Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ELİTE 1.6 CRDİ OTOMATİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler,bugün hyundaı elentra dizel otomatik (128 bg 280 tork) aracı inceledim ve test sürüşü yaptım ,görüşlerimi size bildirmek istedim.

İlk önce aracın dış tasarımı diğer sedan c segmenti araçlara göre sportif ve çekiçi bir tasarım olduğunu düşünüyorum.
    İç mahzeme kalitesi ön koptik dışında,genel anlamda sert plastik ve bazı bölgeler suni deri ile oluşturulmuş.Araçın sürücü koltuğu elektrikli ayarlanabiliyor ,koltuklar rahat yanlız vücudumuzu saran arka kısmın yan destekleyicileri biraz daha derin olabilirmiş, araçda yeterince eşya gözü konulacak sistemler mevcut .

Arka koltuklarda 1,80 boyundaki kişiler diz ve tavan mesafesi olarak zorluk çekmeden yolculuk yapabilirler,bazı rakiplerinde olmayan özellik arkada havalandırma kanalları bulunuyor,yanlız arka kol dayamadan bağaja erişim olmuyor (bence gereksiz bir parça).

Sürüş özelliklerine geçersek ,araça binerken anahtarsız giriş ve çalıştırmayla araçın içerisine geçiyorum,elektrik sürücü koltuğumu,aynalarımı ve emniyet kemerimi taktıktan sonra test yoluma çıkıyorum.Araçın motoru ısınmadığı zamanlarda iç kabine hafif dizel motor sesi gelmeye başlıyor,tabi motor ısındıktan sonra dizel değilde sanki bir benzinli araç kullanıyormussunuz hissi vermesi gerçekten insanın hoşuna gidiyor.Araçın gaz tepkileri ve motoru gayet güzel,ara hızlanmalarda boşluk olmayışı ,seri kullanımı ve performansı sizi üzmeyeceğine eminim.

Araç tam otomatik 6 ileri bir şanzımana sahip ,vites geçişleri çok seri olmasa da sarsıntısız ve başarılı şekilde işini yaptığını düşünüyorum.Bu kadar dolu bir araçın bir eksik yanının f1 vites kolunun olmayışı ,manuel vites yada ile sürmek istediğinizde sadece vites kolu üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.Ayriyetten araçda üç farklı direksiyon fonksiyon sistemi mevcut ,bazı modellerde de oluyor ama elentra kadar hissetirmemiş ti gerçekten güzel bir özellik olduğunu anladım.

Araç 120-130 km hızlarda araçın kabin içerisindeki rüzgar ve motor sesi olmayışı beni baya şaşırttı açıkçası,araç beklentilerimin üzerine çıktı diyebilirim,araçın süspansiyon sistemi orta bir düzeyde ne çok sert,ne çok yumuşak ,120-130 hızlarda ani frenlemelerde önden kaymalara neden olabiliyor ve sert virajlara hızlı girildiğinde esp sizin biraz kaymanıza müsade ediyor ,eğer kaymanız uzarsa esp sistemi devreye sokuyor, bence kişiye göre değişir ama hemen girmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum.

HYUNDAI ELANTRA ELİTE 1.6 CRDİ OTOMATİK HYUNDAI ELANTRA ELİTE 1.6 CRDİ OTOMATİK HYUNDAI ELANTRA ELİTE 1.6 CRDİ OTOMATİK
     HYUNDAI ELANTRA ELİTE 1.6 CRDİ OTOMATİK HYUNDAI ELANTRA ELİTE 1.6 CRDİ OTOMATİK HYUNDAI ELANTRA ELİTE 1.6 CRDİ OTOMATİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangun1992 -- 31 Ekim 2014; 23:01:18 >

• Fiyatı da belirtirseniz, güzel olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Hocam bu fiyatı dün aldım kampanyalı fiyatı 77.000 tl öğretmen iseniz yada milli eğitim bakanlığında çalışıyorsanız 75.000 tl fiyata bırakıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhangun1992

Herkese iyi günler,bugün hyundaı elentra dizel otomatik (128 bg 280 tork) aracı inceledim ve test sürüşü yaptım ,görüşlerimi size bildirmek istedim.

İlk önce aracın dış tasarımı diğer sedan c segmenti araçlara göre sportif ve çekiçi bir tasarım olduğunu düşünüyorum.
    İç mahzeme kalitesi ön koptik dışında,genel anlamda sert plastik ve bazı bölgeler suni deri ile oluşturulmuş.Araçın sürücü koltuğu elektrikli ayarlanabiliyor ,koltuklar rahat yanlız vücudumuzu saran arka kısmın yan destekleyicileri biraz daha derin olabilirmiş, araçda yeterince eşya gözü konulacak sistemler mevcut .

