Şimdi Ara

hundai i30 mu ? toyota auris mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hundai i30 1.6 dizel otomatik style ve toyota auris 1.4 dizel otomatik arasında kaldım. ikisiyle test sürüşü yaptım. kafam biraz karıştı.
    bide seat leon 1.6 dizel otomatik var sizce hangisini tercih etmem gerekli.

i30 sürüş olarak çok rahat hissettirdi. ama kalkışta frenden ayağını çekerken gacur diye bir ses geliyor.

kafam çok karışık lütfen yardım edin.

• hyundai otomatiği tam otomatik. ekonomi yapmakta zorluk yaşarsınız, dizelin espirisi kalmaz. konforludur.

seat'ın otomatiği ise yarı otomatik. ekonomi de yaparsınız, konfor keyfi de. ama dsg şanzımanın adı çıkmış, insan ister istemez korkuyor. allah göstermesin bir sıkıntı çıktığında masrafı çok fazla.

toyota'nın otomatiği de yarı otomatik. ekonominin dibine vurursunuz ama her vites değiştirme anında ayağınızı gazdan çekmezseniz, manual araç gibi vites geçişlerini hissedersiniz. bu şanzımanın adı mmt'yken baya bir şikayet vardı ama adı m/m olduğundan beri pek şikayet yok.

ben toyota dizel otomatik kullanıcısıyım. manuel araç kullanmayı daha keyifli bulsam da istanbul trafiğinden dolayı otomatik tercih ettim. şu an keyifle kullanıyorum ama kardeşimin tam otomatik aracına binip ayağımı gazdan çekmesem de vites geçişine dair bir şey hissetmeyince "ah be" diyip hafif bir pişmanlık yaşıyorum. ama benden önce benzin istasyonuna girdiğini görünce de pişmanlık hissi yok oluyor ve bu sefer "oh be" diyorum :)

edit: anlaşılan baya uykum gelmiş. seat sorulmamasına rağmen ona da yorum yapmışım. sildim

edit 2: yoo, konu başlığında yazmasa da arkadaş ciddi ciddi seat'ı da sormuş. niye uyku triplerine girdiysem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 7 Aralık 2014; 3:46:01 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

hyundai otomatiği tam otomatik. ekonomi yapmakta zorluk yaşarsınız, dizelin espirisi kalmaz. konforludur.

seat'ın otomatiği ise yarı otomatik. ekonomi de yaparsınız, konfor keyfi de. ama dsg şanzımanın adı çıkmış, insan ister istemez korkuyor. allah göstermesin bir sıkıntı çıktığında masrafı çok fazla.

toyota'nın otomatiği de yarı otomatik. ekonominin dibine vurursunuz ama her vites değiştirme anında ayağınızı gazdan çekmezseniz, manual araç gibi vites geçişlerini hissedersiniz. bu şanzımanın adı mmt'yken baya bir şikayet vardı ama adı m/m olduğundan beri pek şikayet yok.

ben toyota dizel otomatik kullanıcısıyım. manuel araç kullanmayı daha keyifli bulsam da istanbul trafiğinden dolayı otomatik tercih ettim. şu an keyifle kullanıyorum ama kardeşimin tam otomatik aracına binip ayağımı gazdan çekmesem de vites geçişine dair bir şey hissetmeyince "ah be" diyip hafif bir pişmanlık yaşıyorum. ama benden önce benzin istasyonuna girdiğini görünce de pişmanlık hissi yok oluyor ve bu sefer "oh be" diyorum :)

edit: anlaşılan baya uykum gelmiş. seat sorulmamasına rağmen ona da yorum yapmışım. sildim

edit 2: yoo, konu başlığında yazmasa da arkadaş ciddi ciddi seat'ı da sormuş. niye uyku triplerine girdiysem.

yorumunuz için çok teşekkürler. toyota ile test sürüşü yaparken satıcı triptonik vites gibi bi şey demişti. oyüzden biraz soğudum. bide toyota ile yolu tam göremiyorum. ama i30 da yolada hakim gibiydim.

bu arada kardeşinizdeki i 30 mu tam otomatik olan

• yok hocam, onunki opel benzinli.

vites konusunda yarı otomatikten rahatsızlık duyacaksanız, ya tam otomatik olan i30'u tercih edin ya da risk alarak yarı otomatik olmasına rağmen oldukça konforlu olan seat dsg'yi tercih edin.

görüş alanı gerçekten çok ciddi bir durum. ben tofaş kartaldaki görüş rahatlığını hiçbir hususi araçta bulamadım bugüne kadar :) eski aracımı da görüş alanına alışırım diye almıştım fakat dayanamayıp sattım. öndeki o kelebek camlar aşırı derecede rahatsızlık vermeye başlamıştı. ya da ben çok takıntı yaptım, bilemiyorum.

