Şimdi Ara

Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hukuk düşünüyorum , hukuk hakkında bilgisi olan varsa , okuması nasıl , piyasası nasıl şuan , zormu vb. , veya ne önerirsiniz tmde başka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum bence bir hukukçu ile konuşsan daha iyi biz gençler anlamayız gerçekten.
    Tek diyebileceğim tm nin gözbebegi dalagı cigeri hukuk

• 1. Dersler çok zor tuğla gibi kitaplarla uğraşıyoruz.

2. Bitirince 2000 lira da kazanabilirsin 50.000 lira da, kendini geliştirmene bağlı.

Aha sana verilecek en klişe cevaplar bunlar :)

&amp;amp;amp;#39;&amp;amp;amp;#39;Akıllılar hep kuşku içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir.&amp;amp;amp;#39;&amp;amp;amp;#39; B. Russell
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnefe2015

1. Dersler çok zor tuğla gibi kitaplarla uğraşıyoruz.

2. Bitirince 2000 lira da kazanabilirsin 50.000 lira da, kendini geliştirmene bağlı.

Aha sana verilecek en klişe cevaplar bunlar :)

😀 Tşkler bilgi için , peki eski aklım olsaydı bunu okurdum/ okusaydım keşke dediğiniz bölüm varmı

• Upp güncel

• Güncell

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akdeniz Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Meslek lisesinde okudum, adliyede bir mahkemede staj yaptım ve yüzlerce avukat gördüm 1 sene boyunca, belki 40 50 tanesiyle 5-6dk muhabbet etme imkanım olmuştur. Dışarıdan baktığın zaman havalı, güzel bir meslek gibi duruyor. Bir duruşmadan çıkıp ötekine yetişmek için koşuşturuyorsun v.s. Ama meslekten tatmin olmayan genç avukat, stajyer avukat sayısı çok fazla. Mesela Ankara hukukta 4. sınıfta okuyan birisi ile konuşma imkanım oldu. Sınavda ilk 800 ya da 900deymiş. Fotokopi sırasında sohbet ederken avukatlığın çok kötü bir meslek olduğunu kendisinin avukatlık haricindeki meslekleri deneyeceğini hiçbiri olmazsa avukat olacağını söyledi. Gene aynı şekilde başka görüştüğüm bir avukat bana stajın bittiği zaman burada katip olarak devam etme imkanın nedir diye sordu. Üniversiteyi boşver liseyi bitirir bitirmez devlete kapağı at tarzında tavsiye verenler oldu. Yeni avukatların çoğu üniversite bittikten sonra bir boşluğa, hayal kırıklığına düşebiliyorlar.

Aynı şekilde brnefe nin dediği gibi gelir dağılımının çok dengesiz olduğunu gözlemlemek çok zor değil. 300bin tllik araba ile geleni de gördüm 10tl posta masrafını düşüneni de. Nasıl Türkiye'nin zengini çok zengin fakiri çok fakirse avukatlarda öyle. Pastanın bir kısmını birileri yiyor çoğu kişiye ise kırıntılar kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

Meslek lisesinde okudum, adliyede bir mahkemede staj yaptım ve yüzlerce avukat gördüm 1 sene boyunca, belki 40 50 tanesiyle 5-6dk muhabbet etme imkanım olmuştur. Dışarıdan baktığın zaman havalı, güzel bir meslek gibi duruyor. Bir duruşmadan çıkıp ötekine yetişmek için koşuşturuyorsun v.s. Ama meslekten tatmin olmayan genç avukat, stajyer avukat sayısı çok fazla. Mesela Ankara hukukta 4. sınıfta okuyan birisi ile konuşma imkanım oldu. Sınavda ilk 800 ya da 900deymiş. Fotokopi sırasında sohbet ederken avukatlığın çok kötü bir meslek olduğunu kendisinin avukatlık haricindeki meslekleri deneyeceğini hiçbiri olmazsa avukat olacağını söyledi. Gene aynı şekilde başka görüştüğüm bir avukat bana stajın bittiği zaman burada katip olarak devam etme imkanın nedir diye sordu. Üniversiteyi boşver liseyi bitirir bitirmez devlete kapağı at tarzında tavsiye verenler oldu. Yeni avukatların çoğu üniversite bittikten sonra bir boşluğa, hayal kırıklığına düşebiliyorlar.

Aynı şekilde brnefe nin dediği gibi gelir dağılımının çok dengesiz olduğunu gözlemlemek çok zor değil. 300bin tllik araba ile geleni de gördüm 10tl posta masrafını düşüneni de. Nasıl Türkiye'nin zengini çok zengin fakiri çok fakirse avukatlarda öyle. Pastanın bir kısmını birileri yiyor çoğu kişiye ise kırıntılar kalıyor.

