Şimdi Ara

Huawei P9 Lite Ana Konu ve Kullanıcıları (Android 7.0 Nougat B380 yayınlandı) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.494
Cevap
37
Favori
211.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Snnrvp S kullanıcısına yanıt
    tamam hocam teşekkür ederim
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Yok hocam karistirmadim.

    P9 lite tek sim var bende. Alirkende oyleydi. Delta garantili vodafone cihaziydi.

    İlk basta rootladim

    Oem dosyasini degistirdim vns31 dual sim olarak b132 versiyonu

    Sonra b132 romunu yukledim avrupa olmasi icin sonra reset attim cift sim calisiyor.



    Avrupa romu ben kendim istedigimden yukledim. Suan cihaz avrupa guncellemesini aliyor. Butun bunlari xda daki konulari okuyarak yaptim. Siralamayi karistirmis olabilirim ama ilk root atiyoruz oem dosyasini degistirmek icin.



    Cift simi de microsd olan yuvaya yanlamasina takiyorsunuz. İki yuvayida denedim telefon cift sim destekliyor 😊👍
  • Tek eksi olarak telefonun 3 saatte sarj olmasi sayilabilir baska eksi yok hocam orta sinif telefona gore. Xda daki konulari okudum ancak bazi kisiler kernel ile dahi hizlandiramayacagini belirtmis. Alirken ona gore alin 1.08 amper ile sarj oluyor. 3000mah batarya yani yaklasik 3 saat.

    (2 saat 47 dk tam olarak)



    Bunun disinda sahane telefon. Alacaksaniz hw turkiye garantili alin. Problem olursa bile destekte sikinti yapmazlar 👍
  • www2 kullanıcısına yanıt
    Peki imei nasil oluyor? Beticede tek imei ile kayıtlı olarak aldik bu cihazlari
  • P8 ve p9lite arasında tartışma dönmüş. p8lite daha donanımsal olsa da p9lite daha güncel bir model ve android nougat'ı kesin olarak alıyor bu yüzden bu p9 lite'ı bir adım öne geçiriyor. ki parmak izi vazgeçilmez bir özellik kullanan kişiye göre. ama p8'in de metal kasa olması önemli bir üstünlük. metal kasadan sonra plastik kasa da kimseyi memnun etmez bence. yani P8 mı daha iyi seçim olur p9 lite mı kesin bir sonuç yok bence.
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    IMEI sıkıntı değil çalışıyor iki simde
  • P8 sadece tasarım ve Kamera konusunda iyi ama her türlü P9 lite daha iyi
  • www2 kullanıcısına yanıt
    Cihazin garantisi bitince de rootlamayi düşünüyorum da orjinal rom uzerinde islemci cekierdeklerini kapatmam mumkun mu p8 de 2.02 ghz 4 cekirdek ve 1.50 4 cekirdek cekirdek hepsi de calisiyor bunlarin 2.0 olanlarin hepsini kapatmak istiyorum zaten telefonu zorlayacak da bir sey yapmadigim icin 4 cekirdek de yeter bunu sizce yapabilir miyim?
  • www2 kullanıcısına yanıt
    Hocam xda forumundaki yönergeleri izleyip ki roorladiniz. Yani once bootloader kilidini mi açtınız.?
  • Snnrvp S kullanıcısına yanıt
    Bootloader kilidini aç sonra twrp kurup süpersu.zip flashla
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    P8 için kernel yazılması lazım ama root attıktan sonra bir CPU kontrol uygulaması ile kısa bilirsin
  • arkadaslar telefon alınırmı tavsıye edermısınız
  • Hocam teşekkür ederim, twrp ve supersu işlerinden anlarım ama daha önce bootloader kilidini hiç açmadım. Basit midir, root işleriyle haşır neşir olan biri rahatlıkla yapabilir mi hocam?
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Huawei P9 Lite Ana Konu ve Kullanıcıları (Android 7.0 Nougat B380 yayınlandı)



    Bu sekilde oluyor hocam. Sanirim tek imei cift sim. Ancam bir problem yok. 2. Simden sadece edge baglanti ve arama yapiliyor. 3g 4.5g baglanti tek simden saglaniyor.



    İlk once bootloader acip rootluyorsunuz. (Merak etmeyin stock rom kurulunca root silinecek ve bootloder kapanacak ve kirmizi guvenlik yazisi silinecek yani garantilik bir problem olmaz. Garantiye vereceginiz zaman tekrar tek sime dondurup verirsiniz olmadi)

    Rootladiktan sonra oem dosyasini degistiriyorsunuz. Sonra b132 ydi sanirim. O romu kurdum ve daha sonra otadan guncelledi suanda b160 var. Yani otadan guncelleme yapiliyor. Ve bolge c432.

