Şimdi Ara

★★★ Huawei P10 / P10 Plus - Ana Konu ★★★ (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.451
Cevap
62
Favori
488.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spiegen marka qualcomm 3 destekli hızlı şarj eleti aldım ama cihaz hızlı şarj olmuyor neden acaba? Blitzpower marka hızlışarj almıştım oda etmedi. Spiegen nin qc 3 destekli araç şarjı hızlı şarj yapıyor ama
  • Merhaba beyler akşam yatmadan önce wifiyi dahil kapatıp yattım.Sabah 9:22 saatte %13 şarj gitmiş normalmi fazlamı lütfen P10a göre kıyaslayınız P10 Plusa göre kıyaslamayın.
    ★★★ Huawei P10 / P10 Plus - Ana Konu ★★★

• Aşırı gitmiş telefonunu sıfırla forma at...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an benim tel %88 şarjı var şarjdan sonra geçen süre 11 saat 1 saat ekran açık kalmış..

• armegedon22 kullanıcısına yanıt
    Hocam, hangi uygulama bu kadar harcamış şarjınızı kontrol edin. Tüketim seviyesinden donanım ve yazılım bölümlerini inceleyin. Zaman zaman bazı uygulamalar tabiri caizse takılı kalıp arakada bir sürü güç harcaması yapıyor. Antutu'da bu çok oluyordu mesela ben de uygulamayı kaldırdım. Sabaha kadar şarj azalma mevzusuna gelirsek, ben wifiyi veya konumu hiç kapatmıyorum ortalama %7 (6-7 saatte) azalıyor akşamdan sabaha. Hiç şarjı azalmayan arakadaşlar nasıl kullanıyor bilemiyorum belki wireless/mobil veri ve konumu kapalı tutuyorlardır o şekilde hiç denemedim.
  • cihazda senkranizasyonu acamıyorum neden kapandı hangı uygulama kapattı bılemıyorum ama senkranizasyon çalışmıyor.aynı resımdekı gıbı sılık vazıyette.başına gelen var mı?

Google Docs
    Screenshot_20170914-150825.png
    https://drive.google.com/open?id=0B40OxpXn415GaU9zVHBpYmFJOW8

cihazı ilk çıktığı gün almıştım.o gun bugundur bu ilk sorunumu cok rahatsız ettı benı.

• tango4280 T kullanıcısına yanıt
    Şimdi sıfırladım teli ama senin dediğin değerler bana abartı geldi son şarjdan sonra 11 saat ekran açık kalmış diyorsunuz yüzde 88 şuan şarj diyorsunuz eğer öyleyse ss atabilirmisin buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

cihazda senkranizasyonu acamıyorum neden kapandı hangı uygulama kapattı bılemıyorum ama senkranizasyon çalışmıyor.aynı resımdekı gıbı sılık vazıyette.başına gelen var mı?

Google Docs
    Screenshot_20170914-150825.png
    https://drive.google.com/open?id=0B40OxpXn415GaU9zVHBpYmFJOW8

cihazı ilk çıktığı gün almıştım.o gun bugundur bu ilk sorunumu cok rahatsız ettı benı.

Güç tasarrufunu kapat hocam

• ★★★ Huawei P10 / P10 Plus - Ana Konu ★★★

Sabah 7:00 den beri 4.5 g açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tango4280 -- 14 Eylül 2017; 16:26:44 >

• tango4280 T kullanıcısına yanıt
    He buna eyvallah ben 11 saat ekran açık kaldı diye anladım herhalde ben yanlış anlamışım kusura bakma.Ben şimdi Fabrika ayarlarına döndürdüm teli bakalım 1 2 gün kullanayım kaç saat gidiyor yazıcam şarjın nasıl gittigini falan gözlemliyim.
  • Kardeşim önemli değil olabilir ben pek oyun oynamam p10 ile 6 saat 15 dakika ekran süresi 36 saat kullanımda aldım format atmadan önce benim telle 3 saat ekranı zor alıyordum artı ısınmada vardı..

