Şimdi Ara

Huawei’nin mobil işletim sistemi ‘Hongmeng’ tescillendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
6.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HUAWEİ :Her şey çok güzel olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 26 Mayıs 2019; 22:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    iPhone’dan daha akıcı kullanıcı deneyimi mi sunuyor? iOS’un akıcılığı menü geçişleri Android’den fersah fersah önde idi. Gerçi o fark eskisi gibi değil. Ama daha iyi diyemeyiz. iOS’teki sorunları görsen millet nelerden şikayet ediyor biz nelerden dersin. Android’de uygulama çökmesi, uygulamaların cihazdan cihaza farklı tepkiler vermesi hatta uyumsuz olması ve çalışmaması, cihazın kitlenmesi, RAM tıkanması gibi sürüyle sorun var. iOS’te ise millet sadece menüde frame atlaması oldu diye kıyameti koparıyordu.

    Android cihazlar hiçbir zaman iOS’ten daha akıcı bir deneyim sunamadı. Belki iOS 11’de yaşanmış olabilir. Çünkü gerçekten kötüydü. Uygulamalar her zaman iOS’te daha kalitelidir ve Apple’ın denetiminden geçer. Basit bir üçüncü parti uygulamanın bile açılırkenki grafik kalitesi aradaki bariz farkı özetler.

    Sanal makine olayına gelirsek 5s öncesi döneme gidelim. Yani 64-bit öncesi. Android telefonlardaki işlemciler iOS telefonlardaki işlemcilerden çok daha üstün ve performanslı idi. Buna rağmen iOS daha düşük donanımda daha akıcı deneyim sunabiliyordu. Hatırlayın 4s dönemini. 512 MB RAM ve ~800 MHz işlemciye sahipti. Rakibi olan Android’ler ise GHz barajını aşmışlardı bile. İşlemcileri 1.2 GHz seviyelerinde ve daha güçlü yapıda olmalarına rağmen. Üstelik 1 GB RAM’e sahiplerdi. Yani her açıdan üstün yapıdalardı. Sanal makine uygulamaların işlemci kodlarına çevrilmesini sağlayan ve işlemciye fazlasıyla yük bindiren bir yapı. Bu sebeple iOS’in 800 MHz’de yaptığını Android anca 1.2 GHz’de yapıyordu. Tüm bunlar aradaki performans kayıplarını kapatmak içindi. Şu an 5s 1 GB bellekle her türlü işi görüyor. Yeni oyunlarda artık eski akıcılığı olmasa da hız olarak günlük kullanım için yeterli. Ama multitask için yeterli değil. Birkaç sekme açılmış tarayıcıyı arka plana atıp tekrar açtığında yeniden yükleme sorunu olabiliyor. Bugün 1 GB bellekli Android’de günlük işlerini bile yapamazsın. Bu da iOS’in daha düşük donanımlarda daha iyi çalıştığının bir diğer kanıtıdır.
    Bir daha deneyeceğim: "Daha düşük işlemci ile daha akıcı bir deneyim sunabiliyor." Örnek Oneplus. Diğer taraftan çok düşük fiyatlarla çok düşük donanımlarla muhtelif Android telefonlar gayet akıcı deneyimler sunuyor. Android'in ilk yıllarından gelen önyargısına rağmen maddiyat nedeniyle bir tarafa bırakmak zorunda kalanların gördüğü gibi o günler çok geride kaldı.

    İkincisi, "donanım" RAM'den ibaret değildir. RAM sadece bir donanımdır. CPU, GPU, NAND Flash, modem gibi performansa etki eden pekçok farklı donanım vardır, ki donanım bundan daha da geniş bir kavram. Android doğası gereği daha fazla RAM'e ihtiyaç duyar. RAM'e de dünyada kıran girmediğinden, diğer hiçbir marka da Apple gibi kullanıcısını rahatça DÜDÜKLEYEMEDİĞİ için yeterince RAM koyarlar. Diğer taraftan iOS RAM'e ihtiyaç duymuyor YEAAAA diye dudak büken andavallara inat Apple birkaç sene içerisinde telefonlara koyduğu RAM miktarını 4'e katladı.

    Benim şahit olduğum 5s kullanıcıları geçen sene telefonlarını duvarlara vurma raddesindeydi. Ki RAM hariç zayıf bir donanım değil. Tek çekirdek performansını daha Snapdragon 625 gibi işlemciler yakalayamadı. Apple da 2 çekirdekten fazlası gereksiz diyordu. Gerçi 6'ya kadar çıktı sonradan...

