Merhabalar, Hafta sonu başımdan geçen ve çok fazla bilgi olmayan bu konuda cevap arayanlar için kendi çözüm yollarımı anlatacağım. Aşağıdaki yolları izleyerek aynı sorundan 3.5 saatlik bir uğraş sonucunda kurtuldum. En temiz çözümlerden birisi tabiki "FORMAT ATMAK" lakin herkesin format atmak için imkanı olmayabiliyor. Benim lisansını bir daha elde edemeyeceğim bir çok program olduğu için o yüzden formatsız çözüm yoluna gittim. Zaten kurulu programları tekrar kurmak ve format atmak yarım günümü alacaktı. Kişisel Laptop 'um da 2016 dan beri format atmadım veya her hangi bir virüs programı yüklemedim. Gerekli aralıklarla sistemi temizlerim. Regedit dosyalarının çoğunu takip etmek ve temizlemek virüslerden kurtulmak için iyi bir çözümdür. Ama ne yazık ki çok fazla dosya ve ona oranla bilgi istemektedir. Her virüs kendisine bir kayıt girdisi ( Regedit dosyası) oluşturur. Windows üzerinden yapılması gerekenler; 1- Öncelikle bilgisayarınızı Güvenli Modda açmanız gerekiyor. ( Yapamayan arkadaşlar olursa yazarlarsa resimli anlatım yaparım.) 2- Denetim masası->Program Ekle Kaldır ( yada windows+R tuşu ile çalıştır açılıp, APPWIZ.CPL dosyası çalıştırır.) 3- Bu ekranda yüklenme tarihleri sırasına göre sıralanarak son yüklenen programlar tek tek inceleyin. Tanımadığınız emin olmadığınız programları silin. 4- Regedit'i açın. (Bilmeyenler için özel yine ekran resmi ekleyebilirim.) 5- Sırasıyla ;
Bu kayıt girdilerini tek tek kontrol edin. Tanımadığınız programlar varsa silin. ( Ben hepsini sildim. Bu kayıt girdilerinin amacı siz bilgisayarı açtığınızda otomatik olarak başlatılmasını istediğiniz programları sizin yerinize açmak. Örn; Discord, MSI afterburner, Steam VB) Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı normal modda tekrar açıp; KasperSky (ücretsiz deneme sürümü- Kendi sitesinden indirmeye özen gösterin.) AdwCleaner ( Ücretsiz deneme sürümü- Kendi sitesinden indirmeye özen gösterin.) EMSİSOFTAntiMalware (30 gün deneme sürümünü gmail hesabınızla üye olup başlatabilirsiniz.) Bu programları indirip kurun. Hangisini kurabilirseniz çünkü sistem indirmede veya kurmada hata veriyordu bende sürekli. Programları kurduktan sonra tarama yaptırın. Her taramadan sonra sisteme yeniden başlatma isteyecektir. Tarama işlemlerinden sonra bulunanları karantinaya atın veya silin size kalmış orası. Tarayıcı geçmişinizi iyice temizleyin çerezler şifreler vs dahil. Tarayıcı eklentilerini kontrol edin. ( 3 program zaten onları bulup silecektir. Yinede kontrol etmekte fayda var.) Bunları yaparak çözüme ulaşmış olacaksınız. Eğer bunlar dışında halen sorun devam ediyorsa benimle iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 28 Haziran 2021; 12:58:15 > |
Nuclear Physics PhD -----> Loading %65 Kart modeli fark etmeksizin Termal Bakım ve Ekran Kartı bakımı yapılır. Sorunlu kartların kontrolü yapılır ve çözüm önerisi sunulabilir. Gerekli durumlar için PM atabilirsiniz. Kullandığım ürünler için soruları PM üzerinden sorabilirsiniz. CPU: Ryzen 9 5900x | PCB: X570 Tomahawk Wifi | GPU: EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090 | RAM: Patriot Viper Steel 4x8GB 3200 MHz (OC 3600 CL16 ) | SSD: SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D | HDD: Henüz karar verilemedi | CPU Cooler: Arctic LIQUID FREEZER II 420 mm A-RGB | Case: Phanteks P500A D-RGB Mesh | PSU: Corsair HX1000W 80+Platinum | Monitor: MSI Optix G27CQ4 (2K 165Hz)+ Asus VG248QE (144HZ) | Keyboard: A4 TECH X7-G800V | Mouse: Asus GX810/ Msi Clutch GM11 | Headset: SteelSeries Artics 3 | Sound: Lenovo DS 103 Soundbar | Notebook: MSİ GE 60 413XTR/HP Victus 16-D1042NT |