.0GT/s 1GB/s 98.5%

Yani tabiki kimse anakartını değiştirmek istemez pcı3 için ama pcı2 de oc yapma ihtiyacı duyuyorsunuz çekirdek hızı kadar bellek hızıda önemli bit genişliğide önemli bütün bunlarda iyi bir anakart ve pcı3 desteği olan ivy işlemcilere kadar yolu var,
    Ama şimdiki x68 p67 ler sandy işlemciler için PCI2 yeterli zaten fazla üstün performans beklenemez.
    Aslında ivyler sorunları büyütmeye başladı şu an için favori cpu i5 2500k gidiyor bakalım.

Arkadaşım yanlış anlamışsın bu Asrock Z77 fatallty proyu incele görürsün 1.2 slotlar bağımsız x16 hızında çalışmakta fakat 3 slot pcı2 desteklemekte ve x4 hızında çalışmakta ben bunu anlayamadım 2500k işlemci ile alakalı bir sorun mu yoksa ivy işlemcimi alınmalı?biosta pcı ayarı autoda. yani ekran kartım assus gtx560ti ben ne yapıcam ne yapmam gerekiyor 1. ve 2. slotlarda ekrana görüntü gelmiyor 3.de x4 hızında çalışıyor gtx560ti kart kendi ekran kartıda x4 hızında hd4000 serisi sistem kurunca gpuz den baktım x4 hızında çalışıyor x16 kart şaşırdım,diğer slotlardada ekran kartı çalışmıyor ben şu anda ne yapmalıyım o kadar bilgiliysen
    yardım et hadi?

Dostum sen ya benim yazdıklarımı okumuyorsun, ya da çok tezcanlısın.

Yukarıda yazılanları tekrar oku isersen.

Ama evet, 560ti ekran kartının 1. ve 2. slot dediğin PCI ex 2.0 x16 slotlarında çalışmaması (görüntü vermemesi) anormal bir durum. Bıos'dan ayarı olması gerekiyor, eğer oradaki ayar doğru ise görüntü alabilmen lazım. Her iki yuvada da donanımsal sorun olması nadir bir durum olacağı için, yazılımsal olarak BIOS ayarlarını tekrar kontrol etmende fayda var. Yoksa x4 çalışan bir yuvaya kartı takman verimini çok düşürecektir. Yine de çözemezsen topla paketle samsuna kargola, ücretsiz halledecem senin için. Donanımsal bir arıza varsa da garantisi devam ediyorsa anakartı (veya ekran kartını, sorun hangisindeyse) garantiye verirsin.

Burdan sorununu çözebilmek için yapabileceğim tek şey sana durumu açıklamaya çalışmak, onu da düzgün okumuyorsun.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.