    Üçüncüsü, "donanım" demedim, "işlemci" dedim.

    Dördüncüsü, iOS'taki uygulama çökmeleri Android'den fazla olmaktadır. Bunun adı da stabilitedir. Yurtdışında bunun tartışması bitti. Bizim gibi geri kalmış, ezberci ülkelerde devam ediyor iOS çok stabil yeaa geyikleri.

    Beşincisi, "frame drop" dediğin bildiğin "lag"dır.

    Altıncısı, işlemcilerin performansı saat hızları ile kıyaslanmaz.

    Yedincisi, bahsettiğin konu 5-6 yıl öncesi. Bizim konumuz değil.

    Sekizincisi, burada söylediğin hiçbir şey Android'in sanal makine kullandığı gerçeğine bir itiraz içermiyor. Zaten gerçek bu. Dolayısıyla, ama sanal makine üzerinden çalışacak şeklinde bir itirazın anlamı yok.

    Dokuzuncusu, daha önce de söylediğim gibi alıntı yaptığınız arkadaş, bu işletim sisteminin de Android olacağını söylemiş, konuyu anlamayıp üstüne yorum döşemişsiniz. Sizi bu konuda uyarmama rağmen kulağınızın üstüne yatıp istifinizi bozmadan alakasız yorumlar yapmaya devam ediyorsunuz.

    Onuncusu, Android'in doğası gereği daha çok RAM'e ihtiyaç duymasına rağmen 1GB RAM ile Android GO versiyonları ile de her türlü günlük "işini görüyor" insanlar.

    Konuya dönecek olursak Huawei kendi Android sürümünü kullanabilir ve bu sayede Android uygulamalarını aynı şekilde kullanabilir. Sanal makine zaten Android'de olan bir özellik ve Android kullanıcıları için bir sorun teşkil etmeyi bırakalı uzun bir zaman oldu.




  • Yani kimse kusura bakmasında daha kendi klavye yazılımını kullanmayan firma işletim sistemimi yapacak allah aşkına. Zaten gelen sızıntılara göre işletim sistemi bitmekten çok öteymiş.

  • oldu olacak Hong kong koysaylarmış.

  • İsmine olan eleştiri şu yönde; Şayet teknoloji için bir yazılım geliştiriyorsan ve bu teknoloji de global, tüm dünyanın aşina olduğu bir araç içinse eğer, kesinlikle global hafızaya uygun özellikte bir isim bulmalısın! Yani kısa, net ve teknolojik bir isim olmalı bu! Android ismi örneğin, global hafızaya, insan zihnine çok eskilerden beri kazınmış bir isim. Daha ortada cep telefonu yokken bilinen ve ama hadi geniş kitlelerce bilinmese dahi dile ve hafızaya kolay adapte olabilecek, teknolojik bir isim. Peki Hongmeng midir nedir (bakın, bir kaç kez okunsa bile hatırlamak neredeyse imkansız) teknolojik bir isim mi? Hayır! Teknolojiyi çağrıştırıyor mu? Hayır! Hadi teknolojiyi geçelim mobiliteyi çağrıştırıyor mu? Ona da hayır! İşte sorun bu. Tamamen bölgesel, tamamen çekik gözlü kardeşlerimizin coğrafyasını kapsayan bir isim. Maalesef bu anlam da global ölçekte 1 - 0 geride başlayacak. Umarım ismi değiştirirler. Sadece kendi coğrafyanın aşina olacağı bir isim değil, global çapta, dünyanın en ücra köşesindeki bir kişinin bile duyduğunda hemen aşina olacağı bir isim seçmelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizbay1 -- 27 Mayıs 2019; 3:16:44 >




  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    sen kullanma zaten sen bahane üreterek kullanmayacağını belli ediyorsun... ios ne onunuda beğenmemişsin heralde...
  • Daha test aşamasındadır globale farklı isimle çıkabilir ki farklı isimle çıkmasa ne olacak xiaomi'yi dünya kabullendi mi ismi öyle mi böyle mi telaffuz ediliyor diye bir sürü geyiği dönmesine rağmen buda kabullenilir yeter ki stabil olsun yeter ki android ekosistemindeki oyun ve uygulama geliştiricilerini cezbetsin ve kendi ekosistemine dahil edebilsin yapabilir mi evet burada milyar dolarları yöneten bir şirketten bahsediyoruz şayet microsoft mobile gibi bir ekosistemi çöp haline getiren basiretsiz yöneticileri yoksa yapabilirler .

