Şimdi Ara

Hyundai ve Kia'dan 'yakıt' itirafı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
1
Favori
8.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    Bilgisizce ve haberin detaylarını bilmeden ve okumadan yapılan sallamasyon yorumlar herhalde sadece bizim ülkemizde görülür.

    Herşyeden önce ölçümler arasındaki fark ABD standardı ile Kore standartları arasındaki farktan kaynakalnıyor (yani SAE ve HP arasındaki fark gibi)
    Firma Koredeki kendi fabrikasındaki ölçüm sistemine göre ölçüm yapıp bunu ilgili mercilere bildiriyor. İlgili merciler kendileride ölçüm yapıyor ve arada fark oluşuyor. Bu farkta 0,4 ile 1 litre arasında değişiyor. Enbüyük fark KIA Soul modelinde ve 1 litrelik bir fark.
    Bunun üzerine firma Kendi ölçümlerini ABD standardına çevirmeden yayınladığı için hatalı davrandığını söylüyor ve aradaki farkı hemen öderiz diyor. İstese duruma itiraz edebilir ama ABD gibi stratejik bir pazarda marka imajını bozma tehlikesi olduğundan geri vitese takıyor.

    olay bundan ibaret. Burada yazılanlara göre bu araçlar bir depo ile 200km anca gidiyor zannedersiniz. Ayrıca avrupa standart ve emisyonları ABD den farkl,ı TC ye ve Avrupya gelen motorlar çok daha farklı değerler ve hacimler ile geliyor.

    Millet bir birine saldırmak stress atmak için yer arıyor.

    i30 konusu açıldığında ne oluyor nasıl oluyrsa konu i30 Golf savaşına dönüyor. Golf sahipleri i30 kendisine rakip görmüyorsa her i30 konusunda neden saldırıya geçiyorlar. i30 sahipleride Golf sahipleri ile ağız dalaşına neden giriyor? Sonuçta hiç kimse fabrika verilerini gerçek hayatta tutturamaz buna imkan yok. Kaldıki Konya da sürülen bir araç ile Hakkari deki bir aracın aynı fabrika tüketimini tutturması nasıl beklenebilir anlamak mümkün değil.











    adamlar bariz suçlu. stratejik pazarla falan alakası yok. sen hangi ülkeye aaç satıyorsan o ülkenin standartlarına göre ölçüm yapip broşürüne kullanma kılavuzuna internet sitene onu yazarsın . muz cumhuriyeti değiliki abd ye araç satıyorsun. öttürürler böyle adamı.büyük şirketlere böyle yanlışlıklar yakışmaz bence zaten yanlışlık değil artniyet var.

    mesele az çok yakması önemli değil ben kia spo aldım 1 ay olmadı daha.zaten hiçbir zaman fabrika verilerini kaale almam.kullanıcılarına sorar fikir edinirim hatta kullanıcılarda beni bağlamaz.her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. adam e5 te gidiyor şehiriçi diyor :)aracı test etmeden yol bilgisayarını sıfırlar test sonucuna bakarım.




  • Bende A3 var katalog verisi sehirici 5.4 lt yaziyor.Yol bilgisayarinda 7 lt yaziyor.Bunun sadece hyundai has oldugunu zannetmiyorum.Ben hangi firma olursa olsun katalog verisine 1 lt ekliyorum mutlaka.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    quote:

    Orijinalden alıntı: of dead

    quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    quote:

    Orijinalden alıntı: cemalnalga30



    Bi vatandas geçen sene i 30 un golfü sollayacağından bahsediyordu, geçerse çıplak gezerim demiştim gülüyordu.

    ! Das Auto !

    Aferin doğuşa ben olsam 9 ay değil 3 senede bekletirim bu haberin üzerine

    Golf'ta bir şey mi. Bu forumda bir arkadaş İ30 ile deneme sürüşüne çıktığını VW scirocco ile kapıştığını, Scirocco'nun dikiz aynasında kaybolduğunu anlatmıştı.

    Konuyu bulursam buraya editlerim.

    Konuyu bulursan gerçekden merak ediyorum arkadaş nasıl Scirocco'yu aynada kaybetmiş birde beraber deneyelim.

    Yarım saattir arıyorum ama bulamadım. Vallahi böyle bir konu vardı. Scirocco'ya nal toplatmış filan. Sayfalarca sürmüştü tartışması. Hatta yanlış hatırlamıyorsam kapışmayı Ataşehir istikametinden FSM köprüsüne gelen otoban bağlantı yolu üzerinde yaptığını söylüyordu.

    Hatta o akşam hayatımda ilk defa Scirocco gördüm. Vay anasını. Bu arabaya nal toplattıysa İ30 gerçekten iyi demiştim kendi kendime.

    Şirokkoyu supersport falan sanıyorsun herhalde 1.4 122 hplik versiyonu belki tokatlayabilir ama arabayı görünce i30 bunu nasıl tokatlar gibi bi ibare yanlış 1.6 180 hp focusda tokatlar onu veya 1.6 başka turbo araçlar anlatmak istediğim nokta aracın görünüşünden çok motoru önemlis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboker

    quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Closer


    Kraldan çok kralcı olmaya gerek yok..

    Adamlar resmi olarak "biz bu açıklamayı kabul ediyoruz" dedikten sonra hala savunmaya çalışmak komiklikten öteye gitmez..

    Sen Hyundai yöneticilerinden daha mı iyi biliyosun ..

    +1. ortada bir iftira olsa hyundai hakkını çatır çatır arardı. nasıl samsung, apple karşısında hakkını aradıysa, hyundai de hakkını arardı.
    ama bu olayda kabullenme var..

    hyundai'a ford, çok yakıyorsun diye dava açsaydı dediğiniz gibi olurdu. burada olaya "tarafsız" ve de yaptırım gücü olan bir kuruluş el atmış. hyundai ya seve seve ya s.ke s.ke kabul edecek. toyota itiraz mı etti?