şu an yeni kasa auris kullanıyorum, görüş alanından oldukça memnunum. tabii kişiden kişiye değişir elbette. allah gönlünüze göre versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

yok hocam, onunki opel benzinli.

vites konusunda yarı otomatikten rahatsızlık duyacaksanız, ya tam otomatik olan i30'u tercih edin ya da risk alarak yarı otomatik olmasına rağmen oldukça konforlu olan seat dsg'yi tercih edin.

görüş alanı gerçekten çok ciddi bir durum. ben tofaş kartaldaki görüş rahatlığını hiçbir hususi araçta bulamadım bugüne kadar :) eski aracımı da görüş alanına alışırım diye almıştım fakat dayanamayıp sattım. öndeki o kelebek camlar aşırı derecede rahatsızlık vermeye başlamıştı. ya da ben çok takıntı yaptım, bilemiyorum.

şu an yeni kasa auris kullanıyorum, görüş alanından oldukça memnunum. tabii kişiden kişiye değişir elbette. allah gönlünüze göre versin.

eyvallah bayağ yardımcı oldu yorumlarınız çok sağolun

• İkisi de sorunsuz araç.
    İ30 tam otomatik yağlı şanzuman. Ortalama 7-8 litre tuketir.
    Auris robotize tek kavramalı manuel şanzuman,
    5 vites iken çok şikayet vardı, ama 6 vites olunca sarsıntı biraz giderildi. Ortalama 5-6 litre mazot tuketir.
    Auris 1.6 multidriveS cvt şanzumanlı modeli arkadaşımda var. Lpg ile bayağı memnun. Ortalama 8-9 litre Lpg tuketimi ile i30 dan daha tasarrufludur.
    Bildiğim kadarıyla auris 1.4 lerde bağımsız suspansiyon yok, 1.6 larda avensislerde de kullanılan bağımsız suspansiyon var.
    Görüş meselesi koltuk ayarlarıyla felan ilgili olabilir.aurisi Bir kez daha test suruşu öneririm. Hem dizeli hem benzinlisini.
    Garantisi bitmeden satılacaksa veya dsg arızası tamir edilirken arabasız kalmak sorun değilse leon da duşunulebilir. Donanımlı ve tasarrufludur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ30 dizel otomatik ve benzinli otomatikler çok yakıyor o yüzden dizel alma mantığı yok.tam otomatik sarsıntı yok
    Auris dizel güçsüz ve az yakıyor fakat ilk 3 viteste sarsıntı var
    Leon orta derece güçlü motor az yakıyor dsg ile sarsıntı yok

Ben olsam ya şeon tdi dsg full led style alırım yada auris benzİnli cvt alır lpg takarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

İ30 dizel otomatik ve benzinli otomatikler çok yakıyor o yüzden dizel alma mantığı yok.tam otomatik sarsıntı yok
    Auris dizel güçsüz ve az yakıyor fakat ilk 3 viteste sarsıntı var
    Leon orta derece güçlü motor az yakıyor dsg ile sarsıntı yok

Ben olsam ya şeon tdi dsg full led style alırım yada auris benzİnli cvt alır lpg takarım
    otopark.com da bahsettiğiniz iki aracın kıyaslaması yapılmış bir bakın isterseniz,testte yakıt tüketimi hariç herşey i30 un lehine
  • Bence auris

• i30 bence Auris'ten daha iyi bir araç. Otomatik vitesli i30'da dizel olmasına rağmen ekonomik değil ona göre. Katolog verisi ortada zaten şehir içi 7.1lt yazıyor. İstanbul'da bir çoğumuz farklı araçlarla %20-30 bu verileri yukarı yönde normal kullanarak tutturuyoruz. Vites karakteri olarakta i30 hertürlü Auris'ten daha iyi. DSG'li Leon ise topundan daha az yakar iyi gider. Tercihinizi dikkate alarak seçim yapın. Hiç bir araç kusursuz değil yada bu segmentte hiç bir araç bir diğerine göre fark yaratamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

i30 bence Auris'ten daha iyi bir araç. Otomatik vitesli i30'da dizel olmasına rağmen ekonomik değil ona göre. Katolog verisi ortada zaten şehir içi 7.1lt yazıyor. İstanbul'da bir çoğumuz farklı araçlarla %20-30 bu verileri yukarı yönde normal kullanarak tutturuyoruz. Vites karakteri olarakta i30 hertürlü Auris'ten daha iyi. DSG'li Leon ise topundan daha az yakar iyi gider. Tercihinizi dikkate alarak seçim yapın. Hiç bir araç kusursuz değil yada bu segmentte hiç bir araç bir diğerine göre fark yaratamıyor.
    Bu konuda harika bir inceleme var. Okumanızı ve izlemenizi tavsiye ederim.

