Şimdi Ara

Hyundai i20 Ekran Göstergeleri Hatası Çalışmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aracı yaklaşık olarak 3 ay önce satın aldım Hyundai i20 Otomatik 2015 Elite Panorama OV. Araç da hiç bir sorun yok idi son 2 haftadır görsellerini yüklediğim hatalar çıkmaya başladı. Araca 2 ay önce yeni multimedya ve orjinalini söktürüp yeni model geri görüş kamera sistemi taktırdım ondan mı acaba diye aklıma da takılıyor. Araba özellikle sabahları nadiren de olsa bu hataları veriyor. Bu şekilde vites e geçmiyor araba çalışıyor ama vites e geçmediği için hareket etmiyor tabi ki. Bazen 3 5 dakika bekleyince düzeliyor. Bazen Hiç hata vermiyor. Bazen yolda giderken yanıyor tekrar kendine geliyor. Kısa süreli olarak çıkıyor. Ama yolda pek karşılaşmadım. Anlamadım bir türlü bu işi. Kaputu açip kapatınca düzeldiği de oldu. Motoru çalıştırıp 4 5 dakika bekleyip düzeldiği de oldu. Araba da ilk çalıştırma da özellikle sabahları nadiren bu da. Airbag hatası- Direksiyon hatası- Lastik basınç ve eSP hatası veriyor. Bunun sebebi ne olabilir. Direksiyonda sertleşme filan yok sürüşünde filan problem yok ama bu durum can sıkmaya başladı artik. Yeni yeni olmaya başladığı için daha bir yere götürmedim baktırmaya. Saygılar iyi FORUMLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 9 Haziran 2025; 9:49:49 >

• Önce akünüzü ölçtürün. Sonrasında arıza cihazına bağlayıp kodlara baktırın. Böyle saçma arızaları aküden de yapabilir. Hatta herhangi bir lastiğinizin ebatı diğerlerinden farklı olsun esp asr abs arızası dahi verebiliyor. ( Toyota proace city aracımızda yaşandı sorun lastiklerden birinin 60-16 değilde 55-16 olmasından kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Tekerlerde ister istemez dönüş sayıları orantılı olmadığı için aracın beyni arıza veriyordu )

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sametsafak06 kullanıcısına yanıt

Hocam lastikler de problem yok ebatlar tmm. Basınçlarıda tmm. Zaten araç sabahları ilk çalıştırmada veriyor bu arızaları daha sonra 3 5 dakika bekleyince arızalar sönüyor hareket edebiliyor. Akü ye baktırmadım ama dışarıdan bakınca dolu gözüküyor. Sanırım bize servis yolu göründü en azından bir elektrik ustası. Elektrik le ilgili bir problemi var diyorum benimde aklıma başka birşey gelmiyor. Çünkü 4 5 tane arızayı birden vermesi saçma. Hadi verdi kendi kendine geçiyor araç ısınınca 3 5 dakika sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 9 Haziran 2025; 11:20:3 >
  • shankssan kullanıcısına yanıt
    Ya akü ya da sizin multimedyaci kasapmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Multimedya nedir yahu?

Adamlar arabanın beyin ve elektronik sisteminin içinden geçmişler.

Ne gerek var böyle şeylere ?

• Yeni takılan multimedya sistemi direksiyon üzerinde bulunan tuşları kullanmak için CanBus sistemine bağlanıyor. Multimedya CanBus hattına parazit basıyor olmalı.

Daha kaliteli bir multimedya veya orijinal multimedya ile değişiklik sağlayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servise gideceğine teybi takan lavuğa git

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Çalışmama Sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Geçici bi arıza veriyor anlaşılan. Bunu herhangi bir sensör de yapabilir yada dediğim gibi kapasitesi düşmüş aküde yapabilir. Basitten zora, akü ölçümü arıza tespit cihazı.

• sissil kullanıcısına yanıt

Hocam teyp den 1 ay sonra filan yapmaya başladı. En iyisi taktırdık birde 13 bin lira para verdim.