• Merhabalar herkese,

Fotoğraf çekimlerinde arka planı flu yapma işlemi sadece geniş açıklık modunda mı mümkün oluyor acaba?. Geniş açıklık aktif olmadığı zaman odağı ön plana sabitleseniz dahi arka planda gözle görülür bir değişklik olmuyor.

Bir de ön kamerada bu özellik tam olarak yok herhalde, zaten tek kamera ile mümkün de değil bildiğim kadarıyla. Sanatsal flu efekti ile çözmeye çalışmışlar ama çok kullanışlı ve güzel olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan_22 -- 15 Eylül 2017; 9:58:55 >
  • arkadaşlar bu farklı donanımlarda üretim durumu nedir? ürün ilk çıktığında saçma bir şekilde iphone fiyatına çıkmıştı fiyat düşünce takibe aldım türkiye garantili 64 p10 düşünüyorum,
    oyun oynuyorum kasma ısınma var mı yok mu ? birde çekim gücü nasıl çekim gücü az olan yerde oturuyorum. oyun oynayan biri olarak sabah 8 akşam 24 arası beni götürür mü 6-7 saat ekran alabilir miyim.
  • aliexpress.com
    US $3.74 25% OFF|Cep telefonları ve Telekomünikasyon Ürünleri'ten Takılır Kılıflar'de IPaky Huawei P10 artı durumda yumuşak silikon çerçeve sert şeffaf arka telefon kılıfları için Huawei P10 artı kapak AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/iPaky-For-Huawei-P10-Case-Soft-Silicone-Frame-Hard-Transparent-Back-Cover-For-Huawei-P10-Plus/32804984812.html

bu ürünü tavsiye ederim.

• telefonun bataryası hiç 3200mah gibi hissettirmiyor bana gerçekten
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Uzunca bir süredir Huawei P10 Plus'u araştırıyorum. Bir hayli yabancı ve yerli test videosu izledim. Üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmam herhalde bu kadar çok araştırıp bilimsel değerlere göre incelememe olanak verdi. Önceki mesajlarda Plusa ilişkin konuları kendimce yanıtlamak ve kullanıcılara sorular sormak istedim. Umarım P plus alacaklara faydalı olur.

Birincisi, Öncelikle şunu söyliyeyim bu telefonun SAR değerlerine takılmayın. Binlerce lira verdiğiniz Apple dahi yüksek SAR değerlerine sahip cihazları piyasaya sürüyor. Bence 3750 mah lık bataryaya ve cihaz altyapısına göre SAR değeri normal. Zaten üç aşağı beş yukarı tüm telefonlar ortalama değerlerde..radyasyon yaymayan telefon zaten yok....gece başucumuzda telefon şarjda uyumayan varsa beri gelsin...saatlerce telde konuşuyoruz Whatz de facede takılıyoruz oyun oynuyoruz illaki her daim bu tehlike var o nedenle SAR a takılarak telefon almamazlık etmeyiniz...

İkinci Konu: Isınma Problemi...arkadaşlar ısınmayan telefon henüz üretilmedi...her telefon belirli miktarlarda ısınma yapmaktadır. İşlemcinin çalışma performansı ve ona yüklediğiniz elektronik komutlar zamanla işlemcinin döngüsü sebebiyle ısı yayılımı yaratacaktır. Kısacası ısınmayan telefon yoktur...ürettiği ısıyı kullanıcısına yansıtmayan hissettirmeyen telefon vardır. Isıyı hissettirmeme olayı telefon kasa yapısı veya kullanılan izolasyon tekniğiyle ilgilidir. Keşke Huawei 3 bin küsür lire istediği bu telefona ısı borusu koysaydı..rakipleri gibi kasa iç malzemesine ısıyı izole eden veya akımsal yöntemle ısıyı dışa atabilen sistemler geliştirseydi. Telefonu büyük bir teknoloji mağazasında detaylı inceledim. Özellikle video çekimi esnasında üst kısım adeta alev gibi yandı. Telefonun güncellemeleri yapılmamış olduğu için bu sorun oluşmuş olabilir. Ancak kamera ve oyun dışında çok bi ısınma gözlemlemedim. Huawei bu ısınma sorununu güncelleme veya yazılımla çözecek diyorlar. Ancak kanaatim şu şekilde mekanik ve fiziksel olarak donanımsal altyapı kurulmadığı için, Kirin işlemci kanımca aşırı güçlü olmadığı ve rakiplerine göre bir adım geride kaldığı için ve dahada önemlisi bu telefonun kasası metal olduğu için illaki ısınacaktır. Isınmayı en alt seviyeye indirecek bir yazılım veya güncelleme olduğu taktirde sorun çözülecektir. Isınma rahatsız etmeyecek düzeye bu şekilde indirilebilir. Arka planda güç harcayan uygulamalar kapatılırsa bir nebze faydalı olacaktır. Isınmayı minimize etmesi için şirkete mesaj atmak ve tüketici uyarısı ile soruna çözüm bulmak en mantıklısıdır.