http://www.otopark.com/2014/09/07/ekmek-arasi-mi-durum-mu-hyundai-i30-toyota-auris/

Eğer yakıt olayını çok önemsemezseniz i30 her anlamda Auris'ten üstün. Vites geçişeri hissedilmiyor bile. Bu yakıttaki sıkıntının da masraf çıkarmayan şanzıman nedeniyle uzun vadede artı değere dönüşeceğini düşünüyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Bu konuda harika bir inceleme var. Okumanızı ve izlemenizi tavsiye ederim.

http://www.otopark.com/2014/09/07/ekmek-arasi-mi-durum-mu-hyundai-i30-toyota-auris/

Eğer yakıt olayını çok önemsemezseniz i30 her anlamda Auris'ten üstün. Vites geçişeri hissedilmiyor bile. Bu yakıttaki sıkıntının da masraf çıkarmayan şanzıman nedeniyle uzun vadede artı değere dönüşeceğini düşünüyorum ben.

Alıntıları Göster
    100km de 1 litre sorun değilse i30 çok daha iyi bana göre aurisi sıfır aldım 2013 te 1 yıl dayanamadım sattım i30 da şu an yakın görünüyor alma konusunda en çokta fiyat çok uygun.. dsg zaten bulaşma derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

100km de 1 litre sorun değilse i30 çok daha iyi bana göre aurisi sıfır aldım 2013 te 1 yıl dayanamadım sattım i30 da şu an yakın görünüyor alma konusunda en çokta fiyat çok uygun.. dsg zaten bulaşma derim...

Alıntıları Göster
    otopark.com a katılmamak imkansız bence de hyundai her anlamda üstün .

70 bin tl ye çıkıyorsanız 1.2 e-thp 308 test edin derim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-HDI

otopark.com a katılmamak imkansız bence de hyundai her anlamda üstün .

70 bin tl ye çıkıyorsanız 1.2 e-thp 308 test edin derim .

Alıntıları Göster
    Bende otoparkın test sürüşlerini izlerim objektif olarak değerlendirirler en çok beğendikleri araçlardan i30, ben olsam i30 tercih ederdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

Bende otoparkın test sürüşlerini izlerim objektif olarak değerlendirirler en çok beğendikleri araçlardan i30, ben olsam i30 tercih ederdim

Alıntıları Göster
    teşekkürler arkadaşlar yorumlar için aurisi zaten tam test edemedim. çok trafik vardı. koltuğa bile doğru düzgün oturamadım.

en son ikisinede 63.500 tl fiyat verdiler. sizin yorumlarınızdan da gördüğüm kadarıyla i30 daha çok tercih ediliyor. sanırım benim seçimimde bu yönde olacak. ama toyota

işte çok kararsız bıraktırıyor. toyotada + olarak geri görüş kamerası standart i30 da elit pakette var geri görüş.

Toyota Auris 1.4 D-4D Touch MultiMode
    Hyundai i30 1.6 CRDi Style AT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classlord -- 7 Aralık 2014; 14:18:53 >

• LPG ile auris 1.6 Advance cvt de değerlendirilebilir
    http://www.arabalar.gen.tr/toyota-auris-1-6-advance-multidrive-s-i3647.html

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

LPG ile auris 1.6 Advance cvt de değerlendirilebilir
    Auris sağlam filan ama çok çirkin ya. İ30 ve leon daha çekici duruyor.
  • Seat leon tdi dsg hepsine 10 basar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

LPG ile auris 1.6 Advance cvt de değerlendirilebilir

eyvallah ama lpg taktırmayı düşünmüyorum. ama donanım olarak dolu
  • Slm
    Dsg den uzak durun arkadaşlar manuel de wv iyidir dsg ise en çok arıza yapan ve çok Pahalı şanzımandır.
    Cvt konforlu ve sorunsuzdur az yakar i30 tam otomatik crdi de güzel sorunsuz ama çok yakar .
    D4d Toyota mm şanzıman geçişleri hissedersiniz ama en az Yakıt yakan otomatik araç ve sorunsuz şanzımandır.
    Kendim 1,5 Yıldır Auris premium d4d mm kullanıyorum 4.6 ile 5.1 litre ortalama Yakıt 1 depo ile 860 km gidiyor Şaşmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.