Şimdi Ara

HUAWEI MATE 10 LITE KULLANICILARI KLÜBÜ (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.335
Cevap
89
Favori
535.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplama yapmam gereken bir işim vardı. Hesap makinesi 16 veya 17 adet toplamadan sonra toplamiyor.
    30.62 TL./ 56.78 TL./ 76.78 TL. Gibi rakamları toplamiyor. Hayret ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda bug var sanırım sahne geçişlerinde kare şeklinde siyahlıklar oluşuyor tek bende mi var bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine güncelleme gelmiş.
    telefon yavaşlayacağı son güncellemeyi bilsek de updateleri kapatsak artık.
    gittikçe yavaşlıyomuş gibi geliyor telefon bana.
  • honor 7x e huawei android pie güncellemesi getiriyormuş eğer gelirse buyuk ihtimal bizede gelir çünkü aynı donanımdalalar çıkış tarihleri çok yakın ama getirmesse büyük sorun yaşar huawei
  • rerea kullanıcısına yanıt
    Bu güncelleme ile telefon kendine öncekiler göre baya zor geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: D1amon_Beac0nTR

honor 7x e huawei android pie güncellemesi getiriyormuş eğer gelirse buyuk ihtimal bizede gelir çünkü aynı donanımdalalar çıkış tarihleri çok yakın ama getirmesse büyük sorun yaşar huawei
    Aynı donanımda olmaları bişey degistirmiyo p20 lite da aynı donanımda ama onlara pie verildi aradaki tek fark p20 bu 2018 de çıktı mate 10 2017 de

• HUAWEI MATE 10 LITE KULLANICILARI KLÜBÜ

Bazen bir uygulamaya girdiğimde veya bir oyuna girdiğimde, ekran şeffaflaşıyor ve bir önceki girdiğim uygulamanın görüntüsü altta kalıyor. Resimde instagrama girdiğimde altta müzik uygulaması gözüküyor mesela, bunun bir çözümü var mıdır veya bu sorunu başka yaşayan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: wrirector

Bazen bir uygulamaya girdiğimde veya bir oyuna girdiğimde, ekran şeffaflaşıyor ve bir önceki girdiğim uygulamanın görüntüsü altta kalıyor. Resimde instagrama girdiğimde altta müzik uygulaması gözüküyor mesela, bunun bir çözümü var mıdır veya bu sorunu başka yaşayan var mı?
    mrb bu bir sorun değildir.Bütün cihazlarda olur merak etmeyin.Forumda herkesin aynı şekilde.

• classmanxx kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fakat bazen cidden sinir bozucu olabiliyor

• sevgili dostlar mate 10 lite android pi 9.0 alacakmı bu telefon her ay güvenlik yaması oluyor huawei aradım var yokla arası bir bilgisi olan vvarmı
  • Sony XZ kullanıyorum, telefonumu yaklaşık bir ay önce garantiye gönerdim, telefonum bu hafta elime ulaştı, arada geçen sürede ise Huawei Mate 10 Lite kullandım, görüşlerimi bildirmek istiyorum. Telefonu çok yerin dibine sokacağım gibi gözükebilir lakin unutulmamalı, amiral gemisi bir modelle orta seviye bir cihazı karşılaştırıyorum.

Öncelikle ekranı, gerek göve büyüklüğü sebebiyle gerekse de ince çerçeveler sebebiyle XZ'nin ekranına nisbeten çok daha büyük. XZ'de 5.2 inch ekran var. Ekranın büyüklüğü cihazı daha fonksiyonel kılıyor, kesinlikle bir artı. Yalnız bunun tabii bir neticesi olarak cihaz biraz büyük, büyük cihaz sevmiyorum ancak bu bir eksi değil, genel trend zaten büyüme üzerine.

Çerçeveler ince, modern bir tasarımı var ancak bana hitap etmiyor.

Cihazın ekranının sağ üst kısmında dikey, bir kaç cm'lik yanık vardı, sanırım ısıdan dolayı yanmış. Cihazın ekranı idare eder bir ekran, pek iyi değil açıkcası, bundan daha aşağı bir ekran kabul edilemez bence. Siyah kalitesi düşük, izleme açısı geniş değil. Bir de bazen ekranda parmağımı kaydırırken işlemiyor ve mavi bir cizgi belirip kayboluyor parmağımı kaydırdığım yerlerde. Ekranın parlaklık seviyesi XZ'ye göre çok düşük, şöyle ifade edeyim XZ'nin %10-15 açık parlaklığı bu cihazda %60-65 civarı ediyordur rahat.

Cihaz ısınıyor, Sony'ler genellikle ısınmaları ile meşhurdur, XZ bunun yanında ısınmıyor, hesap edin artık. Fazla ısınıyor.

