Şimdi Ara

Huawei’nin mobil işletim sistemi ‘Hongmeng’ tescillendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
1
Favori
6.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika zengn olacağına çin zengn olsun eğer işletim sistemi iyi olursa huawei almayı düşünürüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux tabanlı olmasın

• Kısaca hOS deriz :)

• İnşallah başarılı olur. Bitsin bu Google'ın üstünlüğü ve tekeli.

• Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Dünyada 3 milyara yakın akıllı telefon kullanıcısı var. Bunun birkaç yüz bini telefonunun yazılımıyla oynuyordur.

Bahsettiğin şeyler senin için önemli olabilir, ama dünyanın geri kalanının umrunda değil. Bu yüzden Huawei bu kadar telefon satıyordu.

Amazon'un FireOS'u, AliBaba'nın AliOS'u da Android, ama Google'ın versiyonundan farklı bir Android. Adam sana bu işletim sistemi de Android olabilir demiş, ama anlamamışsın. Nokia da zamanında Google'dan bağımsız kendi Android versiyonunu geliştirmişti.

Ayrıca Android'in kendisi zaten çoğu uygulamasını sanal makine ile çalıştırıyordu. Bu halde, üstelik daha zayıf işlemcilerle iPhone'dan daha akıcı bir kullanıcı deneyimi sunabiliyor.
  • İsmiyle müsemma olmasın da.

• Isim daha ticari secilebilirmis, olmamis..

• ng parentezine alıp ng'ye bölersek: HomeOS

• IHongmengOS :)

• İsmi anlaşılmıyormuş, Android, iOS, windows'u anladınız da bunu anlamadınız a aptal herifler!

• HongmengOS ne diyenler Apple gibi firmanın statü belirlediğini düşünen insanlar işte HongmengOS native olursa gayet performanslı olur

• Dogru soylemis "... Zor olan ekosistem insa edebilmek" .... Sahsen Cin harici pek tutulacagini sanmiyorum. Keza bircok hizmeti Cin harici hatta Turkiye icin de aktif degil calismiyor... Hic umurlarinda da degil... Cin odakli cabalar ...

• Guaire kullanıcısına yanıt
    iPhone’dan daha akıcı kullanıcı deneyimi mi sunuyor? iOS’un akıcılığı menü geçişleri Android’den fersah fersah önde idi. Gerçi o fark eskisi gibi değil. Ama daha iyi diyemeyiz. iOS’teki sorunları görsen millet nelerden şikayet ediyor biz nelerden dersin. Android’de uygulama çökmesi, uygulamaların cihazdan cihaza farklı tepkiler vermesi hatta uyumsuz olması ve çalışmaması, cihazın kitlenmesi, RAM tıkanması gibi sürüyle sorun var. iOS’te ise millet sadece menüde frame atlaması oldu diye kıyameti koparıyordu.

Android cihazlar hiçbir zaman iOS’ten daha akıcı bir deneyim sunamadı. Belki iOS 11’de yaşanmış olabilir. Çünkü gerçekten kötüydü. Uygulamalar her zaman iOS’te daha kalitelidir ve Apple’ın denetiminden geçer. Basit bir üçüncü parti uygulamanın bile açılırkenki grafik kalitesi aradaki bariz farkı özetler.

Sanal makine olayına gelirsek 5s öncesi döneme gidelim. Yani 64-bit öncesi. Android telefonlardaki işlemciler iOS telefonlardaki işlemcilerden çok daha üstün ve performanslı idi. Buna rağmen iOS daha düşük donanımda daha akıcı deneyim sunabiliyordu. Hatırlayın 4s dönemini. 512 MB RAM ve ~800 MHz işlemciye sahipti. Rakibi olan Android’ler ise GHz barajını aşmışlardı bile. İşlemcileri 1.2 GHz seviyelerinde ve daha güçlü yapıda olmalarına rağmen. Üstelik 1 GB RAM’e sahiplerdi. Yani her açıdan üstün yapıdalardı. Sanal makine uygulamaların işlemci kodlarına çevrilmesini sağlayan ve işlemciye fazlasıyla yük bindiren bir yapı. Bu sebeple iOS’in 800 MHz’de yaptığını Android anca 1.2 GHz’de yapıyordu. Tüm bunlar aradaki performans kayıplarını kapatmak içindi. Şu an 5s 1 GB bellekle her türlü işi görüyor. Yeni oyunlarda artık eski akıcılığı olmasa da hız olarak günlük kullanım için yeterli. Ama multitask için yeterli değil. Birkaç sekme açılmış tarayıcıyı arka plana atıp tekrar açtığında yeniden yükleme sorunu olabiliyor. Bugün 1 GB bellekli Android’de günlük işlerini bile yapamazsın. Bu da iOS’in daha düşük donanımlarda daha iyi çalıştığının bir diğer kanıtıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2012 yılından beri geliştirilen Hongmeng diye bir işletim sistemi yoktur Huawei fanları tarafından ortaya atılmış bir yalandır şu haberi okursanız anlayacaksınız

Haber:https://m.donanimhaber.com/haberler/Huawei-Mobil-isletim-sistemimizi-gelistirme-planimiz-yok-Androide-sadik-kalacagiz.htm

• HangManOS

• Daha global bir OS adı olsaymış iyiymiş. Heralde dediler “dışarıda satamayız artık iç pazara dönelim”, sonra adı bu oldu.

• Huawei işletim sisteminin adını isterse afedersiniz bok koysun. Gene Çin'de satar. Algı yapar yerli malı diye. Algı yapar Amerikan mallarına ölüm diye. Hiçbirşey yapmasa devlete dikta ettirir Huawei alınıp satılması için.
    Aslında Huawei'nin bize ihtiyacı yok, bizim Huawei'ye ihtiyacımız var.

• Peşin yorum yapmamak lazım. Bekleyip göreceğiz. Belki güzel olacak, hepimizin hoşuna gidecek.

• FwinUmacOS olsaydı anlamlı olurdu..

• devilneversleeps kullanıcısına yanıt
    hay yaşa ya, bu millet neyin kafasını yaşıyor acaba, isme göre mi işletim isstemi hızlı veya yavaş oluyor, saçma sapan yorumlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.