Şimdi Ara

Huawei’nin mobil işletim sistemi ‘Hongmeng’ tescillendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
6.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Hongmeng ayrıca tüm Android ve Web uygulamalarıyla da uyumlu olacak

    Android uygulaması çalıştırması için sanal makina olması gerekmiyor mu? Eğer sanal makina varsa bu aynı zamanda performans düşüşünü de beraberinde getirecektir. İşin özü yine Android'e muhtaç ve Android uygulamalarına bel bağlanmış durumda. Öyle olduktan sonra yeni bir işletim sistemi olmasının hiçbir manası kalmıyor. Kendi ekosistemlerini yaratmak istiyorlarsa önce başka ekosistemlere bel bağlamamayı öğrenmeleri gerek. Ben yine Android uygulaması kullanacaksam Hongmeng kullanmamın ne anlamı var? Gider uygulamanın ait olduğu ekosistemin telefonunu alırım. En azından daha stabil kararlı kullanım deneyimi elde ederim. Kendi mağazasında bunları yayınlarsa Google'ın hamlesi olacak mı? Sonuçta bu durum forum sitelerindeki illegal paylaşımlarla bir tutulamaz. Resmi kanaldan Google Play'deki uygulamaları yayınlayacak olması hukuki bir boyut taşıyor olsa gerek. Çünkü uygulamaların resmi yayın organı Google bildiğim kadarıyla. Yanlışım varsa da düzeltin.




  • Hongmeng miş falan hayal emülatör ile uygulama desteği işide çalışmıyor windowsphone dada denendi sailfish os de denedi çoğu işletim sistemi denedi doğru düzgün çalışmayan bir sistem olup çıkacak Huawei ZTE den beter duruma düşecek komünizm destekcisi bir firmanın batmasını izlemek keyif verici

  • Huaweinin yapacagi teksey var bosver isletim sistemini filan yapamassin tutmaz piyasadaki telefinlari sattirmak ve tazminat odememek için boyle teyyare haberler atma koy 100x kamera ve ciplak gisterme modu 6 ayda 1. Siradasin huawei beni dinlemessen dasefienko....

  • Huawei oğlum bi adın kaldı inşallah akıl edıp patentini almışsındır. Sende akıl olsa Amerika ile uğraşmazsın patron ne derse o diyecektin neyse...


    Şoşomiye kaldik oda lux ne kullanacaz biz. Turk gençliği oldu dilenci.

  • “Zor olan işletim sistemi oluşturmak değil, onun için bir ekosistem inşa etmek.” Hah şunu bileydin. Androidden çok iyi olduğu halde kendi sistemini herkesin kullanmaya başladığı, tüm beklentilerini karşıladığı bir ekosisteme dönüştüremediği için Microsoft ve Blackberry pes etti. Bakalım bu yeni işletim sistemi neleri başarabilecek.

  • NSA'e bir kurban daha geldi. Artık işleri güçleri hongmin son'u patlatmak olur. :)
  • ÇİN; Amerikan kapitalizmine karşı desteklenmeli..
    bugün çine yapılanın,
    yarın farklı bir modelinin türke yapılmayacağını kim garanti edebilir..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sizi şakacılar sizi! hongmeng çin ismi de huawei ingiliz ismi mi? huawei ismini niye yadırga mıyorsunuz?

    ya android ne peki?ios?

  • Şeref60 kullanıcısına yanıt
    Çin Amerika dan daha kapitalist. Çalışan hakları vs bizden bile gerideler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Handmade gibi o nasıl isim ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatları yeterince uygun ve şu anki gibi kaliteli donanıma sahip olursa benim gibi oyun falan oynamayan birisi çançinconos bile olsa farketmez. Adamların Çin'de senelerdir eko sistemi var zaten sıfırdan girmiyorlar bu işe .

  • İsme takılmak gibi bir yanlış yapmayın. Önemli olan adamın da dediği gibi ona uygun Environment yapabilmek. Tahmin ettiğim gibi Android'i geliştirip kendilerine os yapmışlar. Apk çalıştıracak bu arkadaş o zaman. E apk çalıştıracaksa ona uygun app geliştirebileceğim oleeeyyy

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanal makine yok ya o nerden çıktı. Bildiğin android işletim sistemini geliştirmiş adamlar. Ve bu son derece yasal. Android işletim sistemi zaten linux üzerine. Ve ikisi de açık kaynak. Google işletim sistemine hiçbir şekilde dava açamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İsmine göre kullanmayacağız elbet de Hongmeng nedir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Markalarında kendi anadillerini kullananlara daha fazla saygı duyuyorum. Örnek Xiaomi, Huawei, Samsung, Hyundai, Toyota, Mitsubishi, Subaru.

    Düzenli olarak iyi ürünler sunduklarında şimdi alay edilen o isimler kalite çağrışımı yapmaya başlar. Dandik bir ürüne istediğin kadar "karizma" isim koy. Eşşeğe altın semer vursan yine eşşek yine eşşek.

    Muhtemelen bu da Huawei'nin kendi Android sürümü olacaktır, ki yapabilecekleri en mantıklı iş bu olur. Google'ın kendi uygulamaları hariç bütün Android uygulamalarını alıp kendi mağazalarına koyabiliyorlarsa varlıklarını sürdürebilirler, yoksa kimse onlar için özel uygulama yapmaz.

    Görünüş ve işlev olarak da Android üstüne giydirdikleri EMUI versiyonlarından farksız olması akıllıca olur.

    Zamanında Meizu bazı modellerinde yine Android tabanlı AliOS kullanmıştı.
  • Evet ismine göre kullanacağım. Huawei benim babamın firması değil. Android dururken neden kimsenin adını anlayamacağı huamong mudur nedir onu kullanayım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devilneversleeps

    Arkadaş ismine göre mi kullanacaksınız yorumlara bak.
    haber de bu bilgi hariç kritik edebilceğimiz farklı bilgiler varsa onu da kritik edelim. siz ne buldunuz mesela?
  • Çok süper olmuş hayırlı olsun demekki vizyonu kadar görüş açısı var arkadaşların bu da bazı şeyleri hakettikleri anlamına geliyor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CoderAlp kullanıcısına yanıt
    Bir işletim sisteminde başka bir işletim sisteminin uygulamasını çalıştırmak istiyorsan sanal makina kullanılmak zorundadır. Yani emülatör destekli bir yapı kurmak zorundasın. Huawei'in açık kaynak işletim sistemi yapacağına inanıyor musunuz? Cihazlarında bootloader kilidinin açılmasına dahi izin vermeyen, işlemcilerinin kaynak kodlarını kapalı tutan, root erişimini kısıtlayan bir firma. Bunun sebebi cihazın kontrolünün tamamen kendilerinde olmasını istemek. Açık kaynaklı bir işletim sisteminde cihazı kapalı kaynaklı hale getirmenin hiçbir savunulacak tarafı yoktur. Android'de bunu yapan kendi işletim sisteminde kimbilir neler yapar.. Bu kısıtlamalar başka bir üreticiyi anımsatmış olsa gerek. Öyle olacaksa niye Huawei alalım? iPhone alır keyfime bakarım.
  • İsim felan umrumda değil. IOS ve Android den daha iyisini yaparsa neden kullanmayalım?

    İyi olması durumunda Samsung, Apple ı daha uygun fiyata kullanmış olacağız rekabetten dolayı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.