Pil, elini öpmek lazım, pil performansı çok güzel. XZ'de 5-5.5 saat ekran süresi alırken, Mate 10 Lite'ta 7 saati geçtiğim oldu. Bu pil performansını kesinlikle arayacağım.

Ses, ses konusunda kıstasım hoparlör değildir ama değerlendireceksek, olması gerektiği gibi. Kulaklık sesi benim için önemli. Bilirsiniz Sony'lerde AVLS diye bir olay var, EMENA pazarındaki ürünlerinde ses yüksekliği hep kısıtlıdır. Mate 10 Lite'taki ses şiddeti XZ'nin 1-2 birim üstünde diyebilirim. Ses kalitesine gelirsek bu konuda XZ'ye yaklaşamaz, hatta adını dahi anamam. Ancak genel olarak kendi muadilleri ile mukayese edersek dahi geride bence, ses kalitesi Wolfson'lu Samsung'lardan da geride bence. Huawei Histen adlı bir ses geliştirme teknolojisi içeriyor. Tizler fazla abartılı ancak fena değil, baslar da abartılı hem de vuuvf etkisi yapıyor yani gürültü. Surround ses efekleri eh işte, Ssmsung'lar gibi, kendi cihazını övüyor bak bak bak diyeceksiniz ama ifade etmem lazım Sony'de surround efekleri karşısında ağzım açık kalmıştı, hala da ses konusundaki en beğendiğim kısmıdır XZ'nin. Cihazda Hi-Res audio sertifikası yok. İçine Hi-Res müzik atmadım ama 128-320 16 bit flac'ları birbirinden ayırt ediyor müzik uygulaması, SQ HQ SD diye ayırıyor. Ama ses konusunda ayrıca bir beklentisi olmayan kullanıcıyı üzmeyecektir.

Ağ bağlantıları konusunda üzülerek ifade ediyorum bu cihaz tam bir hilkat garibesi. 4.5G konusunda Türkiye'deki frekansları desteklemekte Cat6 modemi var 300Mbps download; 50Mbps upload hızına ulaşabilir kağıt üzerinde. Ancak cihaz nedendir bilinmez asla frekans birleştirme yapmıyor dolayısıyla yüksek hızlara ulaşamıyorsunuz. XZ ile 3 taşıyıcı birleştirip 170Mbps'si zorladığım yerde 30-40Mbps gibi bir hızda çakılı kaldı. Sadece bir indoor istasyonda Band3 ile 100Mbps'i geçebildim o kadar. Cihazda VoLTE desteği var ancak sağolsun Türk Telekom Huawei Mate 10 Lite için bu desteği vermediği için deneyimleyemedim.
    Wifi tarafında WIFI 4 (n) destekli ve 5Ghz desteği yok malesef, hiç yakışmadı, hadi WIFI 5 yok bari dual band olsaydı, diyebilecek hiçbir lafım yok. NFC yok, LDAC yok. FM var bu benim için çok büyük bir artı, XZ'de FM yoktu.

İşlemci olarak Kirin 659 Qualcomm'da neye denk geliyor bilmiyorum, 4GB RAM'i var. Telefonda oyun oynamam o taraftan performansa bir şey diyemem. Genel performansı beni üzmedi lakin ben Chrome'u ağır kullanırım 100 üzerine sekme açtığım çok olur. Sekme sayısı şöyle 50'yi aşmaya başladığında kasmaya başlıyor 100'ü görürseniz kilitlenmeler başlıyor. Yine ses konusundaki gibi abartı gelebilir lakin 3GB RAM SD820'li XZ'de 200-250 civarı sekme gördüğüm de oldu zaman zaman, hiç bir zaman böyle bir durum yaşamadım. Ancak unutulmamalı, bu durum Huawei'yi yermek için geçerli bir bahane değil, çünkü normal bir kullanıcı asla bu sekme sayılarını görmez. Genel performans yeterli kısaca.

Kamera, açıkcası en cahil olduğum konu. Neredeyse hiç anlamam, bana net çeksin yeter, hatta 5MP kamera versinler o bile kafi. Bu sebeple bir mukayese yapamayacağım. Tek söyleyebilrceğim şey keşke deklanşör tuşu olsaydı.

