Şimdi Ara

Huzursuz Ayak Sendromu Olanlar İçeri =>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Huzursuz ayak sedromu aslında anlatımı çok uzun birşey.Kısaca özetlemeye çalışayım..Yaşayan ne illet olduğunu daha iyi bilir.

Huzursuz Ayak Sendromu : Genelde geceleri bacağını kulllanmadığınız zamandalar ( Okulda sırada otururken dahil ) Bacağınıza aşırı ısınma ve çok anormal bir haraket ettirme isteği gelir.Buna karşı koyamassınız.Yaptıktan sonra aynı his 2 saniye sonra tekrar gelir.. tekrar ve tekrar.. Kalkıp yürüdüğünüz zaman bu azalır.Geceleri inanılmaz rahatsızlık verir.Yatağa 2 de girip 4 te uyursunuz.

Arttırtan etkenler:Antideprasanlar,alkol ve sigara kullanımı DÜZENSİZ UYKU,Haraketsiz bir hayat
    Minimize etmek için:Düzenli bir uyku düzeni şart.Kafaya takmayın.Soğuk ve sıcak ile yıkayın yatmadan.Bol bol yürüyün basket oynayın.Ben şahsen yatağıma tersten yatıp ayaklarımı cama uzatıyorum ayağım soğuk alsın diye.Daha rahat ediyorsunuz.

Bunlar benim yaşadıklarım ve kanaat getirdiğim şeyler.

18 Yaşındayım..Bir dönem ağır bir anti tepresan kullandım ( efexor xr ). Ondan beri olmaya başladı.Dönem dönem azalıyor,dönem dönem tavan yapıyor.

Babamda aynı hastalıktan var.Kendisi bağımlılık derecesinde antidepresan kullanıcısı.

Forumda bunu yaşayan varmı bilmek istedim.Hele bide tedavi olup geçen varsa benim için süper bir umut ışığı olur.

• Aaaaa ben yaşıyorum.Nadir ama yaşıyorum aynen dediğin gibi çok bela bişey
  • E FAIL!!!
  • sürekli bi ritm duygusu var mesela. bi şeyler çalıyorum ayağımla :D

veya titretiyorum. aşağı yukarı ya da sağa sola :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feels Good

sürekli bi ritm duygusu var mesela. bi şeyler çalıyorum ayağımla :D

veya titretiyorum. aşağı yukarı ya da sağa sola :S
    bende var ama bizim baba tarafından geliyor.Bütün herkez otururken felan sallar ayağını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knoxville

bende var ama bizim baba tarafından geliyor.Bütün herkez otururken felan sallar ayağını.

Alıntıları Göster
    Bende duramam yerimde , benim bi ayakalr değil her yer

Antidepresan kullanıyorum .. Gerçi azalttım baya ama

Kendimi rahat hissedemem hiç biyerde , yatınca en az 1 saat yatak'da debelenirim

Edit : Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endoplazmikbirkulum* -- 11 Kasım 2011; 0:36:06 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Bu yalnız otururken ayağı sallama değil arkadaşlar.Daha değişik bi olay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    @ 1nvdr Öyle başlıyor kimi zaman azalıp kimi zaman artıyor..Ama bu sadece basit bir alışkanlıkta olabilir.

@ D1Z0 Bu hastalığın % 60 belirtisi.. Bende öyle başlamıştım.Ama alakası olmayabilirde..

@Yukarıda dediğim gibi bu bil alışkanlıkta olabilir başlangıçta.Baba taraffı dediğin için kendini dinle bence.Çünkü 10 hastadan 8 i genetik kökenli oluyormuş.Benimde babamda var..

• quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Alıntıları Göster
    Bendede var malesef.. Tam uykuya dalarkan bacağım kendi kendine atmıyor mu uyuz oluyorum tüm uyku mahfoluyor.. Sürekli hareketsizlikten oluyor bende sanırım.. Günde toplasanız anca yarım saat ayaktayımdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oetker*

Antidepresan kullanmayı hemen bırakın.Hiçbir şeye çözüm değil. sadece geçici çözümler, anlık mutluluklar... Hayatta çok zorluklar yaşamış biri olarak söylüyorum.Yüzleşin ağlayın ama kullanmayın.

Kullandığım süreç içinde ne iyi vs dedim.Ancak şuan sinir sistemim zarar gördü ve huzursuz ayak sendromum var.. bu sadece bir örnek..Antidepresan sadece akıl hastalarını yada yaşlıları sakinleştirmek için kullanılmalı.Ne kullanıyor bilmiyorum ancak hepsi aynı..

• huzursuz ayak sendromu ne yaa :) huzursuz bacak sendromu olmasın o?
  • quote:

Kesinlikle değil...

Gece yattığında kıpırdatmayınca böyle bacakları içten çekilir gibi oluyor, böyle karıncalanma da değil nasıl anlatılır ki Rahatsızlık işte, hareket ettirmeden sabit tutamıyorsunuz uzun süre, bu nalet şey yüzünden sabaha kadar ağladığımı bilirim yıllar önce. Uyutmaz, dinmez, rahat vermez... Buz gibi suya girmiştim bi keresinde soğuk iyi gelir diye biyerden okuyup, yine uyuyamamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Bendede var malesef.. Tam uykuya dalarkan bacağım kendi kendine atmıyor mu uyuz oluyorum tüm uyku mahfoluyor.. Sürekli hareketsizlikten oluyor bende sanırım.. Günde toplasanız anca yarım saat ayaktayımdır..

