Şimdi Ara

Hyundai: Türkiye ‘Made in EU’ içinde kalmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai: Türkiye ‘Made in EU’ içinde kalmalı
    Hyundai Motor Europe Başkanı ve CEO’su Xavier Martinet, Türkiye’nin Avrupa otomotiv üretim ekosistemindeki konumunun korunması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin “Made in EU” tanımı içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Martinet, aksi durumda üretim maliyetlerinin ve buna bağlı olarak otomobil fiyatlarının artabileceği uyarısında bulundu.

“Talebe göre üretim yapacağız”

HaberTürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre Hyundai, 250 milyon Euro yatırımla tamamen elektrikli Ioniq 3’ün seri üretimine İzmit’te başladı. Böylece Togg’un ardından Türkiye’de küresel bir otomotiv üreticisi tarafından yüzde 100 elektrikli bir binek otomobilin üretimi de başlamış oldu.

İzmit fabrikasında ilk aşamada yılda 30 bin Ioniq 3 üretilecek. Türkiye’de üretilen model, 40’tan fazla ülkeye ihraç edilecek. Fabrikada gelecek yıldan itibaren hibrit güç aktarma sistemlerinin de üretileceğini kaydeden Martinet, böylece tesisin farklı motor teknolojilerine aynı anda cevap verebilecek bir üretim merkezine dönüşeceğini ifade etti.

Martinet’e göre otomotiv sektöründeki en büyük belirsizliklerden biri, elektrifikasyonun ne kadar hızlı ilerleyeceği. Martinet, bu nedenle İzmit fabrikasında esnek bir üretim stratejisi benimsendiğini söyledi.

Ayrıca Bkz.Yeni Chery iCaur V25: 1,52 litre yakan şehirli SUV yıl sonunda satışa çıkıyor

Elektrikli araç talebinin yükselmesi halinde daha fazla Ioniq 3 üretilebileceğini belirten Martinet, “Talebin daha düşük kalması durumunda içten yanmalı ve hibrit modellere ağırlık verebiliriz. Bu yaklaşım bize hem üretim hem de maliyet yönetiminde önemli bir avantaj sağlıyor” dedi.

“Türkiye Avrupa’nın dışında düşünülmemeli”

Martinet’in üzerinde durduğu konulardan biri de Avrupa’da gündemde olan “Made in Europe” yasa taslağı oldu. Türkiye’nin Avrupa’nın önde gelen üretim ortaklarından biri olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Martinet, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki otomotiv ticaretinin dengeli yapısına ve 30 yılı aşkın süredir devam eden Gümrük Birliği’ne dikkat çekti.

Martinet, Türkiye’nin “Made in Europe” yaklaşımının dışında bırakılmaması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, 'Made in EU' tanımı içinde kalmalı. Eğer dahil edilmezse, bunun herkes için kazan-kazan değil, kaybet-kaybet durumu yaratacağını düşünüyorum. Türkiye’nin kapsam dışında bırakılması halinde alternatif senaryolar gündeme gelebilir. Ancak böyle bir durumda yalnızca bir otomobilin üretim yerinin değiştirilmesinden söz edilemez. Fabrikanın çevresinde tedarikçileri ve onların tedarikçilerini de kapsayan büyük bir üretim ekosistemi bulunuyor. Dolayısı ile, Türkiye’de üretilebilecek bazı modellerin Avrupa’da üretilmek zorunda kalması maliyetleri artırabilir, bu durum otomobil fiyatlarına da yansır

Avrupa’da üçüncü büyük pazar Türkiye

Türkiye’nin Hyundai açısından öneminin yalnızca üretimle sınırlı olmadığını belirten Martinet, ülkenin satış tarafında da Avrupa’nın en önemli pazarlarından biri haline geldiğini söyledi.

Martinet’in verdiği bilgiye göre Türkiye, Almanya ve İngiltere’nin ardından Hyundai’nin Avrupa’daki en büyük üçüncü pazarı konumunda bulunuyor.

