Şimdi Ara

i5 2400 işlemci gtx960'a dar boğaz yaşatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün msi gtx960 aldım ve akşamda test edim dedim. gta v oynarken gpu kullanımı %95lerde iken cpu kullanımı %100 oluyo. hatta bazen %90 lardayen bu şekilde oluyor. Genel olarak gpu %100 iken cpu %80-90 seviyesinde oluyo ama arada, bahsettiğim gibi darboğaz oluyo. İşlemci yetersiz mi. başka bi sorundan da kaynaklı olabilir mi. çünkü pcde ki diskler eski 5200rpm fln hatta gta vin kurulu olduğu disk eski bi laptop diski. ikiside sata ama disklerde bu takılmaya sebep olabilir mi ?

• Sadece Gta 5'e özel dostum Gta 5 işlemciyi de sömürüyor diğer oyunlarda da test yaparsan dediğimi anlarsın.
  • O İşlemci ile darboğaz yapması pek mantıklı gelmedi.
  • Çünkü oyun dx12 değil.
  • Tamamdır teşekkirler. Diskkeri yeniledikten sonra bir daha bakarım. Kasa açık disklerin sesleri geliyo takılmalarda genelde disklerden daha gatip sesler geliyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunuzeus

Dün msi gtx960 aldım ve akşamda test edim dedim. gta v oynarken gpu kullanımı %95lerde iken cpu kullanımı %100 oluyo. hatta bazen %90 lardayen bu şekilde oluyor. Genel olarak gpu %100 iken cpu %80-90 seviyesinde oluyo ama arada, bahsettiğim gibi darboğaz oluyo. İşlemci yetersiz mi. başka bi sorundan da kaynaklı olabilir mi. çünkü pcde ki diskler eski 5200rpm fln hatta gta vin kurulu olduğu disk eski bi laptop diski. ikiside sata ama disklerde bu takılmaya sebep olabilir mi ?

hdd den doalyı anlık takılma olabilir imkanın varsa ssd alabilirsin bu soruna çözüm bulmak için çünkü 2400 ün darboğaz yapmaması lazım.
  • Anlam veremediğim bir ses var pcde. İyice dinledim işlemciden geliyor gibi. İlk ekran kartı sandım ama emin deilim. Ses işlemciden geliyor gibi. Özellikle online oyunlarda veya büyük alan çizimlerinde (uçarken vs) bir çıtırtı geliyor. Bi ara ses iyice çoğaldı ve pc resetlendi. Bu ses neyin nesidir canımı çok sıktı.

Bugün veya yarın pcye gtx760 takıp denicem bnm kartıda başka bir pcye takıp denicem. İnşallah sorun kartta deildir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İ5 3330 işlemcili , gtx960 'lı kasam var lakin işlemci yüzünden görüntüde kısmaya gitmem gerekiyor. İşlemciniz yetersiz geliyor, bende de durum benzeri şekildedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Çünkü oyun dx12 değil.

Her oyun dx12 olduğu için haklısın. Bi bu oyun dx12 değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lNefer

İ5 3330 işlemcili , gtx960 'lı kasam var lakin işlemci yüzünden görüntüde kısmaya gitmem gerekiyor. İşlemciniz yetersiz geliyor, bende de durum benzeri şekildedir.

tam sisteminizi yazarmısınız ? sizin sorununuz sistem raminin az olması olabilir. i5 3330 sandığınız gibi nakavt olmadı daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama ben o konuları geçtim. gelen çıtırtı sesinin sebebini arıyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_44838541/tm.htm linkteki konuda tamda bendeki sorun var. çıtırtı sesi elektrik kaçağı sesi gibi. oyun içinde çok can sıkıcı bir şekilde geliyor. bilgisi olan var mı ?
  • Bahsini ettiğim kısma kanısına şuradan vardım, nvidia geforce experience var biliyorsunuz. Burada ki optimasyon ayarlarında mesela advanced warfare , black ops 3 , nfs 15, attila total war gibi oyunlarda rahat oyun akışı için önerilenlere rağmen bir kaç özelliği kısmam gerekiyor .

