< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F77A55618 -- 21 Kasım 2024; 11:53:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2025 Yeni Hurda teşviği için Samara alınır mı?
-
-
ben olsam stokçuluğun ve fırsatçılığın önünü kesmek için bir madde eklerdim: bu kanun, yürürlüğe girdiği tarihten 3 ay ve daha önce el değiştirmiş araçlar için geçerli değildir.
-
öyle bir madde eklerker kesin
-
quote:
Orijinalden alıntı: mahmut_emmiben olsam stokçuluğun ve fırsatçılığın önünü kesmek için bir madde eklerdim: bu kanun, yürürlüğe girdiği tarihten 3 ay ve daha önce el değiştirmiş araçlar için geçerli değildir.
Milyon dolarlık envanteri yeğenlerin üstüne kaydırayım hemen.
Lada'ya da 265 yazmıştım arkadaşlarım dalga geçiyordu satılacak galiba bu fiyattan az evvel 2 haftadan beri ilk defa birisi aradı.
Not: Görseller eski tarihli, buradan değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F77A55618 -- 21 Kasım 2024; 12:0:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adamlar millet çöp arabalardan kurtarıp, yerli üreticiyi koruyor beyler sizde ne yapsalar beğenmiyorsunuz.
Hiç kimse de keyiften 20-30 senelik arabaya binmiyor.
Binebilecek varsa yaz sıcağında 50 derecede hararet yapmasın diye kaloriferi sıcakta açtığım, kızların hatta erkeklerin önümden kaçtığı Lada ya beklerim herkesi.
Valla iyi olur garibanlar için, vatandaş gariban. Durumu yok. Sıfır araba almak hayal.
TEK GEREKEN EK YASA, ARABA ALAN 5 SENE SATAMASIN.
Herkes en az 5-6 sene güvenli arabaya binsin, bizim millet 1.5 milyonluk TOGG u 700'e alır onu satıp ev almaya vs çalışır, tabii ev de olmalı ama trafikte şu 20-30 senelik arabalardan kurtulmalıyız.
Yazık günah, Irak ta bile millet Dodge Charger a Camaro ya biniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakanlığın deli gibi vergi toplamaya çalıştığı dönemde siz vergiden vazgeçmelerini bekliyosanız Türkiye'ye yeni taşındınızı düşünmek istiyorum. Yakında eski arabalardan fazla egzos salınımı yaptıklarından dolayı faiş bi vergi almazlarsa şaşarım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cileli_soforBakanlığın deli gibi vergi toplamaya çalıştığı dönemde siz vergiden vazgeçmelerini bekliyosanız Türkiye'ye yeni taşındınızı düşünmek istiyorum. Yakında eski arabalardan fazla egzos salınımı yaptıklarından dolayı faiş bi vergi almazlarsa şaşarım.
Eski arabalar tüplü oldukları için çevreyi kirletmiyorlar pek fazla.
Lada lar fln düz tüp oluyor hiç benzin yakmıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanlış hespa yapıyor olabilirsin bu araba mtv 500₺ ödüyor 0km alınca 8.000₺ ödeyecek ayrıca kayıt altına alınacak ayrıca vatandaşın elindeki kaynağı buna yatiracagi için bakanlığında hedeflediği gibi para piyasadan çekilmiş olacak enflasyona pozitif etki edecek yerli üretimi teşvik edecek
Bu tavsiye de ters zaten varlıklı kimse 20 yaşında arabaya binmez diğer türlü mulkiyetini 5yil baglarsan işin rengi kaçar
Eski araba bu vergi sisteminde devlet için daha avantajlı.
Çok yakar yakıttan ötv kdv
Çok bozulur parçadan kdv gelir vergisi
Çok bakıma girer. Yağdan kdv gelir vergisi (Büyük ihtimalle ötv de vardır da emin değilim sadece tahmin)
Yolda kalır çekici için aynı vergiler.
En kıytırık sıfır araba 1k. En düşük ötv 200 250 bin indirim yapacak. Sonuçta alacağı mtv artacak. Ne yolda kalır ne eski araba kadar çok bakıma girer ne çekici sırtına çıkar vs vs. Çıkarsa çok şaşırırım...
