477 binlik BYD Dolphin neden 1 milyon 200 bin?
BYD Dolphin Çin'de 99 800 Yuan yani 477 bin TL.
Bu arabaya %50 gümrük koysan 715 bin.
Vergili fiyattan %10 ÖTV ve %20 KDV koydum araba 943 bine denk geliyor.
Araba teşvik olmasa geliş fiyatı 943 bin TL, hadi bayi için 50 bin kâr marjı koyayım, 50 bin ulaştırma bedeli desen araba yine 1,2 milyon etmiyor.
Donanımlarına baktım en dolu paket fln da değil, bazı Avrupa ülkelerinde baz pakete fln denk geliyor.
BYD bu kafayla giderse millet yine VW alır. Aynı paraya niye Çin arabası alayım.
https://carnewschina.com/2024/02/23/new-byd-dolphin-enters-china-with-a-starting-price-of-13865-usd/
Golf 7 Golf 8 taban sacı nedir?
Beyler tabandan hasarlı kaldırıma vurmuş Golf 8 Life bulduk, araç kırmızı kaporta hasarsız ama göğüs sacının arkasından tabanda ezik var.
Ekspere gösterdik bu aracın taban sacı alüminyum, Golf 7 çelikti dedi?
Alüminyum tamir edilemez mi?
MQB de model model şasi metali değişir mi?
1.0 TSİ DSG 350 bin km
2022 trafiğe çıkışlı ve senede 150 bin km yol yapmış 1.0 e-TEC Octavia, şirket aracı olarak kullanılmış ve 354 bin km'de sadece 1 defa baskı balata değişmiş, turbo sapasağlam duruyor.
Demek ki Japon aracı motor-şanzıman için almaya değmiyor, VW'in turbo benzinli 3 silindir motoru ve çift kavrama DSG'si 350 bin km gitmiş tık dememiş.
Motorda 1 damla kaçak yok, aks körükleri sıfır araba gibi duruyor.
Sadece e-TEC sistemi aküsü 1 defa ve vites kolu elektronik kontrol ünitesi 2 defa değişmiş. Demek ki manuel ve Hybrid değil düz 1.0 TSi olsa 700 bin km gidecek.
1.0 TSi 70 bin km gitmez diyen forum Üstatları ve Japon aracı sevenleri konuya bekliyoruz, turbo 350 bin km şirket aracı olarak çalışmış ve bir defa bile sorun olmamış. Demek ki turbo motor ömrü ksıaltır lafı fasafiso.
LPG yoksa atmosferik araba binmek saçmalık.
2017 sonrası DSG sorunsuz diye boşuna dememişler.
Edit-ül Mülk: Bu arada motor sıcak çalışma muhabbet çok önemli değil, elektrikli devirdaim var, elektrik kontrollü basıncı değişken yağ pompası var.
YouTube'da bir sürü kanal var, goygoy ve magazin olmayan kanalları elersek hangisini neden izliyorsunuz?
Aradığınız bir özellik var mı kanallarda?
Hurdaya verme nasıl oluyor?
Beyler 2000 model aracım var, hurdaya verince arabayı elimizden alacaklar mı?
Daha geçen hafta baskı balata değişti, aldığımdan beri harcadığım para ve total maliyet aracın fiyatının 3 katına geldi.
Arabayla hafiften duygusal bağ da mevcut. Hurdaya gidip parçalanması için bana 10 milyon da verseler kabul etmeyeceğim büyük ihtimalle. Her zaman bir köşede olası zor günler için durmasını istiyorum.
Teyp, lastik, trafik seti, iç trimler aldım, direksiyon-koltuk kılıf aldım, baskı balata, ağır bakım yaptırdım araba köpek gibi gidiyor.
Hurdaya giderse israf olur benim için.
EuroNCAP hayır kurumu mu? videoları telifsiz mi?
Bu videoları paylaşan bir sürü Youtube kanalı var, bunlara telif atmıyorlar mı?
EuroNCAP telif atmıyor mu?
Youtube Ncap videoları?
EuroNcap videoları telifli mi? Paylaşanlar meden telif almiyor?
2000 model araç 25 yaş hurdayı kurtarır mı?
2025 Yeni Hurda teşviği için Samara alınır mı?
Muayeneliler 70-80 binden başlıyor, Samara alıp teşvik-i yerli üretici kanunu ile ÖTV siz TOGG almayı düşünüyorum.
Samara'ya binmeyi düşünmüyorum yoksa Teşvik-iye Camii ye gidebilirim.
Leon 0 km bitmiş?
0 km Leon gelmiyor galiba. Sitede İBiza Arona Ateca var
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 78
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.429 (Bu ay: 3.429)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 41 (Bu hafta: 19)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası