Şimdi Ara

Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
55.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab"



    Apple'ın iPad'i teknoloji meraklılarıyla buluşturmasının sadece 2 ay sonrasında 2 milyonluk satış barajının aşılması üzerine firmanın güçlü rakiplerinin tablet pazarıyla ilgilenmeye başladıklarını söylemek pek de yanlış sayılmaz. Samsung, LG Mobile ve RIM (BlackBerry) gibi cep telefonu pazarında iddialı isimler ard arda yeni tabletler üzerinde çalışmalar yürüttüklerini bizzat açıklamışlardı. Bu sırada Samsung'un tabletiyle ilgili her geçen gün çeşitli spekülasyonlar öne sürülüyordu ta ki bugüne dek. Samsung, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlediği etkinlik kapsamında GT-P1000 Galaxy Tab'ı resmen duyurdu. Şimdi GT-P1000 Galaxy Tab'ın tasarımına ve teknik detaylarına hep beraber kısaca bir göz gezdirelim.




    alt="Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab"



    Öncelikle 190.09 x 120.45 x 11.98 mm ebatlarında ve 380 gram ağırlığında dizayn edilen Galaxy Tab'ın ön yüzünde görüntülü görüşme için kamera ve dört adet dokunmaya duyarlı tuş, arka yüzünde anı yakalamak için dijital kamera ve hemen yanında led flaş, üst kısımda 3.5 mm kulaklık girişi, alt kısımda hoparlör ve 30 pinlik şarj girişi, sağda mikrofon ve solda ses tuşları, cihazı açma - kapama tuşu, microSD ve standart sim kart girişleri konumlandırıldığını görmekteyiz.



    1 GHz frekansında çalışan ARM Cortex A8 işlemciden, 512 MB RAM'den ve PowerVR SGX540 grafik biriminden güç alan Galaxy Tab, Google'ın gün geçtikçe popülaritesi artan, daha fazla üretici tarafından kullanımı tercih edilen mobil işletim sistemi Android'in 2.2 (Froyo) sürümüyle ve Adobe Flash Player 10.1 desteğiyle geliyor.

    Dört band (850 / 900 / 1800 / 1900) GSM şebekesi ve kullanıcılara daha hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSDPA (7.2 Mbps) / HSUPA (5.76 Mbps) ile uyumlu çalışan Galaxy Tab'ın kuşkusuz en önemli artılarından birisi cep telefonu işlevi de görmesi. Konuşmak için Bluetooth kulaklık, kablolu kulaklık veya hands-free (eller serbest) modunu kullanabiliyorsunuz. Ancak standart cep telefonları gibi Galaxy Tab'ı kulağınıza dayayıp konuşamıyorsunuz. Zaten yolda yürürken tableti ele alıp konuşmaya çalışmak ilginç olurdu.




    alt="Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab"



    Samsung, Galaxy Tab'da 7 inç (~17.78 cm) boyutunda ve 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde (WSVGA) dokunmatik TFT ekrana yer vermiş. Önceki söylentilerin aksine dokunmatik ekranın SuperAMOLED olmaması bazı teknoloji meraklılarını üzebilir. Zira SuperAMOLED ekranlar daha az güç tüketmelerinin yanısıra daha yüksek kontrast oranı sunuyorlar. Cihaza ışık sensörünün, ivme sensörünün ve jiroskop sensörünün eşlik ettiğini belirtelim.




    alt="Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab"




    alt="Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab"



    16 GB ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili flash bellek seçeneğiyle satışa sunulacak olan Android tabletin kapasitesini yetersiz kaldığı durumlarda microSD kartlar aracılığıyla 32 GB'a kadar yükseltebiliyoruz.


