Şimdi Ara

Hurda araba toplamak ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
9.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Aklımda Murat 124 hurda olarak bulup toparlamak düşüncesi var , ehliyete 1 sene kaldı. Sizce çok zahmetlimi olur bu ?

• Çok zahmetli ve masraflı olur. Onun yerine orta halli bişey bul eksiklerini tamamla daha rahat olur senin için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV deki gibi olmuyor.

Kendin yaparsan, yaparsın. Yoksa zor...
  • Sakin girme o ise

• hurdadan kastın kaporta boya lazım olan arabaysa motoru yeni vize sigortası varsa al ehliyeti aldıktan sonra boyatırsın
    fakat hurda alırsan hayatının hatasını yaparsın
  • hocam öncelikle iyi akşamlar hurdaya çıkmış bir araba ile trafiğe tekrardan dahil olamazsın. bir arabayı baştan toplamak dünyanın en komik rakamlarına kadar çıkabilir... hatta topladıktan sonra memnun kalmayada bilirsin... sorun şu ki klasik araba toplamak 124 e parası yetip güzel olsun isteyen adamın işi değildir ne yazıkki klasık araba toplamak ekstradan hafta sonları keyif yapabilicek bi klasik toplıyıcak kadar zengın olanların ısıdır bu yorumu bı 118 kasa mercedesi kendi tamirhanesinde toplatan biri olarak soyluyorum...
  • Biraz imkanim birazda vaktim olsa o ise bende girerim ama pek anlamiyorum

Ucanoflu hocam bu toplama islerinin maliyeti ne oluyo acaba siz bu isi hakkiyka yapabiliyormusunuz yoksa keyif icinmi yapiyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanayi esnafından değilseniz bulaşılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentJ

Öncelikle herkese merhaba. Aklımda Murat 124 hurda olarak bulup toparlamak düşüncesi var , ehliyete 1 sene kaldı. Sizce çok zahmetlimi olur bu iş ?

HEMDE ÇOKKK SAKIN BULAŞMAYIN BU İŞE

• TV de overhaulin izleyerek niyetlendiysen bulaşma hiç.
  • başlığı görünce aklıma geldi. olaya farklı yönden geliyim.

2014 yılında hurdaya ötv indirim yasası çıkacak diye hurda araç toplayanların elinde ne güzel patladı o araçlar. kendini alemin akıllısı zannedenler ne oldu. ötv ye indirim değil bindirim oldu.

konu dağılmasın. restorasyon amacı ile hurda araç toplayanlara saygım sonsuz.
  • yahu neden gözünü korkutuyorsunuz arkadaşın klasik araç restorasyonunda araçlar o kadar yüksek fiyatlara toplanmıyor. doğru usta seçimi ve parçaları internette araştırmalar yaparak makul fiyattan bulabiliyorsunuz klasik araç toplamak zevkli iştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niirvana

yahu neden gözünü korkutuyorsunuz arkadaşın klasik araç restorasyonunda araçlar o kadar yüksek fiyatlara toplanmıyor. doğru usta seçimi ve parçaları internette araştırmalar yaparak makul fiyattan bulabiliyorsunuz klasik araç toplamak zevkli iştir.

Biraz araştırdım orta halli Murat 124 leri 3 bin - 4 bin lira civarında var . Kafamda çok masraf yapmak yok zaten . Ufak bir ses sistemi hafiften de aracı basıp orijinalleştirmek var aklımda . Sizce ne kadar masraf olur orta halli bi Murat 124 e ?
  • kafadan bir 5 bini hazırla derim ben. ne olur ne olmaz, sonradan çıkacak masraflar falan bunları da göze aldığında 5 binlik bir bütçe lazım sana. daha az masraf olursa o da senin karın olur
  • Oto tamircisi yada sanayici değilsen bence hiç bulaşma.Bir yerde gına gelir bırakırsın hem parana hem zamanına yazık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fk 1000

başlığı görünce aklıma geldi. olaya farklı yönden geliyim.

2014 yılında hurdaya ötv indirim yasası çıkacak diye hurda araç toplayanların elinde ne güzel patladı o araçlar. kendini alemin akıllısı zannedenler ne oldu. ötv ye indirim değil bindirim oldu.

Elinde patlayanlardan biri olarak konuşuyorum. O yasa ya çıkacak ya çıkacak

Şaka bi yana benim 131 şahini de toplarım diye aldım, beceremezsem hurdaya ayırırım voleyi vururum diyordum. Neyse bana kısmette toplamak varmış. Tecrübelerimi şöyle yazayım.

1- Arabayı mümkünse nem oranı düşük şehirden alın. Ne kadar az nem o kadar az çürük.
    2-Mümkünse daha önceden kaportada acamice tamirat görmemiş (kötü tamirat yerine hasarlı olsun daha iyi). Eğer kötü tamirat görmüşse düzeltmek yenisini yapmaktan zor oluyor.
    3-Gençlerden değil yaşlı amcalardan alın (araba en azından modifiye denilerek sağı solu boyanmış, kesilmiş biçilmiş olmasın)

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

quote:

Şaka bi yana benim 131 şahini de toplarım diye aldım, beceremezsem hurdaya ayırırım voleyi vururum diyordum. Neyse bana kısmette toplamak varmış. Tecrübelerimi şöyle yazayım.

1- Arabayı mümkünse nem oranı düşük şehirden alın. Ne kadar az nem o kadar az çürük.
    2-Mümkünse daha önceden kaportada acamice tamirat görmemiş (kötü tamirat yerine hasarlı olsun daha iyi). Eğer kötü tamirat görmüşse düzeltmek yenisini yapmaktan zor oluyor.
    3-Gençlerden değil yaşlı amcalardan alın (araba en azından modifiye denilerek sağı solu boyanmış, kesilmiş biçilmiş olmasın)

Kolay gelsin

Babamın işi gereği şehirdeki köylerde tanıdığı muhtarlar var öyle yerlerde düzgün 124 ler oluyor amcalarda . Öyle yerlerden almak var aklımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

quote:

Kolay gelsin

hocam benim lafım size ya da sizin durumunuzda olanlara değil. bu hurda yasası çıksın. trafik ve eski araç sahipleri için iyi birşey. ileride çıkabilir. gerçi noterde muayenesiz araç satışı artık yapılamıyor. muayenesi olmayan araç yakalanınca parka çekiliyor. muayeneden geçemeyecek ya da geçmesi için çok para harcanması gerekecek eski araçlara hurdalık yolu gözüktü gibi. bu yüzden bir daha hurda yasası çıkmayabilir de.

benim kızdığım bu yasanın çıkabileceğini bir şekilde duyup milletin haberi olmadan, 10-20 araba toplayanlar oldu. o araçları topladıkları insanların böyle bir yasa çıkma olasığından haberleri olsa satarlarmıydı. bu yasa yarayacaksa gerçek sahiplerine yaramalı.

• uğrasmaya deymez her an sorun çıkarabilir bulaşma bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.