Şimdi Ara

i30 çok mu iyi? Auto Bild (Auto Show) panikte! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
7.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son sayıyı yeni aldım bakalım neler yazmışlar
  • Mobility Channel da AVRUPA FUARIYDI GALİBA VW mühendislik kısmının başı sanırım arkasında orduyla geldi Hyundai i30 u elinde çubukla direksiyona geçerek inceledi bagaj kapağını açıp plastikle kapağın birleştiği yerleri uzun uzun inceledi ,konsolu ,kapı içi ayna birleşim yerlerini filan hatta direksiyon ayarı yaparken adamlarını çağırıp bizimki niye böyle sessiz değil dedi.Bizim çözümümüz var ama maliyeti yüksek dedi vw ciler.Not aldılar gittiler.
    Yani vw i30 u ciddiye alıyor çünkü en çok sattıkları araç Golf serisi..
  • Bir cogu oyle yahu bu ne sacmalik arkadas boyle bisey olurmu adam 4x4 bi vw jeepi ki suan bmw audi ile kiyaslaniyor onla golfun surus zevki ayni diyor sahinin surus zevki gibi diyor golfunde surus zevkine varmi boyle bi cahillik ?

    Meyve veren agac herzaman taslanir arkadas ben bunu bilirim simdi kalkip bana vw fanatigi diyecek herkez bunu bilirim ama hicde degilim ozumde ama bukadarda assalama olmaz yahu vw yi adamlar zorlami satiyor arkadas alma ya almaa alanada engel ol hatta ki ne kadar olabilirsin o ustun alman kalitesini tatmis insana orasida ayri bi muamma.
  • Guzel bir tesbit olmuş. Bir arada Elantrayla Passat'ı karsılastırmıslardı çok ufak bir farkla passat kazandı demişlerdi. Auto Bild panikte gerçekten..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    quote:

    Orijinalden alıntı: makturk42

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Vw tasarımları çok basit geliyor gözüme. dört tekerlek bir kasa.. tasarımındalar.
    adı üstünde satmalık kullanmalık.. halk arabası.

    VW olmayan tasarımlar napıyor uçuyor mu?

    En azından çoğu diğer araç.. vw'lere göre daha estetik.. daha evrimsel..
    Audiler vw'lerin yanında.. biraz daha özen gösterilmiş gözüküyor

    Ayni gorusteyim. Bir Golfe bakiyorsun 15 senedir ayni tasarim 15 sene onceki ile sonraki arasinda hicbir fark yok (neredeyse) ve oldukca cirkin. Gordukce sinir ediyor valla Audi ise; hepsi birbirinin ayni, uzatilip kisaltilmisi.


    Not>Benim arac da audi




  • Birazdan biri gelip i20 polodan iyi diyecek diye korkmaya basladim valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

    Birazdan biri gelip i20 polodan iyi diyecek diye korkmaya basladim valla.

    Evet daha iyi. Bir sorun mu var? Hatta Rio poloya 5 katlar.
  • ESKİDEN BENDE okurdum autoshow gercekten yanlı bir dergi idi halada öyledir tahmınen .wv gurubu otolar dünyanın en iyi otoları muamelesi görüyor. en son bir testte superb merc e serisini yendiya o günden sonra almadım o dergiyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

    Birazdan biri gelip i20 polodan iyi diyecek diye korkmaya basladim valla.

    seni korkutmak istemezdim ama ne yazıkki i20 polodan iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkman

    quote:

    Orijinalden alıntı: 038poyraz


    quote:

    Orijinalden alıntı: volkman

    quote:

    Orijinalden alıntı: 038poyraz

    Karşılaştırılan iki markayı da sevmem. Ama sunu söylerim, bir i30 kesinlikle golfe rakip olamaz. Olsa olsa alternatifi olur. Olay bundan ibaret. Ergen gençliğinin salyalarini akıta akıta tasarıma, donanıma tapınmaları, islevselligin malesef gorunmemesine sebep oluyor. Bir aracın uzun vadede edeceği hizmet önemlidir. Herkes arabasını gicir gicir yıkayıp kullanamıyor malesef. Yeri geldi mi essek gibi sahibine hizmet etmesi icin vardır araba. Sizinki eli yüzü cilali alexis texas gibi sadece yatakta iyi olacak bir pornocunun zevki yaşatması gibi bir zihniyet. Ama gercek hayatta kimin ne olduğu belli.

    Cogu baba parası ile geçinen silik bir forum ahalisi iste.

    Baba parasıyla geçinmiyorum ama forum ahalisi olduğum doğrudur.

    i30 neden Golfe rakip olamıyormuş? Hangi işlevselikten basediyorsun mesela?

    Salyalarımı akıta akıta geldim ve bir tasarımcı olarak tasarıma önem veririm. Senin tasarıma önem vermemen, herkesin bu açıdan bakacağı anlamına gelmiyor, bu sadece senin kişisel fikrin olabilir, herkese genelleyemezsin. Önce işlevsellikten neyi kastettiğini parantez içinde belirt ki, ne demek istediğini anlayabilelim.