    çarpışma testi sonuçlarına mercedes itiraz etmişti ama toyota çıktı özür diledi. bakış açısı...




  • Adam kabul etmiş hâlâ burada savunan zekiler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda niye bu kadar çok vw fanboyu var ben anlamadım
  • Satalı 2 sene oldu bende de 98 model accent varı. Çok yakıyordu paramı geri istiyorum
  • adamlar sucunu kabul etmis, siz ne hikaye anlatiyorsunuz halen?

    elbette hyundai alanlar icin kotu bir durum, eldeki aracin degeri dahada dustu ama ne yapalim olan olmus, hyundai ile sorununuzu giderin...
  • burada bu firmaları övenler neyin anlatımındasınız yok rüzgarsız yok asfaltsız ölçümler yan bayisimisiniz arkadaşlar bu firmaların göz göre göre kandırmışlar işte milleti açığa çıkıncada ilk darber borsadan gelmiş 2 ci darbede kullanıcılardan geleceklerdir
  • Böyle dalga geçiyorsunuz ama buna benzer bir olayı Volkswagen'de yapmıştı.
  • Konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum, zaten konu özünden tamamen sapmış, Hyundai'a laf atma/savunma yarışına dönmüş durumda.

    Fakat insanımızın "standart test koşullarında yapılan ortalama değer hesapları, yani fabrika verisi" konusundaki "banane arkadaş", "onlar zaten hiç tutmaz" vb komik yaklaşımlarını görünce maalesef eğitim sistemimizin ne kadar geride olduğunu bir kez daha üzülerek görüyorum. (Öğretim demiyorum, eğitim...)

    Bir ürünle ilgili yakıt tüketimi, pil ömrü vb değerler üretici tarafından tüketiciye bilgi olarak sunulmak durumundadır. Elbette her araç üreticisi, tek tek müşteri bazında hesaplama yaparak, sizin tüketim değerlerinizi hesaplayamaz! Bazı arkadaşlar sanırım bunu bekliyorlar, inanılır gibi değil!

    Herkes için tek tek bu değerler hesaplanamayacağı için, belli standartlar geliştirilir ve üreticiler bu standartlara göre ölçümlerini yaparak, tüketiciye fikir vermesi açısından bir değer verirler. Hiçbir otomobil üreticisi, size sattığı aracın sizin kullanımınızda fabrika verilerini tutturacağını garanti etmez, hatta böyle bir vaatte de bulunmaz! Üreticinin verdiği değeri sizin tutturmanız ya da tutturamamanız üreticiyi bağlamaz, üretici sadece referans verdiği test koşullarında aracın fabrika verilerini tutturmasından sorumludur!
    Örneğin hiçbir cep telefonu üreticisi, sizin günlük kullanımda batarya ömrünüzün fabrika verilerindeki kadar olacağını vaad etmez.

    Hala bu kadar basit bir gerçeği anlayamayan insanların çıkıp da "ben falanca litre yakıyorum", "fabrika verileri hikaye" vs demeleri gerçekten vahim bir durum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Kasım 2012; 8:30:29 >




  • Çift....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Kasım 2012; 8:30:50 >
  • Kendi aracım hyundai ancak ne hikmetse ben fabrika verisini tutturuyorum ki şu an satılan hangi marka hangi model kolay kolay fabrika verisini tutturabiliyor da böyle bir haber yapılmış? Birileri elma ağacını taşlamış.
  • Kendi aracım hyundai ancak ne hikmetse ben fabrika verisini tutturuyorum ki şu an satılan hangi marka hangi model kolay kolay fabrika verisini tutturabiliyor da böyle bir haber yapılmış? Birileri elma ağacını taşlamış.
  • Çok önceden beri bilinen birşey. 128 hp dizel motor hiç de kağıt üstündeki gibi gitmiyor ayrıca çok yakıyor. hele dizel otomatikler benzinli gibi yakıyor hyundailerin.
  • Bu başlık 4 sayfa görünüyor ama ben nedense 3. sayfadan sonrasını göremiyorum. Doalyısıyla da yeni mesajları göremiyorum. Bu problemi yaşayan başkası var mı?
  • bide puntoya baksınlar bakayım ondada var bi pştluk sürekli 5,8 civarı geziyor
    (dizel 1.3 dinamic,2007 model)
  • i 30 benzinli kullanan birisi olarak i 30 forumunda defalarca yazdım araçta bir problem var depo hesabıyla yol bilg tutmuyor diye sonunda bakın patlak verdi ben 3 4 aydır inceliyorum aracı her türlü denedim benzini değiştirdim olmadı uyuz gibi 90 la gittim belki düşer diye yine olmadı servise gittim bir şey yok dediler ben herhafta benzin alıyorum bıktım valla,zaten benzin pahalı bir de böyle olunca ocağıma incir ağacı dikecek bir depoyla uzun yolda 650 bilemedin 700 km yapıyor,geçenlerde uzun yol yaptım yol bilg 5.1 gösterdi çok mutlu oldum ama mutluluğum uzun sürmedi benzinciye gittim benzin aldım hesaplayayım diye benim hesaba göre 6.5 lt çıktı bu kadar fark olmazki bu arada araçla hiç 100 ü geçmedim değerler bu hıza göre çıktı
  • ben herzaman fabrıka ve test verılerının uzerıne 1 lıtre koyarım.
    koskoca 2 tonluk mercedes ml 7 -8 lıtre nasıl yakar anlamıyorum...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.