Anladım çok teşekkürler, peki önerebilecek ne var tm de

• Vede hangi üni

• Ne önereceğimi inan bilmiyorum bu sene bir şey yazmayıp mezuna kalacağım büyük ihtimalle. Seneye iyi bir sıralama yaparsam bende sonumun ne olacağını bilmeden hukuk yazabilirim belli olmaz. Yani sırf benim yorumum yüzünden hukuk yazmaktan vazgeçme. Herkesin kaderi farklıdır. Belki sen avukatlık ruhsatını alır almaz önüne gelen bir dava ile hayatını değiştireceksin. Böyle bir ihtimalde var. Hatta serbest avukatlar için bir söz vardır, cebinde piyango biletiyle dolaşıyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: nad16

Arkadaşlar hukuk düşünüyorum , hukuk hakkında bilgisi olan varsa , okuması nasıl , piyasası nasıl şuan , zormu vb. , veya ne önerirsiniz tmde başka

kardeşim 3. sınıfa geçtim. dersler zor. geleceği de olmayan bir alan. şöyle söyleyeyim. geçtiğimiz 5 yılda avukat sayısı %50 arttı. önümüzdeki 5 yılda da %60 artacak. bir meslek grubundaki kişi sayısı 5 yıl içerisinde bu kadar artarsa arz talebe göre çok olur ve piyasa fiyatı düşer(yani ileride asgari ücretle çalışacak avukat ordusu olabilir.
    tabi her hukuk okuyan avukat olmuyor. bunun hakimi, savcısı, akademisyeni, bakanlıklarda uzmanı vs. var ama çoğunluk avukat oluyor.(hakimlik %95 torpile bağlı artık. normal bir torpil de değil sağlam torpil olacak).

tek cümleyle özetleyecek olursak geleceği yok hukukun. adaleti temin etme amacın varsa boşuna hukuku seçme. çünkü ülkede hukukun bağımsızlığı yok.
    tm de pdr yi öneririm. dilin varsa uluslararası ilişkileri öneririm.

başka sorun varsa alıntılayabilirsin

• Gene millet hukuk u sadece avukatlik sanmis yav kardesim avukat olma zaten git hakim ol savci ol hakim ol en az 6 kagit la ise basla ne surunecen avukat olup

Orijinalden alıntı: Tmci dayi

Gene millet hukuk u sadece avukatlik sanmis yav kardesim avukat olma zaten git hakim ol savci ol hakim ol en az 6 kagit la ise basla ne surunecen avukat olup

Avukat olup sürünecen mi?Asıl sürünen hakim savcılar.Birde istemediği bir yere tayini çıktı mı amanın aman.Küçük ilçlere illere düşen savcı hakimler çok zorluk çekiyor.Her şeyi geçtim zaten hakimlik savcılık çok zor olunuyor torpilin babası var.Öyle ben de avukat olmam gider hakim savcı olurum diye bir durum pek söz konusu değil yani.

Orijinalden alıntı: erzard

quote:

Orijinalden alıntı: nad16

Arkadaşlar hukuk düşünüyorum , hukuk hakkında bilgisi olan varsa , okuması nasıl , piyasası nasıl şuan , zormu vb. , veya ne önerirsiniz tmde başka

kardeşim 3. sınıfa geçtim. dersler zor. geleceği de olmayan bir alan. şöyle söyleyeyim. geçtiğimiz 5 yılda avukat sayısı %50 arttı. önümüzdeki 5 yılda da %60 artacak. bir meslek grubundaki kişi sayısı 5 yıl içerisinde bu kadar artarsa arz talebe göre çok olur ve piyasa fiyatı düşer(yani ileride asgari ücretle çalışacak avukat ordusu olabilir.
    tabi her hukuk okuyan avukat olmuyor. bunun hakimi, savcısı, akademisyeni, bakanlıklarda uzmanı vs. var ama çoğunluk avukat oluyor.(hakimlik %95 torpile bağlı artık. normal bir torpil de değil sağlam torpil olacak).

tek cümleyle özetleyecek olursak geleceği yok hukukun. adaleti temin etme amacın varsa boşuna hukuku seçme. çünkü ülkede hukukun bağımsızlığı yok.
    tm de pdr yi öneririm. dilin varsa uluslararası ilişkileri öneririm.

başka sorun varsa alıntılayabilirsin

Bilgi için çok teşekkür ederim , bi iki sorum var , dersler nasıl zorluğu , birde " eski aklım olsaydı ...... Giderdim " dediğiniz bölüm ne olurdu , bi sorum daha var , eğer hukuk okunacaksa nerde okunabilir , nereyi tavsiye edersiniz

