Şimdi Ara

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: techturch Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
9.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU



    Herkese selam, yakın zamanda bu laptop'ı aldım ve forumda bir kullanıcı kulübü veya ana konusunu bulamadım.


    Bu cihaz ile ilgili deneyimlerimizi burada paylaşıp bilgi alışverişi yapabiliriz. HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 


    https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-d16-r5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 15 Aralık 2021; 13:29:22 >







  • Ben de fiyatlar uçacak diye gaza gelip aldım. 16GB olan konfigürasyonu aldım. Ama pek kullanmadım açıkçası. Kutusunu açtım, işletim sistemini kurdum öyle duruyor. Fena makine değil gibi.

  • Weisanstein kullanıcısına yanıt

    Aynı şekilde hem ihtiyaç doğdu hem de fiyatlar daha da yükselmeden alayım dedim. Güzel bir cihaz şimdilik. Şarjı iyi gidiyor, performansı tatmin edici. Memnunum şimdilik.

  • Gayet guzel 7 8 ay oldu alali ilk gun nasilsa oyle
  • Cihazı alalı 20 gün oldu 3-5 gün kadar sorunsuz kullandım, sonra 1 hafta kadar kullanmadım.

    Dün cihazı açmaya çalıştığımda açılmadı! Huawei destek birimini aradım, şarj aleti bozulmuştur, başka bir aletle deneyin gibi aptalca yorum yaptılar.

    Farklı aletle denedim yine açılmadı. Şarj olsa soketinin oradaki ışık yanmıyor, sanırım alet şarj olmuyor.

    Pili %100 de fullken bırakmıştım, 1 hafta kapalı kaldığı için şarjı bitmiştir dedi temsilci dongozu. Durduğu yerde günlük %3 gibi bir pil kaydı olur dediler şaka gibi!.


    Hepsiburada.com da cihazın yorumlarına "açılmayan laptop yapmışlar" diye eksi verenler vardı, inanmamıştım =) Ama cihaz harbiden açılmıyor!!

  • Huawei sitesinden avantajix ile alıp Avantajix'den parasını alan oldu mu bu cihaz için ?

  • Arkadaşlar cihazdaki amd software ın sürümü kaö ben yanlışlıkla kaldırdımda, bakıp söylermisiniz rica etsem
  • meydanoglubaran62 M kullanıcısına yanıt

    27.20.11022.14001 aygıt yöneticisinde görünen sürüm.



    Yalnız şöyle ilginç bir deneyimimi paylaşayım bu konuda; ben de deneme amaçlı yeni AMD sürücüsü yükleyeyim dedim geçenlerde. Merak ettim performans farkı var mı vs. diye ancak cihazda AMD'ninki dışında harici bir ses sürücüsü yokmuş; dolayısıyla ana ses sürücüsü de AMD olduğundan o da beraberinde güncellendi. O güncellendikten sonra cihazın hoparlörünün ses seviyesi bir hayli düştü (maksimum hâli, eski hâlinin %60'ı kadar anca ediyordu). Ben de sadece ses sürücülerini tekrar eski hâline getireyim dedim ancak Windows tekrar yenisini yüklemeye devam etti. Bunun üzerine komple yeni AMD sürücüsünü kaldırıp orijinali kurayım dedim ancak ne olduysa cihaz, ses sürücüsünü her yüklemeye çalıştığımda mavi ekrana düştü. Hiçbir şekilde yükleyemedim. Bir yerden sonra bilgisayar açılır açılmaz mavi ekrana düşmeye başladı. Kullanılamaz hâle geldi.


    Başka çare kalmayınca açılışta F10'a basarak cihazın kurtarma moduna girip sıfırladım; sonra sorun düzeldi. Bir daha da AMD sürücüsüne karışmadım (karışmam da :D)





  • 16 gb'lık sürümünü hiç bir yerde bulamıyorum acaba üretimden mi kalktı?

  • Mathijsen kullanıcısına yanıt

    kasım sonu aldıgım tertemiz d16 cihazım satılık isterseniz?

