Şimdi Ara

350-400 bine kadar araç tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Alacağım araca her sene kasko yaptırmam şart, o sebeple çok çok eski olmamalı, 2004 model ve üstü olmalı en azından.

Üç ayda bir 600 km gidiş 600 geliş uzun yola çıkmam gerekiyor. Yıllık km ortalamam toplam 22-23 bin km.

Benzin/lpgli araç ilk tercihim. Onda da eski araçlarda Japon Kore grubu öne çıkıyor sorunsuzluğu ile, ancak istenen fiyatlar çok yüksek. 1.4 benzinli getz’lerin fiyat ortalaması 450 bin mesela. O kadar çıkamam. Civic corolla zaten saymıyorum onların piyasası daha da uçuk. Hyundai accent admire kasalar 1.6’ları güzel uygun ama büyük çoğunluğunda tek hava yastığı var. Bir kaza durumunda yanımdakine bir şey olsa vicdanen rahatsız olurum. Accent Era kasalar o açıdan daha iyi, tabi çoğu taksi çıkması. 400’e kadar fiyatlı olanlarda temizini bulmak zor. i20, i30 ilk kasa da olsa bulmak zor görünüyor. Elantra var bazen 2004-2005 kasalar denk gelebiliyor belki o olabilir. Benzinlide Fiat grubundan yerli araçlarda ise albea (tek hava yastıklı olduğundan istemiyorum), punto grande (yüksek fiyat), linea (belki temiz denk getirirsem olabilir), fiorino (linea gibi olabilir) var. 1.4 8 valf fire motorlarda yağ yakma var mıydı hatırlamıyorum. 1.6 Chevrolet lacetti, 1.5 Nissan almera yine bu paralara bulunabiliyor. Jazz ve Yaris zor görünüyor. Yarislerde çok küçük motorlular var 65 beygir falan, onlar bana gelmez uzun yolda kullanılacağı için eziyet çekmek istemiyorum. Mitsubishi lancer ilk kasa var ama bulunduğum şehirde o araç yok. 1.6 vvti avensis bazen biraz yüksek km olsa da düşebiliyor temizse olabilir. Honda city ilk kasalar da genelde 450 üstü oluyor fiyatları, olmaz. 1.3 Mitsubishi colt olabilir. Skoda Octavia ilk kasa 1.6 olabilir (mi?). Suzuki swift dört çeker olan belki. Mondeo mk3 bu fiyatlara temiz bulsam belki olabilir. Kia cerato, Rio olabilir. Auris bu fiyat bandına yok. E12 kasa corolla bazen denk geliyor yüksek km’li, olabilir.

Dizel alacak olursam Fiat’ın 1.3 mj motorlu olan yukarıda saydığım modellerini alabilirim. Euro 4’ler Euro 5’e göre daha sorunsuz ve sağlam diyorlar. Dizelden pek anlamıyorum. Eski araçlarda dizelden de biraz imtina ediyorum. Bir de dizelin eski ucuzluğu da kalmadı, mazot fiyatları çok arttı eskiden çok uygundu. Dizel motorlu araç alsam motor rektifiye istese altından kalkmak çok zor olur muhtemelen. Düzen tutturmak da ayrı zor. Benzinli atmosferik gibi değil.

İlk önceliğim sorunsuzluk. Bu yaşta her araçta sorunlar olur, onlar önemsiz. Sarf malzemeleri de değişir araçlar hakkında bilgi sahibiyim. Sorunsuzluktan kastım sanayide çok fazla zaman ve para harcatıp maddi manevi yormasın. Yoksa kendim de elim anahtar tutar pek çok şeyi kendim de yaparım. Ama motor şanzıman elektronik yürüyen trim elektrik klima vs gibi şeyler mümkün olduğunca sağlam sorunsuz olsun.

Manuel vites olacak. Dediğim gibi sorunsuzluk önceliğim. Konfor falan olmasa da olur.

Fransız araçlarından dilim yandı. Bir daha Renault veya psa grubu tercih etmek istemiyorum, ama yine de o yönde öneriniz varsa okumak isterim.

Mümkün olduğunca ön üç parçada boya değişen olmayan, veya önden büyük kaza yapmamış araç arıyorum. Şasi podye direkler de işlemsiz olmalı. Önden ciddi kazalı araçları toplamak onların bitmeyen sorunlarıyla uğraşmak çok zor oluyor.

Km takıntım yok, 250-300 bin km’ye kadar alırım. Çok temizse 350 bin km’ye kadar dahi alabilirim. Ama taksi çıkması almak istemem.

Fiat’ın 1.6 atmosferiği sorunlu olmasa marea da alınabilirdi ama ona bulaşılmaz.

Atmosferik motor yokuşta çekmez olayları önemsiz, vites düşürüp her türlü sürerim.

