Şimdi Ara

I20 2015 Aracım Yağ Yakıyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
37
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2015 i20 1.2 mpi aracımda karter muhafazasında ıslaklık yani terlemeye benzeyen bir şey var. 18 gün önce bakımında yağ değişimi yaptım Castrol Magnetec 5-30 yağ koydum. Ardından 3000 km antalya toros dağ yollarında ve uzun yolda sürekli 3000 devir civarı 100-110 km hız ile seyahat ettim. Bunun sonucunda motor yağında 1 litre yağ eksilttiğini farkettim. Bunu da fiyat sormak amaçlı bir galericiye sorduğumda fark ettim kendisi aracı 5000-6000 devir aralığında çalıştırıp aracın duman atıp atmadığına baktı. Beyaz duman attığını ve egzozdan yağ kokusu geldiğini söyledi. Bu işin rektefiye hatta sandık motor atılmaya kadar gideceğini söyledi. Oradan ayrıldıktan sonra direkt olarak bir ustaya gidip sordum kendisi bana bu arabalarda bunun kronik olduğunu bir miktar yağ yakabileceğini söyledi. Parçaları yenilesen bile 1 yıl sonra bunun tekrar olacağını belirtti. Bu km kullanım sonrası aracın 1 lt civarı yağ eksiltmesi normal midir? Aracım gerçekten yağ yakıyor mu bunu nasıl anlayabilirim. Ya da yağdan kaynaklı bu durum gerçekleşmiş olabilir mi? Ayrıca ben farketmeden 1 litreden fazla yağ yakmış olabilir mi? Bu konuyla ilgili önerebileceğiniz İstanbul civarında usta tavsiyesi var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım Yağ Yakıyor, Turbo mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.