Şimdi Ara

Huzursuz Ayak Sendromu Olanlar İçeri =>> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oetker*

quote:

Orijinalden alıntı: CheekyPeace

quote:

Orijinalden alıntı: Oetker*

Bende duramam yerimde , benim bi ayakalr değil her yer

Antidepresan kullanıyorum .. Gerçi azalttım baya ama

Antidepresan kullanmayı hemen bırakın.Hiçbir şeye çözüm değil. sadece geçici çözümler, anlık mutluluklar... Hayatta çok zorluklar yaşamış biri olarak söylüyorum.Yüzleşin ağlayın ama kullanmayın.

Kullandığım süreç içinde ne iyi vs dedim.Ancak şuan sinir sistemim zarar gördü ve huzursuz ayak sendromum var.. bu sadece bir örnek..Antidepresan sadece akıl hastalarını yada yaşlıları sakinleştirmek için kullanılmalı.Ne kullanıyor bilmiyorum ancak hepsi aynı..

Doğru .

Uyku problemleri , konsantrasyon bozuklukları , kendimi huzursuz hissetmem .. böyle uzar gider belki ama en azından eski durumuna göre daha iyi bi yerde oluyorsun .

Dostum, ''Uyku problemleri , konsantrasyon bozuklukları , kendimi huzursuz hissetmem '' dediğin hepsi bende fazlası ile mevcut.. Sadece şunu anla.Bende anlamıyordum.Bu bir çözüm değil.Gerçekten değil.Kimyasallar ile beynin akışını değiştiriyorlar ya çok iğrenç birşey..Sorunlarını kendin çözmelisin..Beyninde..Git piskolokla konuşş.. bişi yap et.. Ama o ilaçları bırak..Gördüğün veya görmediğin ruhsal yada fiziksel zarar artmadan geç olmadan..

Tuğberk. : Ben liseye başladığımda böyle başlamıştı.o zamanlar antideprasan kullanmamıştım.sadece ayaklarım ısınırdı.Okulda hep ayakkabımı çıkartırdım.Bir doktor kalıtsal olarak zaten hazır olduğumu söylemişti.

• Aylar önce bir konu açılmıştı o zaman bunun bir rahatsızlık olduğunu bilmiyordum öğrendim öğreneli daha da arttı hergün sövüyorum o konuyu açan kimse artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

Bu hastalık yüzünden anti depresana başladım..bırakmam okulu 1 yıl geç bitirimeme ve össye girememe sebep oldu. Şimdi mezun tekrar hazırlanıyorum össye. Hafife almayın yani.

İnsanlara ( ailem dahil) bende böyle birşey var diyince ya bi *** git moduna giriyorlar.Ve bu beni çıldırtıyor.Gerçekten ruh sağlığımı bozan bir hastalık.Elimde değil,tedavisi kesin yok.. Bende Üniversiteye hazırlıyorum. 18 yaşındayım.. Size sorum antitepresan kullandıktan sonra geçtimi ? Azalma oldumu ? Hangi ilacı kullandınız ?
  • quote:

quote:

Bu hastalık yüzünden anti depresana başladım..bırakmam okulu 1 yıl geç bitirimeme ve össye girememe sebep oldu. Şimdi mezun tekrar hazırlanıyorum össye. Hafife almayın yani.

İnsanlara ( ailem dahil) bende böyle birşey var diyince ya bi *** git moduna giriyorlar.Ve bu beni çıldırtıyor.Gerçekten ruh sağlığımı bozan bir hastalık.Elimde değil,tedavisi kesin yok.. Bende Üniversiteye hazırlıyorum. 18 yaşındayım.. Size sorum antitepresan kullandıktan sonra geçtimi ? Azalma oldumu ? Hangi ilacı kullandınız ?

antidepresan gece uyku yaptığı için geceleri bu sorun olmadan uyumaya başladım.Sonradan 1-2 ay içerisinde düzeldi.şu an yok Allah a şükür.

ilaç Zetstat + Paxera ydı

• quote:

quote:

quote:

antidepresan gece uyku yaptığı için geceleri bu sorun olmadan uyumaya başladım.Sonradan 1-2 ay içerisinde düzeldi.şu an yok Allah a şükür.

Son olarak.. Söylemiştim 12. sınıf öğrencisiyim Sınavlara hazırlanıyorum. Bu süreç içinde ilaç almam beni çok etkilermi ? Sabredip Universite de başlamam mı daha mantıklı ?

