Şimdi Ara

Galaxy Watch 9'da şarj sorunu: Kullanıcılardan buz ve vantilatör çözümü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galaxy Watch 9'da şarj sorunu: Kullanıcılardan buz ve vantilatör çözümü!
    Samsung'un yeni Galaxy Watch 9 ve Watch Ultra 2 saatlerini kullananlar şaşırtıcı bir sorunla karşı karşıya. Bazı kullanıcılar saatlerinin tam şarj süresinin Samsung'un reklamından çok daha uzun sürdüğünü söylüyor.

Ayrıca Bkz.One UI 9 Watch güncellemesi alacak Samsung akıllı saatler açıklandı

Tam şarj süresi Samsung'un reklamından çok daha uzun!

Samsung, 40 mm Watch 9'un %0'dan %100'e tam şarj için 80 dakika, 44 mm Watch 9 ve Watch Ultra 2 gibi daha büyük modellerin ise 90 dakika şarj süresine sahip olduğunu resmî olarak belirtiyor. Ancak gerçek kullanıcı deneyimleri bambaşka; 40 mm Watch 9 sahibi, tam şarj döngüsünün iki saatten fazla sürdüğünü söylerken, bir Watch Ultra 2 kullanıcısı normal oda koşullarında tam şarj için tam dört saat beklediğini bildirdi.

Yavaş şarjın olası nedeni ısı. Saat çok ısındığında pili korumak için şarj gücünü azaltıyor gibi görünüyor. Şarj gücünün yaklaşık 5.5 W'tan 3.5W’a veya daha da altına düştüğünü bildiren kullanıcılar var.

Masa vantilatörü ve buz ile çözüm

Durum o kadar absürt bir hâl aldı ki, kullanıcılar kendi ilginç çözümlerini paylaşmaya başladı. Bir kullanıcı, şarj sırasında masa vantilatörünü doğrudan saate tutarak şarj sürelerini önemli ölçüde kısaltmayı başardığını paylaştı. Bir başka kullanıcı ise tam hızı korumak için termal macun kullanarak şarj cihazını metal bir yüzeye yapıştırıp buzun üzerine koyduğunu söylüyor.

Şarj cihazlarında uyum sorunu

Kullanıcı paylaşımlarına göre, tek sorun ısı değil, şarj aksesuarlarından da kaynaklanabiliyor. Bazı Galaxy Watch 9 sahipleri, saatin eski Watch 8 şarj cihazlarıyla veya bazı üçüncü taraf şarj aksesuarlarıyla çalışmadığını, uyumluluk hatası aldıklarını söylüyor. Eski Galaxy Watch 6 şarj cihazının yeni saatle iyi çalıştığını, hızlı şarj ettiğini söyleyen kullanıcılar da var.

Her Galaxy Watch 9 veya Ultra 2 sahibi bu sorunla karşı karşıya değil. Yine de şikayetlerin sayısının giderek artması kullanıcılar arasında endişeye neden oluyor.

Samsung, yavaş şarj şikayetlerine henüz bir yanıt vermedi. Şirketin sorunun ısıdan mı, şarj cihazı uyumluluğundan mı yoksa yazılımdan mı kaynaklandığını araştırması gerekebilir.

Kaynak:https://www.sammyfans.com/2026/08/12/samsung-galaxy-watch-9s-slow-charging-has-users-using-ice-and-fans/

• Akıllı saatler içinde en kötü seri Galaxy Watch. Paranızı çöpe atmayın.

Galaxy Watch 6 sahibiyim, tam anlamıyla çöp. Bildirim geldiğinde bile kasar, menüde 1-2 gezinince saat çok sıcak diye uyarı verip korumaya alır (uygulamalar zaten kullanılamıyor bile hem yavaşlıktan hem ısınmadan). Şarjı zaten akşama atarsa şükür ediyorum.

Sözde whatsapp, youtube music, bankacılık uygulamaları vs. yüklenebiliyor ama kullanamıyorsunuz ki.. Youtube Music bile kasılmaktan açılmıyor. Açılsa bile 10 saniye sonra saat yine ısınma uyarısı veriyor.

Huawei Watch GT de kullanıyorum (2020 yılından beri aktif şekilde hem de). Aralarında 5 nesil fark olmasına rağmen kalite olarak uçurum var. 1 gün bile tıkanmadı, şarjı hala 10 gün civarı gidiyor ve işini eksiksiz şekilde yapıyor.

• Sirchade kullanıcısına yanıt
    Evet 6 serisine kadar çok iyi olmadığını söyleyebilirim. Ama istersen 7 ve sonrasını denemeden genelleme yapma. Active 2'den bu yana her seriyi kullandığım için net söyleyebilirim. 7 serisi ile birlikte Galaxy Watch saatler performans açısından gayet verimli. Pil hususu modelden modele değişebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Samsung telefon konusunda fena değil saat konusunda berbat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vortex3399 -- 13 Ağustos 2026; 11:32:57 >

huawei son zamanlarda birinciliğe oynuyor yalnız.

ben apple watch ultra 2 kullanıyorum seviyorum tek sıkıntısı şarj olayı.

Daha Fazla Göster
  • Samsung saatlere "Yeteneksiz" diyemem ama "bilerek sakat bırakılmış cihazlar" diyebilirim.

