Şimdi Ara

hyundai elantramı marea exclusive mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
11.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 17000 ytl bütçe ile iki araçtan hangisini tercih etmeliyim sizce. Birbirlerine göre üstünlükleri nelerdir kafam çok karışık lütfen yardım.

Fiat 500 L 1.3 mj rockstar

Chery kimo 1.3 lusso
  • Marea tip olarak daha güzel bence ama Elantra daha az yakar tahminim ...
    Yada euro accord alın
    İnanın çok daha keyifli bir aracınız olur

Chery kimo 1.3 lusso
  • quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

accord çok yakar vergisi çok herşeyi çok bence marea+lpg işinizi görür o paraya baya lüks bi arabadır donanımlıdır konforludur

Yahu bizde ikiside var :)

İkiside lpgli

Vergi olarak arada 5 yıl olduğu için çok bir fazla ödenmiyor.

Lpg ile yakıtları aynı desem inanırmısın?

Konforunu kıyas etmeme gerek yok sanırım.

Birde bu fiyatta avensis d4ler var

Sen daha iyi bilirsin belki eski avensisleri

Onlarda çok konforlu vede sağlam araçlardır.

17bin liraya alacak olsam kesinlikle 2-3 yıl eski ama d sınıfı araç alırdım

Sonuçta mareanın teknolojisi 1996dan kalma

Her ne kadar iyileştirmelerde olsa Ne bir avensis nede bir accord eder

• kardeş haklısın orası öylede ama satarken 2000 motoru satmak çook zordur eminim ben oondan arkadaşa öyle dedim avensis accord tabi daha iyi üst sınıf ama eski olması dezavantaj ayrıca bizim eski araba marea idi 2001 elx taş gibi idi valla ama 2. eli kötü onunda

Chery kimo 1.3 lusso
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    4 yıl önce açıldı
    Hyundai İ30 mu Opel Astra mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kardeş haklısın orası öylede ama satarken 2000 motoru satmak çook zordur eminim ben oondan arkadaşa öyle dedim avensis accord tabi daha iyi üst sınıf ama eski olması dezavantaj ayrıca bizim eski araba marea idi 2001 elx taş gibi idi valla ama 2. eli kötü onunda

Marea vede Elantranın ikinci elleri daha kötü

Daha uzun süre beklersin

Accord iyi bakılmış olsun satmayacak olsan bile sana soruyorlar satacakmısın aracını çok bakımlı satarsan haberimiz olsun diye

Bu şekilde en az 3-5 kişi ile muhabbet geçti

Arkadaş ne alırsa şimdiden hayırlı olsun

marea elentra çok yakar

+
    history

arkdaşlar neyin hesabını yapmışsınız. diğerleri 100 marea elantra 300 mü yakıyor? işin ucunda bide lpg var. fazla yaratıcısınız

17 bine başka araç alırdım ama marea elantra dersen tipinden dolayı elantra derim. daha oturaklı duran bi araç.

avensis olayına gelince. marea ve elantranın piyasası zaten çok yavaş. temiz bi avensis d4 daha sağlam olabilir. ben olsam focusu çekerdim o ayrı

• Arkadaşlar yakıt gibi sorunum yok zaten alınca lpg olayına girecem. İkinci elde piyasası olsun olmasın benim için farketmez alınca uzun süre binecem. Uzun süre binecem için sorunsuz olmasını istiyorum sadece bu iki araçtan birini düşünüyorum marea yı tabi daha düşük rakamlara alabilirim mesela 15-16 gibi ama elantra 17 civarı değişiyor. birde genişlik benim için önemli 3 çocuk var eşimle ben toplam 5 kişilik bir aile bagaj ların geniş olmasıda kararımı etkileyen faktörler arasında araştırmalarıma göre gönlüm elantradan yana ama yinede kararsızım marea da aklımı karıştırıyor
  • Aslında birbirine denk araçlar denebilir. Elantra biraz daha iri ve görünüş olarak da daha oturaklı bir araba, iç hacmi daha geniş ve daha ağır olmasına rağmen yakıt olarak Marea'dan pek farkı yok. Marea'nın en büyük üstünlüğü ise performansı. Bagaja gelince Marea biraz daha geniş (430 lt vs. 415 lt) ama her ikisi için de bagajı geniş araç denemez.

Gerçi ille de bagaj çok büyük olsun dersen git Albea al, o paraya 2007 model multijet bile bulunabilir. Neticede ne kadar yüksek model, o kadar az sorun demek.