Alıntıları Göster
    Bu istemsiz hareket etmeyi mi diyorsun bir kısım kalp gibi atıyor kasılıyor böyle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Kesinlikle değil...

Gece yattığında kıpırdatmayınca böyle bacakları içten çekilir gibi oluyor, böyle karıncalanma da değil nasıl anlatılır ki Rahatsızlık işte, hareket ettirmeden sabit tutamıyorsunuz uzun süre, bu nalet şey yüzünden sabaha kadar ağladığımı bilirim yıllar önce. Uyutmaz, dinmez, rahat vermez... Buz gibi suya girmiştim bi keresinde soğuk iyi gelir diye biyerden okuyup, yine uyuyamamıştım.

Bu arada bu öylesine ayak sallama değil arkadaşlar...Birkaç kişi öyle sanmış.. O tamamen bir alışkanlık ve zararsızdır.Bu bir hastalıktır.Kontrolsüzdür.

Evet..Bu yüzden sinir hastası oldum.Uyuyamıyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum..Soğuk iyi geliyor.Birde bele sarılan kilo vermek için kullanılan titreşim aletlerinden almayı düşünüyorum.Ayağıma sarıp uyumayı deniyeceğim..

Bu arada sizin geçtimi,hala devam ediyormu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Malcosx24

quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Kesinlikle değil...

Bu arada bu öylesine ayak sallama değil arkadaşlar...Birkaç kişi öyle sanmış.. O tamamen bir alışkanlık ve zararsızdır.Bu bir hastalıktır.Kontrolsüzdür.

Evet..Bu yüzden sinir hastası oldum.Uyuyamıyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum..Soğuk iyi geliyor.Birde bele sarılan kilo vermek için kullanılan titreşim aletlerinden almayı düşünüyorum.Ayağıma sarıp uyumayı deniyeceğim..

Bu arada sizin geçtimi,hala devam ediyormu ?

Alıntıları Göster
    Arasıra dellendiriyor ama eskisi kadar değil artık. Düzenli olarak da gelmiyor, sanırım yattığımda çok yorgun olup dalıyorum hemen bu aralar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eru ilúvatar

Bu istemsiz hareket etmeyi mi diyorsun bir kısım kalp gibi atıyor kasılıyor böyle ?

Hayır. İtemsiz olarak ayağını haraket ettirme istediği geliyor.karıncalanıyor ısınıyor.Adeta kalk zıpla diyor ayağın sana.Ve ettirmeden duramıyorsun.Mecburen ettiriyorsun.. 2 saniye sonra yine geliyor.. sabaha kadar..uyuyup kalana kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CheekyPeace

quote:

Orijinalden alıntı: Oetker*

Antidepresan kullanmayı hemen bırakın.Hiçbir şeye çözüm değil. sadece geçici çözümler, anlık mutluluklar... Hayatta çok zorluklar yaşamış biri olarak söylüyorum.Yüzleşin ağlayın ama kullanmayın.

Kullandığım süreç içinde ne iyi vs dedim.Ancak şuan sinir sistemim zarar gördü ve huzursuz ayak sendromum var.. bu sadece bir örnek..Antidepresan sadece akıl hastalarını yada yaşlıları sakinleştirmek için kullanılmalı.Ne kullanıyor bilmiyorum ancak hepsi aynı..

Doğru .

Uyku problemleri , konsantrasyon bozuklukları , kendimi huzursuz hissetmem .. böyle uzar gider belki ama en azından eski durumuna göre daha iyi bi yerde oluyorsun .

• O değilde arada birden boyle ayağğm ısınıyor ayakkabıda sol galıba neden bılmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61CC524F4

O değilde arada birden boyle ayağğm ısınıyor ayakkabıda sol galıba neden bılmıyorum
    böbrek rahatsızlıklarında da ayaklarda aşırı ısınma olabiliyormuş. Bende de aynı problem var ayakkabının içinde ayaklarım alev alacakmış gibi ısınıyor parmaklarımı sürekli hareket ettiriyorum. Bunu engellemeye çalıştıkça da ayaklarımı sallıyorum olduğu yerde var bir dengesizlikte dur bakalım ne çıkacak. Not: Senelerdir böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skaninei

böbrek rahatsızlıklarında da ayaklarda aşırı ısınma olabiliyormuş. Bende de aynı problem var ayakkabının içinde ayaklarım alev alacakmış gibi ısınıyor parmaklarımı sürekli hareket ettiriyorum. Bunu engellemeye çalıştıkça da ayaklarımı sallıyorum olduğu yerde var bir dengesizlikte dur bakalım ne çıkacak. Not: Senelerdir böyle

Alıntıları Göster
    Bu hastalık yüzünden anti depresana başladım..bırakmam okulu 1 yıl geç bitirimeme ve össye girememe sebep oldu. Şimdi mezun tekrar hazırlanıyorum össye. Hafife almayın yani.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.