Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.798
Cevap
301
Favori
519.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
38 oy
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: alanis61

Merhaba güncelleme nerden kontrol ediliyor

Buradan edebilirsiniz..Galiba alt mesajlarda da mevcut.

• ftrpist F kullanıcısına yanıt
    O ayar nerede acaba bende gece bırakmaya korkuyorum bazen.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • magicbass kullanıcısına yanıt
    Bizim araçlar 11 kW maksimum çekiyor o yüzden 22 kW’a para vermenin alemi yok. İleride de tim araçlar 11 kW standart olacak gibi.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • gun kullanıcısına yanıt
    EV ye girince ayar simgesi var ona tıklayın, sonra şarj soketi kilitleme modu’na girin ordan seçebilirsiniz.

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

• Ioniq 5 ve kia niro ev arasinda kaldim ioniq 5 (1550 tl civari) niro (1500 tl civari) hangisini almak daha mantikli birde ioniq 5 in makyajli kasasinin temmuz sonu gibi gelme durumu varmis advance pakette cam tavanli olur mu acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam merhaba, araç tercihlerimiz birebir aynıymış hatta aynı iklemi yaşıyoruz. Dün niro ev test sürüşü yaptım ama aklım ionic 5 te kaldı. Ötv yüzünden her iki aracın full versiyonu da artık getirilmiyor. Kia nironun ısı pompasının olmaması, ionic modelinin ise makyajlanacak olması aklımı kurcalıyor. Beklesen bir türlü beklemesen başka türlü. Yeni gelecek araçlar bu fiyattan pahalı olacak artı hükümet sıfır araca kredi olayını iyice düşürebilir veya ötv düzenlemesi gelebilir. Öngörülemez bir ülkede yaşıyoruz malesef. Ben niro için dün en son 1.600.000 ve 10 ay 250.000 ₺ sıfır faizli kredi olacak şekilde teklif aldım, daha düşüğü kabul etmediler. İonic ve niro için sizin aldığınız fiyatlar gayet iyi. Sakıncası yoksa fiyatlatı nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Siz hangisini kendinize daha yakın görüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 23 Haziran 2024; 20:31:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İmkansız. 110km ile bile alamazsınız. 18 kw altında yakmaz araç 110 ile. O durumda bile 18x3 56 yapıyor ki zaten batarya kapasitesi bu kadar. 130-140 ile 200km bile göremezsiniz. :)

Sizden bir önceki arkadaş da aynı soruyu sormuş. Ioniq ile Niro arasında kaldıysanız tartışmasız Ioniq 5 almalısınız. Niro'nun sadece batarya artısı var ancak o artı uzun yolda size tek sürüşte maksimum 30 km sağlar. Ancak konu şarj etmeye geldiğinde ioniq ile 20 dk da %80 e ulaşırsınız ama niro ile çok daha uzun beklersiniz. diğer özellikleri saymıyorum zaten hepsinde ioniq çok daha önde.

Hocam aslında nironun kabini beni daha çok cezbediyor, ionic biraz retro duruyor beni pek cezbetmiyor, arka cam sileceği filan olmaması bana garip geliyor, kaldı ki makyajla silecek geleceği söylendi. Akıl ionic diyor, gönül niro. Birde ikiside full değil o canımı sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 23 Haziran 2024; 21:41:25 >

Sonra döndüm Zes’in sırasına bakayım dedim geri geldiğimde birisi daha sıraya
    gelmiş.

Sonra adam aracın ayarını yapamamış kitleyip gitti. Sonuçta 90 kW idi istasyon zaten kötü iki soket olduğu için 45 kW çekebilecekken 19 kW çekiyordu. Bayağı bir kilitledi herkesi.

Sonuçta 1 saat sıra bekledik sonrada 45 dk şarj ettik. Yemek yediler bizimkiler ben yedim. Kahve aldılar vs. Çocuk oyun parkında bayağı oynadı çok fena geçmedi gerçi.

• yutubcu kullanıcısına yanıt

Tşk , 130 ile 200 km göremeyeceksem şimdilik erteleyelim elektrik işini 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphi3458 -- 23 Haziran 2024; 21:45:11 >

• Kartel1 K kullanıcısına yanıt
    Tercih meselesi tabi hocam. Uzun yol yapmıyorsanız hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Uzun yolda ioniq menzil düşük ama şarj hızı çok iyi.

Merhaba, ben bu fiyatlari almadim aslinda ama bu fiyatlari duydum. Cumartesi gunü (dün) hyundai ve kia kocaeli (izmit) bayilerine gittim. Hyundai 1.600 tl dedi 200 bin 12 ay 0 faiz olarak pazarlik yapmadim. Arac cok guzel cok begendim lakin cam tavan yok aracda. Cam tavanli hali cok guzeldi (ust paket) advance pakette cam tavan olmamasi baya kötü. batarya 58 kw menzil olarak niro nun gerisinde bayi akbank acsess kredi kartina taksit yapiyor 12 ay 3.78 faiz orani ile kia cephesine gelecek olur isek 1590 tl fiyati 12 ay 250 bin 0 faiz pazarlik yapmadim test suruşu teklif etti satis muduru kendiside niro kullaniyormus 400 km menzili var dedi (batarya 64kw) isi pompasi yok kucuk bir sunroof var ama yetersiz. Kredi karti tek cekim yapabilir yuzde 5 komisyon taksit olayi haftaya gelebilir dedi. Acikcasi ioniq 5 i cok daha fazla begendim cam tavan olsa 1600 e alirdim. Yeni makyajli temmuzda gelecek ise beklemem daha mantikli gibi batarya da 63 kw ya cikabilir belki bu durumda makyajliya daha fazla para vermek mantikli olabilir gibi ama 1 aydan fazla beklemekde cok riskli gorunuyor...

• Zlatannnn Z kullanıcısına yanıt

Hocam aslında ekim ayında kia ev3 gelecekmiş, fiyat olayı uygun olursa özellikleri güzel. Bu kadar beklemişken onu mu alsak acaba? Tek paket , iki farklı batarya seçeneği ile satılacakmış. Long range olan model wltp değeri 570 km karma, şehir içi ise 800 km yapabilecekmiş. Şu araç 1.500.000 ₺ civarında satılsa piyasada başka araç satılmaz. Tipi kianın amiral gemisi ev9 un minyatürü. B segmenti olmasına rağmen ölçüleri çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 23 Haziran 2024; 23:16:9 >

Hocam iki aracı da kullanmış biri olarak aradaki fark 30km den daha fazla oluyor uzun yolda bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Niro'nun 68Kwh max/64kwh kullanılabilir bataryası var iken Ioniq 5' in 58kwh max /54 kwh kullanılabilir bataryası var. Aradaki 10kwh yaklaşık 80km ye tekabül ediyor isteyenler ev database sitesindeki "real range" değerine göz atabilirler.(Niro:385 km, Ioniq 5:295 km) Ayrıca Nironun hafiflikten ,daha direk direksiyon sisteminden daha yüksek motor gücünden ve daha sert süspansiyonundan dolayı daha sportif bir sürüşü var. Ama Ioniq 5 şarj hızı, donanım ve konfor gibi konularda çok daha iyi. Tabiki tercih meselesi ama ikinci el Niro fiyatlarını da görünce ben olsam Niroyu tercih ederim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.