    Ben bir aracı 3-4 sene, çok beğendiysem 6 sene kullanır satarım. Uzun vadede hizmet etsin diye alınan bir araçtan bahsederken, vw alanlar parayla garanti süresi uzatırken, Kia-Hyundai kullanıcıları 5 yıl standart garantiden faydalanır. Uzun zamandan sorunsuz kullanımdan kastınız buysa, şikayetvar.com da şikayetleri okuyup öyle gelin, sonra birlikte ahkam keselim.

    Bak kardesim hayat sadece istanbulda yaşanmıyor. Bunun taşrası var anadolusu var... İnsanlar sadece tasarım güzelliğiyle arabasına sevdalaniyor. Ama islevsellik dediğim senin sadece kullanilabilirliklerine bakarak yorumlaman degil. Bir zaman sonra o tasarımın tuşları soyulursa, malzemesi asinip eskirse, hele hele insanların sadece daire yaşantısında yaşamadığını, yeri geldi mi kiriyle pasiyla arabasına binip is yaptığını anlatmaya çalışıyorum. Golf yılların arabası insanlar bu araclari yeri geldi el arabası gibi kullandı. Ben bir i30un bu tarz konularda daha nazik olduğunu düşünüyorum. Bu savımı da daha ben alıp kullanan kisilerin arabasını görmediğim icin ileri sürüyorum. Ama gördük yani zamanında Hyundai nin Kia nin sepia yada h100 modelini. Transit alan adamlar daha kullanır, ama bir Hyundai Kia malesef bitik. Uzun süre kim nasıl hizmet ediyor belli. Sen aracını kullanırsın satarsın ama o arabayı alacak adam olacak. Ona da hizmet edecek. Sana sıfır km haliyle iyi hizmet eder ama sonra nolur? İste bu algıyı Hyundai ve Kia nin kırması lazım.

    Onu biliyorum, hayat İstanbulda yaşanmıyor. Konyada yaşamam da bu yüzdendir.

    Dairelerde yaşayıp, aynı zamanda da aracını tarla içlerinde kullanan, çiftçiye hitap eden bir işim olduğundan, ben aracımdan gayet memnunum. Şimdiye kadar düğmelerinde soyulma olmadı, önceki 5 yıl kullandığım Rio da da bu tür bir sorunla karşılaşmadım. Ancak düğme dediğin, aracın bütün düğmeleri soyulsa toplamı 100, hadi 500 TL tutsun. Ancak o sorunsuz, işlevsel dediğin araç, insanları test merkezi gibi kullanıp, daha rüştünü ispatlamadan DSG arızaları patlak veren, 18.000 TL tutarında şanzuman fiyatı veren, işlevsellik olarak da far düğmeleri dünyanın bütün araçlarında koldan olurken, sol tarafta yuvarlak, biçimsiz ve iğrenç bir yuvarlak koyan bir mühendislik ürünüdür. 2000 model Golf aracımda elimde kalmış, mühendisi, tasarımcısı ile akraba olmuştum. Ayrıca o düğme soyulması, vw araçlarında da var. Hatırlamıyorum golf müydü jetta mıydı, forumda başlığı vardı.

    Düşünmekle de i30 un nazik olduğu durumu, kesinlik kazanmıyor.

    Hyundai ve Kia nın algı kırmak gibi bir sorunu olduğunu da düşünmüyorum. vw Türkiyede belli bir kesime hitab eder, Hyundai başka kesime, Japon araçları başka kesime vs... Kimse kimseye zorla araç satmıyor.

    Ben hala sokaklarda Golf de görüyorum, excel de. Kim iyi bakmışsa aracına, hala sokaklarda cirit atıyorlar. Golf sağlam, daha uzun dayanır diye bir safsataya da inanmamı bekleme. Sen inanabilirsin, ben kullandım, ne halt olduğunu bilirim Golfün.

    Kardesim ben en basta ne dedim? İki markayida sevmem. Ben burada iğrenç vw avukatı falan değilim. Ama golf dünya genelinde kült bir marka haline gelmiş bir araba. Üstelik guncel golf altyapısı ile 2003 tasarımı bir araba. İ30 ise daha yeni ve ne olacağı belli degil. Yukarıda da diyenler olmus ikisi de full ikiside bedava diye. Milletin algısı belli. Kötü araba mi i30 hayır. Ama başlangıç olarak golf miheng tasidir.