-
Gerçekten yanlış düşünüyorsunuz devlet ithalattan hoşlanmaz aldığı vergi kar değil sınırlamak içindir.
Abi 30.000.000 aractan ömür boyu alacağı 800 1000 TL yıllık bunu 8 katına çıkartacak bir işlem bu üstelik poyasadan para çekmek enflasyonu da düşürür yeri üretime teşvik ve istihtama katkısı ile büyük fark yaratır.
cari açığı kapatmak için ötv yüksek diyoruz anlamıyor bir kısım forum zevatı maalesef. otomobilde ötv'yi düşürseler 3 ayda ekonomi çöker aşırı ithalattan. bu kadar vergiye rağmen millet deli gibi araba alıyor.
-
Sizinle aynı ülkede yaşamak isterdim. Benim yaşadığım ülkede pirinçten bulgura ayakkabıdan mısıra kadar aklınıza gelecek herşey ithal ediliyo. Üstelik bunu benim bulunduğum ülkenin bakanları ithal edip paramız var ki alıyoruz diyo. Üstelik ötv de en büyük gelir kaynakları.
-
Aynı ülkede yaşıyoruz itiraz ettiğimiz mevzular da aynı aslinda. İthalatı destekliyor karar vericiler sebebi borçla finansmanı seçtiğimiz için fakat bu iyi bir yol olmadığı gibi Mısır'da dedemiz ölüp petrol kuyusu birkamayacak ise doğru biryere de çıkmayacak.
Ekonomide karar vericilerin borç verenleri teşvik ettikleri tek şey nüfus büyük nüfus yoğunluğu yüksek pazar potansiyelini satıyorlar borç veren ülkeler de istihtam ve halkının ferahini korumak için üretim fazlalarini bize satıyorlar bu bizim için olumsuz hatta iç üretimi baltaladigi için ölümcül.
Büyük pazariz malesef nüfusumuz fazla Avrupa'da pandemide otomobil pazarı düştü fabrikalar kapandı Türkiye'de aksi durum artış sözkonusu hale bakın Avrupa fazla üretimini Türkiye'ye satmak için yerli paravani fabrika açacaktı neredeyse bu hurda teşviki meselesini ben bundannayro degerlendiremiyorum vw yi cezalandiriyor ekonomi yönetimi.
Enflasyon ortamında üstelik bastırılan döviz - faiz polistikasi ile mal değer kazanıyor iken nakit yerel para satınalma gücünü yitiriyor 31 Aralık'ta Corolla 1 390 di şuan 1 465 oda stokta yok zaten herkes malda kalmak istiyor alıcı almak satıcı satmamak uzere tavır almış devlet vergi ile bu dengeyi sağlayamaz
Hurda teşviki çıkacaksa eğer gerçek ihtiyaç sahiplerini faydalandırmak maksatlı önlemlerle çıkmalı. Mesela hurdaya vereceği aracı son 2 senedir üzerinde olmalı gibi.
araç almak eskiden çok zordu. şimdi kolaylaştı dediğin gibi nüfus da büyük olunca doyuma ulaşması daha çok uzun sürecek.
-
Birde bizim toplumun kültürel yapısı diğer menkul yatırım araçlarına güven olmayonca ihtiyacı olmasa da parası değer kaybetmesin diyerek talep oluşturuyor.
Cari açığı kapatmak için fabrika açabilirsin hani üretim, yerli üretim, yerli sermaye diye bir şey duymuşsunuzdur belki.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ben olsam stokçuluğun ve fırsatçılığın önünü kesmek için bir madde eklerdim: bu kanun, yürürlüğe girdiği tarihten 3 ay ve daha önce el değiştirmiş araçlar için geçerli değildir. |
Benzer içerikler
- ford taunus 2.0 gts
- alfa romeo giulietta 1.4 170 hp
- range rover en çok tutulan modeli
- honda crv en çok tutulan modeli
- ford c-max en çok tutulan modeli
- uçan araba fiyatları
- renault logan
- en az yakan arabalar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X