Üçüncü konu Batarya performansıdır. Yabancı sitelerde bu telefona ait çok az miktarda batarya testi bulabildim. Mevcut olanlarda biri hariç çok inandırıcı gelmediği için dikkate almadım. 370 mahlık bataryanın yoğun kullanımda dahi 1 günü çıkaracağını tahmin ediyorum. 2 k ekran olması ve ekranın p10 a göre biraz daha buyuk olması ile 6gb ram bütünleşince bu bataryadan aşırı bir mucize beklememek gerekiyor. Mucizeden kastım şu: arkadaşlar android kullanıp akşama kadar telefonu elden düşürmeyecek nette oyunda takılacak ve şarjın 3-5 gün gitmesini bekleyecekseniz hayalden öteye gidemezsiniz. Telefon üreticileri batarya satmak veya bataryası eskiyen telefonu tüketici değiştirsin diye aşırı güçlü bataryalar kullanmamaktadır. Açıkcası çoğu firma bizlerin ortalama 4 yılda bir telefon değiştirmesini arzulamaktadır. 5000mah lık Asus un Zenfone Zoom S i var şarjı 2-3 gün gidiyor diyorlar ancak ondada kronik beyaz ekrak sorunu olduğu keşfedildi Endonezyalı kullanıcılar isyanda...yoksa yeni modeller nası satılacak ? sizede mantıklı gelmiyormu? ve dikkat edin her istediğiniz özelliğin tamamı tek bir telefonda toplanmamış..her telefonun illaki bir eksik yönü oluyor..mükemmele yakın telefonun ise fiyatı el yaktığı için en iyi telefon bütcene en uygun landır mantığını izleyiniz....

Dördüncü konu Sağlamlık, Servis ve Kurumsallık: arkadaşlar dikkat ederseniz son zamanlarda piyasaya çıkan telefonların büyük bölümü cam kasalı veya cam benzeri bir malzeme kullanılmış düşmelere karşı narin kasalı telefonlar....P 10 plus Apple vari bir yöntemle bize Metal kasa sunuyor. Metal kasa demek güven demek...telefonum düşerse arka kasası kırılırmı derdi yok...ayrıca son çıkan Samsunglarda hem arka kasa cam hemde yanlar camlı kavisli...yani yere özelliklede sert zemine düştüğü an kırılmaması çatlamamsı neredeyse imkansız.. S8 testi yapan bir yabancı bir kullanıcı dahi testi yapamadan düşürmüş...alt köşe kırık şekilde inceleme videosu yayınlamış...yahu telefon bu vebiz Türk milleyizi zart zurt düşürüyoruz..Allah aşkına telefonu hiç düşürmeyen varmı içinizde??? P10 plusun metal ve renk seçeneği sunan kasası bence her daim bir adım önde...ayrıca cam kasalı tel alınca kırılmasın diye kalın bir kılıf da almak zorundasın..sonra o teli kolaysa sığdır cebe kocaman ...Bununla birlikte Huawei en sık güncelleme yapan kullanıcısını bundan mahrum etmeyen kurumsal bir firma...ayrıca tel bozulduğunda teknik servis hizmetleri çok iyi... Şimdi gidip ithalatçı garantili Ali amcanın sattığı telefonu almakla Huaweinin kurumsal bünyesindeki yerden almanın farkı çok....1 yıl sonra arıza çıktığında Ali-Veli seni tanımaz ..açıkçası benithalat garantili ürünleri garantili saymıyorum bunun yerine vicdana dayalı garantimsili şansa bağlı telefon olarak değerlendiriyorum.... İthalatçı firma çok güvenilir değilse..kurumsal değilse ithalatçı garantili telefon bence her daim risktir. Ancak arada atıyorum 700 -800 lira fark vardır. o zaman o farkı distirbütor garatili cihaza vermektense ucuza ithalatcıdan alırım cebime kalan parayıda ilerde tamir işi olursa kullanırım derseniz o ayrı mevzu...