Kaynak:https://www.haberturk.com/ekonomi/hyundai-motor-europe-baskani-xavier-martinet-turkiye-made-in-eu-icinde-kalmali-3905991

• Bu konu o kadar önemli ki, en önemli ihracat pazarımız AB açısından resmen altımızı üstümüze getirir, diğer tarafta Çin o sırada AB'de ne kadar boşluk varsa kapatır, aman demeye fırsatımız kalmaz, bu nedenle soft power olan ikili ilişkilere dikkat etmeli, öyle meydanlarda fanatik tabana "Eyyyy AB, sen kimsin ya, Türkiye'siz AB düşünülemez" dersin ama 40 yıldır Türkiye'siz yoluna devam eden AB bi en az 40 yıl daha yoluna devam eder, o sırada sen yoluna devam edebilirmisin işte orası meçhul, bu nedenle bunları demeden önce 40 defa düşünüp 1 kez konuşmak lazım, ortalıkta efelik yapanı...
  • quote:

Türkiye’nin “Made in EU” tanımı içinde değerlendirilmesi gerektiğini

Bu konu o kadar önemli ki, en önemli ihracat pazarımız AB açısından resmen altımızı üstümüze getirir, diğer tarafta Çin o sırada AB'de ne kadar boşluk varsa kapatır, aman demeye fırsatımız kalmaz, bu nedenle soft power olan ikili ilişkilere dikkat etmeli, öyle meydanlarda fanatik tabana "Eyyyy AB, sen kimsin ya, Türkiye'siz AB düşünülemez" dersin ama 40 yıldır Türkiye'siz yoluna devam eden AB bi en az 40 yıl daha yoluna devam eder, o sırada sen yoluna devam edebilirmisin işte orası meçhul, bu nedenle bunları demeden önce 40 defa düşünüp 1 kez konuşmak lazım, ortalıkta efelik yapanı...

• Ülkesine düşman gavura dost ne kadar insan var yazık...

• quote:

Erdoğan: Bizim önceliğimiz Avrupa Birliği değil

Zor gibi made in EU etiketi almak kolay gelsin Martinet kardeş, ülkemize hoş geldin.

• Sofi2515 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Çoğuda ülke yönetiminde. Terörist peşinde helak olacaklar...

• hayal kurmak serbest, Türkiye nere EU nere...avucunuzu yalarsınız anca...

Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • Umarim kalmazlar çünkü Japonya ya da Kanada üretimi Toyota ile Türkiye üretimi arasında kalite ve işçilik olarak çok fark var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mal mı bunlar ya, kapatın gidin olm, zaten gümrük birliği var istediğiniz gibi sokarsınız. Bu ülkede üretim yapmak enayiliktir.

• Made in EU özel bir etiket mi? Gümrük birliği dışında böyle özel bir sınıflandırma ya da birlik daha mı olacak? O zaman Türkiye'nin Gümrük Birliğindeki konumunu gözden geçirmesi gerekmez mi? Avrupa hem ithalat hem ihracat manasında önemli bir ticaret ortağımız? Bize dirsek gösterirlerse ona göre hareket etmemiz icap edecektir. Bu Made in EU işini bilen arkadaşlar ticari ve siyasi yorumları ile aydınlatırlar ise seviniriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalmaz ise Hyundai de T.c.fen tasi tarağı toplar gider.Hakim guc , devlet aparatin8 kullanan kuvvet bu rejimi az da olsun desteklemek istiyor 8se aktarimlari azaltip bunlarin pesinde kosmali cunki bu rejimlerin arkasinda daimi ya buyuk bir para veya dogal zenginlik vardir azarbeyca gibi.Aksi taktirde er gec yıkılır.İnsanlar ac,duzgun sekilde beslenemiyorlar.Sandiktaki oy manipülasyon u da yetmez,turp tana lina ic cenahi bic ama tum emirlerime uy iznide kurtarmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

metni:
    “Türkiye, 'Made in EU' tanımı içinde kalmalı. Eğer dahil edilmezse, bunun herkes için kazan-kazan değil, kaybet-kaybet durumu yaratacağını düşünüyorum.

Türkiye - Avrupa ilişkilerinin yüzyıllara yayılan özeti. İkisi de birbiri olmadan kaybetme/dezavantaj durumundadır.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.