Ben 6 farklı Samsung saat kullandım. Her seride mutlaka sorun vardır. En son Watch7 kullandım. O saatte titreşim motoru yok mesela... İp atlıyorum. Ulan setimin bittiğini anlamıyorum. İlk defa böyle bir saçmalık yaşadım.

Ve en kötüsü Samsung Health akıllı saat yazılımları arasında NET EN KÖTÜSÜ. Hastaneye gitsen sana takacakları ilk sensör nabız ve SPO2 sensörü. Samsung efendi SPO2'yi otomatik ölçmüyor. Uyurken ya da manuel ölçeceksin.

Yani nefesin daralacak. Kanımda oksijen var mı acaba diye MANUEL oksimetre ölçeceksin...

"Uyumak" demişken... Bugün en dandik çinli marka saat alın şekelerme/nap algılar. Samsung efendinin saati gün içinde uyuduğunu anlamıyor. "Kalk hareket et" diyor.

Samsung'un saçmalıklarından o kadar sıkıldım ki gittim Fit 5 Pro aldım. Oh be dedim. 30gr cihaz, her şeyimi OTOMATİK ölçüyor. Ben otururken anlıyor, oksijenimi ölçüyor. Her şey olması gerektiği gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FısFısss -- 13 Ağustos 2026; 17:51:53 >

• FısFısss kullanıcısına yanıt
    Tabi canım gün içindeki kestirmeleri algılamıyor yersen! Benim Active 2, GWC4, GWC6, GWU hepsi algılıyordu. Bu da bir örnek. Bunun bir sürü örneği var bende. Gün içinde uyuduğumda uykumu algılamadığı ve ayağa kalk yürü diye uyarı verdiği hiç olmadı. Konuşmak bedava nasılsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erditepe -- 13 Ağustos 2026; 20:23:43 >

• erditepe kullanıcısına yanıt
    Enerji skoru etkileniyor mu?

• FısFısss kullanıcısına yanıt
    Uyku puanıma bu uykuda +1 yazdı enerjime yazmadı. Akşam üstüydü uykum. Öğlen kestirdiğimde enerji skoruma ekleme yaptığı da olmuştu.

2. şarj 1.5 gün gidiyor antrenman olcumleri falan ben pek kullanmıyorum nabiz muzik degistirme arama bildirim icin bide nfc yok kandaki oksijenmiş uyku skoru falan işim olmuyor bu kadar detayli ölçüm istemiyorum çok dikkat dağıtıyor huwaie daha iyi ama kalkipta ekosistemden çıkasım gelmiyor sırf bu yüzden temel şeyleri ölçen şarji uzun giden ve güneş paneli ile şarj olabilen sağlam tek eksigi muzik ve arama degişme gpr h1000 almayi düşünüyorum

• Watch klasik kullanıyorum, banka ödemelerinde hiç sorun yaratmadı hem akbank, hemde işbankası. Ancak donma ve kasma 3.sene de yapmaya başladı. Batarya maalesef berbat.

watch6 classic 47mm astro edition sahibiyim. Su anda bile aktif 2 gün şarjım gitmekte saglık takipleri gibi şeyler acık.

Menüde kasmasına hiç denk gelmedim. Bugune kadar hiç saat sıcak uyarısı almadım.
    Uygulamaları aktif kullanıyor hatta canım sıkılınca yatakta oyun oynayıp yatıyorum.

youtube music durdur /değiştir gibi modları sorunsuz calısıyor.

Siz huawei iyi diyeceğim diye watch 6 da gorunmeyen seyleri yazmıssınız.

Ben ısınma uyarısı almadım ve fabrikada ortamlarım sıcak birisiyim.

Kapalı kutu yazılım gayet normal huawei de stabil kalması

• fukarakoala kullanıcısına yanıt

Aynı saati kullanıyorum.2 gün şarjı gidiyor meselesi çok can sıkıcı çoğu zaman her gün şarja koyduğum oluyor.Ayrıca 2 gün bile olsa çok kötü Huawei'nin kaç gün gittiğinden haberiniz vardır.

Menüde kasmaya denk gelmedim kısmına güldüm.Sıcaklık uyarısı ben de almadım.Fiyatına göre idare eder bir saat.Daha doğrusu klasik saat seven birisi olarak o görünümde olması cezbedici.Ancak batarya ve kasma sorunu var.Yok diyen aynı saati kullanmıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sucre maricruz huawei saatler akıllı band olarak geçmektedir. Akıllı saat olarak geçen ürünlerde nedense şarj süreleri böyle huawei ve xiaomi saatlerini çokca tavsiye ile aldırdım 14 günden aşağı şarjları gitmiyor. Ama samsungda olan çoğu özellik yok watch 6 dan sonra android yapısı gibi bir işletim sistemi kullanıyor. Ben tizendende memnunum idim.

Ben arka planda program acık bırakmam saaatimi şarjını bititrir şarj ederim. Saatte acık program olmadan kullanınca bir sorun gerçekten yaşamadım.

Sıcaklık uyarısını adana , mersinde yazın bulundum hatta hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti o anlarda bile yaşamadım.

Astro olmasından dolayı kullanımdayım. Daha farklı güzel bir versiyon gelmedi. Bu saat pili dayanmayınca garminin en güncel saati neyse onu alacagım. Samsung ekosisteminde olmamdan dolayı duruyordum ama çok geride kaldı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.