• sametsafak06 kullanıcısına yanıt

Önce ona bakayım olmazsa servis oda olmadı car play i söktürcez son çare. Aklıma başka birşey gelmiyor benim de eyv hocam ilginiz için.

• think of idea kullanıcısına yanıt

Orjinali duruyor hocam. En iyisini taktırdım 13 bin tl carplay. navimex 809 Deckles. Bakalim önce akü ye baktırcam. Sonra servis e gidicem. Eğer onlar da multimedya derlerse söktürcez yapacak başka bişi yok Tşk ederim cevap iniz için.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Hocam bu aracı daha çok eşim kullanıyor. Carplay diye diye aldırdı. Kendi orjinali de artık çok kötü durumda idi hor kullanılmış. Bakalım önce akü sonra servis en son sökücez bunu. Ama yaptırınca birşey yok idi ortalama 1 ay sonra çıktı bu sorunlar.

• Önce aküye baktırın. Genelde akü bitmeye yakın böyle salak saçma arıza ışıklarını yakıyor. Akü sağlamsa teypten. Elektriksel bir sıkıntı var.

• Alıntı

metni:
    Araba da ilk çalıştırma da özellikle sabahları nadiren bu da. Airbag hatası- Direksiyon hatası- Lastik basınç ve eSP hatası veriyor.

Güncel araçlarda zayıflayan akü böyle saçmalamalara neden oluyor. BU araç 10 yaşında ilk oraya bakmak lazım. Çalıştığı sürede akü bir miktar toplar bu arızalar kaybolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Haziran 2025; 23:8:27 >

Bunların en iyisi diye birşey yok orijinal harici hepsi aynı ...

İşçilik hatası olmuştur kablo açık kalmıştır vs yada biri yazmış direksiyon düğmeleri var direksiyon sargısı vs sorun olmuştur kısa devre vardır. Bence önce teybi takan adama söktür ve bu şekilde arıza gidiyormu bak.

Hyundai modellerinde CanBus çok hassas diğer araçlara göre kendileri ürettiği için kontrolcüleri. Motor ışığı söndüren LPG beyinleride problem yapar bu araçlarda genelde. Sorun multimedya emin olabilirsiniz. Servis akünüz zayıfladı dese bile sebebi yine muyltimedyanın CanBus hattını meşgul etmesi ve aracı uyku moduna geçirmemesi.

Size tavsiyem orijinale dönün, direk CarPlay veya Android Auto olarak çalışan tabletler var. Gücü ve ses çıkışını güzelce kablolayın ve onu kullanın. Hem aracı satarken geri alabilirsiniz, hem orijinal teybin amfisinden yararlanmaya devam edersiniz. Taktırdığınız multimedya ne kadar pahalı olursa olsun inanın amfi entegreleri beş para etmez. Genelde para verip almayacağınız telefonlarda kullanılan en dandik çipsetler ve ekranlardan bir araya getirilen kalitesiz ürünlerdir.

• Arkadaşlar cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bugün akü yü ölçtürdüm çöp olmuş bu şekilde çalışması bile olası değil pek dediler araç a da zarar verebilir bu artık bir an önce değiştirin dedi ölçüm yapan arkadaş. Akü yü değiştircem yarın. Ayrıca Canbus da da abs arızası gösterdi buda aküden yapıyor olabilir dedi beyinci arkadaş. Akü değiştikten sonra arıza çıkarmaz ise kesin sonuç AKÜ.

Geçmiş olsun ne marka akü alacaksınız?

Geçmiş olsun. Akü değişimi sonrası arıza tespit cihazıyla arıza kodlarını sildirip deneyin. Belki akü sebepli arıza kodunu geçici değilde sabit arıza olarak verdiyse silinmeden sönmeyebilir arıza lambaları. Sildirin bir süre deneyin

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Tşk ederim valla hocam 2.250 ye 60 ah inci akü aldim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.