Son cümle; bence Elantra.

Orjinalden alıntı: akg58

Arkadaşlar yakıt gibi sorunum yok zaten alınca lpg olayına girecem. İkinci elde piyasası olsun olmasın benim için farketmez alınca uzun süre binecem. Uzun süre binecem için sorunsuz olmasını istiyorum sadece bu iki araçtan birini düşünüyorum marea yı tabi daha düşük rakamlara alabilirim mesela 15-16 gibi ama elantra 17 civarı değişiyor. birde genişlik benim için önemli 3 çocuk var eşimle ben toplam 5 kişilik bir aile bagaj ların geniş olmasıda kararımı etkileyen faktörler arasında araştırmalarıma göre gönlüm elantradan yana ama yinede kararsızım marea da aklımı karıştırıyor

• mareanın o donanımını kaçırma bence çok donanımlı arabadır biz 0km almıştık 4 sene sorun çıkarmadı 5. senede yavaş yavaş sorun çıkardı sonra yaptırmıştık. oturaklı donanımlı bir arabadır marea tip ise görecelidir ben olsam mareayı tercih ederdim inş kafanıza yatanı alırsınız saygılar...

Chery kimo 1.3 lusso
  • illa ikisinden birisi diosun.o zaman bencede marea
    +Sınıf ortalamasında yakıt (bilinenin aksine basmassanız marea çok yakmaz)
    +Yumuşak ve kaliteli ön göğüs plastiği
    +Plastik tıkırtısı yapmaz

-Motorun bazı parçaları kronik sorunludur (Gaz kelebeği ve rolanti motoru, klima kompresoru)
    -Süspansiyon serttir çukurlarda ses yapar ve darbeyi içeri verir
    -Yüksek hızlarda Rüzgar sesini alır
    -Ön farları zayıftır ve reflektorlerin uzeri zamanla tozla kaplanır. (Kışın özellikle tehlike yaratıyor)
    -Bazı parçaları pahalıdır.

Yukarıdakileri 1 yıl kullandığım marea ya göre yazıyorum. Elentranın en büyük eksikliği çok kalitesiz olan plastik malzemeleridir hemen çizilir ve renk değiştirir, motor sesini yol sesini çok alır vites geçişleri hiç hoş değildir bunların dışında problemsiz ve iyi yol tutan bir araçtır.

• Kusura bakma ama bindiğin halde bilmiyorsun bu dediklerinin bazıları yanlıştır

Bilinenin aksine kronik arızası yoktur. Yeni nesil araçların hepsi zamanla malum ülkemiz yollarında tozdan dolayı boğaz kelebeğini kirletir. LPG takılmadığı taktirde rölanti motoru ( Boğaz kelebeği ile birlikte komple parçadır) sorun açmaz. Klima kompresörüde aynı şekildedir. Ses yaparsa rulmanlarından yapar.
    Süspansiyon olayı amortisöre göre değişir.
    Bende bu dediklerinin hiçbirisi yok ( Lastikler 205/45/17 olduğu halde)
    Rüzgar sesi alıyorsa kapı fitillerinde sorun vardır.
    Mercekli farlar daha iyi aydınlatma sağlar ama parabol'lerde kolay kolay cam acılmadı veya hava landırma hortuöu yerinden çıkmadıysa kirlenmez.
    Evet bazı parçaları pahalıdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: AO
    -Motorun bazı parçaları kronik sorunludur (Gaz kelebeği ve rolanti motoru, klima kompresoru)
    -Ön farları zayıftır ve reflektorlerin uzeri zamanla tozla kaplanır. (Kışın özellikle tehlike yaratıyor)

• quote:

Orjinalden alıntı: AO

Marea
    +Motor sesi(Muhteşem Alfa Remo nun kardeşi olduğunu haykırır)
    +Orta sert süspansiyon ile dengeli ve zevkli sürüş
    +Sınıf ortalamasında yakıt (bilinenin aksine basmassanız marea çok yakmaz)
    +Yumuşak ve kaliteli ön göğüs plastiği
    +Plastik tıkırtısı yapmaz

Yukarıdakileri 1 yıl kullandığım marea ya göre yazıyorum. Elentranın en büyük eksikliği çok kalitesiz olan plastik malzemeleridir hemen çizilir ve renk değiştirir, motor sesini yol sesini çok alır vites geçişleri hiç hoş değildir bunların dışında problemsiz ve iyi yol tutan bir araçtır.

yuakarıda yazan - ler elantranın özelliklerimi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.