Beşinci konu Kamera performansı ...bu konuya bence hiç değinmeme gerek yok..eşim amatör fotoğrafcı teshir ürünün kamerasını ona test ettirdim... bir telefona göre mükemmel otesi dedi Note 8 in performansının 1 yada 2 tık altında olduğunu keşfettik..Leica lensler sayesinde arkayı bulanıklaştırma hızı,zoom ve renk kalitesi tartışılmaz. Kamera ve parmak izi okuyucusu üzerine çok yorum yapıldığı için uzatmayacağım..her ikisini de test ettim telefon sanıldığından çok daha hızlı ve akıcı...

Özetle tespit ettiğim olumsuz özellikler: 1-Yüksek fahiş fiyatı, 2- Tek elde kullanmak çok zor nerdeyse imkansız gibi standart bir avuca pek sığmıyor köselere kolay erişemiyorsunuz..ancak eli ve parmakları standardın üzerindekiler için bu konu önemsiz...3- Isınma sorunu..çok zorlanınca ısınma yaptığı bir gerçek ancak güncellemeyle tam çözülmese de azaltılabilir. Iısınıyor diye bu telefonu almamazlık edenler olabilir saygı duyarım..ancak ısınmayan telefon henüz icat edilmedi. 4_Bataya performansını ben daha iyi olmasını beklerdim ancak 100 üzerinden 70 verdim batarya performansına ..çok zorlanınca hızlı şarj yiyip bitmeye yakın 3310 moduna geçiyor. 3750mah lık bir batarya daha güçl bir performans ortaya koyabilirdi...5) ekran büyük olduğu için özellkle erkekler için söylüyorum kot pantolon cebinize koyduğunuzda hareket kabiliyetinizi etkileyebilir ancak bu her telefonda oluyor. 6) Suya dayanklılık yok.. ya 3 bin vereceksiniz yıl 2017 hala suya dayanıklı olmayacak..IPX3 sertifikasyonu tırt bişeydir arkadaşlar ne demek biliomusunuz:arkadaş bu tel suya dayanıklı deil ama bi kaç damla sıçrarsa bişi olmaz hafif çiseli yağmurda 3-5 dakka kalsa çok etkilenmez ama genede suya maruz bırakmayın demek. IPX3 e rağömen bir test videosunda musluk suyunun altnda bir süre kaldı cihaz ve bişey olmadığını gördum ama tatmin etmedi çunku belki yarım saat sonra olumsuz etkileri farkedilir..adam 2 dk sonra kesti videoyu.ancak başka videoda su dolu kavanozda bir süre kaldıktan sonra telefon sizlere ömür..anlıcanız suya dayanıklılık yok.

Bunca kişisel yorumdan sonra kullanıcılara sorularım olacak. Kişisel değerlendirmelerim için fikirlerini ve yorumlarınızı bekliyorum..katılan olur katılmayan olur saygım sonsuz.

Soru 1: Arkadaşlar batarya performansı sizce nasıl? Az batarya yemesi için ne tür önlemler veya ayarlar uyguluyorsunuz?