Huawei Mate 10 Lite'ın bir ayda bana bıraktığı intiba işte böyle. Kullanıcılara keyifli kullanımlar ve dileyenlere ileride daha güzel telefonarı da kullanmaları dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Nisan 2019; 12:58:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yok hocam bende bu ve ilkkez gördüm sizde.
    sürüm kaynaklı olabilir veya telefonda bi sıkıntı da olabilir.
    garantisi varken gönderin derim.
  • son zamanlarda isteyerek mi yaptım bilmiyorum ama snapchat bildirimleri tek tek geliyor yani whatsappta nasıl 3 sohbetten 10 mesaj falan diyorsa öyle değil de her sohbetten tek tek gibi ama bu sadece snapchat için geçerli bu ayar nerden değiştirilir bilen var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 yıldan fazla süredir gayet akıcı olan telefon son güncellemeden sonra kasmaya başladı. 1 hafta kadar bir sürede 3 kere kilitlenip kaldı reset atmak zorunda kaldım. Ve bazen instagram a girdiğimde internet bağlantısı iyi olmasına rağmen fotoğraflar yüklenmiyor beyaz kalıyor. Kısaca geçenlerin Allah belasını versin. Keşke yüklemeseydim güncellemeyi
    Bilinçli olarak cihazın önü kapatılıyor gibi geliyor bana, daha yeni modellere yönelmemiz için, amiral gemisi bir cihaz değil sonuçta bundan sonra da Huawei veya başka bir marka da olsa amiral gemisi dışında model almayı düşünmüyorum. Android olarak aldığım ilk amiral gemisi olmayan cihazı ve 1 yılı yeni dolmuşken performans düşüşleri başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 26 Nisan 2019; 16:27:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalım

1 yıldan fazla süredir gayet akıcı olan telefon son güncellemeden sonra kasmaya başladı. 1 hafta kadar bir sürede 3 kere kilitlenip kaldı reset atmak zorunda kaldım. Ve bazen instagram a girdiğimde internet bağlantısı iyi olmasına rağmen fotoğraflar yüklenmiyor beyaz kalıyor. Kısaca geçenlerin Allah belasını versin. Keşke yüklemeseydim güncellemeyi
    Bilinçli olarak cihazın önü kapatılıyor gibi geliyor bana, daha yeni modellere yönelmemiz için, amiral gemisi bir cihaz değil sonuçta bundan sonra da Huawei veya başka bir marka da olsa amiral gemisi dışında model almayı düşünmüyorum. Android olarak aldığım ilk amiral gemisi olmayan cihazı ve 1 yılı yeni dolmuşken performans düşüşleri başladı.
    hocam benm mate 10 lite var ..değişim yapıldı güncellemelerden sonramıdır nedir ekran renga renk oluyor gokkusagı gibi anlamadım şarzı tutmuyor genede gonderdm sıfır gönderilen cihazda böyleyse mate 10 lite dediler bagrımıza bastık vay halimize bakalım teknik servis ne diyecek

• rerea kullanıcısına yanıt
    hocam fabrika ayarlarına döndürdüm sorun kalmadı gibi şuanlık, bakalım eğer devam ederse garanti yolu gözüküyor.
  • Son zamanlarda bildirim çubuğunu aşağı indirince alttaki gezinti çubuğunun siyahlığı gözüküyor. Pubgye girerken ve açılırkende gözüküyor sizce ghost screen mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalım

1 yıldan fazla süredir gayet akıcı olan telefon son güncellemeden sonra kasmaya başladı. 1 hafta kadar bir sürede 3 kere kilitlenip kaldı reset atmak zorunda kaldım. Ve bazen instagram a girdiğimde internet bağlantısı iyi olmasına rağmen fotoğraflar yüklenmiyor beyaz kalıyor. Kısaca geçenlerin Allah belasını versin. Keşke yüklemeseydim güncellemeyi
    Ben bu yüzden dolayı guncellemedim telefonu bir ton forum var orada güncellemeyi yapanlarin yorumlarına baktım ve guncellememeye karar verdim Huawei bilerek yapiyo bunu lite 10 a hiç bir zaman değer vermedi ama şunun altını çizmek isterim xda diye bir gerçek var adamlar S2 ye android one romu yayınladılar yavaş calisiyo ama bizim telefonlara gelmeyen sürüm geldi düşün. 8 yıllık telefon custom romlarla daha kullanilabilir hale geliyo. Aynısı Huawei içinde geçerli guvenlikmis gizlilikmis ben pek inanmıyorum bunlara androidin zaten ne kadar güvenilmez olduğunu ve izlenebilir olduğunu hepimiz biliyoruz. Gizlilik için iphone. Tavsiyem custom Roma veya rollback yapip eski güncellemeye donmeniz olur.

• Bu telefonun kronik sorunu olan ekran sararması ya da yanması durumunu Huawei merkezine gittiğimiz zaman ücretsiz değiştiriyolar mı?
    Ayrıca telefonu alalı 1 sene oldu ama bugünlerde pil performansı iyice azaldı 2 3 saatte %75-70 lere iniyor sadece surf ve konuşma ile. Bunun için ne yapabilirim?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr.SmiTh -- 28 Nisan 2019; 18:44:35 >
  • mate 10 lite telefonum var telefon kapanmış tekrar açtıüımda şifre istedi benden 8 haneli olduğunu biliyorum büyük küçük harfe duyarlı mı bide nokta istiyor mu onu öğrenirsem şifremi hatırlayabilirim kullananlar yardımcı olabilir mi şifre kısıtlaması nedir?
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.