  • fofer kullanıcısına yanıt

    yazılımsa nedenden öyle,servise ver güncelleyip veriyorlar düzeliyor

  • beybiger B kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle yaptılar hocam, biosu güncellediler sorun yok şuan.

  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

    Anladığım kadarıyla huawei , kimse bu cihazı kurcalamaz aldığı gibi kullanır diye düşünmüş lakin ben kardeşime aldım bir iki ayar yapayım driver güncelleneyim dedim aynı durumu yaşadım , bir çok kişi de bunu yaşamış, benim şansım yaver gitti mavi ekrana düşmeden hallettim sesi, seviye yükseltince tamam dedim bıraktım, daha da Windows dışında güncellemem açıkçası

  • D15 modelini kullanıyorum alalı 5 ay oldu. Bu sabah ekranda durduk yere saçma sapan işaretler çıktı gidip gelmeye başladı kapatıp güvenli modda açayım dedim güvenli modda sorun ayıklama yaptım sonra tekrar açtım sorun çözülmüştü fakat 5 dk sonra tekrar aynı sorunu yaşamaya başladım bu defa ekran kartı driverinı kaldırıp tekrar yeniden başlattım fakat sorun devam ediyordu. Güvenli modda tekrar açmak için kapattım ve kapatış o kapatış artık hiçbir görüntü yok ekranda, cihaz açılıyor ışıkları yanıyor hatta telefonuma bağlandınız diye bildirim geliyor falan Huawei logosu bile görünmüyor başlangıçta. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba?

  • Arkadaslar Merhaba D16 8 GB modelini almıştım birkac ay önce eve standart kullanım haftada belki birkaç saat oyun vs oynamıyorum işyerınde D15 modeli var I3 olan, evdekinın şarjı çok çabuk bitiyor yüzde yüzken kapatıyorum ertesi gün acıyorum 95 de açıkken ise geri sayım yapar gibi bitiyor iş yerindeki aktif kullanıyorum 5 saat gıbı bır sure gıdıyor acaba pilinde sorun mu var hafta sonu servise götürmeyi planlıyorum pil sağlığı yada ömrünü nasıl kontrol edebilirim
  • Servise nereye götüreceksiniz hocam ben de mecbur garantiye vereceğim perşembe günü mediamarktan online almıştım

  • AlfredBorden kullanıcısına yanıt
    Merter de varmıs sanırım sitesinden baktım
  • selamlar yaklaşık 15 günde teslim aldım garantiden. anakart değişmiş şimdilik sıkıntı yok. biraz fan sesi artmış gibi sadece

  • Arkadaşlar,


    Bu notebook'u alalı 9 ay oldu vallahi iyice uyuz olmaya başladım 5 tane sorun var karşılaşan varsa yardım ederse sevinirim.


    Kullandığım model: HUAWEI MATEBOOK D 16 AMD RYZEN 5 4600H 3GHZ-16GB512GB SSD-16.1"-AMD-W10 vatan bilgisayardan almıştım.



    1-HDMI ile 2.ekrana bağlıyordum 8 aydır sorun yoktu şimdi bağlıyorum kullanıyorum 15-20 dk bilgisayar başından kalkıyorum uyandırmaya çalışıyorum ekran siyah.


    Denediklerim: Bilgisayarda sorun varmı diye ekransız denedim kendi ekranında uyanıyor. Ama ana ekran harici ekran ise uyanma yapmıyor. 3-4 kere HDMI tak çıkar yapıyorum oluyor.




    2-Bu HDMI sorununu çözemem diye aynı zamanda 2 harici ekran bağlamak için bir usb c hub arıyorum önerebileceğiniz bir marka varmı? (1 Display Port, 1 HDMI port, 1 usb/Klavye-mouse)




    3-Ses sıkıntısı anladığım kadarı ile kronik sorun ses inanılmaz az çıkıyor kulaklık ile dinleyince fazla.




    4-Sadece masaüstünde kullanmama rağmen bu alttaki fanlar toz bağladı bunun garantisi için hangi adrese gönderiyoruz kaç günde geliyor.



    5- Klavye sözde aydınlatmallı ama gece aydınlatmada tuşların çevresi falan aydınlanmıyor çok az bir şekilde harf aydınlanıyor.





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.