Soru 2: Ekran çözünürlüğünü düşüren bir ayar bulamadım. Isınma ve batarya düşmesi ekran çözünürlüğünü düşürmekle bir miktar çözülebilir..yeni sürümde bole bir ayar varmı?

Soru 3. Kullanma süresi uzadıkça telefonda yavaşlama oluyor mu? Uzun süre nette gezintilerde takılma yapıyor mu ? Yeni güncellemeden kimse memnun kalmadığını faceden oyundan otomatik attığını söylüyor.

Soru 4. Ekrana takılı gelen koruma camı güvenlimi? yani düştümmü korurmu yoksa daha güvenli tavsiyeleriniz nedir?

Soru 5. Malum Samsunglarda kılıfsız kullanınca telefonun yan kısımlarındaki kaplama aşınıyor. Bu aşınma telefonu cebimize koya çıkara oluşan sürtünmeden kaynaklı ve samsungun kalitesiz kaplama kullanmasından kaynaklı...Bu cihazı kılıfsız kullansak yada ince şeffaf kılıf aşınma -boya aşınması solması olur mu ? Yan melzeme ve bütünel olarak malzeme kalitesini kullanıma göre nasıl buldunuz?

Sor 6. Klasik soru ısınma halen devam ediyormu_? Bu telefon sizce alınırmı tavsiye ediyormusunuz?

Okudunuz için teşekkürler :) :)

• Hocam yaklaşık bir haftadır p10 kullanıyorum yazdığınız yazı çok ayrıntılı olmuş emeğinize sağlık.. Daha önce sony xperia z3 compact kullanıyordum düşe düşe emekli oldu zavallı.. Bu telefona gelince kamera batarya parmak izi performansları çok iyi telefonda az bir ısınma var ama rahatsız edecek seviyede değil işlemciyle alakalı... Telefonu güncelledim uygulamadan atma bende de oldu en çok can sıkan konu bu onun dışında kullanıp göreceğiz..

• P10 cihazımla çektiğim videolar hep bulanık oluyor, odaklanma sorunu yaşıyor sanırım cihaz, benden başka benzer sorunu yaşayan var mı acaba?

• tweaker001 T kullanıcısına yanıt
    çok mu kötü batarya
  • polorium_shop P kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 3200 lük bir pil kullanmama ragmen pil performansını çok fazla beğenmiyorum biliyorum bunu etkileyen işlemcisi, nm değeri vs vs sizin daha az pil kullanımı için ne gibi önlemler aldıgınızı öğrenmek istiyorum yada p10 pil tasarufu için yapmamız gerekenleri paylaşan bir sayfa varmı ben araştırdım bulamadım.