Arka koltuklarda 1,80 boyundaki kişiler diz ve tavan mesafesi olarak zorluk çekmeden yolculuk yapabilirler,bazı rakiplerinde olmayan özellik arkada havalandırma kanalları bulunuyor,yanlız arka kol dayamadan bağaja erişim olmuyor (bence gereksiz bir parça).

Sürüş özelliklerine geçersek ,araça binerken anahtarsız giriş ve çalıştırmayla araçın içerisine geçiyorum,elektrik sürücü koltuğumu,aynalarımı ve emniyet kemerimi taktıktan sonra test yoluma çıkıyorum.Araçın motoru ısınmadığı zamanlarda iç kabine hafif dizel motor sesi gelmeye başlıyor,tabi motor ısındıktan sonra dizel değilde sanki bir benzinli araç kullanıyormussunuz hissi vermesi gerçekten insanın hoşuna gidiyor.Araçın gaz tepkileri ve motoru gayet güzel,ara hızlanmalarda boşluk olmayışı ,seri kullanımı ve performansı sizi üzmeyeceğine eminim.

Araç tam otomatik 6 ileri bir şanzımana sahip ,vites geçişleri çok seri olmasa da sarsıntısız ve başarılı şekilde işini yaptığını düşünüyorum.Bu kadar dolu bir araçın bir eksik yanının f1 vites kolunun olmayışı ,manuel vites yada ile sürmek istediğinizde sadece vites kolu üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.Ayriyetten araçda üç farklı direksiyon fonksiyon sistemi mevcut ,bazı modellerde de oluyor ama elentra kadar hissetirmemiş ti gerçekten güzel bir özellik olduğunu anladım.

Araç 120-130 km hızlarda araçın kabin içerisindeki rüzgar ve motor sesi olmayışı beni baya şaşırttı açıkçası,araç beklentilerimin üzerine çıktı diyebilirim,araçın süspansiyon sistemi orta bir düzeyde ne çok sert,ne çok yumuşak ,120-130 hızlarda ani frenlemelerde önden kaymalara neden olabiliyor ve sert virajlara hızlı girildiğinde esp sizin biraz kaymanıza müsade ediyor ,eğer kaymanız uzarsa esp sistemi devreye sokuyor, bence kişiye göre değişir ama hemen girmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Arka koltuk uzun boylular için facia. Yenei elentra da en sevmediğim özellik. Boyum 1.91 ensem tavanda gitiim.

• yakıt tüketimi nasıldı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETTEL99 -- 24 Ekim 2014; 23:24:34 >
  • oguzhangun1992 O kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme ve inceleme için teşekkürler. Alternatif seçenekler arayan arkadaşlara yardımı olur umarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam bu fiyatı dün aldım kampanyalı fiyatı 77.000 tl öğretmen iseniz yada milli eğitim bakanlığında çalışıyorsanız 75.000 tl fiyata bırakıyorlar

75 bin TL'yi hiç bir öğretmen veremeyeceğine göre...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 1.6 CRDİ TEST!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

quote:

Hocam sırf öğretmen olarak algılamayın bence ,öğretim görevlisi var ,profösörler ,rektör,lise,ilkokul müdürü vb.. öğretmenlerin branşlarından tutun özel okuluna göre değişiklik gösteriyor o yüzden genelleme yapmassanız sevinirim paranın kimde olduğunu bilemezsiniz
  • Makyaj öncesi halini incelemiştim i30 kadar tok bir kabini yoktu aracın özellikle kapıları felan.

Makyajlısı iyi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Makyaj öncesi halini incelemiştim i30 kadar tok bir kabini yoktu aracın özellikle kapıları felan.

Makyajlısı iyi mi ?

Makyaj öncesi modelli incelemediğimden fazla karşılaştırma yapamayacağım ama dediğim gibi aracın izalasyon mahzemesi ,standart donanımları beni cezbetti diyebilirim ,i30 kadar tok bir araç olduğunu düşünüyorum tabi ,i30 modelinde mahzeme kalitesi biraz daha kaliteli ve daha üstünde durulmuş bir model .
    Elantra da iki beyenmediğim konu 120-130 km hızlarda ani frenlerde önden kaymaların olduğunu gözlemledim ve 140 km hızlardan sonra yol tutuşunun güven vermediğinin kararını aldım.
    Beyendiğimin yönleri ise elite versiyonunda c ve d segmentinde olmayan özelliklerin olması,120 km hızlarda rüzgar ve motor sesinin iç kabinde duyulmaması, motorun yakıt tüketimi ve seriliği gayet başarılı buldum .

Aklımda sadece güvenlik ve dayanıklılık konusunda soru işaretleri kaldı ?

• quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ogretmenden-ozel-siparis-en-dolu-ww-golf-7-177910380/detay

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Makyaj öncesi halini incelemiştim i30 kadar tok bir kabini yoktu aracın özellikle kapıları felan.