  • bu marka çok yol katetdi ve fiyatıda ve kaliteside bu oranda.
    ama bende dahil bir alman otomobili muadili olamayacak araç alımı yaparken

    algı şu ancak ucuz olursa başka türlü zayıf seçenek.
  • Teknik veri olarak 308 ezmiş ona kalırsa i30'dan daha etkili olmuş ama dördüncü olmuş iç tasarımını beğenmedim kırdım boyutlarını beğenmedim kırdım Bu testlerde öncellikli olan teknik veriler ama istedikleri gibi saptırma yapabiliyorlar Adamlar sürüş dinamiklerini beğenmedim diyor 308'in altın direksiyon ödüllü veriyor gelde buradan yak Dikkatte almaktansa verilerden siz kendi notunuzu verebilirsiniz, paylaşım için tşklr forumdaş.




  • Rakip olmadi olamaz olmayacakta golfe

    1.6tdi golf comfortline manuel 54 bin tl

    İ30 1.6crdi full manuel 52 bin tl

    Gecen hafta her iki aracinda bayisine gittim hatta i30 u testte ettim .

    Edit:test ettigim arac 58bin tl lik versiyondu. Otomatik cam tavanli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam basbayağı Golf'e rakiptir, zaten Almanları epey tedirgin etmiştir, her dakika ondan söz etmektedirler. Bundan on yıl önce Hyundai bir araba çıkarsa VW'e vız gelir tırıs giderdi..
    Ben daha iyidir demiyorum, hatta ilk mesajımda bence Golf bu sınıfın en iyisidir diyorum, ancak derginin panik halinde olduğunu düşündüğümü söyleyip görüşleri soruyorum.
  • Ben i30 un test sürüsüne çıktım ve beğenmiştim ancak sonra gidip gola 1.4 tsı aldım. 2gun oldu alali ve çok memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

    Rakip olmadi olamaz olmayacakta golfe

    1.6tdi golf comfortline manuel 54 bin tl

    İ30 1.6crdi full manuel 52 bin tl

    Gecen hafta her iki aracinda bayisine gittim hatta i30 u testte ettim .

    Edit:test ettigim arac 58bin tl lik versiyondu. Otomatik cam tavanli

    Hazır bayilere gitmişken, Golfün otomatik versiyonunu da test etseydin keşke.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fss1403

    Golf 6 sürmedim ama golf 5 sürdüm geçen, şahin kullanmakan çok zevkli değil bence ne golfmüş yav. Touareg sürdüm oda aynı vw ler istediği kadar iyi olsun sürüş zevki sıfır. Ne demek istediğimi bmw e 36 ya bile binseniz anlarsınız. Nevar bu vw de anlamadım ?

    Genelde yanlama, 0-100'e 6-7 sn gibi bir sürede sprint yapma,
    makas atma derdimiz filan olmadığı içindir sanırım biz birşey anlayamıyoruz.

    Aksine bende nevar bu e90'da diyorum, rezillik abidesi benim kriterlerime göre onu nereye koyacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnginAKB

    quote:

    Orijinalden alıntı: fss1403

    Golf 6 sürmedim ama golf 5 sürdüm geçen, şahin kullanmakan çok zevkli değil bence ne golfmüş yav. Touareg sürdüm oda aynı vw ler istediği kadar iyi olsun sürüş zevki sıfır. Ne demek istediğimi bmw e 36 ya bile binseniz anlarsınız. Nevar bu vw de anlamadım ?

    Genelde yanlama, 0-100'e 6-7 sn gibi bir sürede sprint yapma,
    makas atma derdimiz filan olmadığı içindir sanırım biz birşey anlayamıyoruz.

    Aksine bende nevar bu e90'da diyorum, rezillik abidesi benim kriterlerime göre onu nereye koyacağız.


    Herkesin zevki ayrıdır bence vwler tuzsuz yemek gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 23 Nisan 2012; 8:59:52 >




  • BENCE İ30 OLAYI DA YENİ AVEO GİBİ OLACAK
    HERKES TAVSİYE EDECEK AMA KİMSE ALMAYACAK
    ARKADAŞLAR TÜRKİYE 1. EL FİYATINA 2. EL SATILAN BİR ÜLKE
    BU ÜLKEDE BAZI MARKALARIN GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
    KİMSE 3-4 YIL BİNECEĞİ ARABADAN 10000 ZARAR ETMEK İSTEMEZ
    ONUN İÇİN HER ZAMAN VW,TOYOTA,RENAULT VE FORD TUR BU ÜLKENİN ARABALARI.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkman

    quote:

    Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

    Rakip olmadi olamaz olmayacakta golfe

    1.6tdi golf comfortline manuel 54 bin tl

    İ30 1.6crdi full manuel 52 bin tl

    Gecen hafta her iki aracinda bayisine gittim hatta i30 u testte ettim .

    Edit:test ettigim arac 58bin tl lik versiyondu. Otomatik cam tavanli

    Hazır bayilere gitmişken, Golfün otomatik versiyonunu da test etseydin keşke.

    15bin km kuru sanzuman 1.6tdi dsg 7ileri caddy kullandim biliyorum o devasa sanzumani ondan gerek duymadim ama i30kullandigim arac otomatik idi benle test surusune gelen bayi yetkilisi bile dsgnin vites kalitesini beklmeyin demisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.