    Edit : yapmaları da lazım rekabet her zaman tüketiciye yarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Oğuzhan Aydemir -- 27 Mayıs 2019; 4:40:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gavanator

    sen kullanma zaten sen bahane üreterek kullanmayacağını belli ediyorsun... ios ne onunuda beğenmemişsin heralde...
    apple (i)os kullanmayız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 27 Mayıs 2019; 5:19:54 >
  • Sonra biz Dang dong, çangcung diyince kiziyorlar, isimden global bir marka olamayacağı aşikar, tamam sen gene yerel bir isim koy ama globaldada hizmet edeceksen mantıklı davran, sonra Xiaomi koyar, tamam kizmayin isterseniz bundan sonra "mi" olsun diyerek değişmek zorunda kalırsın adını. Kopya bir şeyler yapmak ayrı, bir şey üretmek ayrı, ama bunlar küresel güç olamaz, bunlar işçi olur, eşek gibi çalışırlar, ama yaratilislarinda daha büyüğü yok demekki.

  • Huawei ismi de mi global isim? İsme takılmayın Huawei yi okuyamayan tonla adam var. Sağlam bir ekosistem oturturlarsa isme kimse bakmaz. İsim önemli mi derseniz tabi ki önemli. Ama firma pazara yeni giren bir firma değil arkasın da bir kitlesi var. Android storelar ile uyumlu olsun yeter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberDiamond

    Yani kimse kusura bakmasında daha kendi klavye yazılımını kullanmayan firma işletim sistemimi yapacak allah aşkına. Zaten gelen sızıntılara göre işletim sistemi bitmekten çok öteymiş.
    bu sizintilari sizin evdeki altin gununde dedikodu yapan teyzelerden mi duydun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üzgünüm ama bu iş yaş. Facebook, instagram, twitter, youube vesaireleri nasıl ikame edecekler?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Sonra biz Dang dong, çangcung diyince kiziyorlar, isimden global bir marka olamayacağı aşikar, tamam sen gene yerel bir isim koy ama globaldada hizmet edeceksen mantıklı davran, sonra Xiaomi koyar, tamam kizmayin isterseniz bundan sonra "mi" olsun diyerek değişmek zorunda kalırsın adını. Kopya bir şeyler yapmak ayrı, bir şey üretmek ayrı, ama bunlar küresel güç olamaz, bunlar işçi olur, eşek gibi çalışırlar, ama yaratilislarinda daha büyüğü yok demekki.
    adam hong meng de koyar, hang hong da koyar, çeng pong da koyar. sana ve abdlilere inat olarak koymuslardir delirin diye. adamlar lisanlariyla ve uretimleriyle gurur duyuyorlar demek ki ve satabileceklerini dusunuyorlar yani heriflerin guveni tam. zaten huawei ismi de cince bir kelime yoksa ingilizce mi saniyordun?

    bunu bir sey uretmekten mahrum ancak amerikan mali tuketen ulkenin insani anlayamaz tabii ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 27 Mayıs 2019; 9:59:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsterse ismi balls OS olsun. Sosyal medyayı ve YouTube u kullanmaya devam edecek mi etmeyecek mi. Tek soru bu.

  • Huawei ismi çok güzelmiş gibi HongmengOS ismini beğenmiyorlar. Düzgün çalışsın yetmiyor mu?
  • Sen yazılan yazıyı tamamen okumadan önyargı yapıp yazıyorsun. Onemlı olan işletim sistemi kurmak değil, onun için ekosistem inşaat etmek diyor. Apple iPhone ların sonu bir anda Nokia gibi çökmek. Kendi ürününü bilerek yavaşlatan bir marka Apple. Kullanıcılarını keklik gibi gören bir Zihniyet.

  • Huawei işletim sisteminden önce fanboyları da türemiş ilginç bi ara da Microsoft un mobil işletim sistemi gelişecek kafasında fanboylar vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei artık microSD kartta kullanamayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whippoorwill

    Çin dilinde ayrıca bir anlamı var mı acaba?
    Hayır klavyeye rastgele basıp bulmuşlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.