    Oem dosyasini degistirmeden rom flashlarsaniz bolge c900 oluyor.(sanirim bu genel bir bolge generic sanirim)



    Kisaca

    1-unlock bootloader yapin root atin

    2-oem dosyasini degistirin (c432 bolge dual sim)

    3-Vns-l31c432b130 romunu indirin. Zip icinden cikan dosyalari sd kart icinde dload klasorune atin.

    4-telefonu kapatip ses kisma + ses acma + power tusuna basarak acin rom yuklenecektir.

    5-cift sim kart halen gelmezse ayarlardan telefonu resetleyin



    Bu islemleri yapmayi bilmiyorsaniz tavsiye etmem. Telefona hasar verebilirsiniz.



    VNS, L31: 3 gb ramli telefonlar icin L21 olan 2gb ramli olanlar icindir. C432 avrupa bolge kodu

    Oem linki

    XDA Developers
    [DEV][Discontinued] - VNS-L21/22/23/31 [EU] Toolkit [0.0.0.12] All-in-One
    https://forum.xda-developers.com/huawei-p9lite/development/europe-vns-l31-toolkit-bootloader-t3432873



    Cekirdek kapatma dediginiz olayi kernel flashlayarak halledebilirsiniz hocam ancak custom kernel ciktimi bilmiyorum. Xda da bakmak lazim. Userinterface destekli kernel cikarsa her turlu ayarlamayi yapabilirsiniz. Yada kernel derlemeyi biliyorsaniz kaynak kodlarini arayip bulabilirsiniz 😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi www2 -- 4 Ocak 2017; 0:59:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsbs1995

    arkadaslar telefon alınırmı tavsıye edermısınız

    Cok sık bir cihaz. Akilli ozellikleri de var. Mesela, Arkadaki parmak izi okuyucusu mouse pad vari çalışıyor. Parmak izi okuyucusunda Parmaginizi asagi cektiginizde bildirim ekrani asagi iniyor, yukari kaydirdiginizda yukari kayıyor.



    Hafif, dokunmatik hassasiyeti guzel, android 7 alacagina dair ciddi söylentiler var. Ekrani hos. Fiyatina göre Ben beğendim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsoldier


    quote:

    Orijinalden alıntı: gsbs1995

    arkadaslar telefon alınırmı tavsıye edermısınız

    Cok sık bir cihaz. Akilli ozellikleri de var. Mesela, Arkadaki parmak izi okuyucusu mouse pad vari çalışıyor. Parmak izi okuyucusunda Parmaginizi asagi cektiginizde bildirim ekrani asagi iniyor, yukari kaydirdiginizda yukari kayıyor.



    Hafif, dokunmatik hassasiyeti guzel, android 7 alacagina dair ciddi söylentiler var. Ekrani hos. Fiyatina göre Ben beğendim.





    Benim kafamda Iphone 5S almak vardı ama güncelliğini yitiren bir telefon. Kaldı ki P9 Lite'ı 1000 TL'ye bile bulabiliyoruz. Kafamdaki tek sorun, yere düşürme halinde oluşacak zararlar. 'Sağlam değil' imajı çiziyor sanki.




  • merhabalar, bu cihazla ilgili görüşlerim gayet olumlu idi ta ki 16 gb dahili hafızası dolana kadar.
    bugün hafıza kartı aldım cihaza ve yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi uygulamaları veya indirilen şeyleri hafıza kartına aktaramıyorsunuz, buna imkan tanımamış huawei yöneticileri. ayrıca varsayılan olarak sd kartı seçip yeni bir uygulama indirdiğimizde de uygulamayı telefonun hafızasına indiriyor. varsayılan olarak seçtiğimizde tek yararı fotoğraf ve videoların artık sd karta kaydedilmesi lakin orada da bir problem var; aynı videoyu hem telefona hem de sd karta kaydediyor olması. kısacası ya ben beceriksizim halledemedim ya da sorun var ve ciddi bir boyutta.

    anlamadığım bir nokta da şu; yukarıda bir arkadaş bunu dillendirmiş uygulamaların hafıza kartına taşınamadığı ve yüklenmediği noktasına kimse de bununla ilgilenmemiş. ya bu sorun sadece bizde var ya da kimse hafıza kartı takmıyor cihaza. garip
  • Kamera sesini nasıl kapatabilirim?
  • alacaa35 A kullanıcısına yanıt
    Evet 16 GBa rağmen uygulamaları tasimamiza izin vermemesi büyük bir sorun. Ancak root ile bunu yapabiliriz ki buda meşakkatli bir şey, ürünün bazı eksikleri var tabi ama kimi için çok önemli, kimi için sorun değil. Ben şu ana kadar bir problem yaşamadım. Umarım problem teşkil etmez.
  • -Chimaera kullanıcısına yanıt
    Kamerayı açın, sağdan sola çekip Deklanşör sesini kapat seçeneğini aktiflestirin hocam.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.