Arkadaşımızın soruları için ise şunu söyliycem P10 kullanıyorum plus değil batarya performansını çok fazla begenmiyorum 3200 mah yazmasına ragmen o 3200 ü hissedemiyorum.Kendimce aldıgım önlemler ise pil kısmından ekran kapalıyken açılan uygulamaları kapatmak güncellenmesini istediğim whatsapp facebook ve instagram gibi toplam 4 uygulama hariç diğerlerini kapatıyorum.Gereksiz gps kullanan uygulamaların gps izinlerini iptal etmekten öteye gidemiyor önlemlerim.Birde ekranı ne fazla ne yüksek görebilecegim düzeyde tutuyorum.Ama yinede pil performansı beni tatmin etmiyor 3200 den çok 2500 mahlık bir telefon kullanıyormuş gibi hissediyorum.Pil kısmında ekran çözünürlüğünü düşüren bir ayar var.3. sorun hakkında ise şunu söylemek istiyorum wifi açık sürekli oyun oynarak en fazla kaç saat ekran alıcagımı test etmiştim yaklaşık 7 saat ekran aldım sürekli wifi ve oyunun içindeydim 5 dk bile durmadan belki 1 2 kere su içme ve tuvalet hariç.Telefonumda hiç kasma donma oyundan atma vs olmadı o 7 saat içinde.Ama telefonu sanırım 2 aydır kullanıyorum tam tarihi bilmiyorum ama o süre içinde toplam olarak oyun ve uygulama dahil 5 kere uygulama kapatması yaptı ben bunun sebebinin telefonla ilgili olmadıgını android sistemle ilgisi oldugunu düşünüyorum.Açıkçası 2 ayda 5 kere falan atmasını ben çok sallamadım tekrar açıp devam ettim.Donma arasıra oluyor ama oda rahatsız edicek düzeyde değil kısa süre içinde geçiyor zaten.Kullanım süresi uzadıkça yavaşlama olmuyor cayır cayır yok edip geçiyor.Uzun süre nette gezmeyle değilde benim cihazımda genelde atma ve kasma random zamanlarda oluyor mesela 7 saat oyun oynadım olmadı ama bir uygulama açıyorum 10 dk kullanıyorsam 6. dksında attı yani tamamen random bir süre ve zaman kullanımla alakası yok benim gözlemim o yüzden tamamen android işletim sisteminin stabil olmamasına yordum.Birde ben önceden saglam bir iphone fanı ve kullanıcısıydım ilk önce iphone 5 sonrada iphone 6 ordanda huawei p10 a geçmeme ragmen bu durumlar beni rahatsız etmedi ve ios işletim sistemi kullanmaya alışık oldugum için çok seri şekilde uygulamalar arasında gir çık kapat aç yapmama ragmen kasma donma atma olmuyor onu yapıcagı zaman tamamen random instagramda yavaş yavaş resimlere bakarken attıgına şahit oldum mesela ki instagram telefon donanımını ne kadar zorlayabilir benim görüşüm tamamen android olmasından dolayı.4. soru ise emin olmamakla birlikte gidip 30 tlye taktıracagım çakma bir kırılmaz camdan daha güvenilir bir cam oldugunun düşünüyorum en azından.Kendimce ise ultra ince kılıf kullanmak yerine ekranın yaklaşık 1mm üstünde kalabilecek bir kılıf kullanıyorum derinlik olarak düşme halinde en azından ekranın direk yere temasını engelleyecegini düşünüyorum tamamen engelleyemese bile kalan enerjiyi kırılmaz camın tutabilecegine inanıyorum inanmak istiyorum olmaz ama olursa inşallah öyle olur. :) 5. soru hakkında kullandıgım telefonları hiçbir zaman kılıfsız kullanmıyorum kendimi o kadar cesur ve zengin hisssetmiyorum.Hep kılıfla kullanıyorum ama samsungun telefonun birinde telefonun kılıf içindeki sürtünmeden dolayı yanlarının soyuldugunu duymuştum ama bu telefonda böyle birşey olucagını sanmıyorum malzeme kalitesi gayet iyi bence beni tatmin etti.
    Isınma hakkında birşey demek istemiyorum çünkü oyun oynarken genelde ısınıyo benim telefonum düşük kalitedeki oyunlarda değil ama ortanın üstü ve yüksek kalitede ve grafikteki oyunlarda oluyo daha çok.Genelde ısınır ama kılıf kullandıgım için ısı direk elime temas etmiyor çok ısındıgı zamanlar oluyor ama genelde rahatsız edici düzeyde değil yada ben rahatsız olmuyorum.Whattsapp instagram kullanırken ısınmayla karşılaşmadım.Telefonu tavsiye ederim bende alınabilecek iyi cihazlardan herşeye ragmen çok iyi bir telefon bence bu anlattıklarım benim için bir - değil ancak pilin beni tam olarak tatmin edememesi canımı sıkıyor ama bu konuda gördüm ki çok yüksek pil performansı alan arkadaşlar var onlar ne yapıyor hangi ayarları kullanıyor bende merak ediyorum.Kısacası telefonu tavsiye ediyorum ayrıca malzeme kalitesi ve tasarımınıda çok begeniyorum.Dediğim gibi daha iyi bir pil için aldıgınız yada alınabilecek önlemleri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Benden bu kadar. :) Ayrıca kamera ve parmak izi sensör performansı gerçekten çok güzel ve etkili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armegedon22 -- 16 Eylül 2017; 2:5:14 >

• 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.