• Küçüklükten beri var bende bu hastalık.Şimdi konusu açılınca daha bi beter oldum
  • İlk mesajda azaltmak için hatta bitirmek için basket oynamak spor yapmak vücudu yormak vs demiştin.Neden hap kullanmak istiyosun ki ? Dediklerini yap.Spora git hatta,ciddi anlamda yoruluyosun.Hemde vücut yapmış olursun mis.
    Bende özellikle düzensiz uyku ve stresten oluyordu bu illet şey.Geçen sene spora başladım sabah 7.30 da kalkıp 10 11 saat okulda kaldıktan sonra eve gelip spora gittim.Gece yorgunluktan ne huzursuz sendromu ne başka bişey dinlemeden bebek gibi uyudum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Son olarak.. Söylemiştim 12. sınıf öğrencisiyim Sınavlara hazırlanıyorum. Bu süreç içinde ilaç almam beni çok etkilermi ? Sabredip Universite de başlamam mı daha mantıklı ?

Hocam sorduğunun cevabını vermek biraz zor. Bi psikiyatriye görün diyecem ama o da antidepresan veya benzer bi ilaç önericek. Dediğim gibi ilaç beni çok etkilemişti, hastalığı o mu geçirdi bilmiyorum ama 2 ay gibi bi sürede düzelmişti diyebilirim..Fakat ayak sorununu düzeltip uyku/sabah uyanamama sorunu çıkarmıştı başıma anti depresan.Sonra da bu uyku problemi yüzünden okulu bıraktım 12. sınıfta. Yani iki ucu b.klu değnek gibi bi durum sözkonusu.

Benim sana önerim sen bi psikiyatriye git(veya ne bakıyorsa bu hastalığa) doktora ilaç vermemesini veya vericekse de öyle büyük yan etkisi olmayan bi ilaç vermesini söylemelisin..Yoksa paxera, zestat vs gibi adamı deli eden ilaçlar verirse bu öss yi hemen etkiler.

Geçmiş olsun tekrardan :)

• Bende de eskiden beri var ama antidepresan kullanmaya başladıktan sonra titreme halini aldı ve durdurmakta çok zorlanmaya başladım. Bildiğin hareketi geçti zangır zangır titriyor arada bir bacaklarım. Ellerime de oluyor aynı şey. Ayaklarımda daha yoğun ama. Bir çözüm bulamadım şimdilik.

Edit: Arkadaşlar gelişimini de yazmak istedim. Küçüklükten beri ayaklarım rahat durmaz ve geceleri rahatsız olurdu zaten. Bateri çalmaya başladıktan sonra bu durduramadığım bir ritim tutma olayına döndü. Antidepresandan sonra ise dediğim gibi ritimi de geçen zangır zungur aşağı yukarı titreme durumu başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Ulrich -- 11 Kasım 2011; 1:14:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

İlk mesajda azaltmak için hatta bitirmek için basket oynamak spor yapmak vücudu yormak vs demiştin.Neden hap kullanmak istiyosun ki ? Dediklerini yap.Spora git hatta,ciddi anlamda yoruluyosun.Hemde vücut yapmış olursun mis.
    Bende özellikle düzensiz uyku ve stresten oluyordu bu illet şey.Geçen sene spora başladım sabah 7.30 da kalkıp 10 11 saat okulda kaldıktan sonra eve gelip spora gittim.Gece yorgunluktan ne huzursuz sendromu ne başka bişey dinlemeden bebek gibi uyudum

İlk olarak zamanım yok.Gerçekten yok ÖSS senem..Ve bu hastalığın kesin çözümü değil.. O gün yorulduğun için geçiyor...Ya ertesi gün ? Buna kökten bir çözüm bulmak gerek...

• Benim üvey annem bununla ilgili ameliyat olmuştu sanırım şu an o problemi yaşamadığını biliyorum eğer merak ediyorsan çarşambadan sonra sorarım kendisine.

Bu arada bunun el için olanı varmı? Mesela yazı yazarken kalemi sımsıkı tutup elin isteksiz sertçe kağıda zorla yazması gibi durumlar meydana geliyor bende. Aklıma geldiğinde de kontrol edemiyorum isteyipde durdurmak istiyorum ama dişlerimi sıktığımdan daha da strese giriyorum.

Bunun gibi geçenlerde sadece alt+tab ve enter ile klavyeden yaptığım bir işlem vardı binlerce kez bunu tekrarlayacaktım ama gel gelelim gene bu melet geldi başıma bırakmadı, gene yazı yazmadaki gibi alt+tab'a götürdüğüm parmaklarımı resmen kesesim geldi anlatamam o hissi gerçekten.

Böyle bir konuyu gördüğüme sevindim bende merak ediyordum bu olayı okuyunca anladım nasıl birşey olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

Bende de eskiden beri var ama antidepresan kullanmaya başladıktan sonra titreme halini aldı ve durdurmakta çok zorlanmaya başladım. Bildiğin hareketi geçti zangır zangır titriyor arada bir bacaklarım. Ellerime de oluyor aynı şey. Ayaklarımda daha yoğun ama. Bir çözüm bulamadım şimdilik.