• derslerin zorluğu şu şekide. bizde teorik ve pratik denilen 2 şey var. kitaplarda teorik kısım var. hocalarda bu kısmı anlatıyor. ama bu kısım çok hacimli. sadece bizim hukukumuz değil. isviçre almanya gibi bazı ülkelerin bazı kurallarından da bahsediliyor. pratik kısımda ise hukuk kuralının karşımıza gelen bir hukuki olayda nasıl uygulanacağı anlatılıyor(bu pek olmaz. sadece sınava 1 hafta kala pratik çözülür. sınavda da genelde pratik sorulur. doğru cevap yazsan bile hukuki dille yazmayınca puan alamıyorsun.) derslerin zorluğu bu 2 kısımda oluyor. hani önemli yerlerin altı çizilir ya bizde sayfanın çoğu kısmının altını çizmek gerek yani boş değil o hacimli kitaplar...

benim yabancı dilim yok bu yüzden pdr ye giderdim. çünkü bir öğretmen olsan hukuk mezununa göre daha iyi bir yaşam sürersin. hukukçuların karşısına suçlular, suçtan mağdur olanlar, diğer insanlarla problemleri olan insanlar gelir. ama pdr de öyle değil. okuldaki öğretmenini görüyorsundur..

hukukta şöyle bir şey var. puanı fazla olan yer daha iyi eğitim veriyor diye bir şey yok. lisedeki fen lisesi kalitesiyle düz lise kalitesi arasındaki fark burada yok.(bunun nedeni şu. akademisyenlik çakılı kadrodur. yani hocaların tayini çıkmıyor. başka üniversiteye müracat etmezseler o üniversiteden emekli oluyorlar. böyle olunca da çoğu hoca kendi memleketini tercih ediyor çalışmak için.) burada diğer imkanlar göz önüne alınmalı. yani hukukla ilgili konferans, söyleşi gibi şeyler nerede daha fazla oluyor? kampüs yaşamı nerede daha iyi vs. bunun araştırmasını sen yap. benim böyle bir tercihim olmadı memleketimdeki üniversiteyi tercih ettim. ama duyduğum kadarıyla uludağ üniversitesini önermem. fakülte köy gibi bir yerdeymiş. batıdaki üniversiteleri araştırmanı öneririm.

• Tmci dayi kullanıcısına yanıt
    önüne geleni hakim savcı yapıyolar zaten.

Orijinalden alıntı: Tmci dayi

Gene millet hukuk u sadece avukatlik sanmis yav kardesim avukat olma zaten git hakim ol savci ol hakim ol en az 6 kagit la ise basla ne surunecen avukat olup

avukat olma git hakım savcı ol. oradan yargıtay anayasa mahkemesi yardırır gideriz kanka demi.

Orijinalden alıntı: erzard

derslerin zorluğu şu şekide. bizde teorik ve pratik denilen 2 şey var. kitaplarda teorik kısım var. hocalarda bu kısmı anlatıyor. ama bu kısım çok hacimli. sadece bizim hukukumuz değil. isviçre almanya gibi bazı ülkelerin bazı kurallarından da bahsediliyor. pratik kısımda ise hukuk kuralının karşımıza gelen bir hukuki olayda nasıl uygulanacağı anlatılıyor(bu pek olmaz. sadece sınava 1 hafta kala pratik çözülür. sınavda da genelde pratik sorulur. doğru cevap yazsan bile hukuki dille yazmayınca puan alamıyorsun.) derslerin zorluğu bu 2 kısımda oluyor. hani önemli yerlerin altı çizilir ya bizde sayfanın çoğu kısmının altını çizmek gerek yani boş değil o hacimli kitaplar...

benim yabancı dilim yok bu yüzden pdr ye giderdim. çünkü bir öğretmen olsan hukuk mezununa göre daha iyi bir yaşam sürersin. hukukçuların karşısına suçlular, suçtan mağdur olanlar, diğer insanlarla problemleri olan insanlar gelir. ama pdr de öyle değil. okuldaki öğretmenini görüyorsundur..

hukukta şöyle bir şey var. puanı fazla olan yer daha iyi eğitim veriyor diye bir şey yok. lisedeki fen lisesi kalitesiyle düz lise kalitesi arasındaki fark burada yok.(bunun nedeni şu. akademisyenlik çakılı kadrodur. yani hocaların tayini çıkmıyor. başka üniversiteye müracat etmezseler o üniversiteden emekli oluyorlar. böyle olunca da çoğu hoca kendi memleketini tercih ediyor çalışmak için.) burada diğer imkanlar göz önüne alınmalı. yani hukukla ilgili konferans, söyleşi gibi şeyler nerede daha fazla oluyor? kampüs yaşamı nerede daha iyi vs. bunun araştırmasını sen yap. benim böyle bir tercihim olmadı memleketimdeki üniversiteyi tercih ettim. ama duyduğum kadarıyla uludağ üniversitesini önermem. fakülte köy gibi bir yerdeymiş. batıdaki üniversiteleri araştırmanı öneririm.

Eyv çok saol fikirler için , hangi ünide okuyordunuz siz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.