Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.793
Cevap
301
Favori
518.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
37 oy
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bizde tarih, fiyat, paket hep sıkıntı, kia ev3 icin ekim ayında gelecekmi fiyat ne olacak? Paket olarak uzun menzil gelirmi tamamen belirsiz keza ioniq 5 makyaj icinde gecerli bu dediklerim temmuz da gelebilir diyoruz lakin 2025 dede gelebilir. Misal peugeot 3008 hala gelmedi güya haziran temmuz du simdi eylul ekim diyorlar tarih belirsiz fiyat belirsiz donanim belirsiz. Ve bizde araclar gelse bile coğu ölü doğuyor. Öyle kötü fiyatlarla geliyorki satış adetlerinden belli, misal honda crv, zrv vs gibi veya paket olarak hyundai kona elektrik uzun menzil gelmedi. Fiyatlar hesaplamalardan hep daha yüksek geliyor. Ticari araclarda %15 ötv var, avrupa fiyatlarina göre hesap yapiliyor lakin bizde hep kar marji daha yüksek ve daha pahalli satılıyor. Elektrikli araclarda fiyatlari tutan tesla 1.791.450 tl fiyati ile piyasayi dengelemeye çalışıyor. Tesla olmasa 1550-1600 tl bandinda ioniq 5 alma şansımiz bence olmazdı, bi nebze de togg un 800 bin 12 ay 0 faiz kampanyasi oldu. Bu kampanya henüz tekrar yenilenmedi. Benzinli araclardada çinli araclar ozellikle chery fiyatlarin yükselmesini engelliyordu hatta düşüyordu şimdi %40 ek gümrük vergisi geldi. Bu durumda geriye tesla ve togg kaldı. Togg da faizsiz kredi kampanyasi yapmaz ise tesla tek başına ne kadar piyasayı dengeleyebilir tam bir muamma, türkün türkden başka dostu yok diyorlarya, türkün türk bile dostu değil, dış kapının dış mandalı olarak, ekim ayıni kia ev3 için beklemek bana pek mantıklı gelmedi açıkcası...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar. Honda civic aracımı sattim. İnş. Bu haftaici arasında kaldığım 2 araçtan birine karar vereceğim. Şimdiye kadar 2. El progressive paket ioniq 6 almayı düşünüyordum. Ama şimdi birazda tesla model y sr'a kaydı fikrim. İoniq 6 nin konforu görünüşü hızlı şarj özelliği çok güzel. Tesla'nin da yazılımı ve bagaji nin büyük olması hoşuma gidiyor. 1 çocuklu bir aileyiz şuan. İlerde 2. Çocuk olursa bagaj daha da önemli olacak bizim için. Her yönden bakmaya çalışıyorum. Yılda en fazla 1 kere uzun yola çıkıyoruz. Çoğunlukla evden şarj edeceğim. Hızlı şarja çok ihtiyacım olmayacak gibi. Mtv, kasko ve sigorta fiyatlarını da karşılaştırmaya çalışıyorum. İoniq 6 kullanan varsa yazabilirse sevinirim. Benim için ilerde satmaya karar verirsem hangisini daha hızlı elimden cikarabilecegim. Bu konuda tesla daha önde gibi.

Üstadım bayramdaki ortalamalarımı paylaşayım otoban değil ama olsun. Ankara - Afyon afium 256,6 KM ortalama 16,8 kwh hız 120-130km aralığı, Afyon-Kula çıkışı Astor şarj a kadar 193km ortalama 17,7 kwh yine 120-130 aralığı. İkinci etapta öğlen sıcağı olduğu için 1 kwh tüketimin artığını düşünüyorum. Çeşme otobanı girişi Trugo şarj sonrası 70 km de full cruise kontrol 180km hız 2 defa yokuş aşağı son hız denemesi ortalamam 25,4 kwh. Tüm ortalamalar şarj sonrası değerler genel ortalama değil. Yüzde 20 şarjın altını göze alabilirseniz bence 130 u geçmeden 300km yi bulursunuz. Cuma günü Karaburun dan Muğlaya geçeceğim Karaburun- Aydın otoban 130 ile gideceğim ortalamamı yazacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selam arkadaşlar,
    AC şarj için tip 2 kabloda marka önemlimidir? Pekçok marka var piyasada?Kullanıp sıkıntı yaşamayan marka model paylaşabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 24 Haziran 2024; 8:51:20 >

5,5- 6 km de 1 kwh tüketim bu hızlarda normal değil mi?

Arabada 3 üncü haftadayız hocam. Taktik verecek kadar tanımıyorum ama arkada 4 büyük bavul. Scooter falan torbalar full dolu artı 4 kişi tamamında cruise kontrol geldik. Bir gece önce lastikleri kapıda full load yazan şekilde ön 38 arka 42 psi yaptım tek taktik bu olabilir. :)

hocam bagaj olarak ioniq 6 yükleme ağzı ve yüksekliği dezavantaj, arka koltuklar yatınca bagajla birlikte düz bir zemin oluşturmuyor. bunun harici ioniq 6 progressive’in olumsuz bir yanı yok. bagajın kullanışlılığı haricinde kapasitesini portbagajla çözersiniz. zaten senede bir kez uzun yol yapıyorsanız aslında bagajda büyük sorun çıkarmaz. çocuk açısından düşünüyorsanız çok az yer kaplayan cybex gibi markaların bebek arabaları var. 6 aylık mtv si 2440 lira, bu açıdan da avantajlı. teslaya özel merakınız yoksa ioniq çok daha konforlu, donanımlı ve eski alışkanlıklarla teknolojiyi birlikte sunan bir araba. ikinci el şu an soru işareti. teslanın çok oynak fiyat politikası var. 3 e aldığınızı bir anda 2 ye satabiliyor.

Biz iki çocuklu bir aileyiz. Buset bile oluyor denizde vardı gittik geldik yetti bagaj bize ama alışkanlık yaptık gittiğimiz yerde 3 günde bir biriken kirlileri yıkıyoruz. İster gittiğimiz yerde yada çamaşırhaneye verip alıyoruz. Daha az eşya taşımış oluyoruz.

Bu arada Ioniq 6’nın bagajı küçük diğerlerine göre ama bana göre dah verimli bir şekli var. Buset’ide daha küçük olan bir modelle değiştirdik onu bile yolda indirip çıkartabiliyoruz.

Sedan arkası çok rahat aks mesafesi çok uzun ve görüş açısı arkanın hiç kapanmıyor bunlar nedeniyle eşim bu aracı seçti bende önde mutluyum valla yere yakın olmak benim için daha rahat yoldan kopmamış oluyorum.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • orny82 O kullanıcısına yanıt
    hocam araç ioniq 5 mi 6 mı? karşılaştırırken yanlış anlaşılma olmasın

Sonra hepsini 23 bine yaptırdığım bir yer bulmuştum sanırsam. İsterseniz size numarasınıda atabilirim sorabilirsiniz.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • gun kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Alırsam o zaman sorarım size.

• ftrpist F kullanıcısına yanıt

ioniq 5 advance

Duruş moduna aldığımda aracı kilitleyemiyorum, şarj ederken klima açık kalsın ıstıyorum yaz günü. Bir yolu var mı?

Gerek yok ki hocam, buldukça 10 dk şarj etsende olur yeter ki hızlı şarj olsun, geçen yolda tuvalet için durdurdular baktım Togg var taktım %60 idi %80 ile ayrıldım hızlı şarj olursa doluda olsa uzun yolda tak illa bitirmek zorunda değiliz

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.