|
Merhaba, Geçtiğimiz sene 10.nesil i5 işlemci ve anakartımı oğluma verip popülizm akımına uyarak ryzen serisine geçiş yaptım. Çok yüksek performans ihtiyacım olmadığı için(Ağırlıklı eski oyunlar oynuyorum) stok fanlı bir model tercih ettim. İşletim sistemim Windows 11. Basit LoL bile oynarken bazen garip garip donmalar yaşamaya başladım. işlemci hem deli gibi ısınıyor hemde oyunlar manyak derecede kasıyordu. Oyun seslerinde de bozulmalar, patlamalar oluyordu. işlemci sıcaklıklarının da 90 derecelere dayandığını görünce internetten aratıp CPU thermal throttle diye bir şey yapmaya çalıştım. Performans epey düştü ama çok fazla donma, takılma yapmamaya başladı. En son yine youtube'dan gördüğüm bir akıla uyup çarpanı: 40x, voltajı da 1.025 te kullanmaya başladım. Bios güncel olmasına rağmen çok sık olmamakla birlikte yine benzer şeyler arada yapıyor. Sebebi nedir bilen,benzer sorunlar yaşayan var mı? işletim sistemi ile alakalı olabilir mi? AMD Ryzen 5 5600X 3.7/4.6GHz 100-100000065BOX MSI PRO B550M-P GEN3 AM4 DDR4 4400(OC) HDMI VGA DVI-D M.2 USB3.2 mATX G.Skill F4-3200C16D-32GIS Aegis DDR4 32GB PC 3200 CL16 KIT (2x16GB) |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
ben celeron 333 zamanından beri overclock yaparım. Default ayarla ve videodaki ayarla stabilite testi de yaptım. Defaultta aninda 90 100ü gördü, 40x carpanla 50 60ta kalıyor, sıkıntı çıkarmıyor. 
kullanıcısına yanıt