BU benim bahsettiğimden biraz daha farklı sanırım.Dikkat edin.Parkinson yada başka bir hastalığın belirtisi olabilir.Bir Nöroloji uzmanına görünmenizi tavsiye derim
  • Stresten de oluyor. Sınavda taramalıyla tararmışçasına sallanıyor. :D
  • nasıl bişey ya tam anlamadım :S
    bazen ayda yılda bir bacağın içinden bişey çekiliyomus gibi felç gibi bişey oluyo onumu dionuz kasılıyo böyle mecbur uzatıp düzeltmen gerekiyo. hatta bile bile diz kaslarımı böyle yapabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Benim üvey annem bununla ilgili ameliyat olmuştu sanırım şu an o problemi yaşamadığını biliyorum eğer merak ediyorsan çarşambadan sonra sorarım kendisine.

Bu arada bunun el için olanı varmı? Mesela yazı yazarken kalemi sımsıkı tutup elin isteksiz sertçe kağıda zorla yazması gibi durumlar meydana geliyor bende. Aklıma geldiğinde de kontrol edemiyorum isteyipde durdurmak istiyorum ama dişlerimi sıktığımdan daha da strese giriyorum.

Bunun gibi geçenlerde sadece alt+tab ve enter ile klavyeden yaptığım bir işlem vardı binlerce kez bunu tekrarlayacaktım ama gel gelelim gene bu melet geldi başıma bırakmadı, gene yazı yazmadaki gibi alt+tab'a götürdüğüm parmaklarımı resmen kesesim geldi anlatamam o hissi gerçekten.

Böyle bir konuyu gördüğüme sevindim bende merak ediyordum bu olayı okuyunca anladım nasıl birşey olduğunu.

Selamlar.. El için olanı varmı bilmiyorum ancak ben az da olsa el bileklerimde aşıyorum.Aynı şekilde ısınma ve haraket etme isteği oluyor.Bu yüzden ameliyat olanı ilk defa duyorum ama bir çözüm de olabilir.Öğrenip burda paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

Bende de eskiden beri var ama antidepresan kullanmaya başladıktan sonra titreme halini aldı ve durdurmakta çok zorlanmaya başladım. Bildiğin hareketi geçti zangır zangır titriyor arada bir bacaklarım. Ellerime de oluyor aynı şey. Ayaklarımda daha yoğun ama. Bir çözüm bulamadım şimdilik.

BU benim bahsettiğimden biraz daha farklı sanırım.Dikkat edin.Parkinson yada başka bir hastalığın belirtisi olabilir.Bir Nöroloji uzmanına görünmenizi tavsiye derim

O değil de alien hand syndrome Türkçe olarak ise yabancı el sendromu diye bir şey var ondan korkuyorum. Arkadaşın birisi yukarıda yazmış yazı yazarken diye. Aynısı bende de oluyor. Yazmak istiyorum ama yazamıyorum. Kasılıyorum. Kalem elimden düşüyor ve elim istemsizce kasılıp sallanmaya başlıyor. Diğer elimle tutuyorum durması için ki onu yaparken bile zorlanıyorum. Geçen arkadaşım gördü okulda noluyo lan sana dedi. Bişey yok elim ağrıdı yazarken dedim.

Bahsettiğim hastalığı burdan okuyabilirsiniz.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=yabanc%C4%B1%20el%20sendromu

• quote:

Orijinalden alıntı: RAMPAG£

nasıl bişey ya tam anlamadım :S
    bazen ayda yılda bir bacağın içinden bişey çekiliyomus gibi felç gibi bişey oluyo onumu dionuz kasılıyo böyle mecbur uzatıp düzeltmen gerekiyo. hatta bile bile diz kaslarımı böyle yapabiliyorum.

Hayır hayır dediğiniz çok doğal birşey.. Tam anlamadıysanız internete bir çok bilgi mevcut.Ama öyle bi rahatsızlıklı tarifi çok zor anlaşılmıyor ..Uzman TV de Doktor şöyle diyordu:Hastalar çogu zaman hastalıklarının varlığından haberdar oldukları ve böyle birşeyden doktorlarında haberdar olduklarını öğrendiklerinde çok rahatlıyorlar...

Yani anlıyacağın işte başım ağrıyor yada parmağımı sağa çeviremiyorum tarzında birşey değil.Piskosomatik bir hastalık.

• Kökünden kestir kurtul bir daha olmaz, ayrıca şu an çıkan protezler baya iyi,
  • quote:

Orijinalden alıntı: D1Z0

sürekli bi ritm duygusu var mesela. bi şeyler çalıyorum ayağımla :D

veya titretiyorum. aşağı yukarı ya da sağa sola :S

Aynısı yaa böyle kasıyorum, birini kasınca diğeri huzursuz oluyo bi onu bi onu kasıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Kökünden kestir kurtul bir daha olmaz, ayrıca şu an çıkan protezler baya iyi,

Şu an bileğim kırık,ayaksızlık çok zor birşey
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.