Makyajlısı iyi mi ?

Makyaj öncesi modelli incelemediğimden fazla karşılaştırma yapamayacağım ama dediğim gibi aracın izalasyon mahzemesi ,standart donanımları beni cezbetti diyebilirim ,i30 kadar tok bir araç olduğunu düşünüyorum tabi ,i30 modelinde mahzeme kalitesi biraz daha kaliteli ve daha üstünde durulmuş bir model .
    Elantra da iki beyenmediğim konu 120-130 km hızlarda ani frenlerde önden kaymaların olduğunu gözlemledim ve 140 km hızlardan sonra yol tutuşunun güven vermediğinin kararını aldım.
    Beyendiğimin yönleri ise elite versiyonunda c ve d segmentinde olmayan özelliklerin olması,120 km hızlarda rüzgar ve motor sesinin iç kabinde duyulmaması, motorun yakıt tüketimi ve seriliği gayet başarılı buldum .

Aklımda sadece güvenlik ve dayanıklılık konusunda soru işaretleri kaldı ?

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/hyundai/elantra

Audi A4 BMW 3 Mercedes C' lerin döküldüğü testte Elantra çok iyi bir puan alarak güvenlik ve sağlamlık konusunda ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı bence ki araç 2010 yılında piyasaya çıkan bir araç. O yıllardan üretilen araçların bir çoğu sınıfta kalmıştı. Benimde Elantra' da beğenmediğim özelliklerden birisi yol tutuş. Vasat diyebilirim. Yüksek hızlarda viraja girerken güven vermiyor. Birde koltukların kalitesi hoş değil. Onun haricinde araç çok başarılı.

• quote:

quote:

quote:

Hocam sırf öğretmen olarak algılamayın bence ,öğretim görevlisi var ,profösörler ,rektör,lise,ilkokul müdürü vb.. öğretmenlerin branşlarından tutun özel okuluna göre değişiklik gösteriyor o yüzden genelleme yapmassanız sevinirim paranın kimde olduğunu bilemezsiniz

Bende öğretmenim 75 TL'yi arabaya verebilmem imkansız.
    Ha çoluğun çocuğun rızkından kesip insanlık dışı bir davranışa girermiyim. Hayır.
    Bu parayı veren MEB öğretmeninin başka yerlerden geliri olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ogretmenden-ozel-siparis-en-dolu-ww-golf-7-177910380/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-ogretmenden-sifir-daire-183082126/detay

İngilizce ve matematik özel ders ücretleri 70-90 tl arası benim yaşadığım şehirde. İşini seven öğretmen güzel paralar kazanabilir. Emekli olunca 1.500 lira alıyoruz ama bu bile çokmuş 3 ay tatil yapıyormuşuz çünkü.

• gereksiz dediğiniz kol dayamadan bagaja erişim, bagaja erişmek için değil, kayak takımı vs. gibi uzun malzemeleri taşıyabilmek içindir.
  • kardeş eline sağlik keşke fotoğraf ekleyeydin.güzel araba fiyatlari da güçlü dizel motor otomatiğe göre makul kaliyor bir kusuru var şehir içinde çok yakiyor.rakiplerin yaninda donanimi da iyi ama girişi 55küsür olan arabaya dizel otomatik diye 75 bin vermek cilginlik olur kardeş.55 bine bunun benzinlisini alir 60a fullerim arabayi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-ogretmenden-sifir-daire-183082126/detay

İngilizce ve matematik özel ders ücretleri 70-90 tl arası benim yaşadığım şehirde. İşini seven öğretmen güzel paralar kazanabilir. Emekli olunca 1.500 lira alıyoruz ama bu bile çokmuş 3 ay tatil yapıyormuşuz çünkü.

Benimde anne baba öğretmen. Öğretmenlerin daha iyi koşullarda yaşamasını isterim her zaman ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende öğretmenim 75 TL'yi arabaya verebilmem imkansız.
    Ha çoluğun çocuğun rızkından kesip insanlık dışı bir davranışa girermiyim. Hayır.
    Bu parayı veren MEB öğretmeninin başka yerlerden geliri olması lazım.

O kadar umutsuz olma hocam. Haklısın. Özellikle tek maaşla çalışıyorsa imkansız bir ögretmenin 75 k'ya araba alması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _SkiP_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,fotoraf yükleme islemi uzun sürdüğünden yüklemek istemedim ,maalesef hocam bu fiyatları arıyacağız ,ayın 1'den itibaren (%15)ÖTV zamı gelicekmiş.
  • Araç aslında iyi ancak motor verimi o güce ve torka rağmen düşük.
    Yoksa full bir araç ve batağında indirim yapılıyor pazarlıkta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.