İ5 3330 3,0ghz - soket 1155
    anakart P8B75-V
    DDR3 12 gb ram frekansı 664,9
    asus gtx 960
    Windows 10 pro
    21.5 inç philıps monitör atladığım bir şey kalmadı sanırım.

Ben işlemciden olduğuna kanaat getirdim.
  • "geforce experience"

bu programa çok aldırmayın envay çeşit geforce kullandım ama bu program yerine ayarlarımı hep elle ve deneyerek yaptım. nvidia nın programından ne beklenir amaç her yerde mevcut donanımı kötüleyip yenilerini satmak. sisteminize sahip olsam 2-3 sene rahat rahat kullanır her oyunu da paşa paşa oynardım.

• Hocam hdd sorunun kaynağı.

• oyun açılırken ya da dosya kopyalarken gelen ve çok net olan tıkırtı sesi hdd den geliyordur.

ayrıca fanlara bir şey sürtüyor, kablo deyiyor olabilir. ama ikisinin sesi çok farkeder.

oyunda fps düşmesi değil de anlık takılmalar oluyorsa sebebi yine hdd dir.

oyunda belirli sahnelerde fps düşüşleri yaşıyorsan sebebi işlemci ya da ram olabilir.
    ramin 8 üzeriyse sorun olmaz.

• Sky_Vision Teşekkür ederim ilgin için, şu an beklediğim düzeyin de üstünde oyunlarımı oynayabiliyorum. Oldukça memnunum. Önümüzde ki dönem hayırlısı ile kendi düzenimi kurar kurmaz üst düzey hakikatli bir oyuncu bilgisayarı yapacağım.
  • quote:

Dün msi gtx960 aldım ve akşamda test edim dedim. gta v oynarken gpu kullanımı %95lerde iken cpu kullanımı %100 oluyo. hatta bazen %90 lardayen bu şekilde oluyor. Genel olarak gpu %100 iken cpu %80-90 seviyesinde oluyo ama arada, bahsettiğim gibi darboğaz oluyo. İşlemci yetersiz mi. başka bi sorundan da kaynaklı olabilir mi. çünkü pcde ki diskler eski 5200rpm fln hatta gta vin kurulu olduğu disk eski bi laptop diski. ikiside sata ama disklerde bu takılmaya sebep olabilir mi ?

coil whine sesi. böyle çaydanlık sesi gibi gelir. gtx960'da bu ses oldukça fazladır.
    gtx960-gtx970-gtx980 gibi ekran kartlarında cw sesi çoktur. coil whine = bobin ağlaması.

sadece gta5'de takılma yapıyorsa evet işlemci darboğaz yapıyordur.

keşke r7 370 gibi bir ekran kartı alsaydınız. cw seside yok. darboğazda yapmaz. performansı düşük ama.
    sizin elinizdeki işlemci iyi değil. phenom2 ayarında bir işlemci.
    i5 2.nesil

• quote:

yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama ben o konuları geçtim. gelen çıtırtı sesinin sebebini arıyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_44838541/tm.htm linkteki konuda tamda bendeki sorun var. çıtırtı sesi elektrik kaçağı sesi gibi. oyun içinde çok can sıkıcı bir şekilde geliyor. bilgisi olan var mı ?

Hocam kac gb sistem ramınız var acaba?
    Bu bahsettiginiz olay ram kaynagının yetersiz gelmesindende olmus olabilir.

Elektrik kaçagı seside muhtemelen ekran kartının coil sesi bircok kartta gorulen zararı olmayan bir durum.

• HaRdWaReMaNiaC H kullanıcısına yanıt
    8gb ram var. Bu ses bi ara baya yükseldi ve pc resetlendi. Sisteme 760 takıp denicem. Birde benim kartı başka bir sisteme takıp denicem. Babam elektrik elekgronik işleriyle uğraşıyor çocukluğumdan beri az çok işin içerisindeyim. Ses bobin sesi gibi deil bariz ark sesi gibi. Bir zarar görücek diye pcyi bile açmaya çekiniyorum

• Açık bir şekilde darboğaz yapıyor. Bir de 2500k ile 980ti ayarında ekran kartı kullanılır diyenler vardı. Daha 960'a yetmiyor, kaldı ki iki-üç katı güçlü gpuya yetecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.