İkinci el araç piyasasında çok düzenbazlık dönüyor. Pek çok insan motoru yağ yakan aracına kalın yağ + duman kesici katkı koyup birine ittirmenin peşinde. Davalar uzun sürdüğü, enflasyon yüksel olduğu için de bunlar alanın elinde patlıyor. Bu sebeple aslında güvenilir eşten dosttan geçmişi az çok bilinen, temiz, güvenilir satılık araç bulsam ona daha fazlasını vermeye çalışırım. Çünkü bugün bir motor yaptırmanın maddi manevi külfeti çok fazla. Daha önce yaptırdım, oradan biliyorum. Öyle çakallıkların pek olmamasına mümkün olduğu kadar özen göstereceğim. Mümkün olduğunca arabalar hakkında bir miktar bilgi sahibi, beyefendi, en az 3 yıldır aracı kullanan birinden almaya çalışacağım. Antifrizsiz araç gördüğümde zaten kaputu direkt kapatırım.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 27 Ekim 2024; 18:28:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bende aynı aralıkta araç bakıyorum bu aralıkta alınacak en iyi araç 1.3 Linea. Ben euro 5 bakıyorum. Dpf derdi var ama onu bir şekilde çözerim diye düşünüyorum. Çok baktım en mantıklı araç o.
    2003-2005 alacagima 2012-2014 arasi tonla Linea var. 200-250 bin km arası 350-400 lira civarı baya var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun uzun okuyamadım. Günlük 500km vs denmiş.

corsa D 1.3cdti saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 27 Ekim 2024; 22:47:8 >
  • Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    350-400 linea ya vatsa çok mantıklı ama okurz ben 1 sene kullandım çok memnun kalmıştım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam arabadan da anlıyorum demişsin 400 bandında yağı suyu düzgün bir linea alsan bence her türlü işini görür…Albea bak diyeceğim lakin o bütçe Albea için fazla linea bulursunuz diye düşünüyorum…Denk gelirse e12 corolla öneririm lakin yedek parça/bakım maliyetleri fiat grubuna göre yüksek olur…

• https://www.sahibinden.com/s/QntWyilT

https://www.sahibinden.com/s/SDjOOADk

Hocam bu ilanlar değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 28 Ekim 2024; 3:32:20 >
  • Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    Hocam linea 1.3 mj’de hangi modele kadar Euro 4, ve hangi yıldan sonra Euro 5 başlıyor?

“Eski arabada dizel alınmaz, atmosferik japondan şaşmamalı” görüşüne me diyorsunuz?

Eski dizel motorlarda motor yağ yakıyor mu yakmıyor mu anlamanın en iyi yolları nelerdir? Egzozdan duman atmanın haricinde sanayideki arkadaşlarım yağ çubuğunu çekip oradan da bakmamı önerdiler.

Ben benzinli atmosferik motoru seviyorum ve çok da iyi anlıyorum. Dizele karşı hep önyargılı oldum, özellikle de eski dizele karşı. Bir de mazot fiyatları çok artınca değmez diye düşündüm. Hala tam emin değilim dizel bakmalı mı bakmamalı mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 28 Ekim 2024; 20:50:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    150 Bine kadar Araba önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt
    1.4 8 valf 77 hp linealar nasıl sizce? Fiat fire motorun yağ yakması meselesi bu motorlarda pek yok sanırım?

Siz eski araçta dizel almak konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben hala bu konudan emin olamadım. Gönlüm sadece atmosferikten yana. Ama o zaman da alabileceğim araçlar oldukça kısıtlanıyor. Eski Japon ve Kore grubu araçlar sorunsuzluğu ile nam saldığından fiyatları benim limitime göre bir miktar yüksek kalıyor.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum şehirde maalesef 1.33 veya 1.6 da olsa auris böyle bu fiyatlara yok.

Bu kmde araçlar çok düzgün bakılmamışsa motor şanzıman vs alanın elinde patlayabilir diye bir endişem var ama değerlendirilebilir kesinlikle.

Bir diğer endişem, kendim yılda ortalama 25 bin km yapıyorum. 5 yıl sonra satmaya kalksam araç 525 bin km’de olacak, satması nasıl olur onu öngöremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 28 Ekim 2024; 21:4:0 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Dizel almaya niyetlenirsem o aracı da değerlendireceğim.

• H4- H kullanıcısına yanıt
    2012 den sonra euro 5 başlıyor. Bazı 2012 lerde euro 4 oluyor.
    Bende benzinli çok baktım ama o paralara iyi bir benzinli bulmak pek mümkün değil. 2003-2005 benzinli alana kadar 2013-2014 alırım dedim 338 bine 2013 euro 5 motor 255 binde bugün anlaştık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay 1,9 TDi VW Touran aldım. 2004 model 335 bin km'de. Hafta sonu Edremit-İzmir-İstanbul yaptım. Saat gibi gidiyor. Motor ömrü olarak 600 ila 800 bin km deniyor. Size de tavsiye ederim.

Aşağıya örnek bir ilan da bırakıyorum:

• H4- H kullanıcısına yanıt

Hocam aynı motorlu albeam var 215 binlerde km’si motoru bence gayet güzel (yağ yakma vs gibi en ufak sorunu yok)…Yedek parçası ucuz ve yapısal olarak basit bir motoru var tamiri de kolay lakin o motor lineayı taşımaz bence(şehir içi bineceksiniz belki)…Diğer aracım 208 var (1.4 dizel 68 HP) albea alt devirlerde daha atik bariz bir şekilde   uzun yoldada rampa performansı araç yüklü değilse üzmüyor…Linea alcak olsam önceliği 1.3 e verirdim ben ama 1.4 de denk gelirse alır kullanılır…

• murattekno kullanıcısına yanıt
    200-250 bin km arası tek değişenli falan bir sürü 1.3 var. Hem euro 4 hemde euro 5 isteğe göre. Şu anda linea piyasası acayip düştü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz Nissan Almera öneririm.

• Avensis sol kasa mutlaka lpg siz olmalı ama

• 2010 ve üstü palio-albea 1.3 multijet. Abs çift airbag klima olanlarından ve düşük km'li. Palio tercih ederseniz taksi çıkması riskini sıfırlamış gibi olursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.