    WI-FI 802.11 b/g/n, Bluetooth v3.0 ve aGPS gibi zengin bağlantı seçeneklerini bünyesinde barındıran tabletin ön yüzündeki kamera 1.3 megapiksel, arka yüzündeki kamera ise 3.2 megapiksel çözünürlüğünde. 3.2 megapiksellik kamerada otomatik odaklama ve loş ortamlarda çekim için led flaş unutulmamış. Full HD (1080p) video oynatabildiği ve dünyanın DivX sertifikalı ilk tableti olduğu söylenen P1000 Galaxy Tab son olarak 4000 mAh'lık bataryaya sahip. 4000 mAh bataryanın 7 saate kadar video oynatımı için yeterli olduğu bildiriliyor.



    Samsung, GT-P1000 Galaxy Tab'ın eylül ortalarına doğru Avrupa'da, yıl sonuna doğru Amerika ve Asya'da boy göstereceğini belirtmekte. Fiyatla ilgili bilgi ise henüz bulunmuyor.




    alt="Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab"




    alt="Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab"



    Tüm fotoğraflar için tıklayın

    Basın duyurusu için tıklayın


     


    Samsung P1000 Galaxy Tab reklamı



















  • güzel alete benziyor...birde şu tabletler usb girii koyabilseler güzel olur..
    bu arada ilk yorum benden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolawe -- 2 Eylül 2010; 15:45:35 >
  • biraz küçük sanırım ama güzel makine fiyatı makul olursa çok iyi satar.
    haber için teşekkürler
  • belli bir fiyat yokmu?
  • ekran olarak neden amoled kullanılmamıs acaba...3gs nin beyaz versiyonu gibi duruyor
  • Sağlam alet yapmışlar. Flash desteği, DivX sertifikası, 1080 video oynatabilmesi, 4000 mAh batarya, GSM Özelliği, GPS, Bluetooth 3.0, 3.2 MP kamera yok yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 2 Eylül 2010; 16:20:18 >
  • Galaxy cep telefonu kullanıyorum ,android markete bile giremıyorum.Eger bu da oyleyse tam fıyasko makıne olur.Tetrıs yukler oynarız ıcınde.
  • 1080p video iyiymiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TAVCI

    Galaxy cep telefonu kullanıyorum ,android markete bile giremıyorum.Eger bu da oyleyse tam fıyasko makıne olur.Tetrıs yukler oynarız ıcınde.


    i7500 den bahsediyorsanız, dolaylı yollarla halledebilirsiniz. Ancak Samsung firmasının destek yönünden pek iyi olduğunu söyleyemeyiz. Sizinde dediğiniz gibi cupcake 1.5 dan sonra rom çıkmadı, doğal olarak market desteği sunmuyor. Ancak alternatif market yada farklı rom kullanarak market desteğine kavuşabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 2 Eylül 2010; 15:59:44 >
  • tasarım çok kötü, şu çerceve olayını kaldırsınlar artık yada ufaltsınlar
  • Resmen ipad çakması.
  • keşke super amoled ekran olsaymış
  • samsung ürünü çıkartır,satar ama destek vermez
  • Çok güzel bir cihaz işletim sistemi ve donanımı çok çok iyi fiyatı da 16 GB için 400 $, 32 GB için 475 $ olsa tam fiyat performans ürünü olur. Bunun için pantolona cep diktirirsin canın sıkıldığında bilgisayarın hep yanında olur. Flash 10.1 desteklemesi tam internet deneyimi yaşatır.
  • resmen çöp arkadaş
  • ekran hayal kırıklığı oldu bence.. şimdiye kadar hep ekranıyla ön plana çıkıyordu zaten..
  • acaba tegra 2 kullansalar daha iyi olmazmıydı ?
  • Fena Alet Değilmiş.
  • Merak edenler için kullanım videoları;






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 3 Eylül 2010; 16:35:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven

    Resmen ipad çakması.


    Katılıyorum şimdi diyecekler ne alakası var. şu firmalar birbirinin peşinden gitmeseler fena mı olur? Tasarım konusunda biraz özgün davranmalılar.

    o şunu çıkarmış bizde tıpatıp aynısın bizimkinden olanını çıkaralım işinden vazgeçsinler(tasarım olarak)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.